Sådan bliver du ven med en meget genert person: 14 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan bliver du ven med en meget genert person: 14 trin
Sådan bliver du ven med en meget genert person: 14 trin

Video: Sådan bliver du ven med en meget genert person: 14 trin

Video: Sådan bliver du ven med en meget genert person: 14 trin
Video: 5 tips der giver dig topkarakter - Hack dig til et 12-tal (1:3) 2024, Kan
Anonim

Mange mennesker er meget generte. Genert mennesker føler sig ikke trygge omkring mennesker, de ikke kender. I et rum fuld af fremmede forbliver de alene, væk fra mængden, som i en egen verden. Når de er komfortable med andre mennesker, åbner de sig, hvilket kan være meget sjovt. Når en genert ven begynder at åbne sig, kan du glemme, hvor genert han eller hun var, da du første gang mødte dem. Lær hvordan du bryder stilheden og får venner med meget generte mennesker.

Trin

Del 1 af 3: Henvendelse til genert mennesker

Få venner med en ekstremt genert person Trin 1
Få venner med en ekstremt genert person Trin 1

Trin 1. Gå mod det alene, ikke i en gruppe

Giv et venligt smil. Vær rolig og høflig. Præsenter dig selv og spørg hans navn. Tal ikke i en tone, der er så begejstret, at den generte person bliver ubehagelig. Tal blødt i en afslappet tone.

  • Sørg for, at din tilgang er venlig og sjov, men vær ikke så lidenskabelig, at den virker uoplagt. Du kan sige noget som”Hej, jeg kan se, du er alene her. Jeg er Jeff, hvem er du?"
  • At henvende sig til personen alene og ikke i en gruppe øger sandsynligheden for, at personen vil blive tiltrukket af dig. Genert mennesker føler sig normalt utilpas og skræmt af store grupper.
Få venner med en ekstremt genert person Trin 2
Få venner med en ekstremt genert person Trin 2

Trin 2. Få først lidt øjenkontakt

Genert mennesker har en tendens til at føle sig introspektive eller akavede i sociale situationer. Denne følelse øges, når du føler et skarpt blik. At stirre på en anden person uden at blinke kan føles truende. Så prøv at se bort fra tid til anden for at hjælpe din nye ven til at føle sig mere tryg.

  • Videnskaben viser, at direkte øjenkontakt øger selvbevidstheden, hvilket er en ubehagelig tilstand for meget generte mennesker.
  • For at øge komfortniveauet med dig skal du prøve at opretholde mellem 30-60 procent øjenkontakt under samtaletid. Normalt bør du få øjenkontakt lidt oftere, når du lytter, end når du taler.
  • For at hjælpe din nye ven med at tilpasse sig dig, skal du stå ved siden af ham og ikke foran ham. Denne holdning føles ofte mindre truende. Sørg for at rotere din krop lidt for at vise interesse og interesse for ham.
Få venner med en ekstremt genert person Trin 3
Få venner med en ekstremt genert person Trin 3

Trin 3. Stil åbne spørgsmål

For at tiltrække genert mennesker kan du stille et par spørgsmål. Åbne spørgsmål, som er spørgsmål, der kræver mere end et “ja” eller “nej” svar, er de bedste. Denne type spørgsmål giver personen mulighed for at besvare spørgsmålet med sine egne ord i stedet for at give et begrænset valg af svar. Det giver også din potentielle ven mulighed for at tale så lidt eller så meget, som han vil.

  • For eksempel, hvis du er til en social sammenkomst, og du vil starte en samtale med en genert person, der er i hjørnet eller læner sig op ad en væg, kan du spørge: "Ved du, hvem værten er?"
  • Andre åbne spørgsmål er: "Hvorfor kom du her?", "Hvad laver du for sjov?" eller "Hvad synes du om filmen?"
Få venner med en ekstremt genert person Trin 4
Få venner med en ekstremt genert person Trin 4

Trin 4. Lær at være fortrolig med stilhed

Samtale kræver op- og nedture i naturlige forhold for at tale, lytte og stille. Hvis du er en venlig person, kan du tage stilhed som et tegn på, at dine forsøg på socialt samvær er mislykkedes. Ikke rigtig. Et par sekunders stilhed er normalt, især med generte mennesker. Sådanne mennesker tager længere tid at behandle det, der bliver sagt og reageret på. Når du er vant til stilheden, skal du vælge et tema i samtalen eller benytte lejligheden til at afslutte samtalen.

  • Hvis du vil fortsætte samtalen, kan du prøve at skabe forbindelser mellem noget, der tidligere er sagt, f.eks. "Du sagde, at din søster kunne reparere biler?"
  • Hvis du vil redde dig selv og den anden person fra en akavet stilhed, kan du sige “Nå, dejligt at møde dig, Becky. Vi ses igen senere."
Få venner med en ekstremt genert person Trin 5
Få venner med en ekstremt genert person Trin 5

Trin 5. Hav et kort indledende møde

Selvom ulige tavsheder ikke bringer samtalen i fare, er det en god idé at holde samtalen kort og behagelig. Når I to interagerer kort, foretag naturlige afbrydelser i samtalen, så I kan komme derfra.

Genert mennesker har brug for tid til at blive interesseret i nye mennesker og nye situationer. Respekter ønsket ved at begrænse den første samtale, og øg derefter gradvist varigheden af interaktionen, efterhånden som personen bliver mere tryg ved dig

Del 2 af 3: Forbedring af relationer

Få venner med en ekstremt genert person Trin 6
Få venner med en ekstremt genert person Trin 6

Trin 1. Gør dig klar til at tage initiativ til at starte en samtale

Hvis du er seriøs om at få venner med en meget genert person, skal du tage initiativ. Dette betyder at have nogle samtalestartere i tankerne og ofte at skulle tage bolden, når samtalen begynder at gå i stå.

Selvfølgelig kan en genert person i nogle tilfælde åbne sig hurtigere og blive interesseret. Men i de første dage af et venskab bør du være parat til at starte og/eller kontrollere samtalen

Få venner med en ekstremt genert person Trin 7
Få venner med en ekstremt genert person Trin 7

Trin 2. Tal om fælles interesser

Når du starter en samtale med en genert person, skal du undgå småsnak. Normalt foretrækker mange introverte mere engagerende og dybdegående samtaler i modsætning til hverdagslige emner som vejret eller weekendplaner.

  • Prøv at opmuntre din nye ven ved at lære, hvad der gør ham eller hende interesseret i at tale og fortsætte med at tale om emnet.
  • For eksempel, hvis din ven synes at være interesseret i at diskutere et bestemt tv -program, kan du prøve at tilskynde ham til at tale mere om programmet. Du kan spørge: "Hvem var din yndlingsperson i serien, og hvorfor?" eller "Fortæl mig om den episode, der endte med at gøre dig til fan af showet."
Få venner med en ekstremt genert person Trin 8
Få venner med en ekstremt genert person Trin 8

Trin 3. Vis åbent kropssprog

Genert mennesker er ofte bange for sociale interaktioner og reagerer nogle gange på disse situationer med fysiske tegn som svedtendens, hjertebanken eller et rødmet ansigt. De bekymrer sig ofte for meget om, hvordan andre mennesker ser dem. Brug dit eget kropssprog til at skabe en beroligende, ikke-truende samtale. Når du er sammen med en genert person, skal du sørge for at:

  • Få lejlighedsvis øjenkontakt (forvent ikke andet)
  • Anerkender hans opmærksomhed under en samtale
  • Lær at vise interesse for samtale
  • Hold dine arme og ben åbne og afslappede ved dine sider
  • Smilende og nikkende for at opmuntre ham til at blive ved med at tale
Få venner med en ekstremt genert person Trin 9
Få venner med en ekstremt genert person Trin 9

Trin 4. Del en hemmelighed for at uddybe intimiteten

Selvoplysning er en fed, men effektiv måde at gøre en almindelig ven til en bedste ven. Venner ved ting om hinanden, som andre ikke ved. Hvis du håber at forbedre dit forhold til en genert person, skal du være åben i det private.

  • Et af de vigtigste aspekter ved venskab er intimitet. Du kan opnå intimitet gennem korrekt selvoplysning. Vær dog forsigtig, det er unødvendigt at dele de dybeste og mørkeste hemmeligheder. Faktisk kan det skræmme din nye ven med pludselig intimitet.
  • Start med noget lille, men ikke mange mennesker kender til. Du kan nægte selvoplysning ved at sige "Mange mennesker ved det ikke, men …".

Del 3 af 3: Værdsættende forskel

Få venner med en ekstremt genert person Trin 10
Få venner med en ekstremt genert person Trin 10

Trin 1. Bliv ikke modløs, hvis din ven vil være alene

Mennesker, der er utilpas med sociale situationer, har en tendens til at blive trætte, når de skal socialisere i lange perioder. Giv ham tid til at være alene, og du behøver ikke at blive skuffet. Det handler ikke om dig; din ven har bare brug for lidt tid til at blive frisk.

Selvom det ikke ser ud til det, kan din generte ven være meget ubehagelig under interaktioner. Han kan være så ængstelig, at han vil forlade samtalen

Få venner med en ekstremt genert person Trin 11
Få venner med en ekstremt genert person Trin 11

Trin 2. Undgå at forsøge at få din nye ven til at gøre ting uden for deres komfortzone

Undgå at prøve at få din nye ven til at gøre ting uden for deres komfortzone. Sociale mennesker kan opleve, at alt, hvad en genert person har brug for for at være en fælles person, er en lille opmuntring. Generthed kan være et alvorligt socialt problem, der hindrer andre menneskers relationer og arbejde.. Det forsvinder ikke bare ved at udfordre personen til at tage en risiko.

Hvis du bruger denne metode, kan du skabe mistillid, og dine venner vil holde sig væk fra dig. Du kan foreslå nogle "sjove" ting at gøre med din nye ven, men hvis han ikke virker interesseret, skal du ikke tvinge det

Få venner med en ekstremt genert person Trin 12
Få venner med en ekstremt genert person Trin 12

Trin 3. Prøv ikke at spørge, hvorfor personen er flov eller handler på en bestemt måde

En anden hurtig måde, der kan ødelægge et venskab, er at kommentere din vens generthed. Behandl dine venner, som du ville behandle alle andre. Ingen grund til at vise generthed.

  • At spørge, hvorfor din ven er så stille eller introducere ham som "den genert", vil virke uhøfligt.
  • Dette kan irritere din ven og gøre ham mere introspektiv. Som følge heraf kan din adfærd gøre ham mere tilbagetrukket og mindre åben.
Få venner med en ekstremt genert person Trin 13
Få venner med en ekstremt genert person Trin 13

Trin 4. Forstå hendes generthed

Ved at lave lidt research kan du bedre forstå og føle empati for din vens sociale adfærd. Ifølge videnskaben har generte mennesker en tendens til at føle sig akavede eller bange for sociale situationer, især omkring nye eller ukendte mennesker. Din vens hjerterytme banker måske, eller hendes mave gør ondt. Han vil antage, at alle ser på ham eller dømmer ham.

  • Du kan være en god ven for en genert person ved at forstå, at alle nogle gange kan være generte. Din ven virker bare rigtig genert.
  • Han er måske ikke flov, fordi han ikke kan lide den anden person eller endda fordi han vil undgå dem. Han er bare utilpas i de fleste sociale situationer. Han vil måske virkelig føle sig tilhørende, men ved ikke hvordan. Hjælp ham med at føle ejerskab ved at stoppe med at dømme eller mærke hans adfærd.
Få venner med en ekstremt genert person Trin 14
Få venner med en ekstremt genert person Trin 14

Trin 5. Vær tålmodig

Uanset om du sidder i akavet stilhed eller venter på, at din meget generte ven åbner sig, skal du øve tålmodighed. Hvis du har oprigtige og gode hensigter, vil dette forhold til sidst vokse til fulde.

Tving ikke din nye ven til at åbne op. Lad venskabet vokse af sig selv. På denne måde vil du både føle dig godt tilpas med strømmen af dit venskab, og din generte ven vil være i stand til at være sig selv, når han er omkring dig

Tips

  • Gør det gradvist. Tag ikke en genert ven ind i en stor gruppe, der får ham eller hende til at føle sig utilpas.
  • Sørg for, at du ikke nærmer dig ham pludselig. Gør det godt og gradvist og ikke skræmme ham.
  • Hvis personen er meget genert, skal du ikke prøve at få venner på bare en dag - tag det et skridt ad gangen.
  • Vær dig selv i stedet for at prøve at være "afslappet". Folk vil føle, at du er en attraktiv person, hvis du handler, som du er.
  • Bare vær venner, vær rolig, høflig og interesseret i, hvad de har at sige.

Advarsel

  • Spørg ALDRIG dem, hvorfor de er så stille eller genert, fordi det er det værste, du kan sige, hvilket gør dem flove og ubehagelige. Hvis du spørger eller siger dette, kan han hade dig. Du skal lade som om han ikke er genert og behandle ham som om der ikke er noget galt eller underligt ved at han er stille. Til sidst åbner han op.
  • Prøv ikke at nærme sig generte mennesker i grupper med dine venner, da mange generte mennesker synes, det er meget akavet og svært at håndtere så mange nye mennesker på én gang, og de kan blive skræmt af din tilstedeværelse.
  • De fleste mennesker skammer sig over frygt for, at andre kritiserer eller dømmer dem. Vær forsigtig med ikke at sige noget, der bedømmer hans karakter eller interesser. Sig for eksempel ikke "Min ven synes du er kedelig" eller tal endda bag hendes ryg, for det vil hun sandsynligvis finde ud af. Som et resultat vil han ikke åbne sig og blive ven med dig, fordi han ikke stoler på dig. Gør det modsatte ved at finde en måde at minde ham om nu og da, hvad du kan lide ved ham.
  • Kom ikke med stødende kommentarer vedrørende stereotyper, kønsdiskrimination, race og så videre. Eller sig ikke noget, der peger på en bestemt gruppe. Selvom din nye ven taler om ting som denne, skal du være høflig og ikke tale om dem.
  • Vær forsigtig ved øjenkontakt. At stirre for længe på en genert person får ham til at føle sig som et insekt under mikroskopet. Genert folk vil hurtigt bemærke dette, hvis ikke med det samme, og vil reagere med et ønske om at flygte.
  • Sæt dem aldrig i pinlige eller ubehagelige situationer.
  • Sig ikke "Hvorfor smiler du ikke?" Eller "Du ser træt ud …". Mest sandsynligt er de ubehagelige, og du vil kun øge vægten af tilstanden. Prøv i stedet at fortælle ham noget sjovt eller kompliment ham.

Anbefalede: