Sådan bruges et fjernsyn som en computerskærm (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges et fjernsyn som en computerskærm (med billeder)
Sådan bruges et fjernsyn som en computerskærm (med billeder)

Video: Sådan bruges et fjernsyn som en computerskærm (med billeder)

Video: Sådan bruges et fjernsyn som en computerskærm (med billeder)
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Kan
Anonim

Har du brug for en større skærm? Måske skal du lave en præsentation, men har ikke en projektor, så du skal gøre det på dit 50-tommer high-definition fjernsyn. Eller måske vil du gøre din bærbare computer til en stationær computer og ikke have en skærm. De fleste moderne computere kan oprette forbindelse til nyere fjernsyn og blive til store skærme.

Trin

Metode 1 af 2: Windows

Brug dit tv som computerskærm Trin 1
Brug dit tv som computerskærm Trin 1

Trin 1. Beslut, hvordan du slutter din computer til fjernsynet

Du skal tilslutte computeren og fjernsynet med et videokabel. På bagsiden af din computer er der forskellige porte og stik. Denne videoport er muligvis placeret i nærheden af USB-, højttaler- og Ethernet -porte. Din computer kan også have et separat grafikkort, så portene er placeret lidt nede på bagsiden af din computer. Der er tre porte, du skal kigge efter på din computer:

  • HDMI - Denne port er nu blevet standardforbindelsen mellem HD -enheder (HD). De fleste computere har en HDMI -port på bagsiden. HDMI er i stand til at levere både video- og lydsignaler. HDMI -porten ligner en længere USB -port.
  • DVI - Denne port er en slags digitalt stik til tilslutning af displayenheder. DVI -porten er rektangulær med otte ben i tre rækker. DVI sender kun videosignalet.
  • VGA - Denne port er det gamle standardstik til skærmenheder. Denne port er trapezformet med 15 ben i tre rækker og er normalt blå. Undgå at bruge dette stik, hvis du har et DVI- eller HDMI -stik, da VGA -stik normalt er af lav kvalitet. VGA leverer kun videosignaler, og det er heller ikke i high definition.
Brug dit tv som computerskærm Trin 2
Brug dit tv som computerskærm Trin 2

Trin 2. Beslut, hvordan du tilslutter dit fjernsyn til computeren

Nu hvor du ved, hvilke typer stik der er tilgængelige på din computer, kan du nu finde ud af, hvilke typer stik der er tilgængelige på dit fjernsyn. De fleste fjernsyn har porte på bagsiden. Der er dog også dem, der har en port på den ene side.

  • De fleste HD-fjernsyn har en eller flere HDMI-porte. Tilslutning af en computer til et fjernsyn med denne port er den hurtigste og nemmeste måde. Derudover er kvaliteten også den højeste. HDMI er det eneste stik, der leverer både lyd og video over et enkelt kabel.
  • Brugen af DVI er ikke så udbredt, som den plejer at være, men den kan stadig findes på mange standard- og HD -fjernsyn.
  • VGA er normalt ikke tilgængeligt på high-definition fjernsyn, men kan findes på standard-definition fjernsyn.
Brug dit tv som computerskærm Trin 3
Brug dit tv som computerskærm Trin 3

Trin 3. Vær opmærksom på inputmærkaten på dit fjernsyn

Denne etiket hjælper dig med at vælge den rigtige inputkilde, når du vil vise din computerskærm på dit fjernsyn.

Brug dit tv som computerskærm Trin 4
Brug dit tv som computerskærm Trin 4

Trin 4. Forbered det korrekte kabel til den type stik, du har valgt

Shopping efter kabler kan være forvirrende, da virksomheder normalt bruger komplicerede ord for at få deres kabler til at se ud som om de er bedre end resten. Når de bruges, vil de fleste mennesker ikke indse forskellen mellem billige og dyre kabler. Hvis du køber et HDMI -kabel, er det eneste, der betyder noget, om kablet fungerer eller ej. Kvaliteten leveret af et HDMI -kabel til 70 tusinde vil være det samme som et HDMI -kabel til 1 million.

Hvis der ikke er et passende stik mellem din computer og fjernsynet, skal du bruge en adapter. Hvis du f.eks. Har en DVI-port på din computer, men kun en HDMI-port er tilgængelig på dit fjernsyn, kan du købe en DVI-til-HDMI-adapter eller et kabel. HDMI -kablet sender derefter ikke lydsignaler, fordi DVI ikke sender lydsignaler

Brug dit tv som computerskærm Trin 5
Brug dit tv som computerskærm Trin 5

Trin 5. Tilslut computeren til fjernsynet med et kabel

Hvis du tilslutter din computer og fjernsyn med et HDMI -kabel, behøver du ikke et andet kabel. Hvis du opretter forbindelse med en anden metode, skal du også bruge et lydkabel.

  • For at tilslutte et lydkabel fra en bærbar computer skal du bruge et 3,5 mm lydkabel og tilslutte det til højttalerporten på din bærbare computer. På en stationær computer skal du bruge den grønne lydport bag på computeren. Du kan bruge et standard 3,5 mm lydkabel eller et 2-hovedet RCA-kabel til at slutte lyd til tv'et.
  • Hvis du bruger et VGA -stik, skal du først slukke for fjernsynet og computeren. Du behøver ikke at gøre dette for DVI- og HDMI -forbindelser.
Brug dit tv som computerskærm Trin 6
Brug dit tv som computerskærm Trin 6

Trin 6. Skift inputkilden til dit fjernsyn til den korrekte kilde

På tv -controlleren vil der normalt være en "Input" eller "Source" -knap, som du kan bruge til at ændre inputkilden.

Brug dit tv som computerskærm Trin 7
Brug dit tv som computerskærm Trin 7

Trin 7. Skift din computerskærm

Der er flere måder at gøre dette på, afhængigt af hvilken type computer du bruger.

  • Mange bærbare computere har en "Display" -knap, der ændrer displayets enhed på din computer. Du skal muligvis trykke på Fn -tasten for at få adgang til denne tast, og den er muligvis kun markeret med et symbol i stedet for Display.
  • I Windows 7 og nyere kan du trykke på Windows -tasten + P for at åbne menuen Projekt. I denne menu kan du vælge den displayenhed, du vil bruge (computer, tv, langt skrivebord [udvidet skrivebord] eller duplikatvisning [duplikatskærme]).
  • I enhver version af Windows kan du højreklikke på skrivebordet og derefter vælge "Skærmopløsning" eller "Egenskaber". Du kan vælge den skærmenhed, du vil bruge, i menuen "Flere skærme" mellem computere, fjernsyn, udvidede desktops eller dublerede skærme.
Brug dit tv som computerskærm Trin 8
Brug dit tv som computerskærm Trin 8

Trin 8. Juster om nødvendigt din skærmopløsning

Din computerskærm og fjernsyn kan have forskellige opløsninger, og din tv -skærm kan virke sløret, når den er i brug. Brug skyderen "Opløsning" i vinduet "Skærmopløsning" eller "Egenskaber" for at justere til den korrekte opløsning.

Opløsningen på de fleste HD-fjernsyn er 1920x1080. Vi anbefaler, at du vælger den anbefalede opløsning ("Anbefalet"), hvis den er tilgængelig

Metode 2 af 2: Mac

Brug dit tv som computerskærm Trin 9
Brug dit tv som computerskærm Trin 9

Trin 1. Find en tilgængelig videoport på din Mac -computer

Der er fire typer stik, din Mac stationære computer eller Macbook bærbare kan have. Du skal kende de tilgængelige stik for at bestemme det udstyr, du har brug for.

  • HDMI - HDMI -porten ligner en længere, fladere USB -port med små indrykninger på hver side. Over denne port er der skrevet "HDMI". Denne port er den banebrydende standard for tilslutning af HD-enheder, og de fleste Mac'er og Macbooks fremstillet efter 2012 vil have denne port. HDMI -porten kræver ikke en særlig adapter.
  • Thunderbolt - Denne port er mindre end USB -porten. Over denne port blev trykt et lille tordenbillede. Du skal bruge en Thunderbolt-til-HDMI-adapter for at slutte din Mac til de fleste HD-fjernsyn.
  • Mini DisplayPort - Denne port ligner Thunderbolt -porten. I nærheden var en tegning af en lille firkant med en streg på hver side.
  • Micro -DVI - Denne port er en ældre type port, som du kan støde på. Det medfølgende billede er det samme som billedet til Mini DisplayPort, men porten er formet som en mindre USB -port.
Brug dit tv som computerskærm Trin 10
Brug dit tv som computerskærm Trin 10

Trin 2. Find en tilgængelig port på dit fjernsyn

Disse porte er normalt placeret på bagsiden eller på siderne. De porte, der ofte findes, er HDMI, DVI og VGA. Hvis du kan tilslutte HDMI-til-HDMI, skal du kun bruge et kabel til video og lyd. Til de andre stik skal du bruge et separat lydkabel.

Vær opmærksom på inputmærkaterne, så du kan vælge den rigtige tv -inputkilde, når du vil vise computerskærmen på fjernsynet

Brug dit tv som computerskærm Trin 11
Brug dit tv som computerskærm Trin 11

Trin 3. Forbered om nødvendigt den rigtige adapter

Nu hvor du ved, hvilke porte din Mac og fjernsyn har, kan du nu konfigurere den adapter, du har brug for.

  • Hvis din Mac og dit fjernsyn har HDMI -porte, er alt, hvad du behøver, et standard HDMI -kabel.
  • Hvis dit tv har en HDMI-port, men din Mac har en Thunderbolt- eller Mini DisplayPort-port, skal du bruge en Thunderbolt/Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter.
Brug dit tv som computerskærm Trin 12
Brug dit tv som computerskærm Trin 12

Trin 4. Forbered de korrekte kabler

Efter opsætning af adapteren har du nu brug for det rigtige kabel. Hvis porten fra din adapter er HDMI, skal du købe et HDMI -kabel. Billige HDMI -kabler er de samme som dyre HDMI -kabler. Hvis du tilslutter din computer og fjernsyn via DVI eller VGA, skal du også bruge et lydkabel.

Brug dit tv som computerskærm Trin 13
Brug dit tv som computerskærm Trin 13

Trin 5. Sæt adapteren på Mac'en

Tilslut videoadapteren til videoporten på din Mac.

Brug dit tv som computerskærm Trin 14
Brug dit tv som computerskærm Trin 14

Trin 6. Brug et videokabel til at slutte adapteren til fjernsynet

Hvis både din computer og fjernsyn har HDMI -porte, kan du blot bruge et standard HDMI -kabel til at forbinde de to.

Hvis du ikke bruger HDMI til at slutte din computer til dit fjernsyn, skal du bruge et lydkabel til at overføre lyd fra din Mac til dit fjernsyn eller hjemmebiografsystem. Brug et 3,5 mm lydkabel til at slutte højttalerporten på din Mac til Audio In -porten på dit tv eller din enhed

Brug dit tv som computerskærm Trin 15
Brug dit tv som computerskærm Trin 15

Trin 7. Skift inputkilden til dit fjernsyn

Vælg den inputkilde, der er tilsluttet din computer. Nogle fjernsyn har mere end én inputkilde af samme type; sørg for at vælge den rigtige.

Dit skrivebord vil normalt strække sig direkte til fjernsynet

Brug dit tv som computerskærm Trin 16
Brug dit tv som computerskærm Trin 16

Trin 8. Klik på Apple -menuen på din Mac, og vælg "Systemindstillinger"

Brug dit tv som computerskærm Trin 17
Brug dit tv som computerskærm Trin 17

Trin 9. Vælg indstillingen "Skærme" i menuen Systemindstillinger

Brug dit tv som computerskærm Trin 18
Brug dit tv som computerskærm Trin 18

Trin 10. Vælg indstillingen "Bedst til ekstern skærm" på fanen "Skærm"

Dette vil optimere dit fjernsyns opløsning.

Brug dit tv som computerskærm Trin 19
Brug dit tv som computerskærm Trin 19

Trin 11. Vælg fanen "Arrangement"

Denne fane viser placeringen af hver skærm. Dette påvirker, hvordan din markør bevæger sig mellem de to skærme.

Brug dit tv som computerskærm Trin 20
Brug dit tv som computerskærm Trin 20

Trin 12. Klik, hold nede, og slip derefter den hvide menulinje fra computerskærmen til tv'et

Dette vil flytte din primære skærm til tv'et.

Brug dit tv som computerskærm Trin 21
Brug dit tv som computerskærm Trin 21

Trin 13. Vend tilbage til vinduet Systemindstillinger, og vælg "Lyd"

Vælg "HDMI" under fanen "Output", hvis du har tilsluttet computeren med et HDMI -kabel. Hvis du tilslutter med et andet kabel, skal du vælge lydkablet som inputkilde.

Anbefalede: