3 måder at tæmme krøllet hår naturligt

Indholdsfortegnelse:

3 måder at tæmme krøllet hår naturligt
3 måder at tæmme krøllet hår naturligt

Video: 3 måder at tæmme krøllet hår naturligt

Video: 3 måder at tæmme krøllet hår naturligt
Video: Кемпинг в ледяной шторм с палаткой и брезентом 2024, Kan
Anonim

Åh nej! Dit krøllede hår fungerer igen! Uanset hvad du har gjort, ser dit hår altid ud til at være rodet og uoverskueligt. Heldigvis er der flere kraftfulde måder at slå genstridige krøller på som denne. Læs videre, og du finder hurtige trin og tips til at få dine krøller til at se pæne ud.

Trin

Metode 1 af 3: Hurtige tips til at tæmme krøllet hår

Tam naturligt krøllet hår Trin 1
Tam naturligt krøllet hår Trin 1

Trin 1. Brug en creme eller et hårprodukt, der indeholder mælk (hårmælk)

Hæld produktet i din håndflade, og gnid det derefter ind i dit hår. Brug fingrene til at løbe gennem dit hår for at sprede produktet jævnt. Fokuser på enderne og ydersiden af dit hår, da det er de tørreste områder. Når du vælger et produkt, skal du købe et, der ikke indeholder sulfater og silikoner.

Silikone er et plastmateriale, som kun sulfater vil fjerne - det er hårdt, tørrer og skader håret

Tæm naturlig krøllet hår Trin 2
Tæm naturlig krøllet hår Trin 2

Trin 2. Hold dit tørre hår fugtet med balsam

Bland balsam med lidt vand, og rør det derefter ind i dit hår for at behandle krus og fugte dine krøller. Arbejd forsigtigt gennem trådene med fokus på enderne og brug ikke for meget på hovedbunden. Selvfølgelig kan dette ikke behandle tørt hår i lang tid, men det er nok at fugte til næste shampooing.

Tæm naturligt krøllet hår Trin 3
Tæm naturligt krøllet hår Trin 3

Trin 3. Glat dit hår med tilsætning af marokkansk arganolie

Prisen kan være lidt dyr, men resultaterne er meget gode for håret. Brug 100% ren Arganolie i stedet for produkter, der kun indeholder Arganolie (især produkter, der også indeholder silicium og sulfat). Denne olie fugter ikke kun håret, men nærer det også, så det ser glattere ud. Det er velegnet til lille krøllet hår, der er fluffy. Sådan bruges det, bare hæld en mængde arganolie i en ært i hver lille hårstrækning.

Hvis du ikke har Arganolie, men stadig vil slippe af med krøllerne hurtigt og naturligt, kan du bruge andre naturlige olier, såsom kokosolie eller olivenolie

Tam naturligt krøllet hår Trin 4
Tam naturligt krøllet hår Trin 4

Trin 4. Fjern håret med en bredtandet våd kam eller brug bare fingrene

Kammning af dit hår på den normale måde vil kun gøre dit hår mere luftigt. Så hvis dine krøller begynder at blive rodet i løbet af dagen, skal du bruge en fugtig bredtandet kam eller våde fingre til at style dem. Prøv at omarrangere dine krøller ved at vikle krøllerne rundt om dine fingre og derefter forsigtigt trække og fjerne dem.

Tam naturligt krøllet hår Trin 5
Tam naturligt krøllet hår Trin 5

Trin 5. Style dit hår for at skjule de stive dele

Nogle gange kan krøllet hår være meget stædig og kan ikke hjælpes. Hvis du ikke har tid til at vaske dit hår, og dit hår er uregerligt, skal du trække det tilbage og danne en hestehale, fletning eller anden frisure. Styling som denne kan ikke slippe af med frizz og frizz, men det kan i det mindste skjule det.

Hvis du har kort hår, kan du stikke dit hår tilbage eller bruge en bandana over hovedet

Metode 2 af 3: Slå krøllet hår på lang sigt

Tam naturligt krøllet hår Trin 6
Tam naturligt krøllet hår Trin 6

Trin 1. Du kan bruge en hårmaske, hårolie eller anden langtidsbehandling

Nogle gange skal du være villig til at bruge penge på at erobre krøllet hår, fordi behandlingsmetoder, der bruger hårmasker og hårolier, vil give langvarige resultater. Her er nogle grundlæggende opskrifter til brug af hårmasker og olier til blødt, skinnende hår.

Det er vigtigt at huske, at alles krøller er forskellige, så den behandlingsmetode, der fungerer for din ven, fungerer muligvis ikke for dig. Hvis ingen af metoderne virker, skal du ikke fortvivle. Prøv en anden

Tam naturligt krøllet hår Trin 7
Tam naturligt krøllet hår Trin 7

Trin 2. Brug kokosolie som hårmaske eller efterladende balsam

Kokosolie lugter ikke kun godt, den er også fantastisk til hår. Bortset fra at frigøre kruset hår, fugter kokosolie også og gør håret skinnende. Du kan bruge denne olie som hårmaske eller efterladende balsam.

Hvis du bruger kokosolie som balsam, skal du hælde olien i dine håndflader og gnide dine hænder sammen for at varme olien. Derefter gnides det ind i dit hår fra spidserne af håret til rødderne

Tam naturligt krøllet hår Trin 8
Tam naturligt krøllet hår Trin 8

Trin 3. Bland honning og olivenolie for at genoprette hårets naturlige fugtighed

Det er velegnet til tørt hår. Du skal bruge 1/2 kop honning og 1/4 kop olivenolie. Bland de to ingredienser og varm kort på komfuret eller mikrobølgeovnen, og påfør derefter håret. Anvend det ikke alt på én gang, men i små portioner. Derefter dækker du dit hår med en badehætte. Lad det stå i 30 minutter.

  • Fugt dit hår, før du gør denne metode. Tricket, spraybalsam, der er blevet blandet med vand i håret ved hjælp af en sprayflaske. Denne metode er meget nyttig til at erobre super fluffy små krøller.
  • Du kan erstatte olivenolie med tre spiseskefulde varm kokosolie. Lad denne maske sætte sig i dit hår i 10 minutter, og skyl derefter.
Tam naturligt krøllet hår Trin 9
Tam naturligt krøllet hår Trin 9

Trin 4. Lav en endnu enklere maske med kun olivenolie

Tricket, bare varm en spiseskefuld olivenolie (ikke varm), og påfør derefter håret meget. Løft dit hår over dit hoved, og fastgør det om nødvendigt med bobby pins. Derefter tager du en badehætte på og lader olien trække i 20 minutter. Skyl derefter med shampoo og balsam.

Tam naturligt krøllet hår Trin 10
Tam naturligt krøllet hår Trin 10

Trin 5. Skyl håret med eddike

Eddike kan have en skarp lugt, men når du fortynder det med vand, kan det få dit hår til at se blødt og skinnende ud. Ikke alene genopretter det hårets naturlige pH, eddike kan også fjerne shampoo -rester. Opløs 1/3 kop (75 millimeter) eddike i 1 liter koldt vand og påfør det på dit hår efter hvert brusebad. Det kolde vand forsegler hårets neglebånd og får dem til at se bløde og skinnende ud. Brug denne metode en eller to gange om måneden.

  • Du kan bruge æbleeddike eller hvid eddike.
  • Cirka beløbet. Nogle mennesker har brug for en højere koncentration af eddike, mens andre kan have brug for mere vand for at opløse eddiken.
  • Vær forsigtig, hvis du farver dit hår, da eddike kan slides af farven.
  • Du kan også blande visse urter med eddike. Kog planterne først, sigt derefter og tag vandet. Når vandet er afkølet, tilsættes eddiken. Kamille er velegnet til lyst hår, mens rosmarin er velegnet til mørkt hår. Lavendel og citron verbena tilføjer duft, mens calendula vil nære håret yderligere.
Tam naturligt krøllet hår Trin 11
Tam naturligt krøllet hår Trin 11

Trin 6. Lav en blanding af flere typer af dine hårprodukter

Bland shampoo, balsam og hårolie i et forhold på 1: 1 hver. Opbevares i en tom flaske og rystes kraftigt, indtil alle ingredienser er jævnt blandet. Brug denne blanding, når du shampooer. Glem ikke at skylle.

  • Du kan også bruge en lille mængde af blandingen som en leave-in balsam.
  • Opløs blandingen i lidt vand, kom den derefter i en sprayflaske og fugt dit hår med et par spray.
Tam naturligt krøllet hår Trin 12
Tam naturligt krøllet hår Trin 12

Trin 7. Overvej at få dit hår gjort

Hvis dit hår konstant vokser uregerligt, kan du prøve at overlade problemet til din stylist og lade ham eller hende rette hårets ender. Splittede spidser og beskadiget hår vil blive trimmet, da det er en del af grunden til, at håret bliver stift og hoppende. Hvis du vælger en ny stylist, skal du sørge for, at han eller hun forstår at style og klippe krøllet hår.

Metode 3 af 3: Ved hvad du skal gøre og undgå

Tam naturligt krøllet hår Trin 13
Tam naturligt krøllet hår Trin 13

Trin 1. Modstå trangen til at røre ved dit hår

Krøllet hår kan være sjovt at holde, men at røre håret for meget vil beskadige krøllerne og efterlade dem hoppende.

Tæm naturligt krøllet hår Trin 14
Tæm naturligt krøllet hår Trin 14

Trin 2. Brug en bred, bredtandet kam i stedet for en børste

Krøllet hår vil faktisk udvide sig, når det børstes. Hvis dit hår er sammenfiltret, skal du løsne det med en bredtandet kam.

Du kan også løsne dit hår med fingrene

Tam naturligt krøllet hår Trin 15
Tam naturligt krøllet hår Trin 15

Trin 3. Kam dit hår ordentligt

Kammning af dit hår forkert kan få dit hår til at blive stift og hoppende. Og fluffet hår kan forårsage stress på selve håret. Retningen du kæmmer og hårets tilstand (vådt eller tørt) gør en stor forskel i resultaterne. Her er nogle tips til at kæmme dine krøller korrekt:

  • Kamm ikke fra rødderne og ned. Kam hår hvert par centimeter langsomt fra bund til top. Kammning af dit hår ovenfra vil kun lægge pres på strukturen af dine krøller, hvilket får dem til at blive fanget i kammen, gå i stykker og virvar.
  • Børst ikke dit hår, når det er tørt. Kam altid dit hår, mens det stadig er vådt efter shampooing. Brug en bredtandet kam eller dine egne fingre. Brug balsam til at løse flokerne og træk forsigtigt sammen med en kam eller fingre. Ved vådt hår skal du kamme det lige fra rødderne helt ned.
  • Hvis du skal kamre dit hår, når det er tørt, skal du våd kammen eller fingrene, alt efter hvad du bruger.
Tam naturligt krøllet hår Trin 16
Tam naturligt krøllet hår Trin 16

Trin 4. Form dine krøller

Når håret stadig er nede, vil du bemærke, at håret stadig bevarer sin oprindelige form. Tag krøllerne, vikl dem om dine fingre, og omform krøllerne.

Tam naturligt krøllet hår Trin 17
Tam naturligt krøllet hår Trin 17

Trin 5. Vask ikke dit hår hver dag

Det lyder måske groft, men at vaske dit hår hver dag ødelægger de naturlige olier, dit hår producerer. På den måde bliver håret tørt og revnet.

Tam naturligt krøllet hår Trin 18
Tam naturligt krøllet hår Trin 18

Trin 6. Fugt dit hår med den rigtige shampoo og balsam

En del af grunden til at dit hår ser hoppende, kruset og rodet ud, er at det er for tørt. Så når du vælger en shampoo eller balsam, skal du vælge den, der er mærket "fugtgivende".

Prøv at købe shampoo og balsam, der er specielt lavet til krøllet hår. Denne type shampoo og balsam fugter ikke kun, men formlen er også skånsom, så det ikke gør det værre. Vælg et hårprodukt mærket "til krøllet hår" eller sådan noget

Tam naturligt krøllet hår Trin 19
Tam naturligt krøllet hår Trin 19

Trin 7. Prøv en mere dybdegående behandling en gang om ugen

Tørt hår har en tendens til at være mere tørt end andre hårtyper. At fugte dit hår mere dybt vil genoprette den tabte fugt, så dit hår vil se blødt og skinnende ud. I gennemsnit bør højkvalitetsprodukter som dette bruges lige efter brusebad og efterlades i blød i 5-20 minutter. For at være mere præcis, tjek anvisningerne på listen. Sørg for, at dit hår er dækket med en badehætte efter påføring af produktet, så materialet kan absorbere mere. Brusehætten forhindrer fugtigheden i balsamen i at komme ind mellem dit hår, hvilket gør det mere effektivt.

Tam naturligt krøllet hår Trin 20
Tam naturligt krøllet hår Trin 20

Trin 8. Undgå shampoo, balsam og andre hårprodukter, der indeholder sulfater, silikoner og parabener

Sulfater er rengøringsmidler, der har tendens til at være hårde mod naturligt krøllet hår. Disse ingredienser kan ødelægge hårets naturlige olier og fugt, hvilket gør det tørt og skørt. Silikone er en plast, der kan tilføre håret en glans, men kun kan skylles med sulfat. Derfor bør du undgå disse to ingredienser. Parabener er derimod konserveringsmidler, der kan forårsage kræft.

Tam naturligt krøllet hår Trin 21
Tam naturligt krøllet hår Trin 21

Trin 9. Undgå at style produkter så meget som muligt

Det betyder, at du bør holde dig væk fra glattejern, krøller og hårtørrer. Lad dit hår tørre alene. Selvom du skal bruge en hårtørrer, skal du vælge en kold tilstand og en varmespreder for enden. På den måde er varmen ikke så intens og kan spredes jævnt i håret.

Hvis du føler, at du skal bruge et glattejern eller krøllejern, skal du på forhånd beskytte dit hår med et sprøjtet varmebeskyttelsesmiddel

Tam naturligt krøllet hår Trin 22
Tam naturligt krøllet hår Trin 22

Trin 10. Brug ikke et håndklæde til at tørre dit hår

Brug bare gamle, ubrugte t-shirts. Givetvis kan håndklæder føles bløde mod huden, men for krøllet hår kan håndklæder være ru. Fnuget i håndklædet kan trække i dit hår og få det til at gå i stykker, hvilket igen får dit hår til at blive stift.

Tips

  • Alles hår er forskelligt, så det der virker for din vens krøllede hår virker muligvis ikke for dig. Hvis en behandlingsmetode ikke virker, kan du prøve en anden.
  • Undgå at sove med dit hår stadig vådt, da dette får dit hår til at gå i stykker, hvilket derefter bliver sammenfiltret. Tør dit hår først og bind det fast i en almindelig hestehale eller løs bolle.

Advarsel

  • Undgå at bruge varme strygejern eller kemikalier på dit hår. Alle disse ting vil permanent skade dit hår og gøre det stivere og skinnende.
  • Hvis dit hår er farvet eller kemisk stylet, skal du være forsigtig, når du bruger eddike til at skylle dit hår.

Anbefalede: