3 måder at rengøre bilplastik på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at rengøre bilplastik på
3 måder at rengøre bilplastik på

Video: 3 måder at rengøre bilplastik på

Video: 3 måder at rengøre bilplastik på
Video: How To Change A Toyota Camry Remote Fob Smart Key Battery 2018 - 2021 DIY Remove Replace Tutorial 2024, Kan
Anonim

At holde din bils ydre og indvendige rene vil holde salgsprisen høj og kan gøre dig stolt. Bilen har et indvendigt og udvendigt stykke plast. For at rengøre et plastikinteriør skal du starte med at støvsuge og bruge en blød klud og et plastsikkert rengøringsprodukt. Når du rengør udvendig plast, skal du vaske bilen først, inden du bruger et produkt kaldet affedtningsmiddel. Afslut altid en rengøringssession med at gnide bilens beskytter med den.

Trin

Metode 1 af 3: Rengøring af plastindretningen

Rengør bilplast Trin 1
Rengør bilplast Trin 1

Trin 1. Støvsug interiøret

Før du starter, skal du suge skraldespanden ud af bilen. Rengøringsprodukter kan kun fungere effektivt, hvis bilens interiør på forhånd er støvsuget. Brug et blødt børstehoved på støvsugerens dyse for at undgå at ridse bilen.

  • Fjern gulvtæppet fra bilen, og ryst det, inden du begynder at støvsuge.
  • Støvsuger forsigtigt bilens knapper eller ventilationsåbninger. Dette område kan let blive beskadiget.
Rengør bilplast Trin 2
Rengør bilplast Trin 2

Trin 2. Fjern støvet fra plasten

Brug en blød fugtig klud (kun vand) eller en blød støvmoppe (fås i en bilforretning) til at fjerne støvet. En lille børste med blød børste kan også bruges til at fjerne støv fra fordybninger, såsom omkring koblingen og håndbremsen, radiostyringer og andre smalle steder fulde af støvaflejringer.

  • Du kan også bruge en blød børste og en lille børste til at rengøre sprækker og svært tilgængelige områder.
  • Hvis du bruger en våd klud, skal du tørre plasten med en blød, tør klud.
Rengør bilplast Trin 3
Rengør bilplast Trin 3

Trin 3. Fjern pletten

Hvis din plast er plettet, skal du påføre en minimal mængde mild sæbe, vaskemiddel eller bilrens til en fugtig klud. Påfør aldrig rengøringsopløsning direkte på plastik. Tør området rent. Fortsæt med en ren, tør vaskeklud.

  • Test det altid på et iøjnefaldende område af plast, før du bruger det over hele bilens plast.
  • Hvis du bruger en kommerciel plastrens, skal du følge brugsanvisningen på pakken.
  • Vend kluden til et rent område, hvis det ser ud til, at det begynder at blive snavset. Lad ikke snavs på kluden komme tilbage til plasten.
Rengør bilplast Trin 4
Rengør bilplast Trin 4

Trin 4. Brug en beskytter

Når plastikken er rengjort, skal du fortsætte med beskytteren. Besøg en bil- eller bildelsbutik i en isenkræmmerforretning for at finde et plastbeskyttelsesmiddel. Beskyttelsesmidler bør kun bruges på rene overflader. Lad ikke dette produkt låse snavs eller olie fast.

Igen, spray aldrig produktet på plastik. Brug altid en ren, blød klud eller skumpude

Rengør interiøret i din bil Trin 8
Rengør interiøret i din bil Trin 8

Trin 5. Påfør bilpolering

For at tilføre glans til plasten skal du bruge en plastpolering eller en olie, såsom olivenolie eller linolie (kogt). Påfør olie eller polering for at tørre overskydende produkt af.

  • Du kan købe kogt linolie fra en isenkram- eller malingbutik.
  • Der er også et alt-i-et-produkt (alt i ét), der fungerer som en lak og en beskytter på samme tid. Dette produkt er praktisk og reducerer antallet af produkter, der skal købes.

Metode 2 af 3: Pleje af plastik udvendigt

Rengør bilplast Trin 5
Rengør bilplast Trin 5

Trin 1. Vask bilen

Fugt bilen i 5 minutter først for at slippe af med genstridige pletter. Drop et par dråber af en mild flydende sæbe (f.eks. Elfenbenssæbe) ned i en spand vand, og brug en svamp eller bilvaskemiddel til at rengøre bilen. Arbejd i sektioner og skyl med rent vand. Start i toppen af bilen og arbejd dig ned. Hvis alle biler er blevet renset, skal du skylle igen med vand.

  • Rengør bilen i et skyggefuldt område for at forhindre, at bilen overophedes. Hvis bilens overflade er for varm, kan sæben tørre ud, og bilen skal vaskes flere gange.
  • Tør bilen med et rent, tørt, blødt håndklæde, eller kør bilen rundt i kvarteret et stykke tid.
Rengør bilplast Trin 6
Rengør bilplast Trin 6

Trin 2. Brug et affedtningsmiddel

Efter at bilen er vasket, sprøjter du lidt affedtningsmiddel på et håndklæde og tørrer det af bilens plastområde. Tør bilen af med medium tryk. Hvis der er aflejringer i området, skal du skrubbe dem med en børste. Pas på ikke at ridse malingen.

  • Køb et mildt bilsikkert affedtningsmiddel. Besøg en bil- eller bildelsbutik i en isenkræmmerbutik.
  • Affedteren fjerner også aflejringer fra andre produkter på bilen.
Rengør bilplastik Trin 7
Rengør bilplastik Trin 7

Trin 3. Gendan den kedelige plast

Mange biler i dag har sort plastbeklædning. Denne trim kan kedelig over tid. Brug et genoprettelsesprodukt til at rengøre plastikken dybt og gendanne dens farve. Læg en klump produkt i møntstørrelse på et blødt håndklæde og påfør plastområdet med moderat tryk.

  • Dette produkt vil fjerne pletter og forbedre farven.
  • Nogle produkter, der er værd at prøve, omfatter Poorboy's Trim Restorer, TUF SHINE Black Restore Kit eller Black WOW eller Mother's Back-to-Black creme.
  • Læs altid brugsanvisningen på emballagen, inden du bruger produktet i bilen.
Rengør bilplast Trin 8
Rengør bilplast Trin 8

Trin 4. Påfør beskytteren

En god beskytter beskytter den udvendige plastik mod UV (ultraviolette) stråler og holder trimmen ny. Sprøjt beskyttelsesmidlet på et blødt, rent håndklæde, og tør derefter bilen frem og tilbage. Lad beskyttelsen sidde i et par minutter for at tørre.

  • Disse beskyttere kan ofte bruges på en række forskellige overflader, såsom plast, vinyl og gummi.
  • Påfør altid et affedtningsmiddel på overfladen, inden beskyttelsesmidlet påføres.

Metode 3 af 3: Hold bilen ren

Rengør bilplast Trin 9
Rengør bilplast Trin 9

Trin 1. Rengør bilen regelmæssigt

Rengør bilens interiør en gang om måneden, og bilens ydre to gange om måneden. Hvis du har en regelmæssig rengøringsplan, skal jobbet ikke vare længe. Hvis du ikke kan rengøre din bil ofte, skal du i det mindste prøve at rengøre den med jævne mellemrum.

  • Du skal muligvis rengøre din bil oftere, hvis du bor tæt på stranden, vejene er salte om vinteren eller bor i et skovområde med gummitræer.
  • Fjern og ryst tæppet en gang om ugen.
Rengør bilplast trin 10
Rengør bilplast trin 10

Trin 2. Tag skraldespanden ud hver dag

Din bil er ikke en skraldespand. Smid papkopper, plastfolie eller andet affald i bilen. Det er bedre at have en plastikpose i bilen. Du kan smide disse poser ud sidst på dagen, når de er fulde af skrald.

Rengør bilplast Trin 11
Rengør bilplast Trin 11

Trin 3. Læs brugervejledningen

Inden rengøring af bilens interiør. Bilmaterialer kan være følsomme over for visse rengøringsmidler, eller producenten kan anbefale visse rengøringsprodukter. Test altid produktet på et iøjnefaldende sted, inden du anvender det på al indvendig plast.

Anbefalede: