3 måder at tilføje bagepulver til vasketøj

Indholdsfortegnelse:

3 måder at tilføje bagepulver til vasketøj
3 måder at tilføje bagepulver til vasketøj

Video: 3 måder at tilføje bagepulver til vasketøj

Video: 3 måder at tilføje bagepulver til vasketøj
Video: Chitting! Prepping to sprout your own potatoes 2024, Kan
Anonim

Bagepulver er en naturlig rensemiddel og deodorizer. At tilføje det til dit vasketøj er en fantastisk måde at forsigtigt rengøre tøj og fjerne genstridige lugte og pletter. Bagepulver kan også hjælpe med at blødgøre tøj, forbedre dine vaskemiddelevner og bevare hvidt i dit hvide tøj. Derudover kan bagepulver også hjælpe med at holde din vaskemaskine ren.

Trin

Metode 1 af 3: Vask tøj med bagepulver

Føj bagepulver til vasketøj Trin 1
Føj bagepulver til vasketøj Trin 1

Trin 1. Blødgør om nødvendigt før vask

Hvis du vil bruge bagepulver som en deodorizer, er det en god måde at blødgøre dit tøj i natronblandingen natten over. Denne proces vil give bagepulver tid til helt at fjerne genstridige lugte fra dit vasketøj. Bagepulver er fantastisk til tøj, håndklæder og andre stoffer, der lugter røget, muggen eller svedig.

  • Bland en kop bagepulver med 3,5 liter vand. Hæld i spanden.
  • Læg dit tøj i spanden. Vrid lidt for at sikre, at tøjet er helt vådt. Tilsæt vand, hvis det er nødvendigt.
  • Lad tøjet trække natten over. Dit tøj er klar til vask den næste dag.
Føj bagepulver til vasketøj Trin 2
Føj bagepulver til vasketøj Trin 2

Trin 2. Start med at vaske en bunke tøj

Læg dit snavsede vasketøj (og færdigblødte stoffer) i vaskemaskinen. Tilsæt vaskemiddel som normalt. Start med en vaskecyklus, så vaskemaskinen begynder at fylde med vand. Lad vaskemaskinen oplades helt, før du fortsætter.

  • Hvis du vil vaske tøj, der lugter muggen, er brug af varmt vand den mest effektive måde at slippe af med lugten. Den muggen lugt er normalt forårsaget af skimmelsporer. Varmt vand vil dræbe sporerne.
  • Til bløde, farverige stoffer skal du bruge koldt vand.
Føj bagepulver til vasketøj Trin 3
Føj bagepulver til vasketøj Trin 3

Trin 3. Tilsæt 1/2 kop bagepulver, når vaskemaskinen er fyldt med vand

Hæld direkte i en fuldt opladet vaskemaskine for at blande med vandet. Vent til vaskecyklussen er færdig, som normalt.

  • Ved store mængder vasketøj kan du tilføje op til en kop bagepulver.
  • Tilføjelse af en kop hvid eddike øger bagepulverens evne til at fjerne lugt.
Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 4
Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 4

Trin 4. Tør tøjet udendørs

Dette er den bedste måde at tørre tøj, der lugter af røg, muggen eller er fuld af sved. Tørring af tøjet i solen og i vinden hjælper med at opfriske tøjet. Selv på kolde dage kan du tørre dit tøj udendørs. Vælg et sted, der får nok sollys.

  • Hvis du ikke vil tørre dit tøj udendørs, skal du bruge en tørretumbler. Når tørringscyklussen er færdig, skal du lugte dit tøj for at se, om dit tøj skal gennemgå behandlingsprocessen endnu en gang.
  • Hvis dit tøj stadig lugter muggen, når du tager det ud af tørretumbleren, skal du vælge en solskinsdag for at vaske det igen og hænge det udenfor for at tørre.

Metode 2 af 3: Rengøring af pletter med bagepulver

Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 5
Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 5

Trin 1. Lav en bagepulver

Bagepulver er en fantastisk, naturlig pletfjerner. Bagepulver er skånsom nok på næsten alle typer stof. Bland en spiseskefuld bagepulver med nok vand til at lave en tyk pasta. Alternativt kan du blande natron med hydrogenperoxid eller hvid eddike.

  • Bagepulverpasta fungerer bedst på stoffer, der ikke kræver renseri, da du skal skylle, når du er færdig, og efterlade tøjet vådt.
  • Bagepulverpasta er fantastisk til at fjerne pletter forårsaget af olie, faste smøremidler, jord, mad og andre stoffer.
Føj bagepulver til vasketøj, trin 6
Føj bagepulver til vasketøj, trin 6

Trin 2. Påfør bagepulverpastaen på pletten

Gnid forsigtigt ind i pletten. Sørg for, at pastaen dækker hele det farvede område, indtil det går forbi kanten af pletten. Lad det stå i 15 minutter.

  • Hvis pletten er på kraftigt tøj, kan du skrubbe den af med en tandbørste. Gnid bagepulver over pletten for at sikre, at natron kommer på alle fibrene i beklædningsgenstanden. Denne metode fungerer godt til tykke denim- eller bomuldsstoffer.
  • Gnid ikke bagepulver på en blød klud. Silke, satin og andre tynde stoffer kan krympe, når de gnides.
Tilføj bagepulver til vasketøj, trin 7
Tilføj bagepulver til vasketøj, trin 7

Trin 3. Skyl bagepulver af

Kør varmt vand over tøjet for at skylle bagepulver og pletten af. For en blødere klud kan du tørre bagepulver af med en fugtig klud.

Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 8
Tilføj bagepulver til vasketøj Trin 8

Trin 4. Gentag om nødvendigt behandlingsprocessen

Nogle pletter, der er vanskelige at rengøre, kræver mere end én behandling. Dup pastaen på pletten en anden gang. Lad stå i 15 minutter, og skyl derefter. Hvis pletten vedvarer, kan du have brug for en kemisk pletfjerner eller tage kluden med til en professionel rengøringstjeneste.

Metode 3 af 3: Kemisk rengøring med bagepulver

Føj bagepulver til vasketøj Trin 9
Føj bagepulver til vasketøj Trin 9

Trin 1. Drys muggen duftende med bagepulver

Stoffer, der kun kan rengøres ved renseri, kan gøres lysere ved hjælp af bagepulver. Selvom det faktisk ikke renser dit tøj, vil bagepulver absorbere den muggen lugt og efterlade dit tøj frisk.

  • Påfør et let lag bagepulver på kluden, læg derefter i en forseglet pose. Du kan bruge en mel -si til at sprede bagepulveret jævnt.
  • Hvis du ikke vil have bagepulver til at komme på tøjet, skal du hælde bagepulver i en ren strømpe. Bind den åbne ende af sokken. Læg strømpen i posen med tøj og forsegl den.
Føj bagepulver til vasketøj Trin 10
Føj bagepulver til vasketøj Trin 10

Trin 2. Lad bagepulver stå natten over

Det kan tage et stykke tid, før bagepulveret fuldstændigt absorberer den muggen lugt. Læg posen og bagepulver på et tørt, køligt sted for at stå natten over.

Føj bagepulver til vasketøj Trin 11
Føj bagepulver til vasketøj Trin 11

Trin 3. Luft tøjet udenfor

Åbn posen og ryst tøjet for at fjerne eventuelt vedhæftende natron. Brug eventuelt en blød børste til at fjerne eventuelt resterende bagepulver. Hæng tøj i solen. Lad tøjet stå i vinden udenfor i et par timer, indtil det er afkølet.

Føj bagepulver til vasketøj Trin 12
Føj bagepulver til vasketøj Trin 12

Trin 4. Gentag om nødvendigt

Stærk lugt kan kræve, at du behandler dit tøj mere end én gang. Drys bagepulver på tøjet igen, lad det tørre, lad derefter tøjet lufte ud. Hvis dit tøj stadig lugter muggen, skal du muligvis tage det med til en professionel vasketøjsservice.

Tips

  • Udskiftning af vaskemiddel med bagepulver kan være miljøvenligt. Indholdet af hårde rengøringsmidler kan påvirke tilgængeligheden af jorden og vandet negativt.
  • Fordelen ved at tilføje bagepulver, ud over almindeligt vaskemiddel, er, at det blødgør vaskevandet og gør det i stand til at rengøre dit tøj bedre. Bagepulver kan også hjælpe med skumdannelse.
  • Brug af bagepulver til dit vasketøj kan hjælpe med at afbalancere pH -værdien af vandet i din vaskemaskine. Dette kan igen hjælpe med at gøre dit tøj renere.
  • Brug bagepulver som skyllemiddel. Tilsæt 1/2 kop bagepulver til skylningscyklussen for at gøre dit tøj blødere.
  • Bagepulver er fantastisk til at fjerne pletter fra dit tøj, men det kan også bruges til at slippe af med klæbrige, ildelugtende og genstridige pletter på din vaskemaskine.

Anbefalede: