3 måder at bruge et glastermometer på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at bruge et glastermometer på
3 måder at bruge et glastermometer på

Video: 3 måder at bruge et glastermometer på

Video: 3 måder at bruge et glastermometer på
Video: How to get taller fast and increase your grow height 2024, Kan
Anonim

Tidligere var glastermometre et fælles objekt, men nu findes der en række mere almindelige digitale termometre. Hvis du har et valg, er det bedst at bruge et termometer uden et glas. Glastermometre kan gå i stykker og forårsage personskade, og de indeholder giftigt kviksølv. Termometre indeholdende kviksølv anbefales ikke længere. Men hvis et glastermometer er den eneste mulighed for dig, skal du bruge det med omhu for at være sikker.

Trin

Metode 1 af 3: Opsætning af termometeret

Brug et glastermometer Trin 1
Brug et glastermometer Trin 1

Trin 1. Vælg et termometer uden kviksølv

Hvis du har et valg, er et kviksølvfrit glastermometer sikrere. Det skulle have stået på emballagen, om termometeret indeholder kviksølv eller ej. Så læs omhyggeligt.

Et termometer uden kviksølv er mere sikkert, fordi kviksølvet ikke siver ud. Så længe du er sikker på, at termometeret ikke er revnet eller brudt, bør et kviksølvtermometer også være sikkert

Brug et glastermometer Trin 2
Brug et glastermometer Trin 2

Trin 2. Vælg mellem et rektaltermometer eller et oralt termometer

Denne type termometer har et andet tip, så voksne eller børn, der bærer det, er komfortable nok, når de foretager temperaturmålinger. Se efter den afrundede ende af et rektaltermometer eller den lange, spidse ende af et oralt termometer.

  • Normalt er der en farvekode på spidsen, rød for analtermometeret og grøn for oral.
  • Læs anvisningerne på pakken for at finde ud af, hvilket termometer du bruger.
Brug et glastermometer Trin 3
Brug et glastermometer Trin 3

Trin 3. Rengør termometeret med sæbe og vand

Brug rent vand og håndsæbe eller opvaskemiddel og gnid det på termometeret for at rengøre det. Skyl grundigt under rindende vand for at fjerne sæberester.

  • Brug ikke varmt vand for at forhindre, at termometeret går i stykker.
  • Du kan også rengøre termometeret ved at gnide sprit på det og derefter skylle.
Brug et glastermometer Trin 4
Brug et glastermometer Trin 4

Trin 4. Ryst termometeret for at sænke temperaturen

Glastermometre nulstilles ikke altid, når du har brugt dem til at måle temperaturen. Hold enden modsat spidsen og ryst termometeret. Kontroller, om temperaturmåleren er faldet til mindst 36 grader Celsius. Temperaturindikatoren skal være under den gennemsnitlige kropstemperatur.

Metode 2 af 3: Sæt termometeret på den korrekte placering

Brug et glastermometer Trin 5
Brug et glastermometer Trin 5

Trin 1. Tag en rektal temperatur, hvis den person, hvis temperatur tages, er mindre end 5 år gammel

Smør enderne med vaselin. Sæt barnet i søvn på ryggen og benene hævet. Sæt forsigtigt den spidse ende af termometeret ind i anus, cirka 1,5 til 2,5 cm in. Tving ikke, hvis du føler, at der er en barriere. Hold termometeret, så længe du tager temperaturen, så det ikke går for dybt.

  • Hold barnet eller barnet, så termometeret ikke går i stykker.
  • Børn kan bide termometeret, hvis termometeret er i deres mund, så de kan få glasskår og kviksølv i munden. Derfor bør du ikke putte et glastermometer i deres mund. Derudover er rektaltemperaturkontrol mest nøjagtig for børn.
Brug et glastermometer Trin 6
Brug et glastermometer Trin 6

Trin 2. Placer termometeret under armhulen for at gøre det lettere at måle barnets kropstemperatur

Til denne type skal du bruge et oralt eller rektalt termometer. Løft barnet eller personens hånd, så spidsen af termometeret er i midten af armhulen. Bed ham derefter om at klemme sin arm stramt.

Hvis temperaturen indikerer, at personen har feber, er det bedst at kontrollere rektalt eller oralt igen, afhængigt af alder, fordi rektalt eller oralt er mere præcist

Brug et glastermometer Trin 7
Brug et glastermometer Trin 7

Trin 3. Brug et mundtligt termometer til børn fra 5 år og ældre og voksne

Placer spidsen af termometeret under tungen. Bed dem om at holde termometeret på plads, mens temperaturmåleren bliver varmere på grund af deres kropstemperatur.

Denne metode er præcis, men nogle børn kan have svært ved at holde termometeret i den korrekte position

Metode 3 af 3: Fjernelse og aflæsning af termometeret

Brug et glastermometer Trin 8
Brug et glastermometer Trin 8

Trin 1. Lad termometeret sidde på plads et stykke tid

Hvor lang tid afhænger af stedet. Hvis du bruger et rektaltermometer, vil 2-3 minutter være tilstrækkeligt. Hvis målingen foretages gennem munden eller armhulen, skal du lade termometeret stå i 3-4 minutter.

Ryst ikke termometeret, mens du trækker i det, da dette kan påvirke aflæsningen

Brug et glastermometer Trin 9
Brug et glastermometer Trin 9

Trin 2. Hold termometeret vandret, så du kan aflæse det viste tal

Hold termometeret i øjenhøjde, med spidsen af væsken direkte foran dig. Se på de lange linjer, der hver angiver 1 ° C og hver korte linje angiver 0,1 ° C. Læs tallet tættest på enden af væsken, og tæl om nødvendigt også de korte linjer.

For eksempel, hvis spidsen af væsken krydser 38 ° C og to korte linjer, er temperaturen 38,2 ° C

Brug et glastermometer Trin 10
Brug et glastermometer Trin 10

Trin 3. Bestem, om den person, hvis temperatur måles, har feber

Normalt vil du eller dit barns temperatur læse 38,0 ° C, hvis det tages endetarm, 38 ° C, hvis det tages gennem munden, eller 37 ° C, hvis det tages under armhulen. Dette tal er minimumstemperaturen for en person, der har feber.

  • Kontakt lægen, hvis dit barn er mindre end 3 måneder gammelt og har feber efter at have kontrolleret sin temperatur med et rektaltermometer.
  • Hvis dit barn er 3-6 måneder gammelt, og hans temperatur er 39 ° C, skal du kontakte en læge, især hvis dit barn viser andre symptomer såsom sløvhed eller ballade. Hvis temperaturen er over 39 ° C, skal du under alle omstændigheder kontakte en læge.
  • Hvis dit barn har en temperatur på 39 ° C og er 6 til 24 måneder gammel, skal du kontakte lægen, hvis feberen varer mere end et døgn. Kontakt også lægen, hvis dit barn viser andre symptomer på sygdom, såsom hoste eller diarré.
  • Hvis dit barn er ældre, eller den person, du måler, er voksen, skal du kontakte en læge, hvis temperaturen er 39 ° C eller højere.
Brug et glastermometer Trin 11
Brug et glastermometer Trin 11

Trin 4. Rengør termometeret igen

Vask termometeret med rent vand og sæbe, tør den lange side af termometeret, men fokuser især på spidsen. Skyl med vand, når du er færdig med at sæbe.

Hvis den ikke rengøres, kan den næste termometerbruger blive udsat for bakterier

Tips

Hvis du vil smide et gammelt kviksølvtermometer, skal du ringe til dit lokale giftstofkontrolagentur eller sundhedsafdeling for at få den bedste måde at bortskaffe det på

Advarsel

  • Kontroller altid termometeret for revner eller lækager, før du bruger det til at måle temperaturen.
  • Hvis et kviksølvtermometer går i stykker, skal du ringe til kontrolorganet for toksiske stoffer for at få flere oplysninger. Hvis termometeret er kviksølvfrit, er det ufarligt, så du kan rengøre det med et køkkenrulle.

Anbefalede: