Sådan matcher slips, jakkesæt og skjortefarver: 13 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan matcher slips, jakkesæt og skjortefarver: 13 trin
Sådan matcher slips, jakkesæt og skjortefarver: 13 trin

Video: Sådan matcher slips, jakkesæt og skjortefarver: 13 trin

Video: Sådan matcher slips, jakkesæt og skjortefarver: 13 trin
Video: Investering for Teenagere: Sådan Bliver du Millionær 2024, September
Anonim

Desværre har mange mennesker ikke en erfaren modesans, når det kommer til valg af tøj. Det kan til tider være svært at vælge tøj til selv almindelige hverdagsbegivenheder, så parring af skjorter, jakkesæt og slips til særlige lejligheder kan være en kronisk hovedpine. Frygt ikke - wikiHow er her for at hjælpe. Se det første trin herunder for at komme i gang.

Trin

Del 1 af 3: Valg af en skjorte

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 1
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 1

Trin 1. Prøv generelt at matche skjorte og slips, før du tænker på dragten

Selvom alle tre ting ideelt set matcher, er det normalt vigtigere, at trøjen og slipset matcher hinanden, end at en af dem matcher jakkesættet. Hvorfor det? Fordi du let kan tage dragten af, men skal fortsætte med at have den valgte skjorte og slips på. Så hvis du har en mening om dette, så prøv at prioritere tøjet indeni, frem for dragten.

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 2
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 2

Trin 2. Når du er i tvivl, skal du vælge en ensfarvet, neutral farve skjorte

Hvis du ikke er sikker på, hvilken skjorte du skal have på, når du vælger et tøj, kan det aldrig gå galt at vælge en skjorte, der passer godt til noget som en "hvid skjorte". til skjorter, hvid, den mest neutrale farve, er det letteste valg, fordi det passer godt til næsten alle slips og dragter.

Andre lysere og blødere farver, især lyseblå, er også alsidige og tilbyder en bred vifte af slipsmuligheder

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 3
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 3

Trin 3. For et modigere (men hårdere) look, vælg en pastel eller fed skjorte

Det andet valg efter hvide skjorter og lyse skjorter er pastelfarvede skjorter. Pastelfarver er ret lyse, men ikke så neutrale som farver som hvid og lyseblå-pastelfarvede skjorter giver brugeren mulighed for at optræde i ekstraordinære kombinationer-eller endda rodet. I sidste ende byder rigt farvede og dristige skjorter på helt unikke muligheder. Når det er parret med det rigtige slips, kan det give bæreren et mere luksuriøst udseende, men kan se prangende eller fjollet ud med det forkerte slips.

Sorte skjorter er en undtagelse til det sidste punkt - de er mørke og dristige, men som hvide skjorter er de alsidige og kan kombineres med de fleste slips

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 4
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 4

Trin 4. Vælg en stribet eller mønstret skjorte til komplekse farveinteraktioner

Selvfølgelig har ikke alle skjorter en ensfarvet farve. Mange formelle skjorter har en lys stribe (normalt lodret, men nogle gange vandret), mens andre har prikker, indviklede syninger eller andre mønstre. Generelt, jo større og mere kompleks stilen på en skjorte er, desto mere iøjnefaldende bliver den, men jo vanskeligere bliver det at parre den med slips og jakkesæt.

  • Til de fleste formelle eller semi-formelle begivenheder skal du vælge en skjorte med et enkelt mønster. Tynde lodrette striber i neutrale farver (f.eks. Hvid og lyseblå) er et sikkert valg, selvom mindre gentagende mønstre som prikker også kan tolereres (især hvis mindst én farve på mønsteret er neutral).
  • Skjorter med mere komplekse mønstre, såsom indviklede syninger på brystet, bæres undertiden bedst uden slips, da mønsteret og slipset kan kæmpe om opmærksomhed.

Del 2 af 3: Matchende slips til skjorte

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 5
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 5

Trin 1. Vælg et slips, der er mørkere i farven end trøjen

Slips er opmærksomhedsfangere. Når det er parret med den rigtige skjorte, vil et godt slips fange opmærksomheden fra alle, der kigger rundt i et overfyldt rum og retter deres opmærksomhed mod dig. Få denne effekt ved at vælge et slips, der skiller sig ud på din skjorte. Generelt betyder det at vælge et slips, der er en mørkere farve end trøjen. For hvide og andre neutrale betyder det, at næsten ethvert slips vil fungere. For mørke eller fedfarvede skjorter vil det dog være vanskeligere.

At vælge et slips, der er lysere i farven end skjorten, er nogle gange et godt valg, så længe det skiller sig ud på din skjorte. Hvis du f.eks. Har en sort skjorte på, vil alle slips undtagen den sorte have en lysere farve end din skjorte, så du vil måske vælge et slips, der skiller sig ud med kontrast - for eksempel et hvidt slips

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 6
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 6

Trin 2. For en ensfarvet slips, vælg en farve, der matcher dit formål

Almindelige slips er ret alsidige-næsten alle ensfarvede slips ser godt ud med en hvid skjorte, mens traditionelle farver som marineblå og sort ser godt ud med fedfarvede skjorter. Generelt vil du måske vælge et almindeligt slips, der fanger opmærksomhed (eller ej) afhængigt af lejligheden. Et rødt slips med en hvid skjorte vil for eksempel skabe en slående (men ikke modstridende) kontrast, der kan fange opmærksomhed.

Par ikke et almindeligt, fed slips med en skjorte, der også er en fed farve, medmindre du er sikker på, at kombinationen vil fungere. Undgå ekstreme kontraster - et kirsebærrødt slips med en lysegrøn skjorte kan for eksempel være svært at se godt ud

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 7
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 7

Trin 3. For et mønstret slips skal du vælge et slips, der har samme farve som din skjorte

Når du vælger et mønstret slips, er en god måde at sikre, at det matcher din skjorte, at det er den samme (eller næsten samme) farve som trøjen i en del af mønsteret. I dette tilfælde, forudsat at farverne i slipsemønsteret ikke er i konflikt med hinanden, matcher dit slips automatisk din skjorte.

  • Som en undtagelse fra denne regel er det bedst ikke at bruge et slips med et gentaget mønster, der er den samme grundfarve som skjortefarven, da det kun skaber en lille kontrast.
  • Hvis du f.eks. Har en lyseblå skjorte på, skal du vælge et plaid slips med en dominerende mørkeblå og lidt lyseblå.
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 8
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 8

Trin 4. Undgå at vælge et slips i samme mønster som din skjorte

Den første regel ved parring af slips og skjorte er, at lignende mønstre ikke altid matcher. Et mønstret slips bør ikke parres med en lignende mønstret skjorte. I denne kombination kan interaktionen mellem de to nuancer skabe en distraherende og finurlig effekt, ikke ulig en optisk illusion. Desuden har slipset et mønster, der ligner trøjen, så slipset ikke skiller sig ud fra trøjen.

For eksempel vil du ikke bære et plaid slips med en plaid skjorte, et lys stribet slips med en lys stribet skjorte og så videre

Del 3 af 3: Matchende dragter med skjorter og slips

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 9
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 9

Trin 1. Vælg en "seriøs" formel farve

Til dragter er formelle farver dine venner. De fleste mennesker går ikke godt med lyse og søde farvede dragter. Det er ikke at sige, at intet kan være - det kræver bare meget karisma og kan også vende om, så du ligner en dum game show -vært. De fleste mennesker går med farver som sort, grå, marineblå og (nogle gange) brun, når det kommer til formelle bukser og dragter.

Ikke alene er den mere respektabel (og dermed et bedre valg til formelle og klassiske begivenheder), men denne farve er lettere at matche med de fleste skjorter og slips

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 10
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 10

Trin 2. Hvis du er i tvivl, skal du vælge en almindelig mørk indstilling

For skjorter betyder enkelhed fleksibilitet, når man bærer jakkesæt. En almindelig sort, grå eller marineblå dragt vil passe godt til de fleste skjorte- og slipskombinationer. Desuden er et jakkesæt som dette perfekt til forskellige lejligheder - lige fra glade som bryllupper til dystre som begravelser. De fleste mænd bør have mindst et jakkesæt i denne farve.

  • Par et mørkt jakkesæt med en neutral skjorte og et mørkt slips for et generelt værdigt look. Et lyst slips kan passe godt til et mørkt jakkesæt, men kan se uformelt ud, hvis det er for lyst.
  • Husk, at nogle kilder hævder, at mørkeblå ikke passer godt til sorte eller marineblå dragter.
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 11
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 11

Trin 3. Overvej en almindelig lysere dragt til at bære med en pastel og mørkt slips

Brune, lyse gråtoner, lettere uldstile og undertiden endda hvide er muligheder for glade lejligheder eller fester. Prøv at parre denne type jakkesæt med en pastel eller et mørkt slips for kontrast.

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 12
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 12

Trin 4. Undgå at parre en mønstret jakkesæt med en lignende mønstret skjorte eller slips

Når du beskæftiger dig med mønstrede skjorter og slips, er det en god idé at undgå at parre en mønstret jakkesæt med noget lignende mønster. Den mest almindelige dragttype er nålestriber (meget tynde lodrette striber), så generelt betyder det at undgå stribede skjorter eller slips, især hvis striberne er lodrette og tynde.

Som hovedregel skal du prøve at undgå at bruge tre mønstrede stoffer. Med andre ord skal du sørge for, at et af dine tekstiler er en almindelig farve. Det er svært at se godt ud med tre forskellige nuancer af tøj - at vende om kan få dig til at ligne en klovn

Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 13
Match farverne på en slips, jakkesæt og skjorte Trin 13

Trin 5. Prøv at vælge et jakkesæt, der holder dit outfit i højst tre farver

I sidste ende kan du vælge en skjorte, der ikke tilføjer nye farver, når dit outfit allerede er fuld af farver. At bruge et jakkesæt til at tilføje farve til et outfit, der allerede har meget farve, er en dårlig idé - normalt er resultatet meget rodet.

For at være klar falder neutralfarvede skjorter som f.eks. Hvide eller slips af lignende nuancer ikke under reglen "tre farver". For eksempel, hvis du bærer et mørkeblåt plaid slips, betragtes andre nuancer af mørkeblå i plaidmønsteret ikke som en anden farve

Tips

  • En klassisk sort jakkesæt med en hvid skjorte skal bæres med et lys slips med et lille mønster.
  • Hvis trøjen har et mønster, skal du vælge et ensfarvet slips.
  • En ensfarvet skjorte passer godt til et mønstret slips. Det større mønster gør slipset mindre formelt og mere egnet til at have på, når man er sammen med venner.

Anbefalede: