3 måder at skære tykt plast på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at skære tykt plast på
3 måder at skære tykt plast på

Video: 3 måder at skære tykt plast på

Video: 3 måder at skære tykt plast på
Video: 3D Paper Christmas Tree | How to Make a 3D Paper Xmas Tree DIY Tutorial 2024, Kan
Anonim

Tyk, holdbar plast bruges ofte til at lave PVC -rør, fjernbetjeningsbiler eller hobbyminiaturer. Afhængigt af den type plast, du skærer, kan du bruge en sav, en sav eller en bordsav med knive, der ikke smelter plasten. Du kan også bore et par små huller med en boremaskine for at gøre plasten lettere at skære eller skære tyk plast med tråd.

Trin

Metode 1 af 3: Savning af tykt plast

Skær tykt plast trin 1
Skær tykt plast trin 1

Trin 1. Brug et savblad til at skære plasten

Når du bruger denne sav, skal du klemme den plastik, du vil skære på bordet med klemmer C. Saven udnytter hele bladets længde, og du skal flytte saven frem og tilbage jævnt og hurtigt gennem det objekt, der skal skæres. Brugen af en lille, fintandsav giver dig mulighed for at skære tykt plast præcist uden at beskadige plastikken.

  • Selvom enhver sav kan bruges til at skære plastik, vil en stor-tandet sav rive og beskadige plastikken. Nogle af disse savklinge produkter sælges i blade eller barbermaskine former, der let kan bruges med en hånd.
  • Du kan også få en savtænder i hobbyforretninger, fordi dette produkt ofte bruges til at skære plastmodeller og figurer.
Skær tykt plast trin 2
Skær tykt plast trin 2

Trin 2. Skær plasten ved hjælp af et stiksav

Når du bruger et stiksav, skal du holde fast i plasten, der skal saves, eller klemme det fast med C -klemmer på et bord. Tryk på savens tænd / sluk -knap for at flytte klingen, før den rammer plasten. Hold håndtaget på stiksaven stabilt, og brug derefter fast tryk for at skære plasten.

  • Stiksave er perfekte til at skære hårde plastgenstande, herunder PVC -rør. Stiksavklingens længde er ca. 20 cm, så den er ikke egnet til at skære noget detaljeret (f.eks. Til at skære plast i små cirkler).
  • Stiksave og savklinger kan findes i isenkræmmere eller isenkræmmere.
Skær tykt plast trin 3
Skær tykt plast trin 3

Trin 3. Skær den tykke plastik med en bordsav ved hjælp af et blad, der ikke smelter plasten

Tænd for bordsaven, og placer den plastik, du vil skære, på savbordets flade overflade. Tag fat i plasten på begge sider, og skub det derefter langsomt fremad, indtil det rører savbladet. Fortsæt med at skubbe plastikken langsomt og støt fremad, indtil plasten skærer af.

  • Når man skærer tyk plast med en bordsav, kan det opvarmede blad smelte plasten. Undgå at dette sker ved at skære tyk plast med knive, der ikke smelter plasten. Et blad som dette vil ikke være varmt nok til at smelte plasten. Disse savklinger har lige langt tænder placeret tæt sammen.
  • Disse blade kan findes i isenkræmmere eller isenkræmmere.

Metode 2 af 3: Lav flere huller med en boremaskine til let skæring

Skær tykt plast trin 4
Skær tykt plast trin 4

Trin 1. Brug et lille bor

Det er ofte svært at skære tykke plastikgenstande direkte, selvom du har brugt en sav eller en skarp kniv. Du kan nemt skære plasten ved at lave et par små huller i plasten. For at gøre dette skal du bruge en elektrisk boremaskine og et lille bor. Brug et bor med en diameter på mindre end 30 mm.

Hvis du ikke har en elektrisk boremaskine og borekroner i forskellige størrelser, kan du købe en i en hardware- eller isenkræmmer

Skær tykt plast trin 5
Skær tykt plast trin 5

Trin 2. Lav mindst 6 huller i plasten, som du vil skære eller fjerne

Vælg et lille bor for at lave 6 til 10 huller i det stykke plastik, du vil skære eller fjerne. Lav hullerne så tæt på hinanden som muligt for at svække plaststrukturen.

  • Denne metode er perfekt til at skære ting, der er detaljerede, såsom hobby miniaturer.
  • For at skære meget store stykker plast kan du bore masser af små huller over hele plastens overflade. Denne metode kan endda anvendes til skæring af tunge PVC -rør. Processen er besværlig og tidskrævende, men du kan klippe plastikken nøjagtigt.
Skær tykt plast trin 6
Skær tykt plast trin 6

Trin 3. Skær fra det ene hul til det næste

Brug en hobbykniv (eller fræser) til at skære plastikken mellem alle de huller, du har lavet. Du kan have svært ved at skære tyk plastik. Fordi mange dele af plasten er blevet perforeret (så forbindelsesmaterialet bliver mindre), er plasten, der skal skæres, svag og let at skære.

Alsidige knive er også kendt som hobbyknive. Du kan købe det i en håndværks- eller hobbybutik

Metode 3 af 3: Skæring af plast ved hjælp af tråd

Skær tykt plast trin 7
Skær tykt plast trin 7

Trin 1. Kontroller gevindmodstand

Du skal bruge omkring 60 cm tråd til at skære plasten. Tag fat i tråden og ryk dine hænder udad med moderat kraft. Hvis tråden er lidt fleksibel og ikke går i stykker, kan du bruge den til at skære plastik.

Du kan købe bomulds- eller polyestertråd i en sy- eller hobbybutik

Skær tykt plast trin 8
Skær tykt plast trin 8

Trin 2. Klem plastgenstanden fast mellem knæene

Plasten, der skal skæres, skal placeres stabilt, hvis du vil skære den med tråd. Spænd plasten mellem dine knæ, fordi dine hænder skal være frie.

Afhængigt af plastens form og størrelse kan du også spænde den fast på dit arbejdsbord ved hjælp af klemmer C. Dette er dog risikabelt, fordi plastikken kan gå i stykker, hvis du trykker for hårdt med klemmerne

Skær tykt plast Trin 9
Skær tykt plast Trin 9

Trin 3. Flyt tråden frem og tilbage for at starte små snit

Det er en god idé at placere tråden i et hjørne eller langs kanten af plasten, og begynde at flytte den frem og tilbage. Efter et stykke tid vil tråden lave en lille rille i plasten. Læg garnet i denne lille rille og fortsæt med at flytte det frem og tilbage. Rillerne vil uddybe og til sidst skære igennem plasten.

Denne proces kræver tålmodighed og lang tid. Skæring af tyk plast med gevind (f.eks. Når du vil foretage ændringer i en fjernbetjeningsbil eller håndtere hobbymodeller og miniaturer) er effektivt, men kan tage meget lang tid

Skær tykt plast trin 10
Skær tykt plast trin 10

Trin 4. Skift tråden, hvis den er varm eller flosset

Fortsæt med at flytte tråden frem og tilbage, indtil plasten er skåret. Hvis tråden allerede er varm (fordi den gnider mod plastikken), skal den udskiftes med en ny. Varme tråde er mere tilbøjelige til at bryde. Tag et par centimeter nyt garn, og fortsæt med at klippe.

Den udskårne plast vil have et meget rent og glat snit uden grove, ujævne mærker

Advarsel

  • Tag altid forholdsregler, når du bruger sav og knive. Lad ikke din krop ramme af skarpe genstande.
  • Når du bruger en bordsav, skal du holde fingre og hænder væk fra bladet, så du ikke skader dig selv. Bær ikke løst tøj, når du bruger en bordsav, og brug også beskyttelsesbriller.
  • Når du bruger elværktøj, skal du prøve at finde ud af, om du føler dig godt tilpas med tykke handsker. Brug af disse tykke handsker kan gøre det lettere eller endnu vanskeligere, hvis du er i en nødsituation, fordi du har lidt tid til at reagere, når handsken bliver fanget i et roterende værktøj.

Anbefalede: