Sådan vælges en fugtighedscreme til fedtet hud: 13 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan vælges en fugtighedscreme til fedtet hud: 13 trin
Sådan vælges en fugtighedscreme til fedtet hud: 13 trin

Video: Sådan vælges en fugtighedscreme til fedtet hud: 13 trin

Video: Sådan vælges en fugtighedscreme til fedtet hud: 13 trin
Video: Galibri & Mavik - Федерико Феллини (Премьера клипа) 2024, Kan
Anonim

Hvis du har fedtet hud, tror du måske, at fugtighedscreme er din fjende, men det er forkert. Tro det eller ej, fugtighedscreme kan faktisk hjælpe med at reducere synligt fedt og give dit ansigt et skinnende udseende. Uden en fugtighedscreme vil huden blive dehydreret og balancere den ved at producere mere olie. Dette betyder dog ikke, at alle fugtighedscreme fungerer lige godt for din hud.

Trin

Del 1 af 3: Bestemmelse af hvor fedtet din hud er

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 1
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 1

Trin 1. Slip af med det problematiske produkt

Antag ikke, at du har en naturligt fedtet hud, bare fordi den ser mere skinnende ud end forventet. Du bruger muligvis det forkerte produkt.

  • Det er muligt, at den fugtighedscreme, du bruger, er for tung. Når du bruger et produkt, der er for tungt for huden, kan hudporerne ikke absorbere det. Som et resultat klæber fugtighedscremen fast på huden og kan tilstoppe hudens porer.
  • På den anden side bruger du muligvis et produkt, der er for hårdt og kan tørre din hud ud. Huden balancerer disse produkter ved at producere mere olie.
  • Brug kun et skånsomt ansigtsrensemiddel og en oliefri fugtighedscreme i et par uger for at se, hvordan din hud reagerer.
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 2
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 2

Trin 2. Vær opmærksom på, hvor og hvornår din hud er fedtet

Alle har naturlige olier på huden, men det betyder ikke, at alle skal bruge produkter specifikt til fedtet hud. Når du har fjernet det problematiske produkt, skal du overveje følgende for at bestemme hudtilstand:

  • Hvis din hud er fedtet hele dagen, og du har store porer i hele dit ansigt, er der stor sandsynlighed for, at du har fedtet hud.
  • Hvis du kun har fedtet hud og store porer i T -området (pande, næse og hage), har du sandsynligvis kombinationshud.
  • Hvis du kun har fedtet hud i T-zonen, når vejret er varmt, er der stor sandsynlighed for, at du har normal hud.
  • Hvis din hud er fedtet, men dine porer er små, er dette et godt tegn på, at din fugtighedscreme kan være synderen, ikke din hudtype.
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 3
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 3

Trin 3. Udfør testen ved hjælp af et væv

Vask dit ansigt med en skånsom rensemiddel, og lad ikke noget komme på dit ansigt. Inden en eller to timer skal du tørre overfladen af ansigtet med et væv. Hvis du har olieagtige pletter, er din hud sandsynligvis fedtet. Hvis ikke, har du sandsynligvis kombineret hud.

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 4
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 4

Trin 4. Definer handlingen

Hvis du har fastslået, at din hud ikke er virkelig fedtet, skal du kigge efter en fugtighedscreme til normal hud. På den anden side, hvis din hud er virkelig fedtet, så tag et kig på del 2 i denne artikel for at vælge det rigtige produkt.

Del 2 af 3: Valg af det rigtige produkt

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 5
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 5

Trin 1. Læs produktmærkaten

Fugtighedscreme fremstillet specielt til fedtet hud har ofte søgeord som vandbaseret, ikke-komedogen (ikke tilstoppet porer), ikke-aknegen (ikke forårsager acne) og/eller oliefri.

Men oliefri produkter er mere komplicerede, end du måske tror, fordi de indeholder andre ingredienser, der kan tilstoppe porer (som voks) eller irritere huden (som alkohol)

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 6
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 6

Trin 2. Kontroller indholdet af andre ingredienser

Mennesker med fedtet hud bør være forsigtige med ingredienser, der kan hjælpe og skade huden på samme tid.

  • Et vandbaseret produkt skal have et ord, der ender med "- icone" (som silikone) som en af de første ingredienser.
  • Dimethicon bruges ofte i stedet for petrolatum, som stammer fra olie. Dimethicon er fugtgivende og ikke for fedtet, hvilket betyder, at det kan hjælpe med at kontrollere fedt og glans i dit ansigt.
  • Kig efter ingredienser, der eksfolierer huden. Fed hud ser ofte kedelig og tung ud, så vælg produkter, der hjælper med celleomsætning. Disse ingredienser er mælkesyre, glycolsyre og salicylsyre.
  • Undgå produkter, der indeholder paraffin, kakaosmør eller olie.
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 7
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 7

Trin 3. Overvej tekstur

Fugtighedscreme findes i mange former. Fra lettest til tungest, indeholder geler, lotioner og cremer. Vær opmærksom på de forskellige egenskaber, når du vælger en fugtighedscreme.

  • Mennesker med fedtet hud bør undgå tunge cremer og lotioner.
  • Vælg i stedet en let gel eller lotion.
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 8
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 8

Trin 4. Overvej andre produkter, du bruger

Fedtet hud kan også være tilbøjelig til udbrud, hvilket betyder, at du muligvis bruger anti-acne produkter, der er hårde og udtørrer din hud. Gør ikke din hud mere irriteret ved at anvende en fugtighedscreme mod acne oven på disse produkter. Søg i stedet efter en fugtighedscreme til følsom hud.

Hvis du ikke bruger anti-acne produkter, kan en fugtighedscreme, der også kan behandle acne, være et godt valg for dig

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 9
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 9

Trin 5. Kig efter en fugtighedscreme, der indeholder solcreme

Eksperter anbefaler at kigge efter en fugtighedscreme, der også beskytter huden mod solen. Mange mennesker med fedtet hud bekymrer sig om, at solcreme vil gøre deres fedtet, skinnende hud værre, så kig igen efter produkter, der ikke tilstopper porer eller forårsager udbrud.

Du kan også overveje at bruge solcreme som en fugtighedscreme. Solcreme fugter huden, så du ikke behøver at påføre et andet lag, især hvis du har fedtet hud (hvis du først påførte solcreme)

Del 3 af 3: Prøv forskellige produkter

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 10
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 10

Trin 1. Undersøg produktet

Du har brug for en fugtighedscreme, der holder din hud fugtet, men ikke fedtet, frisk, men ikke stiv. Du skal bruge lidt tid, før du finder det rigtige produkt til din hud. Da du skal prøve flere produkter, før du finder det rigtige, må du ikke antage, at du skal købe det dyreste mærke. Billigere muligheder kan ofte fungere lige så godt.

Vælg Fugtighedscreme til fedtet hud Trin 11
Vælg Fugtighedscreme til fedtet hud Trin 11

Trin 2. Test først det nye produkt på armen

For at undgå udbrud og udslæt, test en fugtighedscreme på din arm, inden du påfører det på dit ansigt. Dette er især vigtigt for mennesker med følsom hud. Prøv at vente to uger, før du beslutter dig for det rigtige produkt, medmindre du oplever en øjeblikkelig reaktion.

Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 12
Vælg fugtighedscreme til fedtet hud trin 12

Trin 3. Tilpas din hudplejerutine til vejret

Din hud reagerer ikke på samme måde året rundt, så overvej at bruge en anden fugtighedscreme i varmt og koldt vejr.

  • Mennesker med fedtet hud bør overveje at bruge en fugtighedscreme i form af en salve i koldt vejr, så længe huden ikke er tilbøjelig til udbrud.
  • På samme måde skal mennesker med normal og kombineret hud skifte til en let fugtgivende lotion eller gel under varmt vejr, når huden bliver fedtet.
Vælg Fugtighedscreme til fedtet hud Trin 13
Vælg Fugtighedscreme til fedtet hud Trin 13

Trin 4. Overvej aldersfaktoren

Fedtet hud er relateret til andre faktorer. Femtenårige, der beskæftiger sig med fedtet hud og acne, har brug for andre produkter end fyrreårige, der også skal håndtere aldringsproblemer.

Anbefalede: