Sådan opretter du regn i Photoshop (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan opretter du regn i Photoshop (med billeder)
Sådan opretter du regn i Photoshop (med billeder)

Video: Sådan opretter du regn i Photoshop (med billeder)

Video: Sådan opretter du regn i Photoshop (med billeder)
Video: Photoshop CC - How to Add Another Image to an Image 2024, Kan
Anonim

Der er flere måder at skabe regn i Photoshop. Den mest almindelige måde at komme i gang på er at bruge et støjfilter. Selvom det kan tage dig længere tid at klikke her og der i Photoship -menuen i starten, når du først er vant til det, får du hurtigt styr på denne regneffekt.

Trin

Metode 1 af 2: Tilføj hurtigt regn

Lav regn i Photoshop trin 1
Lav regn i Photoshop trin 1

Trin 1. Opret et nyt lag

Klik på ikonet Nyt lag nederst i panelet Lag eller fra Filer → Nyt → Lag i topmenuen. Klik på Rediger → Udfyld, hvis menuen ikke vises endnu, og sæt derefter rullemenuen Brug til "50% grå". Navngiv dette lag "Regn", og klik derefter på OK.

Denne metode fungerer bedst til Photoshop CS6, CC eller CC14. Denne metode fungerer muligvis ikke i tidligere versioner. Indstillingerne kan variere i nogle versioner, f.eks. Panelet Handling i stedet for stilen

Lav regn i Photoshop Trin 2
Lav regn i Photoshop Trin 2

Trin 2. Føj billedeffekter til panelet Stilarter

Hvis panelet Styles ikke allerede er åbent, skal du vælge Windows → Style i topmenuen for at åbne det. Klik på den lille pil øverst til højre i panelet Stilarter, og vælg derefter Billedeffekter i rullemenuen. Klik på Tilføj i den dialogboks, der åbnes. Dette tilføjer en ny samling ikoner til panelet Stilarter.

Lav regn i Photoshop Trin 3
Lav regn i Photoshop Trin 3

Trin 3. Klik på regnikonet

Dette grå, foret ikon vises, når der tilføjes billedeffekter. Hvis du ikke er sikker på hvilken, skal du holde musen over ikonet og vente på, at en tekstbesked (værktøjstip) vises. Det korrekte ikon har ordene "Regn".

Lav regn i Photoshop Trin 4
Lav regn i Photoshop Trin 4

Trin 4. Skift blandingstilstand til Overlay

I panelet Lag, med regnlaget valgt, skal du ændre rullemenuen Blendtilstand fra Normal til Overlay. Dette er så regndråberne har en høj kontrast og er tydelige, når de placeres over det originale foto.

Lav regn i Photoshop Trin 5
Lav regn i Photoshop Trin 5

Trin 5. Juster regnens udseende

Efter det sidste trin skal ordene Mønsteroverlay vises under regnlaget. Klik på disse ord, og en menu åbnes. Reducer uigennemsigtigheden og skaler laget for at opnå den ønskede effekt med det originale foto, der kommer tilbage til syne. Tryk på OK.

Lav regn i Photoshop Trin 6
Lav regn i Photoshop Trin 6

Trin 6. Skift regnens vinkel med Free Transform

Normalt regner det med en hældning på 45º. Du kan få det til at ske ved at rotere laget. Brug Ctrl T (Mac: Cmd T) for at aktivere Free Transform. Hold musen uden for et af de hjørner, der vises (ikke i hjørnet af håndtaget), indtil markøren ændres til en bøjet pil. Klik og træk for at rotere laget for hvert hjørne. Det roterede billede dækker ikke længere hele fotoet, så fix det ved at holde Shift alt="Image" (Mac: Shift Option) og trække et hjørne udad for at ændre billedets størrelse. Tryk på Enter (Mac: Return), når du er færdig for at forlade tilstanden Fri transformering.

Hvis du ikke kan finde hjørnerne, skal du trykke på Ctrl 0 (Mac: Cmd 0)

Lav regn i Photoshop, trin 7
Lav regn i Photoshop, trin 7

Trin 7. Tilføj en sløret forgrundsregn (valgfrit)

Fotoregneffekten skal se temmelig godt ud, men du kan få regnen til at se mere realistisk ud og have en unik æstetik. Tilføj et andet lag "ude af fokus" regn i forgrunden. Kopier regnlaget med Ctrl J -genvejen (Mac: Cmd J). Brug menuen Mønsteroverlay beskrevet tidligere til at sænke opacitet og øge skalaen, så regndråberne ser større og slørede ud i forgrunden af billedet.

Denne effekt vil se bedst ud, hvis de to regnlag er i samme vinkel

Metode 2 af 2: Tilføjelse af fleksibel regn

Lav regn i Photoshop Trin 8
Lav regn i Photoshop Trin 8

Trin 1. Opret et nyt sort lag

Brug ikonet for nyt lag i menuen Lag eller fra Filer → Nyt → Lag. Brug Rediger → Fyld, skift indstillingen Brug på dette lag til Sort, og navngiv det "Regn", klik derefter på OK.

  • Hvis du ændrer standardlagets egenskaber, skal du sørge for, at dette lag er indstillet til normal tilstand og 100% opacitet.
  • Denne metode fungerer bedst i Photoshop CS 6, CC og CC14. I tidligere versioner kan nogle menuindstillinger være forskellige steder. Bevægelsesslør -effekten i den tidligere version vil også skabe et skråt resultat i kanterne af billedet. Du kan løse dette ved at udvide lærredsrummet omkring billedet, inden du starter, og derefter beskære billedet igen, når du er færdig.
Lav regn i Photoshop Trin 9
Lav regn i Photoshop Trin 9

Trin 2. Tilføj et støjfilter

I menuen øverst skal du bruge Filter → Tilføj støj for at tilføje en hvid prik til regnlaget. I dialogboksen, der åbnes, skal du indstille mængden til 25% (ved moderat regn), ændre fordelingen til gaussisk (for et mere naturligt udseende med mindre ensartet regn), og derefter markere den monokromatiske boks. Klik på OK.

Hvis du ikke kan lide slutresultatet af denne metode, kan du tjekke alternativerne til dette trin i afsnittet Tips

Lav regn i Photoshop Trin 10
Lav regn i Photoshop Trin 10

Trin 3. Skift regnens skala

De hvide prikker kan være ganske små, så lad os gøre dem mere synlige. Åbn skala -menuen i topmenuen: Rediger → Transform → Skala. Indstil bredden (W) og højden (H) til værdier omkring 400%. De hvide prikker bliver nu mere synlige.

Du kan trykke på linkikonet mellem W- og H -værdierne for at få dem automatisk at koble, og størrelsen skal holdes proportional

Lav regn i Photoshop Trin 11
Lav regn i Photoshop Trin 11

Trin 4. Indstil blandingstilstand til skærm

Indstillingen Blend Mode er i panelet Lag, som sandsynligvis er indstillet til Normal. Skift det til Skærm, og det originale billede vil være synligt under de hvide regndråber.

Lav regn i Photoshop Trin 12
Lav regn i Photoshop Trin 12

Trin 5. Gør regnen til en smart genstand

Når regnlaget er valgt, skal du klikke på ikonet, der ligner en lille pil ned og en række vandrette linjer, øverst til højre i panelet Lag. Vælg Konverter til smart objekt i rullemenuen. Dette er, så du kan redigere regnlag ikke-destruktivt, hvilket betyder, at eventuelle ændringer let kan fortrydes eller ændres.

Lav regn i Photoshop Trin 13
Lav regn i Photoshop Trin 13

Trin 6. Tilføj bevægelsessløring

Vælg Filter → Sløring → Bevægelsessløring. I dialogboksen, der vises, skal du indstille regnvinklen til, hvad du vil. Indstil afstandsværdien til 50 pixels. Dette er en standardværdi, der kan ændres, hvis du ikke kan lide resultatet. Klik på OK, og vent et par sekunder, før Photoshop anvender denne effekt.

Afstandsværdien bestemmer, hvor langt de hvide prikker strækkes for at danne regnstriber. Større fotos vil se bedre ud med en større afstandsværdi

Lav regn i Photoshop Trin 14
Lav regn i Photoshop Trin 14

Trin 7. Tilføj et niveaujusteringslag

Det bruges til at ændre lysstyrken og kontrasten i regnlaget, hvilket også har den virkning, at det reducerer eller øger mængden af synlig regn. Start med at trykke på alt="Image" (Mac: Option) og derefter klikke på ikonet Nyt justeringslag nederst i panelet Lag. Der vises en dialogboks, når du klikker på dette ikon. Marker feltet Brug tidligere lag til at oprette klipmaske, så denne justering kun gælder for regnlaget, ikke for det originale foto.

Alternativt kan du klikke på Billede → Justeringer → Niveauer, højreklik derefter på (Mac: Ctrl-klik) på laget og vælg Opret klipmaske

Lav regn i Photoshop Trin 15
Lav regn i Photoshop Trin 15

Trin 8. Juster niveauet

Hvis panelet Egenskaber ikke allerede er åbent, skal du åbne det fra Windows → Egenskaber øverst i menuen. Hvis der ikke er nogen grafik i panelet, skal du vælge ikonet for justeringsvisning øverst på panelet (ikonet med spids graf). Juster nu skyderen under grafikken for at ændre regnens udseende. Flyt langsomt den sorte skyder til højre for at gøre regnen mørkere, og flyt langsomt den hvide skyder til venstre for ekstra kontrast.

  • Prøv at ændre det sorte panel til 75 og det hvide til 115, eller bare juster det, som du vil.
  • I Photoshop CS5 eller tidligere versioner skal du bruge panelet Justeringer.
Lav regn i Photoshop Trin 16
Lav regn i Photoshop Trin 16

Trin 9. Afslut

Hvis du er tilfreds med udseendet af denne regn, gem billedet, og du er færdig! Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du justere indstillingerne for bevægelsessløring og niveaujustering for at ændre regnens udseende, som du vil.

Hvis du ikke kan lide udseendet af regndråber, der vipper nøjagtigt i samme retning, skal du ændre fra: Filter → Forvrængning → krusning (stor størrelse, 10% sum) og/eller Filter → Sløring → Gaussisk sløring (0,5 pixel radius)

Tips

I stedet for et støjfilter skal du bruge Filter → Pixellate → Pointillize. Indstil cellestørrelsen til 4 eller 5. Brug Billede → Justeringer → Transform. Indstil tærskelværdien til 255. Tilføj bevægelsessløring for at fuldføre din justering. Dette vil skabe regn, der virker "tykkere" og mere diffus end støjfilteret

Anbefalede: