Sådan udarbejdes en fysikforskningsrapport: 15 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan udarbejdes en fysikforskningsrapport: 15 trin
Sådan udarbejdes en fysikforskningsrapport: 15 trin

Video: Sådan udarbejdes en fysikforskningsrapport: 15 trin

Video: Sådan udarbejdes en fysikforskningsrapport: 15 trin
Video: Speed Distance Time | Forces & Motion | Physics | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

Lige færdig med at lave fysiske eksperimenter og fik til opgave at lave en rapport? Selvom det lyder som et besvær, er processen med at lave en forskningsrapport faktisk ikke så vanskelig. Husk, at hovedformålet med en rapport er at forklare den række af forskningsprocesser, du gennemgik for mennesker, der ikke er bekendt med - og ønsker at lære af - forskningen. Læs videre for denne artikel for at forstå det korrekte format til at skrive en rapport samt de skriveteknikker, der skal bruges til at producere kvalitetsforskningsrapporter.

Trin

Del 1 af 2: Kompilér rapporter i det korrekte format

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 1
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 1

Trin 1. Start rapporten med titelsiden

De fleste forskningsrapporter skal begynde med en titelside. Sørg for at bede din lærer om specifikke oplysninger, der skal stå på titelsiden. Generelt vil titelsiden i en forskningsrapport indeholde følgende oplysninger:

  • Dit navn og navnet på dine gruppekammerater
  • Forskningstitel
  • Forskningsdato
  • Lærerens navn
  • Oplysninger om din klasse
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 2
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 2

Trin 2. Inkluder forskningsabstrakt

Abstraktet er det første afsnit, læseren ser, men det bør være det sidste afsnit, du skriver, fordi abstraktet faktisk er et resumé af indholdet i din forskning. Formålet med abstraktet er at give læserne grundlæggende oplysninger om din forskning og dens resultater, så læserne kan beslutte, om de skal læse hele rapporten eller ej.

Hold dit abstrakt kort, men interessant for at holde læserne interesserede og nysgerrige om din forskning

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 3
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 3

Trin 3. Inkluder en introduktion

Selvom det virkelig afhænger af rapporttypen og rapportskrivningsreglerne, som læreren angiver, skal du generelt inkludere et introduktionsafsnit for at starte rapporten. I dette afsnit beskriver du de teorier, du brugte, baggrunden for din forskning, oplysninger relateret til tidligere forskning og formålet med din forskning.

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 4
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 4

Trin 4. Forklar formålet med din forskning

Ideelt set bør forskningsformålet beskrives i et par korte sætninger, der beskriver vigtigheden af din forskning. Hvis du ønsker det, kan du også inkludere din indledende hypotese i dette afsnit.

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 5
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 5

Trin 5. Beskriv den anvendte forskningsprocedure

Afsnittet om forskningsprocedurer eller metoder bør indeholde en detaljeret beskrivelse af de trin, du har taget for at udføre forskningen. Giv så mange detaljer som muligt, så læsere, der ikke kender din forskning, kan følge processen og følge den godt i fremtiden.

  • Hvis forskningsproceduren kunne forklares bedre ved hjælp af et diagram, skal du sørge for at inkludere et specifikt diagram i dette afsnit.
  • Det er bedst at skrive proceduren i afsnitsformat i stedet for at bruge punkttegn.
  • Nogle lærere kræver, at eleverne nedskriver forskningsværktøjerne, der bruges i et separat afsnit.
  • Hvis du følger instruktionerne i en fysikbog, skal du ikke kopiere trinene direkte. Forklar i stedet proceduren, du brugte på dit eget sprog for at vise læseren, at du virkelig forstår metoden, og hvorfor du bruger den.
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 6
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 6

Trin 6. Inkluder rå forskningsdata

Inkluder alle de rådata, du har på dette tidspunkt; Sørg for, at alle dine data er pænt og systematisk inkluderet. Om nødvendigt skal du også inkludere den anvendte datamåleenhed. Generelt kan dette afsnit forklares bedre ved hjælp af en tabel.

  • Hvis du ønsker det, kan du også inkludere en graf eller et diagram, der indeholder de vigtigste data. Imidlertid må du ikke analysere dataene på dette tidspunkt!
  • Beskriv de forskellige usikkerheder, der kan opstå i dine data. Husk, at ingen forskning er helt fri for usikkerhed; spørg din lærer, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal medtage.
  • Inkluder altid et specifikt afsnit, der indeholder usikkerheder i din datagraf (hvis usikkerheden er kendt for dig).
  • Diskuter muligheden for fejl i forskning, og hvordan de påvirker hele kæden af forskningsprocesser.
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 7
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 7

Trin 7. Giv et eksempel på beregning

Hvis du bruger bestemte formler til at analysere data, skal du også medtage disse data i rapporten; glem ikke at give et eksempel om, hvordan dataene beregnes, mener du. Skriv bare et eksempel ned, hvis du bruger den samme formel mere end én gang i din forskning.

Nogle lærere giver deres elever mulighed for at oprette særlige sektioner, der indeholder resultaterne af formelberegninger i rapporter

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 8
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 8

Trin 8. Udfør dataanalyse og præsenter dine konklusioner

Dataanalyse er en af de vigtigste dele af din rapport. Ud over at bekræfte betydningen af din forskning og din position i forskningen, er dataanalyse også i stand til at beskrive, hvad du rent faktisk har lært af forskningsprocessen.

  • Medtag oplysninger om sammenligningen af forskningsresultaterne med din indledende hypotese, forskningsresultaternes konsekvenser for fysikens verden, og hvilken yderligere forskning der kan gøres for at forbedre resultaterne af din nuværende forskning.
  • Du kan inkludere dine personlige ideer til udvikling af forskningen.
  • Inkluder grafer, figurer og/eller tabeller for mere klart at illustrere dataanalyse.
  • Nogle lærere kan bede dig om at adskille analyse- og konklusionsafsnittene.

Del 2 af 2: Brug af korrekte skriveteknikker

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 9
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 9

Trin 1. Brug hele sætninger og korrekt grammatik

Ud over datanøjagtighed er et af kriterierne for evaluering af forskningsrapporter nøjagtigheden af skriveformatet, herunder grammatik og stavning af rapporten. Selvom evnen til at skrive ikke har nogen direkte relevans for videnskaben, skal alle forskere klart kunne beskrive deres forskningsmetoder og konklusioner. Husk, at din forskningsrapport ikke vil være til nytte for andre, hvis den indeholder sætninger, der er for komplekse og/eller vanskelige at forstå.

  • Det er bedst ikke at bruge punkttegn til at skitsere det meste af indholdet i din rapport. Punkttegn kan bruges til sektioner med korte forklaringer, f.eks. En "liste over nødvendige værktøjer".
  • Husk altid, at et af hovedformålene med forskningsrapporter er at guide læsere, der ikke selv har gennemført forsøget. Hvis du ikke er i stand til at forklare trinene godt, vil læseren selvfølgelig ikke være i stand til at få de samme resultater, hvis de gør den samme forskning.
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 10
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 10

Trin 2. Fokus på klarhed

Efter at have rettet alle de grammatiske fejl er din næste opgave at sikre, at din rapport er let at forstå for læserne. Til det kan du prøve at gense det for at redigere sætninger, der er for lange og/eller vanskelige at forstå. Husk, sætninger, der ikke giver mening for dig, vil sikkert føle sig endnu mere absurde for læsere, der ikke kender din forskning.

Aktive sætninger er generelt lettere at forstå end passive sætninger. Prøv derfor at reducere brugen af passiv stemme så meget som du kan. For eksempel, hvis du skriver: "Resultaterne af denne undersøgelse vil være lettere for personer med det passende udstyr at få," prøv at ændre det til, "Personer med det passende udstyr vil lettere nå resultaterne af denne undersøgelse." Passive sætninger er ikke altid forkerte., så vær ikke bange for at lave sætninger i den passive form, hvis du synes, de giver mere mening

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 11
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 11

Trin 3. Hold dig til ét emne

For at gøre rapporten lettere at forstå, skal du sørge for at organisere hvert afsnit ved at henvise til et specifikt emne. Sørg i det mindste for, at hver sætning, du inkluderer, har en hovedide. Gruppér også sætninger, der bærer lignende ideer i et afsnit, og opret et andet afsnit for at dække et andet emne.

  • Diskuter ikke forskningsresultater, før du rent faktisk kommer til afsnittet "forskningsresultater". Husk, bare fordi du fuldt ud forstår den forskning, der udføres, betyder det ikke, at dine læsere også vil. Med andre ord skal du føre dem gradvist fra begyndelsen til slutningen af forskningsprocessen.
  • Fjern sætninger, der ikke tilføjer indhold til rapporten. Tro mig, læserne bliver meget kede af det, hvis de skal beskæftige sig med langvarige forklaringer, inden de finder din hovedsætning.
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 12
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 12

Trin 4. Brug tredjepersons pronomen

Når du udarbejder en forskningsrapport, skal du undgå førstepersonspronominer som “jeg”, “jeg”, “vi” og “vi”. Brug i stedet tredjepersons pronomen til at få din rapport til at lyde mere autoritativ.

For eksempel, i stedet for at skrive, "jeg indser, at de data, vi har indsamlet, er uforenelige med resultaterne af tidligere undersøgelser," prøv at skrive, "Dataene er ikke i overensstemmelse med resultaterne af tidligere undersøgelser."

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 13
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 13

Trin 5. Hvis rapporten skal skrives på engelsk, skal du sørge for at bruge nutiden i stedet for datid

For eksempel at forklare, at forskningsdata er i overensstemmelse med en eksisterende hypotese, skal du skrive "Dataene er i overensstemmelse med hypotesen." I stedet for "Dataene var i overensstemmelse med hypotesen."

Fortid bør kun bruges til at forklare procedurer og resultater fra tidligere forskning

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 14
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 14

Trin 6. Inkluder overskrifter og etiketter

For at gøre det lettere for læserne at forstå rapportens indhold og finde de nødvendige oplysninger, skal du sørge for at give klare etiketter for hvert afsnit af rapporten; Mærk også alle grafer, tabeller, diagrammer eller figurer i din rapport.

Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 15
Skriv en rapport fra fysiklaboratoriet Trin 15

Trin 7. Rediger din forskningsrapport

Tag dig altid tid til at redigere rapporten, før du sender den. Stol ikke bare på computerapps! Husk, computerprogrammer kan ikke kontrollere fejl i forbindelse med grammatik eller skrivekontekst.

Tips

  • Brug ikke sætninger, der er for lange eller vanskelige at forstå. Tro mig, selv komplekse oplysninger kan pakkes i enkle og letforståelige sætninger!
  • Din lærer kan have deres eget regelsæt vedrørende den korrekte metode til at skrive en forskningsrapport. Sørg derfor altid for det korrekte skriveformat, inden du begynder at udarbejde en rapport; omfatte også eventuelle yderligere sektioner, som din lærer anmoder om.
  • Hvis dit eksperiment er opdelt i faser, kan du prøve at oprette en separat rapport for hvert trin; dette vil hjælpe læseren med at forstå data, proces og eksperimentelle resultater for hvert trin, før han går videre til det næste.

Anbefalede: