Sådan husker du folks navne: 11 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan husker du folks navne: 11 trin (med billeder)
Sådan husker du folks navne: 11 trin (med billeder)

Video: Sådan husker du folks navne: 11 trin (med billeder)

Video: Sådan husker du folks navne: 11 trin (med billeder)
Video: Jeg er bange for min far 2024, Kan
Anonim

Har du problemer med at huske folks navne? Dette sker for næsten alle fra tid til anden. Men hvis dette er et permanent problem, du har, er det tid til at arbejde på at forbedre dine vaner, der kan skyldes dårlige lyttefærdigheder. Hvis du er genert, nervøs, keder dig eller er vild med folk, der beundrer dig, er det let at glemme folks navne. Men dette bør ikke være en undskyldning, fordi der altid er en måde at huske folks navne for at holde dig i form i en andens sociale position.

Brug af folks navne er også vigtig som den første dør til at få folk, du bare kender, til at være nye venner eller forretningspartnere. Så lær at huske folks navne fra og med i dag.

Trin

Husk en persons navn Trin 1
Husk en persons navn Trin 1

Trin 1. Forstå vigtigheden af at nævne folks navne

Nogle gange er det godt at kunne se, hvilken forskel det gør, når man kalder folk ved deres navne i modsætning til bare at fokusere på nervøsitet, dårlig hukommelse eller simpelthen mangel på intention om at huske deres navne. William Shakespeare sagde engang: "Der er ikke noget sødere end lyden af et mands navn", og han havde ret. At sige navne kan hjælpe dig med at oprette forbindelser og er en måde at vise, at personen er speciel og værdifuld. At sige navne kan gøre din interaktion mere meningsfuld for begge parter og hjælpe den anden person til at føle sig bedre, at du stadig kender ham eller hende. Endelig er det at huske en persons navn et tegn på høflighed og omsorg, og en god måde at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Husk, hvordan du har det, når nogen glemmer dit navn. Ingen kan lide at blive glemt

Husk en persons navn Trin 2
Husk en persons navn Trin 2

Trin 2. Ved, at de mest almindelige årsager til ikke at huske folks navne faktisk er meget enkle

Grunden til ikke at huske navne er normalt fordi du ikke lytter godt eller ikke er opmærksom. Begge kan opstå på grund af nervøsitet eller bekymring for det indtryk, du vil gøre på den anden person. Løsningen er let, lyt til din samtalepartner med fuld opmærksomhed, når han præsenterer sig selv eller bliver præsenteret for dig. Fokuser på ham, ikke på dig selv. Hvis grunden til at du glemmer, er fordi du er nervøs for et godt emne at tale om, så bør du lære at have små samtaler, så du ikke tænker over det og fokuserer på personen foran dig.

Husk en persons navn Trin 3
Husk en persons navn Trin 3

Trin 3. Spørg navnet igen, hvis du ikke hører det tydeligt

Ingen vil se dig foregive at kende en andens navn, hvis du ikke rigtig hører navnet. Hvis du ikke hører navnet tydeligt, skal du sige det. Dette får ham til at sige sit navn igen, og måske mere klart eller mere stille. Denne gang skal du lytte grundigt. Dette er et godt trick, hvis du er overvældet af nervøsitet, støj, bevægelse af mennesker omkring dig eller andet, der generer dig. Du vil normalt bemærke, når nogen introducerer hans eller hendes navn, og du bør bruge den bevidsthed til straks at undskylde for ikke at have lyttet og bede ham om at sige sit navn igen.

  • Hvis du ikke ved, hvordan man stave eller udtale deres navn korrekt, er dette en god mulighed for at spørge den person, der har navnet direkte.
  • Hvis navnet er usædvanligt, skal du bede ham om at stave det, og måske endda spørge ham, hvor det kom fra. Du bør også være parat til at gøre det selv, hvis dit navn er svært at stave eller udtale.
  • Hvis betingelserne er rigtige, skal du bytte visitkort med personen, og du vil se navnet tydeligt.
Husk en persons navn Trin 4
Husk en persons navn Trin 4

Trin 4. Brug reps

Gentag personens navn, når han eller hun præsenterer sig selv, f.eks. "Hilsen Aslan." Gør dette langsomt for at gøre det tydeligere, og brug et par kommaer i din introduktion, så du kan smile og vise, at du virkelig nød at møde ham. Sig hans navn i begyndelsen af en samtale, f.eks. I slutningen af en erklæring eller et spørgsmål. Hvis du gentager navnet mindst tre gange, hjælper det dig med at huske, fordi navnet straks holder sig til din hukommelse.

  • Gentag hans navn i dit hoved ti gange, når han introducerer sit navn.
  • Eksempler på udsagn og spørgsmål, der kan bruges som et sted at gentage sit navn: "Hvad synes du, Aslan?", "Hvad er planerne for i år, Aslan?", "Hyggeligt at møde dig, Aslan." At sige deres navn, når du forlader, er en fantastisk måde at få personens navn fast i dit hoved.
Husk en persons navn Trin 5
Husk en persons navn Trin 5

Trin 5. Lav associationer med mennesker, du kender

Opret et mentalt billede af din samtalepartner, der sidder ved siden af en person, du allerede kender tæt, og som har samme eller lignende navn. Alle, inklusive kunstnere eller berømtheder. Når du skal huske en persons navn, kan du normalt huske det mentale billede, du har af denne person, og personen, der står ved siden af dem. For eksempel "Hilda ligner Jennifer Aniston."

Det er endnu lettere, hvis den person, du lige har mødt, er en ven eller har kendt din ven. På den måde kan du spørge din ven og kan også huske hans navn, hvis du forbinder ham med din ven

Husk en persons navn Trin 6
Husk en persons navn Trin 6

Trin 6. Knyt navnet til objektet eller dyret

Der er flere metoder, du kan bruge, afhængigt af hvad du finder mest effektiv:

  • Kig efter et dyr eller objekt eller noget med det samme begyndelsesbogstav som det. For eksempel: "Aslan-Cloud", "Dedi-Dadu".
  • Hvis navnet kan være forbundet med noget visuelt, så brug det forhold. For eksempel kan navne som Grace, Dewi, Goldy, Cloud, Ferry alle sammenkædes med et visuelt billede for at hjælpe dig med at huske navnet.
  • Knyt navnet til ord, der rimer. For eksempel "Sherry-Cherry".
  • Tilknyt navnet til noget, der har samme betydning. For eksempel "Cloud-Sky".
  • Tilknyt navnet til noget, der er homofon eller har den samme lyd.
  • Erstat nogle elementer i navnet med ord eller navne på berømte personer, som du visuelt kan forbinde med. For eksempel på engelsk kan Alyssa Freiburg være "Alyssa Milano fries burgers". Husk, dette er gjort, så du husker navnet, ikke for at grine af personen.
Husk en persons navn Trin 7
Husk en persons navn Trin 7

Trin 7. Lær personens ansigt at kende eller andre unikke ting, som han har

Men du skal helt sikkert gøre dette stille og roligt og ikke fortælle det til nogen. Tag et kig på hans hår, ansigt eller andre egenskaber, når du møder ham. Se efter noget mindeværdigt om ham, såsom hans flækkede hage eller meget tykke, plettede øjenbryn eller noget usædvanligt, som du kan skelne ham fra andre. Prøv at knytte navnet til det, så du kan huske navnet senere. For eksempel: "Andi med lyserøde seler."

Vælg den ting, der skiller sig mest ud, og match dens navn med den

Husk en persons navn Trin 8
Husk en persons navn Trin 8

Trin 8. Bed dine venner om at hjælpe

Hvis du stadig har problemer med at huske navnet, skal du bede en ven eller en, du kan stole på, om at hjælpe dig. Du kan forklare, at du stadig ikke kan huske hans navn godt og ville være meget glad, hvis han kunne hjælpe, hvis du stadig føler dig utilpas eller har problemer. Bed ham om at præsentere sig selv med det samme, eller sig navnet på den person, du prøver at huske, hvis han allerede kender det. Og sørg for at lytte nøje.

  • Du kan diskret eller skjult bede folk, du kender, om at hjælpe dig under en samtale. Men vær forsigtig, når du gør det. Din ven kan også spørge din vens navn, før du rent faktisk møder personen, så du stadig har tid til at tænke over det og prøve at huske navnet.
  • Et andet eksempel: "Du kender Aslan (navnet på den person, du vil huske) er en stor maler?" eller "I går diskuterede Aslan og jeg dette sammen."
Husk en persons navn Trin 9
Husk en persons navn Trin 9

Trin 9. Tro på dig selv

Det er let at indrømme og acceptere, at du har svært ved at huske navne. Men lad det ikke bare være. Du vil bestemt ikke blive kendt som en "navnegal person", og du bør ikke sige det til alle, fordi du indirekte fortæller dig selv, at du ikke vil kunne huske folks navne og lade andre vide det du vil ikke. gøre en indsats, så de vil være mindre sympatiske for dig. Prøv at forbedre dig selv, og sig, at du kan huske folks navne.

Tænk, hvis du mødte nogen, og han simpelthen sagde "Jeg har svært ved at huske navne", lige da du skulle sige det samme. Er du irriteret over, at han har udtalt, at han ikke har til hensigt at huske dit navn? På dette tidspunkt skal du vågne op og prøve at huske personens navn

Husk en persons navn Trin 10
Husk en persons navn Trin 10

Trin 10. Skriv navnet

Når du forsøger at forbedre dig, når du husker navne, kan du tage en lille notesblok med dig (eller en smartphone med en notatfunktion). Når du møder nogen, skal du skrive deres navn i dine noter. Gør dette, når du er færdig med at tale med ham, og du skal muligvis tilføje nogle mindre oplysninger som hans personlighedstræk, hvor du mødtes, i hvilken måned osv. På den måde kan du se på dine noter hver dag eller hver uge og prøve at huske hvert navn, der er der. For eksempel”Cloud, mødte ham på kontoret i maj. Han er en høj, tynd fyr med briller og lidt genert."

  • Brug en app som Nameorize og Namerick på din iPhone eller Android til at nedskrive navnene på personer, du lige har mødt.
  • Skriv ikke noget, mens du chatter med ham, eller han er i nærheden af dig. Vent, indtil du er færdig med at chatte med ham, og find derefter et andet sted for hurtigt at skrive sit navn ned. Folk vil sætte pris på din indsats for at huske navne.
Husk en persons navn Trin 11
Husk en persons navn Trin 11

Trin 11. Spørg personen direkte

Endelig, hvis du i sidste ende stadig glemmer navnet, skal du spørge høfligt. Sig noget i stil med “Undskyld, jeg glemte dit navn. Kan du fortælle mig dit navn en gang mere? Smil og gå ikke i detaljer for meget eller vær for undskyldende. Sig bare som normalt. Du vil sikkert ikke glemme hans navn igen bare sådan.

Tips

  • Vælg den mest interessante funktion eller ting ved personen, og knyt det til deres navn.
  • Hvis du ikke kan huske en persons navn, kan du prøve at spørge en anden, efter at du har talt med personen, eller før. På den måde, når du ser ham igen, kan du huske hans navn, hvis du bruger den rigtige metode til at huske.
  • Prøv at udtale det første bogstav i navnet korrekt, så du har en bedre chance for at gætte eller huske navnet senere.
  • Hvis han taler med en anden, før han taler til dig, og han siger sit navn, skal du lytte grundigt og prøve at huske det.
  • Du vil sandsynligvis kunne huske en persons navn, hvis du har hørt noget om dem, før du mødte dem. Du kan spørge venner eller andre mennesker om personen, hvis du skal møde nogen, de kender.
  • Grader og positioner er også vigtige at huske. Brug trinene ovenfor til at huske andres titler og positioner.
  • Visualiser navnet på personen. For nogle mennesker kan det være nyttigt at huske at omdanne navne til visuelle minder.
  • Prøv at huske hans fornavn. Du skal ikke bekymre dig for meget om at huske hans efternavn, hvis det er svært.

Advarsel

  • Hvis du møder i en professionel kontekst, kan det at have glemt en persons navn have en værre effekt, end du tror. Prøv derfor at huske folks navne godt.
  • At huske folks navne har sine fordele. Hvis du ikke kan gøre det, undervurderer du dig selv som individ.
  • Nævn ikke personens navn for ofte i en samtale, for det vil lyde underligt.
  • Undgå at forkorte en persons navn. Du kan ikke gætte på andres øgenavne, og det er uhøfligt at lave antagelser. Selvom du hører hans kaldenavn, skal du være taktfuld og spørge ham, hvilket kaldenavn han foretrækker.

Anbefalede: