3 måder at genkende gammeldags blåost på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at genkende gammeldags blåost på
3 måder at genkende gammeldags blåost på

Video: 3 måder at genkende gammeldags blåost på

Video: 3 måder at genkende gammeldags blåost på
Video: CHOKOLADE CUPCAKES - pyntet med cremet frosting | Annemette Voss 2024, Kan
Anonim

Blåost indeholder spiselige svampe og tilføjer en skarp smag og lugt. Selvom kun visse mennesker kan lide smagen, er denne ost sikker at spise. Imidlertid kan blåost blive forældet som enhver anden ost, og du skal vide, hvordan du genkender det for at nyde blåost sikkert.

Trin

Metode 1 af 3: Kontrol af osten

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 1
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 1

Trin 1. Duft af osten

Den bedste måde at se, om blåost er blevet forældet, er at lugte det. Frisk blåost har en stærk lugt, men denne lugt ændres, når den bliver forældet. Sniff den blå ost, og hvis du lugter noget som ammoniak, er osten sandsynligvis forældet.

Det er en god idé at snuse den blå ost, når du tager den med hjem. På denne måde vil du genkende duften af blå ost, når den er frisk og bedre kunne genkende ændringer i lugten af forældet ost

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 2
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 2

Trin 2. Vær opmærksom på ostens farve

Frisk blåost har allerede skimmelsvamp i sig, som normalt er blå eller grøn. Du skal dog være opmærksom på farven på flødedelen af osten. Normalt er dette område hvidt, creme eller gult. Hvis det begynder at blive lyserødt, brunt eller grønt, er chancerne for, at din blå ost er blevet forældet.

  • Som før skal du sørge for at se og huske farven på blåosten, når den er frisk, så det er lettere for dig at genkende ændringen i osten, når den bliver forældet.
  • Ud over misfarvningen, se også på overfladen af din blå ost. Ser osten slimet eller dunet ud? Det er bedst at smide osten, hvis teksturen ændrer sig.
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 3
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 3

Trin 3. Smag osten

Hvis duften og farven på blåosten ikke er ændret, er det normalt forældet ost, der kan identificeres ved smag. Frisk blåost har en stærk, syrlig smag, men denne smag bliver stærkere, når osten bliver forældet. Hvis blåosten smager for stærkt til at spise, er det bedst at smide den væk, fordi osten er blevet forældet.

Normalt kan en person spise lidt blåost uden at blive syg. Så du får det godt, hvis du bare smager på blåosten

Metode 2 af 3: Efter udløbsdatoen

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 4
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 4

Trin 1. Smid ost, der ikke har været på køl, væk efter to dage

Blåost skal opbevares på køl for at holde den frisk. Så hvis du bare lader det stå på bordet, bliver osten hurtigere forældet. Normalt vil du bemærke, at osten er blevet forældet efter bare et par dage. Hvis du glemmer at lægge osten i køleskabet, er det bedst at smide den væk, når der er gået to eller flere dage.

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 5
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 5

Trin 2. Kassér den kølede ost efter 3-4 uger

Ost, der er på køl, kan holde længere. Kontroller udløbsdatoen for din ost. Normalt er ost stadig god i 1-2 uger efter udløbsdatoen. Det betyder, at ost normalt kan holde i køleskabet i 3-4 uger.

For at holde osten så frisk som muligt, skal du sørge for, at køleskabstemperaturen ikke er indstillet over 40 grader Celsius

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 6
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 6

Trin 3. Kassér den frosne blåost efter seks måneder

Hvis blå ost opbevares i fryseren ved 0 grader Celsius, holder det længere. Det betyder, at du kan gemme overskydende ost, der ikke skal bruges i mindst en måned i fryseren, så den ikke bliver forældet. For den bedste smag og tekstur må du dog ikke opbevare frossen ost i mere end et halvt år.

Glem ikke, at smagen og konsistensen af blå ost kan ændre sig noget, når den er optøet. Osten vil miste noget af sin skarphed og er normalt mere smuldrende

Metode 3 af 3: Opbevaring af blå ost

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 7
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 7

Trin 1. Skær osten inden frysning

Hvis du vil opbevare blåost i fryseren, skal du dele den i stykker på højst 227 g. For smuldret blåost, deles i lige store portioner. Brug en madskala til at måle vægten af hver skive eller portion ost, inden du forbereder opbevaring.

Du kan fryse blåost, der er åbnet eller serveret. Bare sørg for at skære de resterende osteskiver eller opdele dem i 227 g portioner som anvist

Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 8
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 8

Trin 2. Pak osten to gange

Uanset om du vil opbevare det i køleskabet eller fryseren, skal blåost pakkes ordentligt for at holde det frisk længere. Pak først osten ind i vokspapir eller pergament. Derefter pakkes det ind med plastfolie, så det ikke tørrer ud.

  • Hvis du fryser ost, skal du lægge ostepakken i en plastikfrysepose for at forhindre frysning af fryseren.
  • Hvis du er bekymret for, at osten vil være forurenet med anden lugt eller smag i køleskabet, skal du lægge emballagen i en lufttæt plastbeholder for ekstra beskyttelse.
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 9
Fortæl, hvornår blå ost er dårlig Trin 9

Trin 3. Opbevares i køleskabets nederste skuffe

Blåost holder længere, jo koldere den bliver. Da bunden af køleskabet normalt er den koldeste, skal osten opbevares der, så den holder så længe som muligt. Hvis dit køleskab har en skuffe i bunden, skal du opbevare det der. Denne skuffe åbnes sjældent, når du bruger køleskabet, så temperaturen indeni forbliver stabil.

Tips

  • Hvis din blå ost viser tegn på at blive forældet, når du åbner den første gang, tøv ikke med at returnere den til butikken. Medbring købsbevis, og få din blå ost udskiftet eller dine penge refunderet.
  • Blå oste med et højt fugtindhold vil ødelægge hurtigere end de tørrere sorter.

Advarsel

  • Hvis kun visse dele af osten er misfarvet, slimet eller behåret, skal du ikke klippe dem og spise resten. Det er en god idé at smide al din blå ost, da der stadig kan være bakterier eller skimmelsvamp på osten.
  • Hvis du føler dig syg af at spise blå ost uden at kontrollere det først, skal du straks kontakte en læge.

Anbefalede: