4 måder at bruge citater i nyhedsartikler

Indholdsfortegnelse:

4 måder at bruge citater i nyhedsartikler
4 måder at bruge citater i nyhedsartikler

Video: 4 måder at bruge citater i nyhedsartikler

Video: 4 måder at bruge citater i nyhedsartikler
Video: Не сыпь мне соль на уголь, шашлычник из Азербайджана Эльмаз Ахмадов! Мой шашлык Ташкент-джигар 2024, Kan
Anonim

Som journalist skal du kunne bruge citater korrekt. Generelt bruges anførselstegn, når du vil citere nogen i en artikel. Dog kan anførselstegn også bruges til at angive titlen på en film eller bog. Følg altid etablerede redaktionelle politikker, når du bruger anførselstegn i artikler, du skriver.

Trin

Metode 1 af 4: Brug af citater med anden tegnsætning

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 1
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 1

Trin 1. Brug enkelte citater, når taleren citerer en andens udsagn

Citater, der indeholder andre citater, skal bruge enkelt citater. Dette gøres for at angive for læseren, at udsagnet ikke er talerens ytring, men fra en anden kilde.

  • Skriv for eksempel ikke: "Advokaten spurgte mig" Er du enig? "Sagde Jenson.
  • De korrekte anførselstegn for ovenstående sætning er: "Advokaten spurgte mig: 'Er du enig?'" Sagde Jenson.
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 2
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 2

Trin 2. Afslut det direkte citat med ét tegnsætningstegn

Skriv for eksempel ikke "'Sikke en fantastisk dag i dag !,' siger Michael." I denne sætning ender citatet med et udråbstegn og et komma. Det er bedst at vælge et komma eller et udråbstegn, men ikke begge dele.

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 3
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 3

Trin 3. Følg de definerede redaktionelle politikker

Nogle blade eller aviser følger muligvis ikke standardanførselstegn. F.eks. Foretrækker den redaktionelle politik for det bureau, du arbejder for, at bruge kursiv i stedet for anførselstegn for titler til bøger, film og tv -programmer. Du skal muligvis bruge et andet tegnsætningstegn i stedet for anførselstegnene. Sørg for at forstå og følge de definerede redaktionelle politikker, når du bruger citater.

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 4
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 4

Trin 4. Brug firkantede parenteser til at citere yderligere oplysninger

Nogle gange bruger citater pronomen, hvis betydning ikke er klar, medmindre du ved, hvem pronomenet henvender sig til. Hvis du vil lave et tilbud som dette, kan du erstatte pronomenet eller tilføje yderligere oplysninger med firkantede parenteser.

  • For eksempel vil du måske citere Bono som at sige: "Jeg tror, at han virkelig bekymrer sig om værdien af vores musikproduktion." Bono taler om sin bandkammerat, The Edge. Når du skriver dette citat, kan du tilføje: "Jeg tror, [U2 guitarist The Edge] virkelig bekymrer sig om vores bands produktionsværdier." Ved at gøre dette er citater, der ikke giver mening i starten, lettere at forstå, fordi fremmede pronomen erstattes med yderligere oplysninger.
  • Alternativt kan du inkludere et pronomen i citatet og derefter tilføje "Jeg tror, at han [The Edge guitarist U2] virkelig bekymrer sig om vores gruppes produktionsværdier."
  • Udskift ikke firkantede beslag med almindelige beslag. Dette vil indikere, at oplysningerne i parentes udtrykkes direkte af taleren, ikke af forfatteren.

Metode 2 af 4: Citat af andre

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 5
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 5

Trin 1. Brug anførselstegn til at angive talerens udsagn

At knytte citater til talere er en af funktionerne i citater i nyhedsartikler. Sørg for at citere talerens udsagn præcist. Hvis du er usikker, skal du bede taleren om at gentage udsagnet eller lytte til det optagede interview igen.

Aldrig ændre en talers udsagn

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 6
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 6

Trin 2. Start ikke artiklen med et citat

Åbn ikke nyhedsartikler med citater. Dette skyldes, at citater generelt ikke kan afslutte nyhedens indhold af sig selv.

  • Inkluder mindst et forklarende afsnit, før du tilføjer et citat fra taleren.
  • Hvis du vil tilføje et tilbud, skal du skrive det i tredje eller fjerde afsnit.
  • At skrive citater i begyndelsen af artikler bruges undertiden i nyhedsmagasinartikler eller i aviser, selvom det ikke er ualmindeligt.
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 7
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 7

Trin 3. Brug ikke for mange citater

Citater kan gøre dine nyhedsartikler mere interessante, når de bruges sparsomt. Derfor må du ikke tilføje for mange citater eller kombinere dem i et meget langt afsnit.

  • Et citat pr. Afsnit er en god mulighed. Men hvis du vil skrive et afsnit, hvor det meste eller hele indholdet er citat, skal du kun tilføje kilden én gang. For eksempel kan du skrive:

    "Vores tropper er spredt på flere punkter," sagde kommandør Jones. "Selvom de fleste af fjendens styrker er i nord, stationerer de yderligere tropper i øst, og deres allierede går sammen i vest."

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 8
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 8

Trin 4. Undgå delvise citater

Citatuddrag skal skrives uden anførselstegn. Skriv f.eks. Ikke: Parti A er "overrasket" over antallet af vælgere, der ignorerer det. "Overrasket" er et almindeligt ord og ikke så unikt, at det kan skrives i en indirekte sætning uden brug af anførselstegn. Skriv i stedet sætningen uden anførselstegn.

Hvis der er usædvanlige udtryk, kan delcitater bruges. For eksempel: Senator Michaels blev "chokeret" over hans kollegas svar. Dette ordvalg er ganske unikt og kan indikere personligheden hos senator Michaels

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 9
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 9

Trin 5. Forstå, at citater ikke kan beskytte dig mod ærekrænkelse

Ærekrænkelse opstår, når du sender falske og vildledende oplysninger, der kan skade omdømme for en bestemt person, gruppe eller organisation. Nogle mennesker mener, at at skrive en kontroversiel erklæring i anførselstegn kan beskytte forfatteren mod at blive sagsøgt for injurier. Dette er imidlertid ikke sandt.

For eksempel skriver du en sætning som denne: Kandidat X er en "kommunist", der ikke fortjener at være i sin nuværende position. Hvis vi antager, at kandidat X ikke er kommunist, kan du blive sagsøgt for injurier, selvom ordet "kommunist" er anført i anførselstegn

Metode 3 af 4: Tilpasning af citatets indhold

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 10
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 10

Trin 1. Nævn yderligere oplysninger efter behov

Yderligere oplysninger bruges generelt til at forklare citatets kontekst for klarhed. Hvis citatet er uklart, eller konteksten skal afklares, fordi det indeholder formsprog fra et fremmed sprog, kan du inkludere yderligere oplysninger ved hjælp af parenteser i citatet. Ved at tilføje en letforståelig oversættelse af formsprog i citatet, behøver du ikke længere at tilføje nye sætninger for at forklare formsprog.

  • For eksempel kan du skrive: “Du skal være ansvarlig, kast ikke sten og skjul dine hænder! (Gør en dårlig gerning og lad som om du ikke ved det!)”
  • Yderligere oplysninger skal også tilføjes for at forklare, hvem pronomenet er rettet til. For eksempel, hvis en politiker siger "Dette er for højt", kan du revidere citatet for at gøre det tydeligere ved at skrive, "[Skatter] er for høje." De firkantede parenteser angiver, at du tilføjer ordet "skat" for at erstatte de pronomen, der tales af højttaleren.
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 11
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 11

Trin 2. Rengør tilbudet

Du skal rydde op i rant fra citatet. De fleste nyhedsartikler forbyder brug af hårde ord. Hvis du vil erstatte et ord med misbrug i et citat, skal du udelade det første bogstav i det misbrugende ord og erstatte bogstaverne efter det med et bindestreg. For eksempel kan du skrive: "Denne k ------ kampagne er designet ud fra løgne."

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 12
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 12

Trin 3. Brug ellipse til at fjerne unødvendige ord eller sætninger

Nogle gange kan du opsummere talerens udsagn ved at fjerne unødvendige ord eller sætninger. For eksempel, hvis taleren siger: "Vi planlægger at fortsætte med at bevæge os i den rigtige retning sammen med allierede og holde vores land sikkert." Hvis din artikel kun fokuserer på national sikkerhed og ikke diplomatiske forbindelser med andre lande, kan du fjerne unødvendige ord ved at skrive: "Vi planlægger at … beskytte vores land."

Vær forsigtig, når du bruger ellipse til at udelade ord eller sætninger fra citater. Sørg for, at citatets betydning stadig er i overensstemmelse med talerens hensigt

Metode 4 af 4: Angivelse af titel

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 13
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 13

Trin 1. Brug anførselstegn til at skrive titlen på kunstværket og litteraturen

Bogens titel skal være anført i anførselstegn. For eksempel skal "Catch-22", "Jurassic Park" og "War and Peace" være anført i anførselstegn. Brug også anførselstegn til at skrive filmens titel. For eksempel skal "Star Wars", "Hannibal", "Superman" og andre filmtitler være indeholdt i anførselstegn.

Titlerne på andre kunstværker, såsom digte, artikler, kapitletitler og skuespil, skal altid være anført i anførselstegn. For eksempel er "Romeo og Julie" og "Howl" gode måder at skrive dramatitler i nyhedsartikler på

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 14
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 14

Trin 2. Brug anførselstegn til at skrive titlen på sangen

For eksempel kan du skrive en artikel om en sang som "We Will Rock You", "Just Like Heaven" eller "Tonight, Tonight". Du skal tilføje citater, når du citerer sangtitlen. Skriv ikke bandets navn i anførselstegn. Skriv navnet på bandet som at skrive en persons navn, og sørg for, at det er stavet og med store bogstaver.

Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 15
Brug citatmærker i nyhedsartikler Trin 15

Trin 3. Brug anførselstegn til at skrive navnet på maleriet

For eksempel "Mona Lisa", "The Persistence of Memory" og "Nighthawks" er passende skrifter til at citere kunstværket. Men statuer behøver ikke bruge citater. Navnet skal dog stadig være stort.

Tips

  • Brug citater, når talerens ord har en stærk betydning. Hvis oplysningerne er generelle nok, kan du omskrive dem.
  • Hvis du bruger en kilde, der citerer fra en anden kilde, skal du finde og citere den originale kilde.
  • Journalistiske citater bruger altid ordet "sige", når de rapporterer udsagn fra taleren. Brug ikke andre verber, f.eks. "Svar" eller "udråb".
  • Kontakt redaktøren for at se din organisations redaktionelle politikker.
  • Når du skriver citater i en notesbog, skal du ikke glemme at tilføje citater. Senere, når du skriver en artikel, kan du let identificere udsagnet som et citat.
  • Brug en stemmeoptager til at optage dit interview med interviewpersonen. Hvis interviewet foregår bag lukkede døre, skal du sørge for, at interviewpersonen ikke har noget imod at blive optaget. Nævn interviewpersonens navn, dato, tid og sted i begyndelsen af interviewet.
  • Lav aldrig citater. Dette er en afvigende handling.

Anbefalede: