3 måder at beregne watt på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at beregne watt på
3 måder at beregne watt på

Video: 3 måder at beregne watt på

Video: 3 måder at beregne watt på
Video: 5 Måder Du Kan Undgå Punkteringer På! 2024, Kan
Anonim

Der er en meget simpel ligning til beregning af en elektronisk enheds wattforbrug. Vi behøver kun at kende antallet af ampere og volt på enheden. Det er vigtigt at forstå watt, fordi det kan hjælpe os med at spare penge og energi.

Trin

Metode 1 af 3: Bestemmelse af effekt med matematiske beregninger

Beregn watt trin 1
Beregn watt trin 1

Trin 1. Kend effekten på strømkilden

Du skal kende strømstyrken og voltene på strømkilden. Formlen til bestemmelse af watt er enkel. Ampere er den mængde elektricitet, der bruges. Spænding måler strøm eller elektrisk spænding.

  • Antallet af watt er lig med ampere gange volt. Med andre ord, watt = ampere x volt. Nogle gange er formlen skrevet med forkortelsen W = A x V.
  • For eksempel, hvis strømstyrken er 3 ampere (3A), og spændingen er 110 V, multipliceres 3 med 110 for at få 330 W (watt). Formlen er P = 3 A x 110 V = 330 W (P er effekt).
  • Derfor kaldes watt undertiden volt-ampere. Antallet af ampere er normalt angivet på afbryderen. Dette tal er den maksimale strømstyrke, kredsløbet kan acceptere. Du kan også bestemme volt og ampere ved at se på etiketten eller brugermanualen. Derudover kan du også slå tal op om standardelektronik (de fleste små elektronikker og lysarmaturer i hjemmet kræver et kredsløb på 15–20 ampere og store apparater kræver 20–60 ampere. Dog har de fleste husholdningselektronik 120 ampere). Volt og fungerer ved 12 ampere eller mindre. Stor elektronik som elektriske ovne og tørretumblere kræver mere elektricitet, er forbundet til et kredsløb, der er klassificeret til 240 volt og kan bruge 20–40 ampere afhængigt af flere faktorer. Husholdningsledninger er normalt 120 eller 240 volt.
Beregn watt trin 2
Beregn watt trin 2

Trin 2. Bestem ampere eller volt på samme måde

Du kan rotere formlen for at beregne den. Sig f.eks., At du har en 24-40 vekselstrømforsyning. Det betyder, at din strømforsyning er 240 volt og 40 watt.

  • Strømkilden kan levere 1,6 ampere. Formlen er 40-? X 24. Så divider 40 med 24 for at få 1, 6.
  • Her er en anden grund til at angive ampere og volt. Lad os sige, at du vil finde ud af, hvor mange watt en blæser bruger, og etiketten angiver, at blæseren bruger et bestemt antal ampere. Du kan finde ud af antallet af volt, blæseren normalt bruger (ved at ringe til producenten eller søge på internettet efter oplysninger), gange de to tal og komme med et skøn over den effekt, der kræves for at køre blæseren.
Beregn watt trin 3
Beregn watt trin 3

Trin 3. Bestem modstandens wattforbrug

Hvis du vil finde modstandens wattforbrug, skal du kende spændingen (V) og strømmen (I). Dette kaldes Ohms lov.

  • Formlen er spænding gange strøm, W = V x I.. Nogle gange vil du se formlen skrevet med P for effekt (effekt)
  • Denne formel vil være mere kompliceret, hvis den elektriske effekt ændres. Du skal bruge tidsperioden for at få gennemsnittet. Denne beregning er vanskelig og kræver et bestemt udstyr, der kaldes en wattmåler.

Metode 2 af 3: Bestemmelse af effekt med værktøjer

Beregn watt trin 4
Beregn watt trin 4

Trin 1. Find en lommeregner online

Der er mange wattberegningsprogrammer på internettet. Programmet udfører beregningerne for dig.

  • Normalt bliver du bedt om at indtaste antallet af volt og antallet af ampere. Derefter skal du trykke på knappen "Beregn" eller "Beregn" for at få resultatet.
  • Husk dog, at online regnemaskiner ikke altid er nøjagtige, fordi alle elektroniske enheder kræver forskellig elektrisk strøm.
  • Der er websteder online, der giver wattoplysninger, hvis du klikker på en bestemt type, f.eks. Et fjernsyn eller en stationær computer. Sådanne steder giver undertiden en liste over watt, der bruges af forskellige elektroniske enheder, fra køleskabe til radiobånd.
Beregn watt trin 5
Beregn watt trin 5

Trin 2. Kontroller oplysningerne på den elektroniske enhed

Du kan finde ud af det nødvendige wattforbrug ved blot at kigge på oplysningerne på typeskiltet.

  • Kig efter pladen på bagsiden af elektronikken. Normalt viser pladen, hvor mange volt, ampere og watt, det tager at drive den. Disse oplysninger er angivet på bagsiden af den elektroniske enhed. Alternativt kan du finde watt på typeskiltet.
  • Du kan også tilslutte en wattmåler til en elektronisk enhed og angive den elektriske effekt, der kræves for at forsyne den. Effekten af elektroniske enheder varierer afhængigt af indstillingerne. For eksempel bruger en radio flere watt, hvis lydstyrken er høj.

Metode 3 af 3: Forstå strømkilder

Beregn watt trin 6
Beregn watt trin 6

Trin 1. Forstå, hvorfor wattforhold betyder noget

Effekt i watt er mængden af energi, der produceres eller bruges. Elregningen er baseret på, hvor mange watt du bruger. Grundlæggende angiver watt, hvor meget energi en elektronisk enhed bruger.

  • Nominel watt er det antal watt, der er nødvendigt for at holde en elektronisk enhed tændt. For eksempel kræver et køleskab typisk 500 watt for at køre kontinuerligt. Du skal kende watten i dit hjem, hvis du vil spare energi, tilføje solpaneler eller bruge en generator.
  • Strømkilden har både vekselstrøm og jævnstrøm. AC er en vekselstrøm, der bliver ved med at ændre retning og bruges i elektriske installationer i hjem og kontorer. DC er jævnstrøm, der kun bevæger sig i en retning. Et eksempel på brug af DC er i batterier.
  • Overspændingswatt er det antal watt, der kræves som et første træk, når motoren eller kompressoren på en elektronisk enhed startes første gang. For eksempel tager det 2.000 watt at drive motoren og kompressoren i et køleskab.
Beregn watt trin 7
Beregn watt trin 7

Trin 2. Prøv at spare energi

Watt er den grundlæggende effektenhed (elektrisk, mekanisk eller termisk). Grunden til at forstå watt er, at det hjælper med at spare energi.

  • Reducer wattforbruget for at spare energi og omkostninger. For eksempel er der to valg af pærer, som du vil købe, den ene er 100 watt og den anden er 23 watt. Hvis en 100 watt pære var billigere, tror du måske, at det er sparsomt. Men med tiden sparer du mere, hvis du køber en 23-watts pære.
  • Beregn wattforskjellen med en simpel tælleoperation. I ovenstående tilfælde er det 77 watt (100 - 23). PLN opkræver strømomkostninger i kilowatt. For at få kilowatt divideres watt med 1.000. Gang derefter antallet i kilowatt med brugstimerne. Resultatet er kilowatt i timen (kwh). Derefter multipliceres med omkostningerne ved elektricitet. Det er din regning.
  • For eksempel har du 10 lamper. Hver har 100 watt effekt. Så 10 x 100 = 1.000 watt. Divider 1.000 watt med 1.000 for at få 1 kw. Lad os sige, at du bruger 2.000 timers elektricitet om året. Så 1 kw x 2.000 timer om året = 2.000 kwh. For eksempel er din eltarif Rp. 1.000, - pr. Kwh. Du skal betale 2.000 kwh x Rp. 1.000, - = Rp. 2.000.000, - om året for at bruge de ti pærer.

Tips

Vær forberedt på en stigning i watt på hver elektronisk enhed, der er tilsluttet kredsløbet/inverteren. Mange elektronikker bruger fortsat strøm, når de er slukket, især på enheder med LED -lys, der konstant er tændt

Advarsel

  • Tilslutning af for mange elektroniske enheder til inverteren kan resultere i et fald i enhedens effekt. Enheden bliver let beskadiget eller slukket.
  • Hvis du trækker for meget strøm gennem inverteren, er der risiko for, at inverteren kan blive beskadiget.
  • Tallene er kun skøn. Så hvis du vil have et specifikt og præcist antal watt, skal du bruge en wattmåler.

Anbefalede: