3 måder at fjerne spartelmasser fra tøj på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fjerne spartelmasser fra tøj på
3 måder at fjerne spartelmasser fra tøj på

Video: 3 måder at fjerne spartelmasser fra tøj på

Video: 3 måder at fjerne spartelmasser fra tøj på
Video: Jeg er bange for min far 2024, Kan
Anonim

Kitt kan være en af de sværeste pletter at fjerne. Af sin natur absorberer kitt tøjfibre og sætter sig der. Men med tålmodighed og vedholdenhed kan du bruge hjemmemetoder til at fjerne kittet fra tekstiler.

Trin

Metode 1 af 3: Frysning og skrabning af pletter

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 5
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 5

Trin 1. Læg tøjet i fryseren

Hvis pletten ikke dukker op efter et par dage, skal tøjet tages i fryseren i et par timer. Denne metode vil hærde kittet. Efter et par dage skulle du kunne "skrælle" det meste af kittet med din negl eller en smørkniv. Når kittet er hærdet, skal du forsigtigt skrælle det af stoffet. Kittet kommer af som en stor klump.

Du kan også bruge isterninger. Tricket, hold isen på pletten, indtil den fryser. Når den er frosset, løsner kittet sig og kan let trækkes ud

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 6
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 6

Trin 2. Skrab pletten fra stoffet med en saks

Fjern resterne af kit, lidt efter lidt. Denne proces bliver lettere, når pletten er frosset. Du kan også bruge en smørkniv, fil eller andet skrabeværktøj. Pas på ikke at klippe dig selv eller stoffet!

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 7
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 7

Trin 3. Afslut jobbet

Når overskydende kitt er fjernet, rengøres det farvede område med sprit eller et rengøringsmiddel. Det meste af pletten skulle være væk, men der er stadig noget tilbage.

Metode 2 af 3: Blotting pletter

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 1
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 1

Trin 1. Behandl pletten så hurtigt som muligt

Hvis du finder en plet, inden den når at tørre, er det bedst at rengøre den så hurtigt som muligt. Prøv at rengøre stoffet med en normal vaskemaskine med vaskemiddel. Hvis den farvede beklædningsgenstand er hvid, tilsættes blegemiddel. Nye kittpletter eller dem, der ikke er helt tørrede, kan fjernes med en regelmæssig vask.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 2
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 2

Trin 2. Blot pletten med vand

Våd en vaskeklud eller køkkenpapir. Tryk kluden eller køkkenrulle fast mod kittet, og lad vandet trække ind. Dup området igen og igen, og gnid pletten, indtil den er væk fra stoffet. Prøv at klippe så meget af kittet af stoffet som muligt.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 3
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 3

Trin 3. Dup gnidningsalkoholen på kittet

Når du har fjernet så meget af kittet som muligt, skal du dæmpe en ny klud eller køkkenpapir med sprit. Dup pletten kraftigt, og lad alkoholen trænge ind i stoffet. Klap så meget som muligt for at fjerne pletten.

  • Du kan gentage processen så mange gange, som du vil slippe af med pletten. Tilsæt alkohol hver gang.
  • Brug altid den rene del af håndklædet. Hvis håndklædet bliver for snavset eller bliver vådt med kit, er det bedst at udskifte det med en ny vaskeklud.
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 4
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 4

Trin 4. Vask tøjet

Når pletten er fjernet, vaskes tøjet i koldt eller varmt vand. Når du er færdig, skal du kontrollere pletten for at sikre, at den er ren. Du kan vaske det flere gange for helt at slippe af med pletten. Læg ikke tøjet i tørretumbleren, hvis der stadig er pletter tilbage, da kittet sætter sig i varmen.

Metode 3 af 3: Andre metoder

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 8
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 8

Trin 1. Brug et kemisk rengøringsmiddel

Køb en kommerciel rengøringsmiddel, såsom Goof Off Stain Remover, for at få jobbet udført. Kig efter et specielt spartelrenseprodukt. Følg alle producentens brugsanvisninger for at sikre helt rent tøj.

Advarsel: Test altid nye rengøringsmidler på brugt tøj, inden du anvender dem på dit vigtige eller yndlingstøj

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 9
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 9

Trin 2. Prøv at bruge håndsprit

Antibakterielle desinfektionsprodukter kan fjerne nogle pletter fra tøjet og kan være effektive på kitt. Først og fremmest påføres rensemidlet på det farvede område. Gnid derefter området forsigtigt med en serviet eller en fugtig klud. Du skal muligvis påføre rensemidlet flere gange, hvis pletten er alvorlig.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 10
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 10

Trin 3. Skrub med bagepulver

Fugt pletten med vand. Hæld bagepulver på kluden, mens den stadig er våd. Masser bagepulver ind i kluden med en vaskeklud eller et køkkenrulle, indtil pakningen er helt fjernet.

Hvis pletten ikke forsvinder helt, skal du fortsætte med at prøve. Derefter lægges det i vaskemaskinen for perfekte resultater

Tips

Alkohol går godt med hurtigt at bruge denim-, bomulds- eller poly-bomuldsstoffer. Hvis du er i tvivl om dit tøjs modstandsdygtighed over for fading, skal du teste det i sømmene eller andre skjulte pletter, før du fortsætter

Anbefalede: