3 måder at fjerne metalpletter fra et toilet i porcelæn

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fjerne metalpletter fra et toilet i porcelæn
3 måder at fjerne metalpletter fra et toilet i porcelæn

Video: 3 måder at fjerne metalpletter fra et toilet i porcelæn

Video: 3 måder at fjerne metalpletter fra et toilet i porcelæn
Video: Sneaker rens 101 - Sådan renser du alle former for sko 2024, Kan
Anonim

Tilstedeværelsen af metalmærker eller pletter får din toiletskål i porcelæn til at se beskidt og gammel ud, frem for skinnende eller ren. Disse pletter kan skyldes en række forskellige ting, herunder en metal toiletbørste eller en "slange" boremaskine. Det viser sig dog, at du kan fjerne pletter som denne meget lettere, end du tror! Hvis pletten er på toiletskålen, skal du tømme vandet, inden du starter. Brug bare en pimpsten til at fjerne små pletter, eller skrub væk store ridser og mørke pletter med et surt rengøringspulver. Dit toilet er hurtigt rent igen og uden pletter!

Trin

Metode 1 af 3: Fjernelse af pletter med pimpsten

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 1
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 1

Trin 1. Våd stenen med postevand

Åbn vandhanen og fugt stenen, så ydersiden er let våd. Pimpsten er slibende og porøs, så den hurtigt kan absorbere vand. Brug bare almindeligt postevand, og tilsæt ikke særlige rengøringsmidler/produkter til stenen.

  • Sørg for, at toiletskålen er ren, før du forsøger at fjerne pletten, så du ikke spreder bakterier eller bakterier.
  • Sørg for, at stenen forbliver våd for at maksimere dens slibende rengøringsindhold. Hvis det føles for tørt, kan stenen faktisk ridse porcelænsoverfladen.
  • Hvis du ikke har en pimpsten, kan en mikrofiberskrubber eller rengøringssvamp (f.eks. Magic Eraser) være et godt alternativ.
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 2
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 2

Trin 2. Gnid stenen forsigtigt på pletten og tryk ikke (eller tryk forsigtigt)

Hold stenen med den ene ende mod den anden vej (ikke mod dig) og gnid den forsigtigt mod metalpletten. Metalpletter trænger ikke ind i det bredeste lag af porcelæn og kan betragtes som blyantmærker på papir frem for pletter, der klæber til de dybeste lag. Efter gnidning i et stykke tid løfter pletten.

  • Påfør ikke for meget pres, når du gnider stenen. Ellers kan du ridse eller løfte det ydre lag af porcelænet.
  • Pimpsten efterlader en brun rest, når den gnides. Disse rester eller mærker er imidlertid ikke permanente og kan fjernes ved vanding.
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 3
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 3

Trin 3. Fjern den resterende pimpsten med vand og en fugtig klud, og kontroller derefter toiletets tilstand igen

Hæld vand fra flasken i toiletskålen eller brug en fugtig klud, hvis pletten er på ydersiden af toilettet for at fjerne resterende pimpsten og kontrollere, om pletten er væk. Hvis pletten forbliver, gnides stenen tilbage mod pletten og lægger lidt ekstra pres på for at fjerne den.

Du skal muligvis anvende mere kraft for at fjerne store sorte pletter. Vær dog forsigtig med ikke at trykke for hårdt, så stenen ikke går i stykker eller porcelæns yderste lag ridses og beskadiges

Metode 2 af 3: Brug af rengøringssyrepulver

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 4
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 4

Trin 1. Våd en porcelænssikker slibesvamp med vand

Kig efter en slibende svamp designet til porcelænsartikler. Hvis du bruger en svamp, der har metalstykker eller en svamp, der ikke anbefales til porcelæn, kan du beskadige skabet yderligere end den nuværende tilstand på toilettet. Fugt svampen grundigt, indtil vandet drypper af.

Bagsiden af en køkkensvamp kan normalt bruges, men sørg for at du ikke bruger rengøringsmidler eller redskaber, der ikke eksplicit anbefales til rengøring af porcelæn

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 5
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 5

Trin 2. Drys rengøringssyrepulver på pletten

Hæld nok rengøringspulver på pletten til at dække pletten. Du behøver ikke gå igennem besværet med at væde toiletskålen, før du skrubber den, da vandet, der absorberes i svampen, normalt er nok til at opløse og aktivere rengøringsmidlerne i syrepulveret.

  • Nogle populære rengøringssyrepulverprodukter til fjernelse af metalpletter er Bar Keepers Friend eller Antonish. Du kan dog også bruge en almindelig keramisk kogepladerenser eller et produkt som Rust Stain Magic kan være et godt alternativ.
  • Selvom det anses for at være en kraftfuld og mere almindelig pulverrenser, er nogle produkter (f.eks. KIFa) baseret på blegemiddel og fjerner muligvis ikke metalpletter lige så effektivt som rengøring af syrepulver.
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 6
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 6

Trin 3. Gnid rengøringspulveret kraftigt på pletten ved hjælp af en svamp, indtil pletten løftes

Fortsæt med at skrubbe pletten, indtil du ikke kan se den mere. I modsætning til når du bruger en pimpsten, skal du lægge fast tryk for effektivt at løfte pletten, da svampen virker mere effektivt, når du trykker den hårdt.

Hvis svampen begynder at tørre, fugtes den under rindende vand fra hanen og vrides ud for at fjerne alt resterende pulver. Derefter fugtes svampen igen og gnides over pletten

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 7
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 7

Trin 4. Fjern eventuelt resterende snavs, og tilsæt mere rengøringspulver til pletten efter behov

Fjern eventuelt resterende pulver og vand under rindende vand eller en fugtig klud, og kontroller derefter om pletten er væk. Hvis pletten er fjernet, tillykke! Hvis ikke, tilføj rengøringspulver igen til genstridige pletter, rengør og fugt svampen igen og gnid den tilbage i pletten.

Nogle pletter er mere "genstridige" end andre, så det kan tage et par forsøg at slippe af med dem. Vær tålmodig og fortsæt med at rense den

Metode 3 af 3: Tømning af bidet

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 8
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 8

Trin 1. Læg et håndklæde rundt om toilettet for at beskytte gulvet mod stænk og rester af rengøringsprodukter (især hvis du har et tørt badeværelse)

Brug flere håndklæder til at dække gulvet omkring bunden af toilettet og endda bagsiden for at forhindre vand eller rengøringspulver i at komme på gulvet. Brug ikke nye håndklæder, medmindre du planlægger at vaske en stor mængde. Brug beskidte eller brugte håndklæder, så du ikke behøver at tilføje et nyt vasketøj.

Du kan bruge køkkenrulle, men du skal bruge næsten en fuld rulle til effektivt at dække gulvet omkring toilettet

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 9
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 9

Trin 2. Luk vandforsyningshanen til toilettet

De fleste toiletter har en afspærringshane i bunden. Vær opmærksom på bunden af toilettet og drej vandhanen til den modsatte side for at slukke for vandforsyningen til toilettet. Hvis du ikke lukker vandhanen, kan du ikke tømme tanken og toiletskålen for at fjerne metalpletter.

Hvis pletten er på ydersiden af toilettet, behøver du ikke genere at slukke for vandforsyningen, fordi vandet ikke forhindrer dig i at udføre dit job

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 10
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 10

Trin 3. Tryk og hold på bidetknappen eller håndtaget for at tømme alt vandet fra tanken

Åbn toilettankdækslet, og læg det på et håndklæde, og tryk derefter på knappen bidet for at skylle toilettet og tømme tanken. Det meste af vandet i toiletskålen er spildt, men der kan stadig være noget vand tilbage. Denne proces tager et par minutter, så vær tålmodig.

  • Hvis toilettet ikke automatisk dræner vand fra tanken til skålen, skal du skylle toilettet, når tanken er fuld, og holde i håndtaget eller afløbsknappen.
  • Så længe der ikke er vand tilbage i tanken, er du klar til at gå videre til næste trin.
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 11
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 11

Trin 4. Hæld vand fra spanden i toilethullet for at tømme vandet fra skålen

Der kan stadig være noget vand tilbage i toiletskålen, og den mest effektive måde at tømme det på uden at trykke på skylleknappen er at hælde cirka 11 liter vand fra spanden i toiletskålen. Hæld vand i en højde på 50-60 centimeter for at simulere trykket ved at skylle et toilet.

I dette trin hjælper et håndklæde spredt ud på gulvet dig, fordi der i første omgang kan være en chance, du vil ikke være i stand til at hælde vandet præcist i toiletskålen eller ved et uheld spilde vandet på gulvet (hvis du har et tørt badeværelse)

Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 12
Rengør metalmærker fra et toilet i porcelæn Trin 12

Trin 5. Brug en stor svamp til at absorbere eventuelt resterende vand fra tanken eller skålen

Forbered en stor, tør svamp, og absorber derefter resterende vand fra skålen og tanken. Så længe pletten ikke er udsat for vand, er du klar til at skrubbe og løfte pletten. Fjern dog så meget som muligt det resterende vand.

  • Du kan have brug for flere svampe for at fjerne overskydende vand, så det er en god idé at købe en pakke med flere store vaske svampe til bilen.
  • Du kan også udnytte dette øjeblik til at rengøre toiletskålen med sæbe, hvis skålen er snavset. Du skal dog skylle det igen med vand fra spanden, før du fortsætter med rengøringsprocessen.
  • Prøv at sprøjte bagepulver på pletten, inden du sprøjter den med eddike. Brug et blødt patchwork til at skrubbe og fjerne metalpletter.

Anbefalede: