Sådan opsættes en cykelforskifter: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsættes en cykelforskifter: 15 trin (med billeder)
Sådan opsættes en cykelforskifter: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan opsættes en cykelforskifter: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan opsættes en cykelforskifter: 15 trin (med billeder)
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Kan
Anonim

At justere forskifteren korrekt kræver præcision ned til millimeterskalaen. Hvis du har problemer med at skifte gear, eller din cykelkæde gnider mod gearskifteren, behøver du ikke gå til en cykelbutik for at få det rettet. Alt du behøver er simpelt udstyr og et skarpt øje. Med øvelse og tålmodighed kan du blive dygtig.

Trin

Metode 1 af 2: Løsning af gearskiftproblemet

Juster en forreste cykelskifter Trin 1
Juster en forreste cykelskifter Trin 1

Trin 1. Ved, hvordan en korrekt justeret forskifter skal se ud

Dit mål er at placere forskifteren sikkert over kæden med den ydre plade 2 - 3 millimeter over det største krankdrev (cykeltand). På denne måde vil skifterbuen være parallel med kæderingene og kæden. Kør ikke på cyklen, hvis gearskifteren gnider mod kæderingene eller bliver fanget i noget. Vi anbefaler, at du går til afsnittet Nulstil nedenfor.

Juster en cykelforskifter foran Trin 2
Juster en cykelforskifter foran Trin 2

Trin 2. Diagnosticér problemet med din cykel

Vend din cykel på hovedet med sadlen og styret nedad. Hæv og sænk forskifteren, mens du drejer pedalerne med dine hænder. Kan kæden skifte til alle gear? Er der en klikkende, gnidende eller snappende lyd? Registrer og husk eventuelle problemer, der opstod, mens du foretog opsætningen.

  • Brug et cykelstativ, hvis du har et, da det vil være meget nyttigt.
  • Bagskifteren skal justeres ordentligt, før du fortsætter, kontroller, om skifteren ikke bevæger sig ordentligt.
Juster en cykelforskifter foran Trin 3
Juster en cykelforskifter foran Trin 3

Trin 3. Skift til en lav gearposition

Sørg for, at kæden er på plads midterste tandhjul (bageste tænder) og mindste kædering for at forhindre kæden i at krydse og skiftekablet til at løsne, hvilket gør det let at justere.

Juster en forreste cykelskifter Trin 4
Juster en forreste cykelskifter Trin 4

Trin 4. Løsn kabelholderbolten, og stram kabelskifteren

Over skifteren er et tyndt kabel, der holdes på plads med bolte eller skruer, normalt fastgjort til cykelrammen. Hold i toppen af kablet og træk det op, og løsn derefter bolten. Træk kablet stramt, og stram derefter bolten igen. Boltene forhindrer kablet i at bevæge sig.

Skifteren bevæger sig lidt, men du vil snart sætte den op igen. Sørg nu for, at gearskiftekablet er stramt, så alt kan fungere normalt

Juster en forreste cykelskifter Trin 5
Juster en forreste cykelskifter Trin 5

Trin 5. Find begrænsningsskruen

Der er to små skruer på toppen eller siden af gearskifteren, der er markeret med bogstaverne L og H. Begge ser ud til at være stramme og let stikke ud af skifteren. Disse to skruer er lav- og højbegrænserne, der styrer, hvor langt gearskifteren bevæger sig til højre eller til venstre. Begge kan justeres med en + skruetrækker.

  • L -skruen styrer, hvor langt skifteren bevæger sig indad, mens H -skruen styrer, hvor langt skifteren bevæger sig udad.
  • Hvis begrænsningsskruerne ikke er markeret, kan du let identificere dem. Flyt til den mindste klinge. Drej en af skruerne helt i begge retninger, mens du ser på gearskifteren. Hvis den bevæger sig, er denne skrue en L -skrue, hvis ikke, prøv den anden skrue. Marker det derefter med bogstavet L.
Juster en forreste cykelskifter Trin 6
Juster en forreste cykelskifter Trin 6

Trin 6. Sæt gearet lavt på din gearskifte

Skift til det mindste kædehjul og baggear til den største tandhjul, så kædepositionen er til venstre. Drej skruen L, indtil der er et mellemrum på 2-3 mm mellem skifteren og kæden.

Skifteren bevæger sig, når du drejer skruen

Juster en forreste cykelskifter Trin 7
Juster en forreste cykelskifter Trin 7

Trin 7. Sæt gearet højt på din gearskifte

Drej pedalen, og skift det forreste gear til den største kædehjulsstilling og baggearet til den mindste tandhjul. Kæden vil være på den ydre del af cyklen. Drej H-skruen, indtil skifteren er 2-3 mm væk fra kæden, så den har plads nok til at bevæge sig.

Juster en frontcykelskifter Trin 8
Juster en frontcykelskifter Trin 8

Trin 8. Skift baggearet til det midterste tandhjul, og prøv derefter at skifte det forreste gear

Skift baggearet til tandhjulet i midten, så kæden ikke trækker, når du skifter gear. Drej pedalen, og skift det forreste gear op og ned, og sørg for, at der ikke er nogen forhindringer, når du skifter. Juster L- og H -skruerne efter smag og glad cykling.

Hvis du drejer L- og H -skruerne for meget, bevæger gearskifteren sig for langt, og kæden løsner. Du kan dog finde ud af det, før du prøver at cykle

Metode 2 af 2: Nulstilling af den ødelagte spejl

Juster en forreste cykelskifter Trin 9
Juster en forreste cykelskifter Trin 9

Trin 1. Nulstil skifteren, hvis den rammer kæderingen, bøjer eller vipper

Fastholdelsesboltene hjælper kun, hvis gearskifteren skal justeres. Hvis du føler, at gearskifteren rammer kæderingene, skal du være opmærksom på, om skifteren er vippet eller for høj. Du skal nulstille skifteren fra bunden.

Juster en forreste cykelskifter Trin 10
Juster en forreste cykelskifter Trin 10

Trin 2. Skift gear til det yderste kædehjul

Skift gear til det mindste kædehjul foran og den største tandhjul bagtil. Det er en god idé at placere cyklen på et stativ eller vippe cyklen for at gøre det lettere at dreje pedalerne og skifte gear.

Juster en forreste cykelskifter Trin 11
Juster en forreste cykelskifter Trin 11

Trin 3. Løsn tøndejusteringen for at reducere kabelspændingen

Tøndejusteringen er for enden af dit skifterkabel, tæt på styret. Følg forskifterkablet til det lille, drejelige cylindriske afsnit, og drej det derefter med uret.

Tæl hvor mange gange du drejer tønden. Du returnerer den derefter til den samme position, når du er færdig

Juster en forreste cykelskifter Trin 12
Juster en forreste cykelskifter Trin 12

Trin 4. Løsne spejlkablets sikringsbolte

Der er et kabel, der løber over skifteren til gearskifteren (gearskiftehåndtag). Kablet holdes på plads med bolte, så det ikke bevæger sig eller forskyder sig. Løsn denne bolt nok til, at den kan bevæge sig, når den trækkes, men ikke nok til at komme ud af sig selv.

Juster en forreste cykelskifter Trin 13
Juster en forreste cykelskifter Trin 13

Trin 5. Løsn forsigtigt afspærringsboltene på cykelrammen

Lad ikke skifteren bevæge sig for langt, da det kan ændre hele din opsætning. Løsn boltene tilstrækkeligt, så du kan vrikke og flytte positionen på gearskifteren.

Juster en cykelforskifter foran 14
Juster en cykelforskifter foran 14

Trin 6. Flyt langsomt skifteren til den korrekte position

Hvis gearskifteren er vippet, skal du dreje den, indtil den er parallel med kæden, og passe på ikke at ændre højden på gearskifteren. Hvis gearskifteren rører toppen af kæderingen, skal den hæves et par millimeter over den største ring. Dit mål er at:

  • Skifteren er 1-3 mm over det største kædehjul. Juster afstanden mellem den yderste plade af gearskifteren og kæderingene til tykkelsen af en mønt.
  • De to skifterplader er parallelle med kæden.
  • Skifterens bøjning svarer til tandhjulets kurve.
Juster en forreste cykelskifter Trin 15
Juster en forreste cykelskifter Trin 15

Trin 7. Nulstil kablet og begrænsningsboltene

Når nulstillingen er fuldført, skal du nulstille skifteren for at fungere normalt. Træk kablet stramt og spænd det tilbage med bolten. Derefter justeres begrænsningsboltene igen som beskrevet i trin 1.

  • Smør og rengør altid din kæde for perfekt skift.
  • Sørg for at have strammet tøndejusteringen

Tips

  • Brug en tang til at gøre det lettere for dig at trække kablet stramt.
  • Tag hvert trin langsomt, stram derefter det hele, og prøv det. Du må ikke flytte eller vride bolten for meget, da det vil gøre det svært for dig at vende tilbage til den forrige indstilling, hvis noget går galt.

Anbefalede: