3 måder at sige taksigelse på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at sige taksigelse på
3 måder at sige taksigelse på

Video: 3 måder at sige taksigelse på

Video: 3 måder at sige taksigelse på
Video: Dollar Tree Thanksgiving for $10 | Easy Thanksgiving dinner on a budget 2024, April
Anonim

At sige en enkel bøn før et måltid er en god måde at fokusere dit sind på og værdsætte alle de velsignelser, du har modtaget, uanset om du er alene eller i en stor gruppe. At sige en taksigelsesbøn behøver ikke at blive gjort op, men alligevel ville taksigelse som denne være mere passende, hvis den blev sagt i visse situationer og forhold. Du kan lære at lave formelle hengivelser og bønner for forskellige kulturer, religioner og overbevisninger. Se trin et for mere information.

Trin

Metode 1 af 3: Tilbyde personlig taksigelse

Sig Grace trin 1
Sig Grace trin 1

Trin 1. Sig en enkelt tak til de fremmødte

Hvis du bliver bedt om at bede om et måltid ved en familiesammenkomst eller et feriemåltid, kan dette til tider være meget skræmmende. Men som i Toast -sessionen ved et bryllup eller i en kort tale på ethvert andet sted, er der ikke kun en måde at sige tak på, men der er faktisk nogle fælles bønner, der accepteres af forskellige trossamfund, disse vil blive diskuteret nedenfor. i en metode. Det vigtigste at huske, når man beder, er at tale fra hjertet, så ærligt som muligt, så oprigtigt som muligt og bringe anerkendelse til Gud eller hvilken magt du vælger.

Eksempel: Velsign dette måltid og dem, der tilbereder det. Tak for måltidet og for at komme.

Sig Grace trin 2
Sig Grace trin 2

Trin 2. Overvej også begivenheden

Hvis du tilbyder taksigelse ved et feriemåltid, familiesammenkomst eller uformel middag, kan du tilpasse din bøn til lejligheden. Selv taknemmelighed for de skiftende årstider kan være værd at sige.

  • Eksempel: Jeg føler mig meget velsignet over at kunne holde fri med jer alle. Lad os værne om denne fest i venskab og fest.
  • Eksempel: Det er virkelig en velsignelse at kunne slutte sig til os her og fejre tante Jans liv med alle brødrene og søstrene. Tak for dette måltid og venskab.
  • Eksempel: Sikke en fornøjelse at kunne bruge tid på at spise sammen med jer alle denne varme aften. Lad os være taknemmelige for de velsignelser, vi har modtaget.
Sig Grace trin 3
Sig Grace trin 3

Trin 3. Brug en lille anekdote

Afhængigt af begivenheden skal du fortælle noget, der kan være en velsignelse for dem, der lytter. Uanset om du tilbringer tid med familie eller nære venner, fødselsdagsfester eller andre særlige dage, er historier som denne et dejligt strejf. Bortset fra det er det også blevet en vane at sige velsignelser i bøn. Hvis der ikke er for mange mennesker til stede, vil navnene på alle tilstedeværende normalt også blive inkluderet i velsignelsesbønnen.

  • Eksempel: Jeg har altid beundret tante Jan som et af mine forbilleder og forbilleder, tante Jan bekymrer sig virkelig om at tjene, og hun er meget munter i den måde, hun ser på sit liv. Jeg vil altid værne om og huske øjeblikke med ham i hans have. Jeg føler mig så velsignet over at have kendt nogen, der kan inspirere mig lige så meget som han gjorde, og jeg er taknemmelig for at kunne fejre sit liv her sammen med dig.
  • Eksempel: Jeg føler mig meget velsignet over at kunne være her i dag sammen med jer alle og for at kunne nyde et måltid i weekenden. Vores bønner går til Jason, der har en vanskelig uge i skolen, og til Karen i de første dage, hvor hun startede et nyt job, og også til alle familiemedlemmer, der ikke var i stand til at deltage i aften. Må de blive velsignet med rigelig lykke.
Sig Grace trin 4
Sig Grace trin 4

Trin 4. Hold det kort

Takebønnen er en tid, hvor alle dem, der sidder ved spisebordet, kan tage hænderne sammen eller sidde stille i kontemplation og huske alle de velsignelser, der er modtaget, før de nyder et måltid sammen. Denne bøn bør ikke være så alvorlig som en tale, og den bør heller ikke være så afslappet som en vittighed. En kort og enkel velsignelsesbøn er det bedste valg. Tænk ikke for meget på sultniveauet hos de tilstedeværende mennesker eller på niveauet for deres lydighed. Tag det roligt; Et par enkle og oprigtige sætninger er tilstrækkelige og slutter med 'amen', eller du kan vælge, hvordan du selv skal lukke bønnen. Processen med at sige en taksigelsesbøn vil være mere eller mindre sådan:

  • Alle tilstedeværende tog hænderne sammen eller bøjede hovedet på en ordnet måde.
  • Et øjebliks stilhed inden start, nok til at fokusere opmærksomheden.
  • Velsignelser eller bønner, et par sætninger er tilstrækkelige.
  • Lukning. "Amen", et hebraisk (jødisk) ord, der betyder "så det burde være", er en fælles slutning for kristne og private bønner samt offentlige bønner.

Metode 2 af 3: Tilbyde formelle bønner

Sig Grace trin 5
Sig Grace trin 5

Trin 1. Tak Allah (Gud) for maden og dem, der har samlet sig

Der er flere korte bønner, der almindeligvis bruges i den kristne taksigelse, men der er ingen specifik bøn, der er universel. Ingen bøn er mere acceptabel i alle kredse end nogen anden bøn. Generelt vil europæiske og katolske kirker rette deres bønner før måltidet til Gud eller "Gud", mens kristne, der understreger et tæt forhold til Kristus, vil være mere specifikke og nævne Jesu navn. Der er ingen bindende regler for at sige en bøn som denne, så tal fra hjertet.

  • Eksempel: Velsign denne mad Herre, og bliv altid i vores hjerter. I Jesu navn beder vi, Amen.
  • Eksempel: Velsign os, o Herre, og denne gave fra dig, som vi vil opnå fra din overflod. I Kristus vor Herres navn, Amen.
Sig Grace trin 6
Sig Grace trin 6

Trin 2. Bed før og efter at have spist til et muslimsk måltid

For tilhængere af islam er det sædvanligt at læse en kort taksigelsesbøn før og efter at have spist. Det er meget vigtigt for dem at være tavse og ikke gøre andet i bønnen end at henvise bønnen til Allah.

  • Inden du spiser: Bismillah wa 'ala baraka-tillah. (I Allahs navn og på velsignelserne fra Allah kan vi spise.)
  • Efter spisning: Alham du lillah hilla-thii At Amana wa saquana waja 'alana minal Muslimin. (Lovet være Allah, der gav os mad og drikke og gjorde os til muslimer.)
Sig Grace trin 7
Sig Grace trin 7

Trin 3. Lav birkat hamazon efter at have spist sammen ved det jødiske bord

Der er mange velsignelser for forskellige ting, f.eks. For fisk, kød og grøntsager, men et jødisk måltid er ikke komplet uden brød. Birkat Hamazon, som betyder "Thanksgiving efter at have spist", denne bøn siges normalt efter hvert måltid med brød eller matzoh (et tyndt, sprødt, usyret brød), denne bøn er også trykt i hebraiske bønebøger for at blive sunget højt ved formelle lejligheder. Denne bøn siges almindeligvis enten fuldt ud, eller hvis tiden ikke tillader det, vil kun nogle få vigtige punkter blive fremhævet. Formelt vil lederen starte bønnen, og gruppen vil besvare. Den bøn, der læses, er lidt vanskelig, fordi den er lavet til velsignelse af forskellige ting:

  • aftensmad: Baruch Eloheinu she-achalnu mishelo uv'tuvo chayinu. Baruch hu uvaruch sh'mo. (Velsignet være vor Gud, fra hvis overflod vi har spist, og fra hvis godhed vi kan leve. Lovet være den evige Gud.)
  • Jord: Kakatuv, v'achalta v'savata, uveirachta et Adonai Elohecha alhaaretz hatovah asher natan lach. Baruch atah Adonai, al haaretz v'al hamazon. (Som der står skrevet: Når du har spist og er tilfreds, ros Allah som har velsignet dig med frugtbar jord. Vi roser dig, Allah, for det frugtbare land og for den mad det producerer.)
  • Jerusalem: Uv'neih Y'rushalayim ir hakodesh bimheirah v'yameinu. Baruch atah Adonai, boneh v'rachamav Y'rushalayim. Amen. (Lad Jerusalem, den hellige by, fornyes i vore dage. Vi roser dig, Herre, i din barmhjertighed genopbygger du Jerusalem. Amen.)
  • Gud: HaRachaman, hu yimloch aleinu l'olam va-ed. HaRachaman, hu yitbarach bashamayim uvaaretz. HaRachaman, hu yishlach b'rachah m'rubah babayit hazeh, v'al shulchan zeh she-achalnu alav. HaRachaman, hu yishlach lanu et Eliyahu HaNavi, zachur latov, vivaser lanu b'highlight tovot, y'shuot v'nechamot. (Den mest tilgivende, vær vor Gud for evigt. Den mest tilgivende, velsignet er himlen og jorden med dig. Den mest tilgivende, velsign dette hus, dette bord, hvor vi har spist. Det mest tilgivende, send os nyheden om Elias, håbet om godhed, der skal komme, forløsning og trøst.)
Sig Grace trin 8
Sig Grace trin 8

Trin 4. Sig en recitation (mantra), der imponerer dig, et vers fra Vedaerne eller et citat fra Mahabharata for at velsigne en hinduistisk banket

Hinduistiske traditioner er så forskellige i næsten alle regioner og så forskellige, at det er umuligt at destillere disse bønner til et traditionelt måltid. Personlige aflæsninger (Mantraer) reciteres normalt før spisning, hvilket også ofte reciteres er Bhagavad Vita (Især kapitel 4). Et typisk eksempel ser sådan ud:

  • Brahmārpaṇam brahma havir (Brahman tilbyder)
  • Brahmāgnau brahmanāhutam (Brahman er den, der giver tilbud)
  • Brahmaiva tena gantavyam (af Brahman -tilbud hældt i Brahman -ild)
  • Brahma karma samādhina. (Brahman kan opnås af ham, der altid ser ham i alle sine handlinger.)
Sig Grace Trin 9
Sig Grace Trin 9

Trin 5. Hold hænder i stilhed

I mange samfund, herunder buddhister, kvakere (en kristen forening) og sekulære humanismebevægelser, bruges et øjebliks stilhed før måltider til at være stille, berolige sindet og hente inspiration fra oplysning. For at bede stille og roligt både som gruppe og privat, hold hænder og bøj hovedet i stilhed og stil dit sind. Efter et stykke tid skal du stramme dit greb for at indikere, at bønnen er slut, og fortsætte med at spise.

Metode 3 af 3: Velsignende bønner på andre måder

Sig Grace trin 10
Sig Grace trin 10

Trin 1. Uformel bøn

I mere afslappede situationer og forhold kan det være mere passende at bruge bønner, der er mere direkte og mindre humoristiske end højtidelige. Hvis du sidder uformelt, men stadig vil sige en taksigelsesbøn, kan du prøve disse klassiske, resonante bønner, som ofte siges på steder som skolekafeterier og campingpladser:

  • Eksempel: Lækker mad, godt kød, Gud er fuld af velsignelser, lad os spise (God mad, godt kød, god Gud, lad os spise.)
  • Eksempel: Herre, vi ved uden tvivl, du vil velsigne denne mad, mens vi griser ud.
  • Eksempel: Velsign denne mad før vi sætter, som har brug for al den hjælp, den kan få.
Sig Grace Trin 11
Sig Grace Trin 11

Trin 2. Toast (Toast) du er bare fuld

Hvis du sidder med en gruppe spiritusforstærkende mennesker, kan du fejre den ånd med disse klassiske ord:

  • Eksempel: Må dit glas altid være fyldt, må husets tag over dit hoved altid være stærkt, og må du komme ind i himlen mindst en halv time, før djævelen indser, at du er død.
  • Eksempel: Hvis jeg drømmer om himlen, drømmer jeg om fortiden / når jeg er omgivet af gode venner, der hæver et glas og skål.
Sig Grace Trin 12
Sig Grace Trin 12

Trin 3. Nævne digtere som Emerson

Spiser I sammen på en engelsk litteraturprofessors bopæl? Bed en taksigelse ved at citere den transcendentale digter. Hans berømte digt med titlen "Nåde" lyder således:

For hver ny morgen og dens lys, / Til hvile og ly for natten, / Til sundhed og næring, / For kærlighed og venskab, for al din godhed, som du har skænket, / Vi takker. Amen

Sig Grace Trin 13
Sig Grace Trin 13

Trin 4. Lær daktylologi (tegnsprog med fingre

) I daktylologi er tak og mad direkte relateret; Bevægelsen indebærer at flytte hånden fra munden fremad, udsætte en flad håndflade. Denne kultur gøres normalt som en erstatning for at sige en velsignelse inden spisning, og er også et sprog, der betyder 'tak' og 'spis'.

Sig Grace Trin 14
Sig Grace Trin 14

Trin 5. Brug ordsprog fra hele verden

At kende simple velsignelsesbønner fra forskellige fremmede kulturer er en god måde at tilføje et andet og interessant perspektiv til dit måltid: Her er nogle eksempler på taksigelse:

  • Japan: itadakimasu (jeg accepterer)
  • latin Amerika: Giv dem, der er sultne, brød. Giv dem, der har brød, sult efter retfærdighed.
  • Ghana: Jorden, senere når jeg dør, vil jeg læne mig op ad dig. Men mens jeg lever, vil jeg være afhængig af dig.
  • Sydøstasien: Denne mad er en gave fra universet. Vi fortjener det. Energien fra denne mad giver os kraften til at gøre alle vores mangler til noget nyttigt.

Tips

  • Takebønnen handler om at takke Gud for at give os mad.
  • Hvis du spiser med mennesker af en anden tro, bør du ændre din bøn lidt ved ikke at nævne Kristi navn og kun at takke Gud generelt (Udtale af "Herre", "Fader" eller "Vorherre" vil være acceptabelt i alle situationer. tro.)
  • At sige en velsignelsesbøn for mad kan være effektivt til at øge ernæringen eller en multiplikator velsignelse.

Anbefalede: