Sådan laver du kyllingpuré til babyer (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du kyllingpuré til babyer (med billeder)
Sådan laver du kyllingpuré til babyer (med billeder)

Video: Sådan laver du kyllingpuré til babyer (med billeder)

Video: Sådan laver du kyllingpuré til babyer (med billeder)
Video: How to make protein pancakes 🥞 2024, Kan
Anonim

Ifølge American Academy of Pediatrics må babyer spise kylling, så snart deres krop er klar til fast fødeindtagelse, normalt i 4-6 måneders alderen. Hvis dit barn allerede er på det stadium, kan du prøve at give dem pureret kylling, der ikke kun er blød i strukturen, så den er let at spise, men også rig på vitaminer og mineraler, der er vigtige for sundheden for babyens vækst og udvikling, såsom jern og zink. For at lave kyllingpuré skal du først koge kyllingen grundigt og derefter blande den med lidt væske, før du moser den ved hjælp af en blender eller foodprocessor. For at gøre puréen endnu rigere på smag og ernæring kan du også tilføje lidt krydderier, saft eller dit barns yndlingsfrugter og grøntsager.

ingredienser

  • 1-2 stykker kogte kyllingelår, fjern skind og knogler
  • 4-6 spsk. vand, bouillon, der bruges til at lave kylling eller juice
  • Knivspids krydderurter eller krydderier, såsom hvidløg, rosmarin eller persille (valgfrit)
  • 45 gram dampet frugt eller grøntsager (valgfrit)

Trin

Del 1 af 3: Kogende kylling

Puree kylling til en baby Trin 1
Puree kylling til en baby Trin 1

Trin 1. Vælg udskæringer af rødt kød, der er rigere på jernindhold

Generelt vil babyer, der kun indtager modermælk, have stor gavn af at spise mad, der er rig på zink og jern. Selvom hvide kødstykker er lavere i fedt, er det bedst at holde sig til røde kødstykker, der indeholder mere jern og antioxidanter, såsom overlår eller nedre lår.

  • Fordi de fleste modermælkserstatninger indeholder jern og vigtige ekstra mikronæringsstoffer, behøver spædbørn, der ikke får formel, at modtage ekstra jernindtag fra rødt kød. Prøv helt sikkert at konsultere den kødtype, der er bedst egnet til dit barn.
  • Kyllingelår har også et højere fedtindhold sammenlignet med kyllingebryst. Som et resultat kan disse dele være lettere at male og få en rigere smag, når de spises.
  • Du skal bruge 1-2 kyllingelår for at lave omkring 65 gram kogt kylling. Generelt vil 170 gram kylling uden ben og skind give omkring 85 gram kogt kylling. Men hvis størrelsen på den anvendte kylling er relativt lille, bliver du sandsynligvis nødt til at øge portionen.
Puree kylling til en baby Trin 2
Puree kylling til en baby Trin 2

Trin 2. Fjern knoglerne og skindet fra kyllingen

Hvis det er muligt, skal du købe kylling uden skind uden ben. Ellers flår du kyllingen uafhængigt af hinanden og fjerner knoglerne, inden du forarbejder den til en puré.

Kyllingeskind bliver ikke helt glat, når det forarbejdes til puré. Hvis du vælger ikke at smide huden væk, vil der sandsynligvis være lidt hud tilbage i puréen og en risiko for at kvæle et barn, mens du spiser den

Puree kylling til en baby Trin 3
Puree kylling til en baby Trin 3

Trin 3. Skær kyllingen i små tern

Før tilberedning skal du bruge en meget skarp kniv til at skære kyllingen i små tern. Læg kyllingestykkerne på et skærebræt, og skær det derefter på langs med en tykkelse på 1,5 cm, før kyllingen skæres i tern.

  • Læg først kyllingestykkerne i fryseren i 15 minutter, så de lettere kan skæres senere.
  • Sørg for altid at bruge en meget skarp kniv til at skære kyllingen. Hold kyllingen ordentligt, så du ikke skærer eller ved et uheld skærer din finger, mens du gør det!
Puree kylling til en baby Trin 4
Puree kylling til en baby Trin 4

Trin 4. Hæld vandet eller fonden i gryden, indtil kyllingen er godt nedsænket

Kom kyllingetern i gryden, hæld derefter overfladen med vand, indtil alle kyllingestykkerne er godt nedsænket. Hvis du vil, kan du også bruge bouillon til at forbedre smagen af kyllingen, selv om kyllingen også vil producere bouillon, når den koges.

Tip:

Hvis du vil, kan du også grille kyllingen eller koge den i en trykkoger. Husk dog altid, at du bliver nødt til at tilføje et mål væske, når du steger kyllingen for at få en glattere konsistens.

Puree kylling til en baby Trin 5
Puree kylling til en baby Trin 5

Trin 5. Bring væsken i kog i en gryde

Læg gryden på komfuret og varm væsken deri ved middel til høj varme. Dæk gryden til, og vent til væsken koger.

Den tid, det tager, afhænger af mængden af væske, du bruger. Tøv ikke med at kontrollere kyllingens tilstand med jævne mellemrum for at sikre, at den ikke er overstegt

Puree kylling til en baby Trin 6
Puree kylling til en baby Trin 6

Trin 6. Skru ned for varmen, og kog kyllingen videre i 15-20 minutter

Når væsken i gryden er kogt, reduceres varmen til lav, derefter dækkes gryden og koges kyllingen ved svag varme, indtil indersiden ikke længere er lyserød, og saften er klar, når kyllingen skæres. Formentlig kan disse resultater opnås efter 15-20 minutter.

Sørg for, at kyllingen ikke er overstegt, så teksturen ikke klistrer, når den spises

Del 2 af 3: Fremstilling af klassisk kyllingpuré

Puree kylling til en baby Trin 7
Puree kylling til en baby Trin 7

Trin 1. Sæt 4 til 6 spiseskefulde til side, der kommer ud, når kyllingen er kogt

For at få en virkelig glat puré skal du tilføje lidt væske til kyllingen, der skal pureres. Derfor er det bedst ikke at smide bouillon, der kommer ud, når kyllingen er kogt, så den kan blandes i kyllingen, der skal moses.

Ved at bruge naturlig kylling bouillon, vil kyllingen helt sikkert få de næringsstoffer, der gik tabt, når de blev kogt

Tip:

Hvis dit barn aldrig har haft kylling før, kan brug af kyllingekød gøre puréens smag for stærk til hans smagsløg. Hvis han ikke kan lide den naturlige smag af kylling, kan du prøve at moske kyllingen med vand eller juice i stedet for bouillon.

Puree kylling til en baby Trin 8
Puree kylling til en baby Trin 8

Trin 2. Kom 65 gram kogt kylling i en blender eller foodprocessor

Forbered kyllingen, der er kogt og i tern, læg den i en skål eller kom den i en blender/ foodprocessor. Hvis kyllingen lige er kogt, lad den hvile et par minutter, indtil den er afkølet.

  • Vent, indtil kyllingen er kølig nok til at røre ved.
  • Hav en blender eller foodprocessor klar, inden du lægger kyllingen i skålen!
Puree kylling til en baby Trin 9
Puree kylling til en baby Trin 9

Trin 3. Tilsæt 2 til 3 spiseskefulde væske

Inden du begynder at mose kyllingen, hæld et par spiseskefulde bouillon i en skål for at blødgøre kyllingens tekstur og gøre puréen til en glattere tekstur senere.

Hæld ikke alle væskerne på samme tid. Brug af for meget væske kan gøre puréen for løbende, når den indtages

Puree kylling til en baby Trin 10
Puree kylling til en baby Trin 10

Trin 4. Luk blenderen eller foodprocessoren

Tryk ikke på nogen knapper, før låget på blenderen eller foodprocessoren er sikkert på plads for at forhindre kyllingen i at sprøjte i alle retninger, når den moses!

Nogle fødevareprocessorer har en krukke, der giver dig mulighed for at tilføje forskellige ekstra ingredienser, mens kyllingen er pureret. Hvis din foodprocessor ikke er udstyret med denne funktion, betyder det, at du bliver nødt til at slukke den og åbne låget først, hvis du vil tilføje væsker eller andre ingredienser

Puree kylling til en baby Trin 11
Puree kylling til en baby Trin 11

Trin 5. Tryk på “puls” -knappen, indtil kyllingen er groft hakket

I stedet for at gå direkte til den "rene" mulighed i en blender eller foodprocessor, skal du trykke på knappen "puls" et par gange først for groft at hakke kyllingen for lettere at mose senere.

Brug denne metode til at sikre, at hele kyllingen er jævnt forarbejdet

Puree kylling til en baby Trin 12
Puree kylling til en baby Trin 12

Trin 6. Purér kyllingen, indtil teksturen ikke er klumpet

Sæt din blender eller foodprocessor i "ren" tilstand, purér derefter kyllingen og bouillon, indtil du får den konsistens, du ønsker. Kontroller periodisk puréens tekstur for at sikre, at den ikke har klumper eller ikke behandles godt.

Denne proces bør kun tage et par minutter. Varigheden vil dog variere meget afhængigt af effekten af den blender eller foodprocessor, du bruger

Puree kylling til en baby Trin 13
Puree kylling til en baby Trin 13

Trin 7. Tilsæt eventuelt den resterende væske gradvist

Hvis der bruges for lidt væske, vil puréen være for tør eller grynet. For at undgå dette skal du prøve at tilføje mængden af vand eller stamme gradvist, indtil du får den ønskede tekstur.

  • Brug ikke for meget væske, så puréen ikke er for løbende.
  • Hvis puréen er for løbende, kan du tilføje mere kylling for at tykne den.

Del 3 af 3: Tilføjelse af forskellige smagsstoffer

Puree kylling til en baby Trin 14
Puree kylling til en baby Trin 14

Trin 1. Udskift vandet eller bouillonen med saft for at få puréen til at smage mere "venligt" til babyens tunge

Hvis dit barn ikke kan lide smagen af klassisk kyllingpuré, så prøv at ændre den væske, der bruges til at skjule kyllingens naturlige smag. For eksempel kan du bruge æblejuice eller hvidvin i stedet for bouillon eller vand, eller endda blande de to.

For at barnet ikke får for meget sukkerindtag, skal du bruge juice, der ikke indeholder sukker

Puree kylling til en baby Trin 15
Puree kylling til en baby Trin 15

Trin 2. Tilsæt nogle krydderurter eller krydderier for at forbedre puréens smag

Selvom de fleste forældre ikke tør krydre deres babys mad med krydderier, der har en stærk smag, kan du faktisk gøre dette eksperiment for at introducere nye og unikke smag til dit barns tunge, du ved! For eksempel kan du tilføje en knivspids malede krydderier, såsom sort peber, hvidløg eller rosmarin for at forbedre puréens smag.

  • Brug lidt krydderi eller krydderier først, så barnet kan vænne sig til den nye smag.
  • Gør dette eksperiment, når dit barn har prøvet den klassiske puré, og sørg for, at du ikke tilføjer mere end et nyt krydderi ad gangen. På denne måde, hvis din baby har allergi, kan du let identificere de krydderier, der er allergener og skal undgås i fremtiden.

Tip:

Hvis du vil, kan du også blande friske eller tørrede urter i din babys mad. Men hvis du vil bruge friske krydderurter, skal du først male dem, så de ikke kvæler dit barn, når de spiser dem.

Puree kylling til en baby Trin 16
Puree kylling til en baby Trin 16

Trin 3. Tilføj en række børns foretrukne frugter eller grøntsager for at berige kyllingemosens ernæring

Derudover vil puré smage endnu mere lækkert, du ved, hvis det blandes med forskellige former for frugt og grøntsager! Inden mosning skæres først de frugter og grøntsager, der skal bruges, og derefter koges, til de er kogte og bløde.

  • Damp frugt eller grøntsager i stedet for at koge dem for at bevare deres næringsstoffer og naturlige smag.
  • Tilsæt cirka 45 g kogte grøntsager eller frugt til en blender eller foodprocessor for at blande med kyllingen.
  • Prøv at blande kyllingpuré med æbler, pærer, gulerødder, søde kartofler, ærter eller spinat.
  • Tilføj gradvist nye ingredienser, så hvis dit barn har en allergi, kan du lettere identificere allergenet.

Anbefalede: