Sådan starter du et essay med et citat: 14 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan starter du et essay med et citat: 14 trin (med billeder)
Sådan starter du et essay med et citat: 14 trin (med billeder)

Video: Sådan starter du et essay med et citat: 14 trin (med billeder)

Video: Sådan starter du et essay med et citat: 14 trin (med billeder)
Video: Essay - sådan gør du. 2024, Kan
Anonim

At skrive en effektiv introduktion kan være et af de mest besværlige aspekter ved essayskrivning. Selvom der er mange måder at skrive et indledende afsnit på, kan du overveje at starte dit essay med et citat. At finde det rigtige citat og bruge det godt inden for din egen disposition kan sikre, at dit essay har en god start.

Trin

Del 1 af 3: Find det perfekte citat

Start et essay med et citat Trin 1
Start et essay med et citat Trin 1

Trin 1. Undgå overdrevne klicheer og citater

At bruge et meget berømt citat på samme måde, som alle andre bruger, vil kede læseren. Det kan også få dig til at virke doven eller som om du ikke er opmærksom på dine læsere.

Start et essay med et citat Trin 2
Start et essay med et citat Trin 2

Trin 2. Brug overraskende kommentarer

Se efter et tilbud, der på en eller anden måde overrasker dig. Overvej en af følgende måder:

  • Citér noget, nogen sagde, som ingen andre havde forventet.
  • Citér ordene fra en, der ikke er generelt kendt.
  • Brug berømte citater, men gør ansvarsfraskrivelser.
Start et essay med et citat Trin 3
Start et essay med et citat Trin 3

Trin 3. Lav noget research om citatets kontekst

At kende den kontekst, citatet kom fra, er vigtigt at bruge det præcist. Dette hjælper dig også med at afgøre, om en citat er det rigtige værktøj til et indledende essay eller ej.

Start et essay med et citat Trin 4
Start et essay med et citat Trin 4

Trin 4. Lær dine læsere at kende

Effektiviteten af de citater, du bruger, bestemmes af læserne af dit essay.

  • Find ud af, om dine læsere vil genkende den person, du citerer. Hvis personen ikke er berømt, eller du tror, at han eller hun ikke vil blive kendt, kan du overveje at give yderligere (korte) detaljer.
  • Brug ikke et citat, der er ubehageligt for læseren, medmindre du planlægger at modsige citatet.
  • Find en balance mellem at antage, at læseren ved alt og antage, at de ikke ved noget. Du skal være tydelig og informativ, men ikke undervurdere læserens intelligens.
Start et essay med et citat Trin 5
Start et essay med et citat Trin 5

Trin 5. Intriger læseren

Tænk på et citat som en "tåge", der vil engagere og give læseren lyst til at læse mere af dit arbejde. Et gennemarbejdet citat er en måde at tiltrække læserens opmærksomhed i dit essay.

Start et essay med et citat Trin 6
Start et essay med et citat Trin 6

Trin 6. Sørg for, at citatet bidrager til essayet

Skarpe citater, der ikke hjælper med at bygge essayets emne, eller som ikke er relateret til essayet, vil distrahere læserens opmærksomhed fra essayets fokus.

Del 2 af 3: Citerer korrekt

Start et essay med et citat Trin 7
Start et essay med et citat Trin 7

Trin 1. Indtast citatet korrekt

Citater bør ikke stå alene i dit essay. Dine ord skal indeholde et citat, der normalt vises før citatet (selvom det er fint, hvis du også siger det efter det). Nogle af mulighederne for at indsætte citater er:

  • Brug et citat som prædikat for sætningen. Emnet for sætningen vil være den person, der siger citatet, og verbet vil være et synonym for ordet "iflg." For eksempel,”ifølge Jane Smith,“og så videre, og så videre, og så videre.”
  • Gennemgå først citatets indhold. Brug dine egne (grammatisk korrekte) sætninger til at forhåndsvise eller tilpasse, hvad citatet er ved at sige, indtast derefter et kolon eller komma, derefter et langt (grammatisk korrekt) citat. For eksempel: "Jane Smith sagde engang noget virkelig fantastisk: 'sikke en vidunderlig ting hun sagde.'"
  • Start med et tilbud. Hvis du starter med et citat, skal du sørge for at sætte et komma efter citatet, derefter angive et verbum og henvise til citatet til dets kilde. For eksempel: "'Og så videre, og så videre, og så videre,' siger Jane Smith."
Start et essay med et citat Trin 8
Start et essay med et citat Trin 8

Trin 2. Punkter citatet passende

Citater skal altid stå i anførselstegn. Manglende brug af citater kan resultere i anklager om plagiat.

  • Citater bør kun bruges med store bogstaver, hvis de starter en sætning, eller hvis citatets første ord er et egentligt substantiv, f.eks. Navnet på en person eller et sted.
  • I amerikansk engelsk brug skal punktum være inde i anførselstegn. For eksempel "dette er et citat."
  • Uddrag af materiale (andres ideer udtrykt i dine egne ord) kræver ikke anførselstegn, men skal henvises til en indfødt taler af citatet.
  • Hvis du indtaster et citat med talerens navn og verbum, skal du sætte et komma før begyndelsen af citatet. For eksempel: "Jane Smith sagde, 'og så videre, og så videre, og så videre.'"
Start et essay med et citat Trin 9
Start et essay med et citat Trin 9

Trin 3. Henvis passende til citatet

Dette kan være indlysende, men sørg for, at den person, du citerer, faktisk siger citatet. Ikke alle informationskilder er officielle kilder, så brug af akademiske kilder frem for internetkilder kan være mere præcis. At starte dit essay med en skarp fejl vil skabe en dårlig præcedens for dit essay.

Vær forsigtig med citater fundet på sociale medier som Pinterest eller samlinger af citater som Brainyquote. Disse kilder er berygtede for forkert henvisning og endda ændring af velkendte citater

Start et essay med et citat Trin 10
Start et essay med et citat Trin 10

Trin 4. Vær ærlig med citatets betydning og kontekst

Dette hænger sammen med akademisk ærlighed. Manipuler ikke citatet, så det passer til dit formål ved at udelade ord eller vildlede læseren med citatets kontekst.

Start et essay med et citat Trin 11
Start et essay med et citat Trin 11

Trin 5. Brug fragmenter af lange citater

Hvis citatet er langt, eller du kun har brug for en del af det for at komme med din pointe, kan du udelade noget af det ved at bruge en ellipse (…).

  • Du skal muligvis også erstatte et ord (f.eks. Ved at bruge et navn i stedet for et pronomen) for at gøre det mere klart. Hvis du skal udskifte et ord, skal du placere en firkantet parentes over ordet for at angive, at du har foretaget ændringen. For eksempel: "Jane Smith sagde, 'og så videre [ord] og så videre.'"
  • Sørg for at beholde citatets oprindelige formål, når du foretager ændringer. Ændringer bør kun foretages for at bevare klarheden eller ændre citatets længde, ikke for at manipulere citatets indhold.

Del 3 af 3: Indsættelse af citater i introduktionen

Start et essay med et citat Trin 12
Start et essay med et citat Trin 12

Trin 1. Indtast et tilbud

Citater skal sættes med dine egne ord. Det kan vises før eller efter selve citatet. Du skal identificere taleren af citatet.

Start et essay med et citat Trin 13
Start et essay med et citat Trin 13

Trin 2. Giv kontekst for citatet

Hvis citatet er den første sætning i essayet, skal du sørge for at give 2-3 sætninger med forklaring og kontekst. Der bør være en klar forståelse af, hvorfor du valgte at bruge citatet, og hvorfor det er vigtigt for dit essay.

Start et essay med et citat Trin 14
Start et essay med et citat Trin 14

Trin 3. Slut citatet til dit essay

Du bør give en eksplicit forbindelse mellem citatet og essayet eller hovedargumentet i dit essay.

  • Sørg for, at de citater, du bruger, understøtter dit essay.
  • Sørg for, at brugen af disse citater forbedrer argumentet og ikke forvirrer argumentet.

Tips

Kig efter citater, der er meningsfulde for dig, ikke kun dem, du finder på lister på internettet. Hvis citatets kontekst og udtryk taler til dig, er chancerne for, at du kan relatere citatet effektivt til essayet

Anbefalede: