3 måder at tale med en Boston -accent på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at tale med en Boston -accent på
3 måder at tale med en Boston -accent på

Video: 3 måder at tale med en Boston -accent på

Video: 3 måder at tale med en Boston -accent på
Video: Как стричь женскую стрижку! Стрижка волос! Пикси! 2024, Kan
Anonim

Boston -accenten er en af de mest anerkendte accenter i USA. Boston -accenten efterlignes ofte i shows og skuespil til karakterudvikling såvel som af komikere. Folk fra Boston, Massachusetts, har meget forskellige sproglige mønstre, der følger dem fra tidligere New England -bosættelser og er påvirket af forskellige immigrantgrupper, såsom irer og italienere. At lære en Boston -accent kan tage en måned eller deromkring og kræver meget øvelse, men det er helt muligt!

Trin

Metode 1 af 3: Udtal bogstaverne korrekt

Tal med en Bostonian Accent Trin 1
Tal med en Bostonian Accent Trin 1

Trin 1. Drop "r" slutningen

For eksempel læses ordet bil som "cah". Dette er et af de mest tydelige talemønstre, der kræves for at mestre en Boston -accent. Bogstavet "r" i slutningen af ordet skal slippes. Det tekniske udtryk for denne sproglige egenskab er "non-rhoticity".

  • Øv dig på at sige “en fjers fugle flok sammen” med en Boston -accent. Sætningen udtales som "fugle fra en feathah -flokk sammen". En velkendt sætning, der bruges til at undervise i dette princip, er "pahk yuh cahr in hahvuhd yahd". Sætningen kan forstås som at parkere din bil i Harvard Yard.
  • Grunden til at Bostonians droppede "r" er fordi britiske immigranter i Boston gjorde det samme. Boston -accenten lyder dog ikke nøjagtig det samme som den britiske accent, fordi den er påvirket af flere andre kulturelle grupper, såsom den irske.
  • Andre eksempler på Boston -udtale omfatter at sige "stah" i stedet for stjerne og "fah" for langt.
  • Lyden af bogstavet "r" forsvinder også efter andre vokaler, for eksempel lyden "ee". For eksempel udtales underligt som "wee-id".
Tal med en Bostonian Accent Trin 2
Tal med en Bostonian Accent Trin 2

Trin 2. Tal meget hurtigt

Folk fra Boston er kendt for deres meget hurtige tale, fordi de slipper bogstaver, f.eks. "R", i slutningen af ord.

  • Bostonianere kan udtale en sætning hurtigere, fordi de ikke afrunder konsonanter. Det vil kræve lidt arbejde at afrunde”r” -lyden i et ord.
  • Prøv at sige "hvordan har du det" ved at øve hastigheden på en Boston -accent. Sætningen udtales som "hahwahya".
Tal med en Bostonian Accent Trin 3
Tal med en Bostonian Accent Trin 3

Trin 3. Udtal bogstavet "a" korrekt

Bogstavet "a" skal udtales forskelligt afhængigt af om det er i slutningen af en sætning eller ej.

  • Tilføj lyden af bogstavet "r" i slutningen af ord, der slutter med bogstavet "a". Ordet pizza udtales som pizza.
  • Et andet eksempel på denne udtale er ordene sodavand og pasta. Ordene udtales som "pahster" og "soder" i Boston. Sig "Californiar" i stedet for Californien og "arear" for området.
  • For at udtale bogstavet "a", der ikke er i slutningen af et ord, skal du åbne munden og sige "ah", som du ville gøre på lægekontoret. For eksempel udtales ordene tante og bad som "ahnt" og "bahth" i Boston.
  • "Ah" udtales mere som "aw" på Boston -engelsk. For eksempel udtales ordet tonic som tawnisk.
Tal med en Bostonian Accent Trin 4
Tal med en Bostonian Accent Trin 4

Trin 4. Fjern andre konsonanter

Bostonianere udelader generelt andre konsonanter ud over "r" -lyden. Dette er en anden grund til, at de kan tale så hurtigt.

  • For eksempel ville Bostonians slippe "d" og "t" lydene for enden af et ord. Der vil være mange vokallyde som følge heraf.
  • Ordet "ikke" udtales som "doan". Masser udtales som "plenny".

Metode 2 af 3: Brug af Boston Offshore Dialect

Tal med en Bostonian Accent Trin 5
Tal med en Bostonian Accent Trin 5

Trin 1. Brug ord, der er unikke for Boston accent -højttalere

Bostonianere har forskellige vilkår for almindelige ting. For eksempel, hvis du siger "vand springvand", vil folk vide, at du ikke er fra Boston. Bostonianere vil kalde det "bubblah".

  • Det er vigtigt at mestre, hvordan afslappede dialekter bruges i daglig sprog, især hvis du praktiserer en Boston -accent for en rolle i en film.
  • Sandwiches kaldes "spuckies" i nogle områder af Boston. Kaldes også subs. Hvis du prøver at finde en spiritusforretning, så spørg ved hjælp af ordet pakke.
  • Bostonianere drikker ikke sodavand eller pop (sodavand). De kalder det udtrykket "tonic". Så hvis nogen tilbyder dig en tonic i Boston, tilbyder de ikke gin. De tilbyder måske Pepsi.
  • Dampede muslinger (dampede muslinger) er en af de mest berømte lokale fødevarer. Bostonianere omtaler det som steem-ahs.
  • Rundkørsler-rundkørsler på veje-kaldes rotaries i Boston (men udtales rotah-ree). Sig "blinkah" i stedet for ordet blinklys. Sig i stedet for fjernbetjeningen “clickah. Sig tønde i stedet for skraldespand.
Tal med en Bostonian Accent Trin 6
Tal med en Bostonian Accent Trin 6

Trin 2. Sæt tillægsordet "ugudeligt" foran sætningen

Dette er et af Bostons mest tydelige udtryk. Hvis du kan lide noget, så sig det er ondt.

  • Hvis du f.eks. Synes, at Boston Red Sox er et godt hold, skal du sige, at holdet er ondt godt mod folk.
  • Ordet pissa betyder noget godt. Generelt vil folk i Boston kombinere det med ordet ond for at sige ondt pissa mod noget (men husk at sige det med "pissah").
Tal med en Bostonian Accent Trin 7
Tal med en Bostonian Accent Trin 7

Trin 3. Forstå lokale geografiske spor

Hvis du ikke ved, hvordan man udtaler ord relateret til lokal geografi, er det fint, så længe du taber r'erne og s'erne.

  • Hvis du siger, at du vil gå til "Public Gardens" eller "Boston Commons", ved alle, der faktisk er fra Boston, at du ikke er derfra. Disse to udtryk er enkelte ord. Så du bør i stedet henvise til "Public Garden" eller "Boston Common". Men hvis du vil udtale det korrekt, skal du sige "Public Gahden".
  • Tremont skal udtales som "Treh-mont". Sig COPley, ikke COPEly Square (men udtalen er "Squayah").
  • Hvordan man udtaler forskellige steder i Boston er meget forskellig fra, hvordan det staves. Så prøv ikke at vende det fonetisk.
  • Undgå klichéer om Boston. At omtale denne by som "Beantown" ville irritere folk fra Boston. Kun turister kalder det Beantown.

Metode 3 af 3: Forstå forskellige dialekter

Tal med en Bostonian Accent Trin 8
Tal med en Bostonian Accent Trin 8

Trin 1. Tal på brahmin -dialekten

Brahmin -dialekten er John F. Kennedys meget berømte accent. Dette er en eliteversion af Boston -accenten. Denne accent er meget forskellig fra Boston -accenten, som for eksempel Matt Damon og Ben Affleck i filmen "Good Will Hunting".

  • Det var klart, at Kennedy havde høje standarder på brahmin -dialekten. For at mestre det, hvorfor ikke se nogle af Kennedys tidligere taler på You Tube? For eksempel kan du finde Kennedys indledende bemærkninger om præsidentdebatten fra 1960 på Internettet. USA's udenrigsminister, John Kerry, er en anden politiker, der taler med brahmin -accent.
  • Hvis du prøver at tale med en Boston Brahmin -accent, skal du bruge Boston English, men uden en britisk accent.
  • Nogle mennesker tror, at Boston Brahmin -accenten er sværere at finde i disse dage. Denne overklasseaccent har mere at gøre med britisk immigration. Brahmin accenter har en tendens til at lægge mere vægt på vokaler i slutningen af ord, ikke i midten eller foran. For eksempel udtales Harvard med "Hahvid".
Tal med en Bostonian Accent Trin 9
Tal med en Bostonian Accent Trin 9

Trin 2. Lær de forskellige miljøer

Boston Blue-collar accent kan ændre sig lidt afhængigt af oprindelsen til et bestemt arbejderklassemiljø.

  • Tal på Southie Boston -dialekten. South Boston -dialekten kaldes undertiden "Southie". Southie er en dialekt, der tales i et arbejderklasseområde i Boston, der består af irere, italienere og andre immigrantgrupper.
  • Nogle Blue-collar-samfund i Boston erstattede bogstavet "r" med et "v". For eksempel bliver ordet hjerne til “bvains”.
  • Et eksempel på en Southie -accent er dialekten af rollen, som Ben Affleck spillede i filmen "The Town". Denne accent er tættest på den stereotype irske accent, og den stærkest påvirket af den.
  • Dialekterne i det fjerne nord og øst var delvist påvirket af immigranter fra Italien.
Tal med en Bostonian Accent Trin 10
Tal med en Bostonian Accent Trin 10

Trin 3. Lyt til folk, der taler med en Boston -accent

For at lære kan du starte en samtale med en indfødt Bostonian eller se en video af en indfødt Bostonian, der taler. Se den måde, de taler på. Det vil være lettere at lære, hvis du ofte lytter til folk, der taler med en indfødt Boston -accent.

  • Du kan også besøge online "Boston til engelsk" ordbog, som kan oversætte almindelige ord til de forskellige dialekter, der tales i Boston.
  • Undersøg de mennesker, hvis talemønstre har de stærkeste accenter. Det er lettere at lære på den måde. Det er dog stadig den bedste vej at finde en indfødt Boston -accenthøjttaler og tale med dem personligt. Så tag til Boston. Lyt ikke bare til dem tale. Undersøg ansigtsbevægelser, når indfødte talere taler, og prøv at efterligne dem ved at se i spejlet, mens du taler.
  • Du kan ansætte en stemmecoach. Stemmetræneren lytter til en indfødt højttaler og registrerer dig tale de samme ord. Eller de vil bede dig om at besvare spørgsmål. Så lyder samtalen mere naturlig.
  • Mange videoer på You Tube beskriver, hvordan man taler med en Boston -accent. En af de bedste metoder til at lære at tale med en Boston -accent er at se lokalbefolkningen tale i deres naturlige miljø, for eksempel et byrådsmedlem, der taler på et møde.
  • Find bøger med diske, der kan lære dig at tale forskellige Boston -accenter, f.eks. Southie.

Tips

  • I sætninger på mindst to ord skal du slippe "r" på det første ord, der ender med "r" og det andet ord, der begynder med en vokal. F.eks.”Hvor er du?”Bliver til“Whe-rah huh?"
  • Boston er en generalisering. Folk overalt i det østlige Massachusetts, fra Lowell til Rhode Island -grænsen og helt til Provincetown har forskellige variationer af Boston -accenten.
  • Hvis du har problemer med at bruge en accent eller ikke ved, hvad du skal gøre, kan du besøge Boston og tale med lokalbefolkningen. At tale med nogen fra Boston vil give dig en generel idé om, hvordan du taler med den accent.

Anbefalede: