Sådan spiller du "hastighed" på spillekort (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du "hastighed" på spillekort (med billeder)
Sådan spiller du "hastighed" på spillekort (med billeder)

Video: Sådan spiller du "hastighed" på spillekort (med billeder)

Video: Sådan spiller du
Video: Sådan laver man FAKE BRÆK! | Akavet 2024, Kan
Anonim

Hastighed er et spil, der spilles med standard spillekortfodbold (indeholdende 52 ark), og er afhængig af hurtig tænkning og reflekser. Formålet med spillet er at kassere alle kortene så hurtigt som muligt og være den første til at gøre det. Hvis du virkelig kan lide spillet, kan du også spille "Spit", som ligner, men har mere komplicerede regler. Hvis du troede, du kunne skrige "Speed!" før din modstander, se trin 1 for at komme i gang.

Trin

Del 1 af 3: Spiller regelmæssig hastighed

Spil kortspilets hastighed Trin 1
Spil kortspilets hastighed Trin 1

Trin 1. Del fem kort til to spillere

Dette kort forbliver i hver spillers hånd i starten af spillet. Behandl kort med forsiden nedad. Når spillet starter, skal hver spiller straks vende kortene og se på dem. Spillerne skal ikke kigge på hinanden.

Hastighed spilles normalt af to personer. Nogle gange kan hastigheden følges af tre eller fire personer, men det kræver en ekstra pakke kort

Spil kortspilets hastighed Trin 2
Spil kortspilets hastighed Trin 2

Trin 2. Læg fire kortspil mellem de to spillere

Bunken på hver side skal indeholde fem kort, og hver bunke i midten må kun indeholde et kort.

  • Stakken på ydersiden er sidestakken, og erstatter de to indvendige bunker, hvis begge spillere løber tør for træk.
  • De to stakke inde er aktive stakke, som vil blive vendt, når spillet starter. Derefter vil spillerne prøve at placere et matchende kort her fra de fem kort i deres hånd.
Spil kortspilets hastighed Trin 3
Spil kortspilets hastighed Trin 3

Trin 3. Opdel de resterende to pakker, hvilket resulterer i en bunke med 15 kort til hver spiller

Dette er en kilde til nye kort til hver spiller, og de skal straks trække kort herfra, så snart kortene i deres hånd er mindre end 5. Antallet af kort i hånden skal altid være fem. Hver spiller kan kun tage fra sin egen bunke.

Spil kortspilets hastighed Trin 4
Spil kortspilets hastighed Trin 4

Trin 4. Start spillet ved at dreje de to kort i midten

Hver spiller kan se på de fem kort i hånden for at se, om der kan placeres nogen oven på de to kort i midten, enten i stigende eller faldende rækkefølge. Hver spiller skal holde kortene i hånden fra at blive set af andre spillere - eksemplerne på billedet er bare for at gøre din læreproces lettere.

Spil kortspilets hastighed Trin 5
Spil kortspilets hastighed Trin 5

Trin 5. Hver spiller skal forsøge at placere kortene i deres hånd i de to midterste bunker i rækkefølge, enten op eller ned

Du kan placere et kort med en værdi højere eller lavere uanset dens form (du kan placere en ti eller otte på en ni, en ti eller dronning på en jack, og så videre). Du kan lægge så mange kort, du vil, i en tur, og du behøver ikke vente på, at andre spillere lægger kort før dig.

Ess kan spilles som både lave og høje kort. Esser kan placeres over kongen eller under de to. Dette sikrer, at spillet kan spilles i en cyklus

Spil kortspilets hastighed Trin 6
Spil kortspilets hastighed Trin 6

Trin 6. Hver spiller skal trække fra sin hakkebunke, når han bruger et kort, for at sikre, at det samlede antal kort i hans hånd altid er fem

Når du spiller et kort, skal du straks tage endnu et ark fra din hakke. Den eneste gang dette ikke sker, er når en spiller løber tør for kort i sin bunke; Derefter skal han kun spille de resterende kort i hånden for at vinde spillet.

Spil kortspilets hastighed Trin 7
Spil kortspilets hastighed Trin 7

Trin 7. Hvis begge spillere ikke kan spille de resterende kort i deres hænder, skal de tage et kort fra sidebunken og placere det oven på den midterste bunke

Med dette er der to nye kort i midten, som muligvis giver spilleren mulighed for at gøre noget. Når alle spillere ikke kan spille et kort i deres hånd, skal du gentage denne proces. Hvis dette fortsætter, og kortene i sidebunken løber tør, skal spilleren blande kortene i den midterste bunke og placere dem tilbage i sidebunken. Derefter skal de åbne et kort fra hver sidebunke og fortsætte spillet.

Spil kortspilets hastighed Trin 8
Spil kortspilets hastighed Trin 8

Trin 8. Når en spiller løber tør for kort i hånden og hakke, skal han trykke på de to bunker og råbe "Hastighed

"for at vinde spillet. Nogle spillere kræver ikke dette og tror, at sejr er automatisk, hvis de kan afslutte deres kort. Denne metode er dog ikke så spændende som at råbe" Hastighed! "for at afslutte spillet perfekt.

Normalt spilles hastighed i tre sæt. Den første spiller, der vinder to sæt, er vinderen. Men du kan spille så meget som du vil

Del 2 af 3: Tilføjelse af variationer til hastighed

Spil kortspilets hastighed Trin 9
Spil kortspilets hastighed Trin 9

Trin 1. Spil med det dobbelte system

Denne variant tilføjer en regel - ikke kun kan du placere kort i stigende eller faldende rækkefølge, men du kan også placere kort oven på det samme kort. Du kan placere din konge oven på en anden konge i den midterste bunke, syv oven på de andre syv osv. Hastighed som denne slutter hurtigere, fordi du har flere muligheder for at spille kort.

Fordi denne version gør spillet lidt lettere, er det også kendt som "børnversionen"

Spil kortspilets hastighed Trin 10
Spil kortspilets hastighed Trin 10

Trin 2. Placer mere end ét kort i stigende eller faldende rækkefølge

Dette kan være lidt svært at gøre, men hvis spillerne er enige om at gøre det, bliver udfordringen mere spændende. Med denne variation, hvis du har 3, 4 og 5 kort, kan du vente, indtil du ser en 2 eller 6 og derefter placere alle tre kort sammen. Du kan også overraske din modstander, for ved at gøre dette bliver pludselig antallet af kort i din hånd/dæk mindre.

Spil kortspilets hastighed Trin 11
Spil kortspilets hastighed Trin 11

Trin 3. Brug jokeren som et gratis kort

Hvis du bruger begge jokere, fungerer de begge som "gratis kort". Hvis du kun har et, skal du placere det, når du vil, og du kan straks placere et andet kort oven på jokeren - fordi jokeren er et gratis kort, så du kan placere et hvilket som helst kort på det. Derefter skal du fortsætte med de normale regler. Skynd dig dog ikke at spille jokeren. Vent, indtil du ikke har noget andet valg, få mest muligt ud af dette kort.

  • Normalt, når du bruger jokeren som en fri hånd, vil din bunke tilføje op til 16 i stedet for 15.
  • Brug jokeren kun, når du løber tør for muligheder for dine kort. Du kan ikke tage fra hakken, hvis der stadig er en joker i din hånd.
  • Jokeren kan ikke være det sidste kort, du spiller. Jokeren kan ikke være øverst på en bunke.
Spil kortspilets hastighed Trin 12
Spil kortspilets hastighed Trin 12

Trin 4. Spil med tre eller fire personer

Du kan udvide spillet ved at inkludere mere end to spillere. Tilføj blot kortbunken i midten. Så hvis du har tre spillere, har du tre bunker til at placere kortene. Du kan stadig dele 5 kort til hver spiller og fordele resten jævnt, så hver spiller har sin egen hakke.

Hvis du vil gøre spillet rigtig sjovt og spændende, skal du bruge to pakker med kort, når du spiller med fire personer. De ekstra kort bliver en del af hakken, hvilket giver dig flere mulige kombinationer af spil

Spil kortspilets hastighed Trin 13
Spil kortspilets hastighed Trin 13

Trin 5. Spil Spit

Selvom nogle mennesker tror, at "Speed" er det samme som "Spit", er Spit faktisk et spil med forskellige og mere komplicerede regler. I denne version af spillet er hele kortstokken jævnt fordelt mellem to spillere, hvor hver spiller har fem bunker med et kort med forsiden opad og 1-4 kort med forsiden nedad. Hver spiller har 11 kort med forsiden nedad i sin bunke, og der er stadig to kort med forsiden opad i midten af de to spillere. Formålet med spillet er, at spilleren skal bruge alle kortene fra de 5 bunker, han har, og bruge lagerbunken, hvis det er nødvendigt.

Reglerne er de samme - at placere kort oven på andre kort i den midterste bunke i stigende eller faldende rækkefølge - men spillet er mere kompliceret, fordi hver spiller kan spille alle kortene i de 5 bunker, han har, og ikke være begrænset til bare kortene i hans hånd. Hvis du virkelig vil vide, hvordan du spiller spyttet, kan du se instruktionerne herunder for yderligere afklaring

Del 3 af 3: Playing Spit

Spil kortspilets hastighed Trin 14
Spil kortspilets hastighed Trin 14

Trin 1. Fordel 52 kort i 2 lige store bunker

Selvom folk ofte forveksler spillet "Speed" og "Spit", er spyt faktisk en mere kompliceret version af speed., Selvom de samme principper gælder. Det første du skal gøre er at dele bunken i to, så hver spiller kan begynde at bygge sin bunke.

Spil kortspilets hastighed Trin 15
Spil kortspilets hastighed Trin 15

Trin 2. Hver spiller skal arrangere deres kort i 6 bunker, nemlig 5 lagerbunker og 1 spydbunke

Hvis du er vant til at spille Solitaire eller Tålmodighed, vil disse 5 lagerstakke blive oprettet på en lignende måde. Du kan kun have 5 grupper med kort opad. Hver spiller skal arrangere sit lager og spytte stakke sådan her:

  • Lager stak:

    • Stak 1 består af 0 kort med forsiden nedad og 1 kort med forsiden opad
    • Stack 2 består af 1 kort med forsiden nedad og 1 kort med forsiden opad
    • Stak 3 består af 2 kort med forsiden nedad og 1 kort med forsiden opad
    • En bunke med 4 består af 3 kort med forsiden nedad og 1 kort med forsiden opad
    • Stack 5 består af 4 kort med forsiden nedad og 1 kort med forsiden opad
  • Spyt stak:

    Stack 6 er hver spillers spytstabel og kan placeres på siderne. Denne stak er en samling af spillernes spidkort

Spil kortspilets hastighed Trin 16
Spil kortspilets hastighed Trin 16

Trin 3. Start spillet med hver spiller, der fjerner et kort fra sin spyttebunke og placerer kortet i midten

Hver spiller skal også sige "spyt!" da han gjorde. Disse kort starter en spydbunke, hvor hver spiller vil forsøge at placere kort i rækkefølge enten op eller ned fra sin lagerbunke.

Spil kortspilets hastighed Trin 17
Spil kortspilets hastighed Trin 17

Trin 4. Hver spiller skal placere det kort, der vender opad (med forsiden opad) på et af kortene i midten i stigende eller faldende rækkefølge

Når de spiller en af de 5 bunker, skal de vende den øverste fra de resterende kort med forsiden nedad. Disse fem bunker er som kortene i spillerens "hånd". I modsætning til i Speed, i dette spil, har spilleren ikke et kort i hånden.

Spil kortspilets hastighed Trin 18
Spil kortspilets hastighed Trin 18

Trin 5. Spillerne skal trække fra lagerbunken, hvis de slet ikke kan spille deres kort

Når dette sker, skal kortene trukket fra lagerbunken placeres i midten samtidigt for at fortsætte spillet.

Spil kortspilets hastighed Trin 19
Spil kortspilets hastighed Trin 19

Trin 6. Når en spiller har spillet alle kortene i sine 5 bunker, skal han tage den midterste bunke, han ønsker

Hvis en anden spiller ser dette og kan tage den midterste stak, han ønsker, så får den hurtigere spiller det. Ideen her er at tage færre bunker, så modspilleren sidder fast med flere kort. Spillere, der er for sent, får endnu en stak. Den, der først rammer bunken, får den.

Hvis alle spillere ikke kan bevæge sig, og en af dem løber tør for spydkort, skal den anden spiller spytte alene i en spydbunke. Denne spiller kan vælge en af sine bunker, men han skal fortsætte med at spytte i den samme bunke indtil slutningen af runden

Spil kortspilets hastighed Trin 20
Spil kortspilets hastighed Trin 20

Trin 7. Omstil de to spydbunker for at fortsætte med at spille

Nu skal hver spiller tage de resterende kort fra sin lagerbunke samt kortene, han fik fra spyttebunken, og blande dem alle igen. Denne spiller skal derefter arrangere sine kort i 5 lagerbunker (ligesom han gjorde i starten af spillet), og resten af sine kort i sin spyttebunke. En af spillerne kan have flere kort. Hvis en spiller ikke har nok kort til at lave en spydbunke efter at have arrangeret alle fem lagerbunker, vil der kun være en spydbunke i midten.

Spil kortspilets hastighed Trin 21
Spil kortspilets hastighed Trin 21

Trin 8. Fortsæt med at spille, indtil nogen vinder, fordi kortene løber tør

For at vinde spillet skal en spiller slippe af med alle kortene i hans lager og spytte bunke. Når en spiller gør dette, vinder han spillet. Dette spil kan tage længere tid at spille og vinde end "Speed", men følelsen af tilfredshed vil være endnu større!

Anbefalede: