Sådan tager du en kat til lægen uden bærer: 11 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan tager du en kat til lægen uden bærer: 11 trin
Sådan tager du en kat til lægen uden bærer: 11 trin

Video: Sådan tager du en kat til lægen uden bærer: 11 trin

Video: Sådan tager du en kat til lægen uden bærer: 11 trin
Video: OVERTALER MINE FORÆLDRE TIL AT KØBE EN KILLING 2024, Kan
Anonim

Din kæledyrskat skal tages til dyrlægen for regelmæssige undersøgelser. Der er flere muligheder for at reducere stress for dit kæledyr, når det kommer til bærere. Katte kan transporteres uden brug af bærer, men nogle læger kan ikke lide det og kan skade mennesker eller andre dyr, hvis katten ikke er ordentligt uddannet. Tjek derfor på forhånd med din læge, om det er i orden at medbringe en kat uden transportør.

Trin

Del 1 af 3: Sikring af katte uden bærere

Bring din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 1
Bring din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 1

Trin 1. Prøv at bruge en træningstaske

Din kat bør ikke forstyrre andre mennesker eller dyr, mens du er på lægehuset. Hvis katten kun bæres, er der risiko for, at katten vil freak ud og lave rod. Hvis du ikke har en bærer, kan du bruge en træningstaske som et alternativ.

  • Træningstasker er designet til at bære sportstøj og udstyr. Derfor er siderne af sportstasker generelt lavet af nylon, der har mange huller, så luft kan strømme ind. Det er ideelt for katte til stadig at kunne ånde.
  • Arbejdsgivere, der ikke kan lide at bruge transportører, bruger generelt nylon gymposer til at tage deres katte til lægen. Bare sørg for, at posens sider er af nylon og har masser af huller, så katten kan trække vejret frit.
  • Vælg derudover en taske, der har en stiv og solid bund, så katten ikke "drukner", når den bæres rundt. Katte kan føle sig utilpas, hvis de "drukner" i posen.
  • Komplet posen med legetøj, tæpper og andre ting, din kat vil nyde.
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 2
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 2

Trin 2. Brug selen

Snoren bruges normalt til at tage katten med en tur. Dette værktøj kan bruges som en erstatning for kattebærere.

  • Køb en særlig sele til katte. Brug ikke snor til små hunde, da dette vil skade katten.
  • Før katten bæres, lad katten først vænne sig til snoren. Placer forsigtigt snoren over kattens krop. Lad ham snuse og lege med rebet. Fastgør derefter forsigtigt snoren til kattens krop og lås knapperne. Hvis katten kæmper, få en til at hjælpe med at holde din kat tilbage.
  • Lad katten tage snoren i et stykke tid. Rør ikke ved snoren og hold godt øje med din kat. Når din kat virker fortrolig med det nye tilbehør (katten ikke længere kæmper eller forsøger at løsne snoren), skal du sætte en snor på katten.
  • Gå katten i snor indendørs i en uge, før du tager den udenfor. Lad katten vænne sig til den, indtil den ikke længere kæmper, før den tager den udenfor en tur.
  • Når katten er behagelig at gå rundt i huset, skal du træne dit kæledyr til at gå rundt i huset i snor. Gør øvelsen i en måned, før du forsøger at tage din kat med i snor til dyrlægen. Husk, i lægens klinik vil der være mange stimuli som f.eks. Telefonens ringning, mennesker og mærkelige dyr. Katte bør trænes så meget som muligt, før de kan tages til dyrlægen i snor.
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 3
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 3

Trin 3. Hvis din kat er tam, skal du bruge en kattekurv eller seng

Hvis din kat er gammel eller har en føjelig natur, er det tilstrækkeligt at holde katten i sin kurv eller seng. Denne mulighed gælder dog kun, hvis du er sikker på din kats temperament. Lad ikke din kat springe ud og forårsage problemer, der kan bringe sikkerheden for mennesker og andre dyr i fare.

Brug denne metode med forsigtighed. Selv en føjelig kat kan blive skræmt af det ukendte miljø i en lægeklinik

Del 2 af 3: At vænne sig til katten i bilen

Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 4
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 4

Trin 1. Start om muligt i en tidlig alder

For at kunne bære en kat uden transportør, skal en kat vænne sig til at køre i en bil uden at bruge en transportør. Killinger er lettere at træne for at vænne sig til at være i en bil.

  • Killinger vænner sig lettere til nye oplevelser end voksne katte. Hvis det er muligt, træne din kat fra mindre end et år gammel.
  • Hvis din kat er gammel, kan du stadig træne den. Kun tiden er lidt længere.
Bring din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 5
Bring din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 5

Trin 2. Præsenter katten gradvist for din bil

Denne metode er den mest effektive, for hvis introduktionen sker for tidligt, bliver din kat bange. Gør denne indledende fase i flere faser.

Sæt din kat i bilen uden at starte motoren. Berolig ham og giv ham godbidder og opmærksomhed, mens katten tilpasser sig sit nye miljø. Lad katten undersøge bilens indhold med korte mellemrum og vænne dig til det i cirka to uger

Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 6
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 6

Trin 3. Lav en prøvekørsel, før du besøger lægen

Når katten er vant til at være i bilen, kan du prøve at tage den en tur.

  • Prøv først at starte motoren og lad katten vænne sig til lyden.
  • Hvis din kat er vant til lyden af en bilmotor, kan du prøve at tage en kort køretur. Bare at gå rundt i komplekset er også fint. Senere forlænges køreafstanden gradvist. Det anbefales at prøvekøre til lægens klinik flere gange, så katten vænner sig til ruten.
  • Giv positiv støtte i form af snacks og komplimenter under denne proces.
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 7
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 7

Trin 4. Tag forholdsregler

Selv meget rolige katte vil være i problemer, hvis de er bange. Alternative transportører som poser eller kurve kan bruges til at sikre katten, så den ikke skader dig, mens du kører. Du kan også binde en sele for at fastgøre den til stolen. Lad ikke katten putte under gas- eller bremsepedalen og forårsage en ulykke.

Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 8
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 8

Trin 5. Tag katten med offentlig transport

Ligesom private biler skal katte blive fortrolige med det offentlige transportmiljø, før de tages til dyrlægen. Du kan træne din kat til at køre i bus eller offentlig transport. Start din træning med en kort tur først. Husk dog, at ikke al offentlig transport giver dig mulighed for at medbringe kæledyr som f.eks. Busway og tog. Som sådan kan det være bedst at tage en taxa eller bede en ven om at hente dig.

Del 3 af 3: Forståelse af risici

Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 9
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 9

Trin 1. Dyrlæger kan ikke lide katte, der kommer uden transportør

Læger og deres personale kan generelt ikke lide det, når arbejdsgiveren tager katten til lægeklinikken uden transportør. Du vil få påtaler og endda afvisning for dine handlinger.

  • Katte indbragt uden transportører, især hvis de ankommer uden nogen som helst sikkerhed, kan være en byrde for det medicinske personale. Medarbejderne i venteværelset tager sig af din kats sikkerhed, så den ikke gør ondt af hunde eller andre dyr. Desuden garanterer veterinærklinikker ikke sikkerheden for katte, der ikke opbevares i bure. For eksempel kan der være en hund i klinikken, der kan lide at jagte katte og potentielt kan skade din kat.
  • Nogle læger kræver, at katte bæres med bærere. Det er en god idé først at kontakte din læge for at se, om du kan tage din kat uden bærer.
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 10
Bring din kat til dyrlægen uden bærer Trin 10

Trin 2. Kend de sikkerhedsfunktioner, som kattebærere giver

Der er en grund til, at læger anbefaler at bruge en transportør. Kattebærere har flere sikkerhedsfunktioner, der er vigtige for din kat.

  • Transportøren garanterer din sikre kørsel, fordi katte ikke strejfer rundt i bilen. Således kan ulykker under kørsel undgås.
  • Katte løber, når de er bange. Katte vil være svære at finde, hvis de flygter fra bildøren, dig. Dette kan være farligt for din kat, især hvis mange biler passerer i nærheden af klinikken.
  • Selvom din kat er tam, er andre dyr ikke nødvendigvis de samme. Mange hunde kan ikke lide og er aggressive over for katte. Derfor er det bedst, hvis katten opbevares i transportøren.
Tag din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 11
Tag din kat til dyrlægen uden en bærer Trin 11

Trin 3. Find måder at forhindre bæreren i at stresse katten

Hvis hovedårsagen til, at du ikke vil bruge en bærer, er, at det stresser din kat, er der måder at reducere din kats stress, mens du er i transportøren.

  • Brug ikke transportøren kun, når du besøger lægen. Lad katteholderen ligge åben i din stue. Katte kan godt lide lukkede rum og kan lejlighedsvis sove i transportører.
  • Tag nu og da katten til en kort tur i transportøren. På grund af den hyppige kørsel vil turen til dyrlægen være mere afslappende.
  • Fyld transportøren med legetøj, godbidder og andre ting, som katte elsker.

Anbefalede: