Sådan sover du komfortabelt og komfortabelt på ryggen: 7 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan sover du komfortabelt og komfortabelt på ryggen: 7 trin
Sådan sover du komfortabelt og komfortabelt på ryggen: 7 trin

Video: Sådan sover du komfortabelt og komfortabelt på ryggen: 7 trin

Video: Sådan sover du komfortabelt og komfortabelt på ryggen: 7 trin
Video: SJOVE DANSKE KLIP 2024, Kan
Anonim

Hvis du er vant til at sove på ryggen om natten, vil det være svært at sove behageligt. Mange søvneksperter anbefaler ikke at sove på ryggen, især hvis du vågner let eller normalt snorker. Men hvis det er din soveposition, kan du stadig få en behagelig nattesøvn ved at justere dit sengemiljø og sovevaner.

Trin

Metode 1 af 2: Justering af sengemiljøet

Sov komfortabelt på ryggen Trin 1
Sov komfortabelt på ryggen Trin 1

Trin 1. Løft dit hoved med en pude

Hvis du bruger en pude eller to til at løfte dit hoved ti centimeter, kan du trække vejret mere frit, mens du sover. Du kan også overveje at købe en pude, der er specielt designet til at holde dine nakkemuskler afslappede, så du kan sove bedre.

Du kan prøve at sove på en pude eller to et par nætter for at finde ud af, hvor mange puder du har brug for for at få en behagelig nattesøvn. Du kan også overveje at bruge en ortopædisk pude, der passer til din nakke og hoved, som kan give god støtte, mens du sover. En let forhøjet skumpude kan også støtte dit hoved og hjælpe dig med at trække vejret frit, når du sover på ryggen

Sov komfortabelt på ryggen Trin 2
Sov komfortabelt på ryggen Trin 2

Trin 2. Sov med en pude under knæene

At sove på ryggen kan lægge pres på rygsøjlen og lænden. Placer en pude eller to under dine knæ, før du går i seng for at give god støtte til rygsøjlen og reducere stress på lænden.

Sov komfortabelt på ryggen Trin 3
Sov komfortabelt på ryggen Trin 3

Trin 3. Sørg for, at madrassen er behagelig og kan understøtte kroppen

Når du sover på ryggen, er en madras, der understøtter kroppen godt, herunder understøtter lænden, vigtig. I springmadrasser ydes støtte ved hjælp af trådspoler eller fjedre på madrassens inderside. Forskellige springmadrasser har forskellige numre og arrangementer af trådspoler. På samme måde vil madrassens tykkelse være forskellig, det vil sige fra cirka 18 centimeter til 45 centimeter. Du bør altid prøve en madras, før du køber den for at sikre, at den er behagelig og kan understøtte din krop.

  • Nogle gange føles en madras, der ikke er for fast, mere behagelig, fordi dine skuldre og hofter bliver lidt begravet i madrassen. Hvis du har problemer eller smerter i lænden, kan du overveje at bruge en fastere madras med et fyldlag til støtte.
  • Kontroller den madras, du har i øjeblikket, for at sikre, at den ikke er helt flad eller kan forårsage ubehag. Hvis madrassen er flad, kan det være på tide at købe en ny madras. Selvom du kan stikke et bræt under madrassen for at reducere dens deflation, er dette kun midlertidigt, og i sidste ende bliver du nødt til at købe en ny madras, hvis du vil have en god nats søvn.
Sov komfortabelt på ryggen Trin 4
Sov komfortabelt på ryggen Trin 4

Trin 4. Køb en luftfugter

Tør luft kan forårsage irritation af næse og hals, hvilket kan føre til blokering og snorken om natten. For at holde sengens miljø behageligt og fugtigt, skal du sove med luftfugteren på. Du kan købe en luftfugter i en isenkræmmer.

Metode 2 af 2: Justering af søvnvaner

Sov komfortabelt på ryggen Trin 5
Sov komfortabelt på ryggen Trin 5

Trin 1. Undgå at spise eller drikke alkohol et par timer før sengetid

Alkohol er kendt for at forårsage søvnforstyrrelser. På samme måde kan spise en stor mængde lige før sengetid føre til urolig søvn, hvilket kan føre til snorken og konstant bevægelse eller skift i sengen.

Prøv kun at drikke vand et par timer før sengetid og spis aftensmad et par timer før sengetid. Dette vil sikre, at din krop er færdig med at fordøje din mad og er klar til en god nats søvn

Sov komfortabelt på ryggen Trin 6
Sov komfortabelt på ryggen Trin 6

Trin 2. Slap af inden sengetid

Forbered dig på sengetid, lav afslappende aktiviteter som at tage et afslappende bad, læse en bog eller chatte afslappet med din partner. At slappe af før sengetid hjælper dig med at falde i søvn og føle dig godt tilpas, når du sover.

Du vil måske også have en varm drink før sengetid, f.eks. Urtete. Undgå drikkevarer, der indeholder koffein, da de holder dig vågen hele natten

Sov komfortabelt på ryggen Trin 7
Sov komfortabelt på ryggen Trin 7

Trin 3. Overvej at rulle over til den ene side, inden du går i seng

Selvom du starter en nattesøvn på ryggen, vil du måske rulle over til den ene side, når du falder i søvn, eller når du vågner midt om natten. At sove på ryggen kan forårsage snorken og urolig søvn. Prøv om muligt at rulle til siden, så din krop er mere behagelig og kan fortsætte med at sove godt hele natten.

Anbefalede: