3 måder at lave græskargrød (puré)

Indholdsfortegnelse:

3 måder at lave græskargrød (puré)
3 måder at lave græskargrød (puré)

Video: 3 måder at lave græskargrød (puré)

Video: 3 måder at lave græskargrød (puré)
Video: Film 21 | Sådan laver du græskarsuppe TRIN for TRIN | GoCook by Coop 2024, April
Anonim

Græskarpuré eller selvmoset græskar er en lækker base til fremstilling af græskartærte, græskarkager og mange andre lækre efterårsretter. Denne puré er lavet af friskstegt og skrællet græskar. Denne artikel vil forklare, hvordan du vælger et godt græskar og gør det til en puré.

Trin

Metode 1 af 3: Udvælgelse og behandling af græskar

Lav Pumpkin Puree Trin 1
Lav Pumpkin Puree Trin 1

Trin 1. Få et lille græskar eller sukker græskar

Du kan lave græskarpuré af enhver type græskar, men for den mest intense smag (og den bedste til fremstilling af tærter) skal du vælge små græskar beregnet til brug i opskrifter frem for græskarstørrelser til fremstilling af lanterner. Et græskar vil lave en kop eller mere af græskarpuré.

  • Kig efter græskar med lyst orange kød, ingen store blå mærker eller gruber og relativt ensartet form.
  • Pusaka Pusaka (Heirloom) har ofte stribede farver som gul og grøn ud over orange. Denne type græskar gør også en god græskarpuré, men farven er muligvis ikke så lys som den klassiske lyse orange, du er vant til at se.
  • Undgå dekorative baby græskar - de indeholder ikke nok kød til at lave meget græskarpuré, og de vokser ikke til at blive spist.
Lav Pumpkin Puree Trin 2
Lav Pumpkin Puree Trin 2

Trin 2. Vask græskaret

Vask græskarerne under koldt rindende vand, og fjern eventuelt snavs, især hvis du fik dem fra din have eller græskarmark.

Lav Pumpkin Puree Trin 3
Lav Pumpkin Puree Trin 3

Trin 3. Skær græskarret

Start med at skære stænglerne og prøv at få så mange dele af frugten som muligt. Skær derefter græskarret i halve, så du kan se frøene.

Lav Pumpkin Puree Trin 4
Lav Pumpkin Puree Trin 4

Trin 4. Fjern frøene

Brug en stor ske til at overføre alle frøene fra græskarstykkerne til en skål. Gem græskarkerner til senere, da græskarkerner også er lækre til stegning. Tag også så meget af græskarets snorlige, slimede midte som du kan.

Lav Pumpkin Puree Trin 5
Lav Pumpkin Puree Trin 5

Trin 5. Skær græskarret i en halvmåneform

Afslut behandlingen af græskarret ved at skære græskarhalvdelene i kvarte. Du skulle nu have 8 græskarskiver (eller flere, hvis du bruger mere end 2 græskar) til at arbejde med.

Metode 2 af 3: Steg, skræl og puré græskar

Lav Pumpkin Puree Trin 6
Lav Pumpkin Puree Trin 6

Trin 1. Forvarm ovnen til 177 grader C

Lav Pumpkin Puree Trin 7
Lav Pumpkin Puree Trin 7

Trin 2. Læg græskarskiverne på bagepladen

Læg græskarskiverne jævnt på bagepladen, med den skorpede side nedad. Prøv ikke at lade græskarstykkerne røre ved, da græskaret måske ikke koger jævnt. Ingen grund til at hælde olie over græskaret; Renet græskar bør ikke have andre ingredienser end rent græskar, hvis du planlægger at bruge det i andre opskrifter senere.

Lav Pumpkin Puree Trin 8
Lav Pumpkin Puree Trin 8

Trin 3. Bag græskarskiverne

Læg bagepladen i ovnen og lad græskarret bage i cirka 40 minutter. Når græskaret er modent, skal du let kunne stikke en gaffel i kødet. Fjern græskaret fra ovnen og lad det køle af.

  • Steg ikke græskarret, før det bliver brunt; dette vil påvirke smagen af græskarpuréen. Græskar bør kun steges, indtil græskarret er kogt.
  • Hæld lidt vand i gryden med græskarskiverne for at forhindre, at græskaret koger for meget. Vandet bliver til damp, når det varmes op, hvilket hjælper græskaret med at koge jævnt uden at blive brun.
Lav Pumpkin Puree Trin 9
Lav Pumpkin Puree Trin 9

Trin 4. Skræl græskarret

Når græskarskiverne er kølige nok til at håndtere, er det tid til at skrælle huden af. Brug dine hænder til at fjerne skindet fra græskarkødet. Huden skal komme let af. Du kan bruge en gaffel til at hjælpe med at adskille græskarskindet, hvis det er nødvendigt. Læg græskarkødet i en skål og fjern skindet.

Lav Pumpkin Puree Trin 10
Lav Pumpkin Puree Trin 10

Trin 5. Puree græskar

Læg græskarkødet i en foodprocessor og purér, indtil det er helt glat. Kontroller, at der ikke er nogen klumper af græskar tilbage. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du i stedet bruge en blender eller kartoffelmos.

  • Hvis græskarpuré virker for tør, tilsættes et par spiseskefulde vand for at fugte den.
  • Hvis græskarpuré virker for våd, sil den gennem en osteklud, før den opbevares.
Lav Pumpkin Puree Trin 11
Lav Pumpkin Puree Trin 11

Trin 6. Gem græskarpuréen

Græskar, der er moset, kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i et par dage. Du kan også lægge dem i en plastpose til frysning, og fryse dem i flere måneder i fryseren til senere brug.

Metode 3 af 3: Brug af Pure Pumpkin

Lav Pumpkin Puree Trin 12
Lav Pumpkin Puree Trin 12

Trin 1. Lav en tærtefyldning af græskar

Dette er den klassiske fordel ved græskarpuré og en af de bedste. Du har gjort den hårde del med at lave græskarpuré; det eneste, der er tilbage for at lave en lækker græskertærte, er at tilføje de rigtige krydderier og et par ingredienser. For at få fyld nok til en tærte blandes 3 kopper græskarpuré med følgende ingredienser og hældes derefter i tærtebunnen:

  • 6 æg
  • 1 spsk fløde
  • 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk hakket ingefær
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 3 kopper fordampet kondenseret mælk
  • 1 tsk vanilje
Lav Pumpkin Puree Trin 13
Lav Pumpkin Puree Trin 13

Trin 2. Lav græskarbrødet

Denne sunde dessert er en lækker måde at drage fordel af overskydende græskarpuré. Bland græskarpuréen med melet, bagepulver, sukker, olivenolie, æg og chokoladechips, hæld derefter dejen i brødformen og bag den. Dette brød er enkelt og vil fylde dit hjem med lækre aromaer.

Trin 3. Lav græskarsuppe

Hvad med at bruge græskarpuré til noget krydret? At lave suppe er et godt valg til en hurtig middag på en typisk dag. Svits bare de hakkede løg og hvidløg i smør i en stor gryde. Tilsæt 2 kopper græskarpuré og rør til det er gennemstegt. Tilsæt 2 kopper kyllingekraft eller grøntsagsbouillon og bring suppen i kog, reducer derefter varmen til en simmer. Drys med salt, peber og muskatnød efter smag. Anret i en tallerken eller skål og tilsæt en runde creme fraiche ovenpå.

Anbefalede: