Sådan genkendes farver i et karatebælte: 7 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan genkendes farver i et karatebælte: 7 trin (med billeder)
Sådan genkendes farver i et karatebælte: 7 trin (med billeder)

Video: Sådan genkendes farver i et karatebælte: 7 trin (med billeder)

Video: Sådan genkendes farver i et karatebælte: 7 trin (med billeder)
Video: Jeg er bange for min far 2024, Kan
Anonim

Moderne karatestuderende angiver deres rang med et bælte eller obi i en anden farve. Når deres evner stiger, vil det gamle bælte blive udskiftet med et bælte i en ny farve for at angive de fremskridt, der er gjort. Hver karatestil har sit eget rangsystem. Faktisk har hver organisation og dojo (karate træningsbane) også forskellige variationer af bælter. Der er dog nogle generelle regler, der kan læres, så du kan forstå betydningen af farverne på karatebælterne.

Trin

Identificer karatebælter Trin 1
Identificer karatebælter Trin 1

Trin 1. Start med et hvidt bælte

Før det 20. århundrede brugte kampsportsudøvere ikke et farvet bæltesystem, og hver skole brugte normalt sin egen farvevariation. Alligevel startede næsten hvert universitet med et hvidt bælte.

Karate universitetsstuderende begynder at træne på 10. kyu (elevrangering)

Identificer karatebælter Trin 2
Identificer karatebælter Trin 2

Trin 2. Opgrader til gult bælte

Hvis universitetsstuderende øver regelmæssigt, kan de gennemgå test hvert par måneder for at gå videre til den næste kyu. På visse niveauer får eleverne nye seler. Det gule bælte er normalt det andet bælte, der bæres af universitetsstuderende, og er i den 8. kyu.

Identificer karatebælter Trin 3
Identificer karatebælter Trin 3

Trin 3. Niveau op for at få mørkere bælter

Kravene kan variere i hvert kollegium. Generelt bruger universitetsstuderende det første års uddannelse til at få bælter, der bliver mørkere i farven.

Almindeligt anvendte bæltefarveændringer er orange (omkring den 7. kyu), grøn, blå og lilla (omkring den 4. kyu). Mange karateskoler bruger en lidt anden rækkefølge af bælter eller en farve mindre

Identificer karatebælter Trin 4
Identificer karatebælter Trin 4

Trin 4. Afslut kyu -niveauet med det brune bælte

Den højeste kyu -rang i de fleste karate -gymnasier er det brune bælte. Universitetsstuderende får normalt dette bælte omkring den 3. kyu og fortsætter med at bære det, indtil de når den første kyu.

Universitetsstuderende skal normalt træne i mere end et år for at tjene et brunt bælte. Mange universitetsstuderende bærer fortsat brune bælter i yderligere to år efter det, selvom de kan bevæge sig op ad rangerne fra 3. kyu brune bælte til 1. brune kyu bælte

Identificer karatebælter Trin 5
Identificer karatebælter Trin 5

Trin 5. Få et sort bælte

Karate -universitetsstuderendes bedste præstation er det berømte sorte bælte. I modsætning til mange mennesker tror, er en sort bæltebærer ikke nødvendigvis en mester. Måske kan dette være analogt med folk, der får en universitetsgrad: En person, der bærer sort bælte, har fremragende forståelse og kompetence og kan kvalificere sig til at blive træner.

Karateka kan stadig øge sit niveau fra dette tidspunkt, men bæltet forbliver sort. Nu bruger de et rangeringssystem og, som starter fra første etape (Sho Dan) og fortsætter med at stige. (Husk, at rangeringsrækkefølgen er omvendt af kyu -systemet, der starter med høje tal og går lavt)

Identificer karatebælter Trin 6
Identificer karatebælter Trin 6

Trin 6. Genkend linjerne på bæltet

Udover farve bruger nogle gymnasier også stribede bælter. Linjen på dette bælte angiver normalt, at en elev er højere i rang end personen, der bærer det farvede bælte, men ikke er gået videre til det næste farvebælte. Den anvendte linje er normalt hvid eller en farve, der er højere i rangordningssystemet.

  • For eksempel, hvis en person går på en karateskole og ønsker at skifte bælte fra gul til orange, vil han i første omgang bære det gule bælte. Et par måneder senere kunne han bære det gule bælte med den orange stribe og ville til sidst skifte til det fulde orange bælte.
  • Nogle dojos markerer karakterer og (rang i sort bælte) med en hvid eller rød streg på deres sorte bælte. Nogle gange bruger de også hvid eller rød fastgjort for enden af bæltet.
Identificer karatebælter Trin 7
Identificer karatebælter Trin 7

Trin 7. Spørg karateka for mere information

Måske skulle du besøge dojo'en på en karateskole for at se, om det blå bælte er højere end det grønne, eller hvad striberne på deres karatebælte betyder. Husk også på, at hvert kollegium har sine egne krav og standarder til forbedring af placeringer. En person, der opnår 7. kyu i en dojo, kan have studeret karate i længere tid end en anden dojo -elev, der har opnået 5. kyu. For mere information, tal med en træner på en dojo, også kendt som en sensei. Mange karatekollegier og organisationer beskriver bæltebedømmelser og farver på deres websteder.

Tips

  • En måde, hvorpå du kan huske rækkefølgen af farverne fra lys til mørk, er at huske deres oprindelse i Anden Verdenskrig (Japan -æra). I denne tid med mangel farvede universitetsstuderende det samme bælte en mørkere farve i stedet for at købe et nyt bælte. En anden historie siger, at deres seler aldrig blev vasket og til sidst blev sorte på grund af snavs (men dette er bare en myte).
  • Der er mange forskellige stilarter karate, og hver stil har sin egen unikke organisation og tradition. Husk, at rangeringssystemet, der anvendes på bæltefarver, varierer efter dojo. Denne artikel er kun en generel forklaring.
  • I World Karate Federation -turneringer bærer turneringsdeltagere røde eller blå bælter. Denne farve angiver ikke deltagerens rang.

Anbefalede: