Sådan samles et potentiometer: 6 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan samles et potentiometer: 6 trin (med billeder)
Sådan samles et potentiometer: 6 trin (med billeder)

Video: Sådan samles et potentiometer: 6 trin (med billeder)

Video: Sådan samles et potentiometer: 6 trin (med billeder)
Video: PTSD vs. Acute Stress Disorder | Merck Manual Professional Version 2024, April
Anonim

Et potentiometer, også kendt som et "potentiometer", er en type elektrisk komponent, hvis modstand kan varieres. Denne komponent bruges normalt sammen med knappen; brugeren drejer knappen, og denne rotation tolkes som en ændring i modstanden i det elektriske kredsløb. Denne ændring i modstand bruges derefter til at justere nogle aspekter af det elektriske signal, såsom lydstyrkens signal. Potentio bruges i alle former for forbrugerelektronisk udstyr samt større mekanisk og elektrisk udstyr. Hvis du har lidt erfaring inden for elektriske komponenter, finder du det let at samle et potentiometer.

Trin

Tilslut et potentiometer Trin 1
Tilslut et potentiometer Trin 1

Trin 1. Identificer de 3 terminaler på potentiometeret

Placer potentiometeret, så dets akse vender opad, og de tre terminaler vender mod dig. Med potentiometeret i denne position kan du ringe til terminalerne fra venstre mod højre med terminal 1, 2 og 3. Bemærk disse mærkater, fordi du kan glemme at flytte potentiometeret under arbejde.

Tilslut et potentiometer Trin 2
Tilslut et potentiometer Trin 2

Trin 2. Tilslut den første terminal til jorden

Til brug som en volumenkontroller (langt den mest almindelige applikation) fungerer terminal 1 som jord. For at gøre dette skal du lodde den ene ende af ledningen til terminalerne og den anden ende til chassiset eller den elektriske komponentramme.

  • Start med at måle ledningens længde, du skal tilslutte terminalerne til et bekvemt sted på chassiset. Brug trådsaks til at klippe tråden.
  • Brug et loddejern til at lodde den første ende af ledningen til terminal 1. Lod den anden ende til komponentchassiset. Dette vil jordpotentiometeret, så det kan drejes til nul, når akslen er i minimumsposition.
Tilslut et potentiometer Trin 3
Tilslut et potentiometer Trin 3

Trin 3. Tilslut den anden terminal til kredsløbets udgang

Terminal 2 er potentiometerets indgang, hvilket betyder, at kredsløbets udgangslinje skal forbindes til det. For eksempel på en guitar er dette ledningen, der bevæger sig væk fra afhentningen. I integrerede forstærkere er dette ledningen, der kommer fra scenen før forstørrelsen. Lod dette led som før.

Tilslut et potentiometer Trin 4
Tilslut et potentiometer Trin 4

Trin 4. Tilslut den tredje terminal til kredsløbets indgang

Terminal 3 er potentiometerets udgang, hvilket betyder, at den skal forbindes til kredsløbets indgang. På guitarer betyder det at tilslutte terminal 3 til udgangsstikket. På integrerede lydforstærkere betyder det at tilslutte terminal 3 til højttalerterminalen. Lod forsigtigt ledningen til terminalen.

Tilslut et potentiometer Trin 5
Tilslut et potentiometer Trin 5

Trin 5. Test potentiometeret for at sikre, at det er korrekt monteret

Når potentiometeret er tilsluttet, kan du teste det ved hjælp af et voltmeter. Tilslut voltmeterledningen til ind- og udgangsterminalerne på potentiometeret og drej dens akse. Voltmeteraflæsning bør ændre sig, når dens akse drejes.

Tilslut et potentiometer Trin 6
Tilslut et potentiometer Trin 6

Trin 6. Placer potentiometeret inde i den elektriske komponent

Når potenti er tilsluttet og er blevet testet, kan du placere det efter behov. Sæt dækslet til den elektriske komponent på igen, og fastgør knappen til potentiometerakslen, hvis det ønskes.

Tips

  • Instruktionerne ovenfor beskriver processen med tilslutning af et potentiometer som en simpel volumenregulator, hvilket er den mest almindelige applikation. Mange af de andre opgaver, et potentiometer kan udføre, kræver forskellige ledningsordninger.
  • Til andre formål, der kun involverer 2 ledninger, såsom en hobbymotor, kan du lave en slags midlertidig lyskontakt ved at fastgøre en ledning på ydersiden og en ledning på indersiden.

Anbefalede: