Sådan får du en ultralyd under graviditet: 7 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du en ultralyd under graviditet: 7 trin
Sådan får du en ultralyd under graviditet: 7 trin

Video: Sådan får du en ultralyd under graviditet: 7 trin

Video: Sådan får du en ultralyd under graviditet: 7 trin
Video: PANIK (8:8) – Babyen kommer! 2024, Kan
Anonim

Udførelse af en ultralyd eller sonogram af fosteret er blevet en del af prænatal rutine for de fleste gravide kvinder. Højfrekvente lydbølger bruges til at scanne gravide kvinders mave og bækkenhulrum til at forestille sig fostrets og placentas form. Disse rutinekontroller betragtes som sikre for både mor og barn, og faktisk er processen meget let.

Trin

Del 1 af 2: Inden du laver ultralyd

Få en ultralyd til graviditet Trin 1
Få en ultralyd til graviditet Trin 1

Trin 1. Forstå behovet for ultralydsundersøgelse

Ultralydsundersøgelse foretages for at se fostrets vækst og udvikling samt for at overvåge graviditetsperioden. Ultralydundersøgelser blev udført to gange under graviditeten - en gang i de første tre måneder (kvartaler) af graviditeten og igen i andet trimester).

  • En ultralyd i første trimester udføres af læger for at bekræfte og fastslå svangerskabsalderen, så du får et ret præcist skøn over fødselsdagen. Ultralyd kan også gøres for at kontrollere, om der er mere end et foster.
  • I andet trimester foretages en ultralydsscanning for at se, om der er problemer med fostrets udvikling, og i nogle tilfælde også for at bestemme barnets køn. Kontrol af babyens og placentas position, forudsigelse af barnets vægt og mængden af fostervand på undersøgelsestidspunktet kan også udføres med ultralyd.
Få en ultralyd til graviditet Trin 2
Få en ultralyd til graviditet Trin 2

Trin 2. Lav en kontrolaftale som anbefalet af din læge

Din første ultralyd er normalt planlagt til 20 uger inde i din graviditet. Tal med din læge for at sikre, at eventuelle eksisterende procedurer udføres, samt for at fastsætte en dato for undersøgelsen. Nogle forsikringer kræver, at du først foretager testen i et medicinsk laboratorium, men nogle er enige om at få foretaget en ultralyd med det samme.

Få en ultralyd til graviditet Trin 3
Få en ultralyd til graviditet Trin 3

Trin 3. Drik 4 til 6 glas vand før testen

En fuld blære kan ændre livmoders position ved at forhindre dannelsen af en krumning og skubbe den op, så livmoderen er lettere at scanne. Desuden vil væsken i blæren være et godt medium til lydledning. Du bliver bedt om ikke at urinere, før undersøgelsen er afsluttet.

Få en ultralyd til graviditet Trin 4
Få en ultralyd til graviditet Trin 4

Trin 4. Bær løst tøj

Normalt behøver du ikke at være afklædt til ultralyd, men du skal muligvis løfte det op for at afsløre din mave og underliv.

Del 2 af 2: Ultralydsproces og efter

Få en ultralyd til graviditet Trin 5
Få en ultralyd til graviditet Trin 5

Trin 1. Slap af og lig stille under undersøgelsen

Det medicinske personale vil anvende en speciel gel på din mave og bruge en enhed kaldet en transducer. Denne enhed flyttes over gelen omkring din mave.

  • Transduceren konverterer lydbølgerne fra knogler og andre væv til et sort -hvidt eller gråt billede, som vises på en skærm til analyse af medicinsk personale.
  • Du kan blive bedt om at holde vejret i et par sekunder og blive bedt om at gøre det flere gange under undersøgelsen, hvilket vil tage cirka 30 minutter i alt.
  • Når det er gjort, hjælper personalet dig med at rense ledningsgelen.
Få en ultralyd til graviditet Trin 6
Få en ultralyd til graviditet Trin 6

Trin 2. Juster dit tøj ved afslutningen af inspektionen

Du kan nu urinere om nødvendigt og vente på ultralydsresultaterne. De fleste læger vil give dig et foto af nogle af de billeder, der tydeligt kan ses, og som du kan beholde som et minde om din graviditet.

Få en ultralyd til graviditet Trin 7
Få en ultralyd til graviditet Trin 7

Trin 3. Diskuter resultaterne af ultralydet med din læge

Forsøg ikke at fortolke ultralydsbillederne selv, da de normalt er ulæselige for det ufaglærte øje.

Ifølge en henvisning fra National Library of Medicine vil normale undersøgelsesresultater vise, at det udviklende foster, placenta, fostervand og omgivende strukturer ser normale ud og i overensstemmelse med selve svangerskabsalderen. Du vil se forklaringen givet med ultralydsbilledet skrevet på et separat papir

Tips

  • I prænatalperioden er der ingen bestemmelse om antallet af ultralydsundersøgelser, der skal udføres af gravide. Yderligere ultralydsundersøgelser kan være nødvendige, hvis din læge har mistanke om komplikationer.
  • Selvom føtal anatomi kan ses ved 20 ugers svangerskab, skal du ikke bekymre dig, hvis ultralyd udført i andet og tredje trimester stadig ikke kan bekræfte barnets køn i livmoderen. Nogle babyer er ikke i den rigtige position, så en nøjagtig afgørelse kan ikke foretages.
  • Spørg reglerne for besøget på den prænatal pleje, du vil besøge, inden datoen for besøget. Fædre, bedsteforældre og andre venner eller familiemedlemmer kan være interesseret i at se ultralydsprocessen, hvis det er tilladt.

Anbefalede: