Sådan laver du stegte kikærter: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du stegte kikærter: 15 trin (med billeder)
Sådan laver du stegte kikærter: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du stegte kikærter: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du stegte kikærter: 15 trin (med billeder)
Video: 3 TOPPRETT I SPANIA / SMØRRØB PINCHO / PAELLA / CREAM CATALANA, SUB ENG. 2024, April
Anonim

Med deres søde og friske smag og de vitaminer og mineraler, de indeholder, er kikærter en lækker grøntsag, især når de steges. Stegte kikærter er ikke en sund mad. Men hvis den behandles med den rigtige opskrift, kan kikærter være både sunde og lækre. Hvad er endnu bedre, denne opskrift er meget let at ændre; tilføj bare dine foretrukne saucer og tilsætningsstoffer.

ingredienser

Sauterede bønner

  • Olie til stegning
  • 350 gram kikærter
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket eller tyndt skåret
  • En knivspids røde chiliflager
  • 2 spsk sojasovs (valgfrit)
  • 1 spsk sukker (valgfrit)
  • Lidt sesamolie
  • Salt og peber efter smag

Melstegte bønner

  • Olien til stegning
  • 450 gram kikærter
  • 1 kop mel
  • 1 kop øl
  • Salt og peber efter smag

Trin

Metode 1 af 2: Svits kikærter

Lav stegte grønne bønner Trin 1
Lav stegte grønne bønner Trin 1

Trin 1. Opvarm en wok eller wok

Inden stegning skal wok eller pande forvarmes. Normalt tilberedes stege med en wok, men du kan også bruge en wok. Varm stegepanden op ved middelhøj varme.

Tilsæt ikke olien med det samme. Nøglen til sautering er madlavning i en varm stegepande og kold olie. For en lækker omrøringstekstur tilsættes omrøringsingredienserne en efter en i rækkefølgen

Lav stegte grønne bønner Trin 2
Lav stegte grønne bønner Trin 2

Trin 2. Tilsæt olie derefter hvidløg og røde chiliflager

Når gryden er varm, tilsættes olien. Fortsæt derefter med hvidløg og chili. Hvidløg begynder at syde, når det tilsættes i gryden. Svits løg og peberfrugt med en træske eller spatel.

Du kan bruge enhver form for olie, men til en lækker omrøring skal du bruge en olie med et højt røgpunkt, f.eks. Raps- eller jordnøddeolie. Olier med lave røgpunkter kan blive bitre, når de opvarmes til høje temperaturer

Trin 3. Rens og hak kikærterne

Dette behøver ikke at blive gjort, men hvis du fjerner fiberen i kanterne af bønnerne, bliver de lettere at spise. Skær derefter kikærterne langs tændstikker, så de koger hurtigt.

En hurtig måde at slippe af med kikærtfibre er at lægge dem på et skærebræt. Brug derefter en skarp kniv til at fjerne fibrene fra enderne af bønnerne. Gentag for at fjerne den anden side

Lav stegte grønne bønner Trin 3
Lav stegte grønne bønner Trin 3

Trin 4. Tilsæt kikærter og løg til gryden

Brug en træske eller spatel til at stege kikærterne, indtil de er godt kombineret med olie og krydderier. Sørg for, at kikærterne blandes grundigt med olien og krydderier, så de ikke klæber til hinanden.

Du kan også sautere ved at "smide" gryden for at blande ingredienserne jævnt. Du skal dog være forsigtig med ikke at blive sprøjtet med varm olie. Det er bedst at bruge en træske til sautering, medmindre du er en avanceret kok

Lav stegte grønne bønner Trin 4
Lav stegte grønne bønner Trin 4

Trin 5. Svits kikærterne under omrøring lejlighedsvis

Når grøntsagerne er godt blandet, koges grøntsagerne uden omrøring, så de skifter lidt farve og bliver sprøde i konsistensen.

Efter cirka 90 sekunder sauteres grøntsagerne igen, og lad dem vende tilbage i cirka 90 sekunder. Hvis grøntsagerne har ændret farve, skal du slukke for varmen og fjerne fra varmen

Lav stegte grønne bønner Trin 5
Lav stegte grønne bønner Trin 5

Trin 6. Du kan tilføje sojasovs til kikærterne

Brug sojasovs til at tilføje krydrede og søde varianter. Bland sojasovsen og sukkeret i en lille skål, mens du venter på, at kikærterne koger. Hæld sojasovsblandingen i, når kikærterne bliver brune og bland godt.

Steg kikærterne, så sukkeret i sojasovsblandingen ikke brænder på. Når kikærterne er godt blandet, omrøres kikærterne lejlighedsvis, så sukkeret kan karamellisere for en solid kikærtesmag

Lav stegte grønne bønner Trin 6
Lav stegte grønne bønner Trin 6

Trin 7. Tilsæt sesamolie, svits igen, og server

Se kikærterne, mens de koger. Grøntsagerne er færdige, når kikærterne er blødgjort, og løgene er brune. Tilsæt derefter lidt sesamolie, salt og peber (reducer saltet, hvis du tilføjer sojasovs). Rør igen til det er glat. Kikærterne er klar til at spise.

  • Tilsæt ikke for meget sesamolie, for det er bare for at tilføje smag; tilføj kun 1 tsk. Sesamolie er også en olie med et lavt røgpunkt, så den kan ikke overkoges ved medium høj varme.
  • Kikærterne er klar til at spise med det samme, men hvis de efterlades i gryden (eller i et fad), blødgør de lidt, når tilberedningen fortsætter.
Lav stegte grønne bønner Trin 7
Lav stegte grønne bønner Trin 7

Trin 8. Tilsæt andre ingredienser til opskriftsvariationer

Du har lige lært at tilberede en grundlæggende grøntsagsrøre, og denne opskrift er super let at ændre. Hvis du tilføjer andre ingredienser, skal du tilberede ingredienserne i størrelsesorden. Prøv at lave variationer af opskriften herunder.

  • Kød (oksekød, kylling eller skaldyr) - tilsæt før grøntsager.
  • Ingefær (pulveriseret eller frisk) - tilsæt sammen med grøntsager.
  • Andre grøntsager (peberfrugter, kogte gulerødder, ærter, vandkastanjer osv.)
  • Tør krydderier (persille, hvidløg/hvidløgspulver osv.) - tilsæt sammen med hvidløg og røde chiliflager.

Metode 2 af 2: Melstegt kikærter

Lav stegte grønne bønner Trin 8
Lav stegte grønne bønner Trin 8

Trin 1. Lav en belægningsdej med øl, mel, salt og peber

Bland alle ingredienserne i en skål, indtil dejen er glat, men der er få melklumper. Brug salt og peber efter smag. Men hvis du ikke er sikker, kan du tilføje 2 tsk salt og teskefuld peber.

Lav stegte grønne bønner Trin 9
Lav stegte grønne bønner Trin 9

Trin 2. Varm olien op i en bradepande

Tilsæt olie til en dyb stegepande. Sørg for, at der er nok olie til at dække kikærterne. Denne stegeteknik er kendt som "friturestegning".

  • Ligesom opskriften på omrøring af kikærter ovenfor, skal du bruge en olie med et højt røgpunkt til stegning af kikærter, såsom rapsolie eller jordnøddeolie. Brug ikke olivenolie.
  • Sørg for, at olietemperaturen er på 177 ° C, når du steger kikærterne. Brug et tilberedningstermometer til at måle temperaturen. Hvis du ikke har en, skal du bare opvarme olien ved middelhøj varme i 5-10 minutter.

Trin 3. Rens kikærtefibrene

Ligesom i opskriften ovenfor, fjern fiberen fra kikærterne, inden du begynder at lave mad. Læg kikærterne på et skærebræt, og brug derefter en skarp kniv til at fjerne fibrene fra enderne af bønnerne.

Hvis du vil have bønner, der ligner pommes frites, skal du ikke skære dem i små stykker

Lav stegte grønne bønner Trin 10
Lav stegte grønne bønner Trin 10

Trin 4. Dyp kikærterne ned i belægningsblandingen

Brug dine hænder til at dyppe bønnerne eller brug en gaffel for at forhindre, at dine hænder bliver snavsede. Fjern derefter kikærterne fra belægningen og rengør kikærterne fra overskydende belægningsblanding. Læg derefter kikærterne på en tallerken.

Lav stegte grønne bønner Trin 11
Lav stegte grønne bønner Trin 11

Trin 5. Steg kikærterne

I dette trin skal du sørge for, at olien er varm. Du kan kontrollere dette ved at dryppe en lille smule af belægningsblandingen. Brug en sil eller dørslag til at dyppe kikærterne i olien. Lad kikærterne stege under omrøring lejlighedsvis.

Steg kikærterne gradvist, så de ikke overfyldes i gryden og klistrer til hinanden

Lav stegte grønne bønner Trin 12
Lav stegte grønne bønner Trin 12

Trin 6. Si de stegte kikærter

Kikærterne er klar, når de bliver brune og bliver sprøde. Brug en sil eller en si til at sile kikærterne. Lad den resterende olie dryppe af kikærterne, og overfør derefter kikærterne til en kølerist beklædt med køkkenrulle.

Hvis du ikke har en kølerist, kan du lægge kikærterne på en tallerken beklædt med køkkenrulle, men dette vil reducere kikærternes knas

Lav stegte grønne bønner Trin 13
Lav stegte grønne bønner Trin 13

Trin 7. Krydr kikærterne og server

Når kikærterne er kølet lidt af, drysses lidt salt og peber efter smag. Stegte kikærter er klar til at spise!

Hvis du vil have mere krydret kikærter, kan du drysse tørre krydderier efter smag. Brug Cajun -krydderier eller cayennepeber til lidt krydderi til kikærterne

Tips

  • For bedre resultater skal du bruge friske og sprøde kikærter. Frosne eller dåse kikærter er ikke gode til brug, fordi strukturen påvirker det endelige resultat af stegte kikærter. Friske kikærter er også bedre og sundere end dåsebønner, fordi de ikke indeholder konserveringsmidler.
  • Hvis kikærterne er lidt for faste, kan du blanchere kikærterne ved at lægge kikærterne i blød i kogende vand i 1-2 minutter før tilberedning, så bønnerne bliver blødere.
  • Hvis du blancherer kikærterne, skal du skylle kikærterne i koldt vand efter iblødsætning og derefter tørre med køkkenrulle inden tilberedning. Det kolde vand standser tilberedningsprocessen, så kikærterne ikke overstiger. Tør kikærterne, så de kan steges til perfektion (det resterende vand blandes ikke med olien under stegning).

Anbefalede: