Sådan bliver du komiker: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bliver du komiker: 13 trin (med billeder)
Sådan bliver du komiker: 13 trin (med billeder)

Video: Sådan bliver du komiker: 13 trin (med billeder)

Video: Sådan bliver du komiker: 13 trin (med billeder)
Video: Mal vægge | Trin for Trin | Beckmann Farver | GDS | DIY | Boligfornyelse | maling af væg 2024, Kan
Anonim

Du har været klasseklovnen siden du var i børnehaven og kan altid få dine venner til at grine ved fester. På grund af dette er du klar over, at en karriere inden for stand-up comedy (solokomedieforestillinger stående foran en mikrofon) kan være værd at prøve. Desværre er det ikke så let at være stand-up-komiker, som man skulle tro. Det er meget svært at få succes i denne karriere. Men hvis det virker, kan du dele dine grin med folk i slutningen af landet eller endda verden.

Trin

Del 1 af 3: Skrivning af vittigheder

Vær en komiker Trin 1
Vær en komiker Trin 1

Trin 1. Skriv den korrekte opsætning ned

Opsætningen bygger på forudsætningen for din vittighed. Dette afsnit indeholder baggrundsinformation om vittigheden, så publikum kan forstå det. Din opsætning skal være klar og præcis.

  • Opsætningen skal bygge din punchline ("eksplosion" af vittigheden). Hvis du går ud af emnet, forstår publikum ikke, hvor din vittighed er.
  • Et eksempel på et klassisk setup ville være: en præst, kapellan og rabbiner går ind i baren.
Vær en komiker Trin 2
Vær en komiker Trin 2

Trin 2. Skriv hullet ned

Punchline er latteren for en vittighed. En effektiv punchline har normalt et twist, der får publikum til at grine. Punchline bør være en uventet konklusion på joke -opsætningen.

Denne vittighed af Jay Leno har en smart punchline: Ni ud af ti læger er enige. En ud af ti læger er en idiot

Vær en komiker Trin 3
Vær en komiker Trin 3

Trin 3. Skriv mærket ned

Mærket er en ekstra punchline efter den første punchline. Udnyt tags for at invitere mere latter fra dit publikum. Etiketter kan bygge på den første punchline eller tage en helt anden retning.

  • Mitch Hedberg er en mester i at tilføje tags til sine vittigheder. Nogle af hans vittigheder kan have op til ni tags.
  • Her er et eksempel: Jeg ringede til hoteloperatøren, og han sagde: “Hvordan kan jeg dirigere dit opkald?” Jeg svarede: “Du kan sige handling! Og jeg begynder at ringe. (punchline) Og når jeg siger farvel, skal du råbe skåret! " (tags)
Vær en komiker Trin 4
Vær en komiker Trin 4

Trin 4. Udvid din horisont

Vær opmærksom på de hotteste nyheder i dag. Aktuelle begivenheder kan give gode, letforståelige vittigheder. Overvåg altid den aktuelle politiske situation. Komikere som Jon Stewart og Bill Maher har fokuseret hele deres karriere på politisk humor.

  • Will Ferrell blev en stor stjerne i Hollywood for en stor del takket være hans sjove George W. Bush -indtryk.
  • Her er et eksempel på en Jon Stewart -vittighed, han lavede, efter at Dick Cheney ved et uheld skød en ven på en jagttur: Jeg er ikke bare en Jon Stewart, jeg er også en bekymret forælder. Så til de mødre og fædre, der ser i øjeblikket, må du ikke tillade dit barn at jage med næstformanden.
Vær en komiker Trin 5
Vær en komiker Trin 5

Trin 5. Skriv en joke -idé hver dag

Tag dig tid til at skrive dine joke -ideer. Hold altid dine øjne og ører åbne. God joke -inspiration kommer overalt. Du skal altid have en pen og et papir med dig.

Kom ud af huset. Du skal opleve meget for at kunne skrive det ned

Del 2 af 3: Oprettelse af en solid rutine

Vær en komiker Trin 6
Vær en komiker Trin 6

Trin 1. Øv levering

Effektiv komisk levering er meget afhængig af timing. Ved, hvornår det er tid til at lave en vittighed, og hvornår du skal være stille. Du bør indsætte en kort pause, før du leverer punchline for at opbygge publikums forventning. Giv publikum tid til at grine, før du går videre til den næste vittighed.

  • Hvis du fortsætter for hurtigt, kan du stoppe publikum med at grine.
  • Johnny Carsons komedierutine udføres normalt ved at holde en konvolut med et spørgsmål i panden. Han vil give svaret først. Derefter åbner han langsomt konvolutten med tromlerullen for at opbygge forventning, før han afslører sit spørgsmål (punchline).
Vær en komiker Trin 7
Vær en komiker Trin 7

Trin 2. Opret en introduktion

Du har brug for en introduktion for at få publikums opmærksomhed og få dem til at grine. Indledningen skal være en sætning, der er udarbejdet og introducerer dig som komiker. For eksempel er her Daniel Toshs introduktion til South Beach, "Af alle de byer, jeg har besøgt for at optræde, er dette nummer tre favorit," som straks introducerer hans varemærke sarkasmehumor.

  • Et eksempel på en klassisk introduktion ville være: "Jeg er lige kommet hertil, og mine arme er trætte."
  • Prøv ikke at bruge en hånlig introduktion. Du vil have publikum til at kunne lide dig.
Vær en komiker Trin 8
Vær en komiker Trin 8

Trin 3. Øv din rutine

Perfekt din rutine. Øv, indtil din rutine kan leveres uden at tænke. Gentag din rutine foran spejlet, så du kan se, hvilke dele der er sjove, og hvilke dele der skal kasseres.

Bliv ved med at redigere og omlægge din rutine, indtil du er tilfreds og sikker på resultaterne

Vær en komiker Trin 9
Vær en komiker Trin 9

Trin 4. Optag din rutine

Optag dig selv, når du laver din rutine. Se det et par gange for at sikre, at du kan formidle slaglinjen effektivt. En god rutine bør invitere 4-6 grin i minuttet. Tag en timer, og indstil hvert minut i din rutine til at have mindst 4 slaglinjer eller tags.

Vis dine optagelser til venner for at spørge deres mening

Del 3 af 3: Gør et stand-up comedy-show

Vær en komiker Trin 10
Vær en komiker Trin 10

Trin 1. Kom på scenen

Du vil være meget nervøs i de første par shows, og resultaterne kan være ganske dårlige. Vær ikke bange for at fejle, for det er højst sandsynligt, hvad der vil ske. Gå til hver tilgængelig åben mikrofon for at slippe af med sceneskræk så hurtigt som muligt og perfekt dit materiale.

  • Den eneste måde at bygge en fantastisk scenepersona på er gennem en masse erfaring på scenen.
  • Selv en Jerry Seinfeld mislykkedes sit første show. Om hændelsen sagde han: "Jeg stod der stift i 30 sekunder, målløs, bare stod der rædselsslagen."
Vær en komiker Trin 11
Vær en komiker Trin 11

Trin 2. Gør dig selv let at forstå

For at seerne kan forstå din humor, skal de se det fra dit synspunkt. Tænk på rutinen som en samtale med publikum i stedet for en forestilling.

  • slap af. Hvis du er nervøs, vil det være svært at opbygge et forhold til publikum.
  • Tal til publikum, ikke til dem.
Vær en komiker Trin 12
Vær en komiker Trin 12

Trin 3. Interagere med publikum

At inkludere publikum som en del af showet er fantastisk til at opbygge et forhold til dem. Du kan tale med publikum for at gå fra en vittighed til en anden.

  • Robin Williams er konge i interaktion med publikum. I en af sine rutiner låner han en kvindes frakke, tager den på og foregiver at være en af tilskuerne. Derefter lånte han en anden kvindes pels, tog den på og sagde "Lige nu er der mange dyr, der klager og siger: åh, det er koldt!"
  • Prøv ikke at få andre til at føle sig utilpas. Nogle mennesker kan ikke lide at være centrum for opmærksomhed. Hvis du ser, at din udvalgte føler sig utilpas ved at blive afsløret, skal du finde en anden.
Vær en komiker Trin 13
Vær en komiker Trin 13

Trin 4. Byg en scenepersona

Udviklingen af denne fase persona tog år. Scenepersonen vil være farven på hver vittighed, du fortæller. Rodney Dangerfield er den "søde taber", som alle let kan forstå. Efter alle sine vittigheder vil han sige "jeg får ingen respekt". Over tid vil du udvikle en scenepersona, der er unik for din personlighed.

Scenepersoner er årsagen til, at publikum kommer til komikeres shows

Tips

  • Vær tålmodig. Det tager mindst 3 år at bryde ind i denne branche.
  • Behold dit job. Alle underholdningskarriere kræver betydelig kapital, og din investering kan ikke betale sig i flere år.
  • Elsker dine fans. Prøv at lære dem at kende efter hvert show.

Advarsel

  • Der er mange komikere, der er mere erfarne end dig. Prøv ikke at sammenligne din karriere med deres og blive modløs.
  • Vær modstandsdygtig. Chancerne er store for at du vil mislykkes de første koncerter. Du kan endda blive buet af en brutal tilskuer.

Anbefalede: