Sådan laver du hummus: 6 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du hummus: 6 trin (med billeder)
Sådan laver du hummus: 6 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du hummus: 6 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du hummus: 6 trin (med billeder)
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2024, Kan
Anonim

Hummus er en traditionel mellemøstlig ret, der nu er ved at blive kendt af internationale kulinariske kendere. Lækker hummus serveret som tilbehør eller endda dip. Interesseret i at lave det? Læs videre for følgende artikel!

Bemærkninger:

Denne opskrift indeholder ikke hvidløg. Hvis du vil lave hummus med hvidløg, kan du søge på internettet efter en wikiHow -artikel med titlen "Sådan laver du hvidløgshummus."

Tilberedningstid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter

ingredienser

  • 250 gram kikærter
  • 150 ml tahini
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 liter vand
  • Salt
  • 1/2 tsk. spidskommen pulver
  • 1/2 tsk. paprikapulver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. persille, groft hakket
  • 1 citron, pres saften
  • 1/2 grøn chili, groft hakket

Trin

Image
Image

Trin 1. Sæt kikærter i blød

Kom nødderne i en skål, hæld nok vand til at dække alle nødderne. Efter at have følt, at mængden af vand er tilstrækkelig, tilsættes yderligere ca. 2 cm. vand i en skål; Sæt kikærter i blød natten over. Næste morgen skal bønnerne se rundere og større ud.

Image
Image

Trin 2. Kog bønnerne

Læg en gryde vand på komfuret, hæld bønnerne, der er blevet gennemblødt natten over, i den. Tilsæt derefter lidt mere vand og kog bønnerne ved høj varme. Når du koger bønnerne, vil du bemærke udseendet af skum på overfladen af vandet. Fjern skummet med en grøntsagsske. Derefter reduceres varmen, dækkes til gryden og koges igen i 1,5 timer. Selvom gryden er dækket, skal du sørge for at efterlade et lille hul for at slippe den varme damp, der bygger sig op, når bønnerne koger. Hvis vandet tørrer, men bønnerne ikke er kogte, tilsættes mere vand. Modne nødder skal være bløde, møre og lette at knuse med en ske.

Image
Image

Trin 3. Lav hummus

Læg to skefulde nødder i en skål, sæt til side. Derefter sættes de resterende nødder i en blender og behandles, indtil teksturen ligner en blød, tyk og ikke klumpet pasta. Gentag processen, indtil bønnerne løber tør. Derefter overføres bønnepastaen til en skål.

Image
Image

Trin 4. Krydr hummusen

Tilsæt citronsaft, tahini og salt i en skål bønnepasta; rør grundigt. Tilsæt om nødvendigt lidt vand, så teksturen på bønnepastaen ikke er for tyk; rør igen. Tilpas mængden af salt og citronsaft efter din smag!

Image
Image

Trin 5. Lav et tilbehør fra kikærter

Gå nu tilbage til nogle af de bønner, du har afsat. Til en skål med bønner tilsættes paprikapulver, spidskommen, 1 spsk. citronsaft, olivenolie, hakkede grønne chili, hakket persille og en knivspids salt. Rør rundt, indtil alle ingredienser er jævnt blandet.

Image
Image

Trin 6. Server og nyd din lækre hjemmelavede hummus

Læg to store kugler hummus på et fad. Brug bagsiden af en ske til at flade hummusen i en cirkulær bevægelse, indtil der dannes et hul i midten. Læg hele kikærtblandingen og de forskellige krydderier, du lige har lavet, i hullet.

Tips

  • Hvis den opbevares i en lufttæt beholder og nedkøles, forbliver hummusen frisk i 2-3 dage.
  • Hvis din tid er begrænset, tøv ikke med at bruge dåse kikærter, selvom de ikke vil smage lige så godt som friske kikærter.
  • Lækker hummus serveret med frisk pitabrød, en skvæt olivenolie og baba ganoush. Vil du være kreativ? Server hummus med ethvert tilbehør, der passer til din smag

Anbefalede: