Sådan påføres Henna på hår (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan påføres Henna på hår (med billeder)
Sådan påføres Henna på hår (med billeder)

Video: Sådan påføres Henna på hår (med billeder)

Video: Sådan påføres Henna på hår (med billeder)
Video: 3 Proven Ways to be More Attractive than 92% of Men 2024, Kan
Anonim

Hena er et ikke-destruktivt naturligt farvestof fra planter. Du kan bruge det til at farve dit hår rødbrunt. Brug af henna på dit hår kan skabe et rodet arbejdsområde, og du bør tage forholdsregler for at forhindre, at din pande og rummet bliver plettet. Hvis hennaen har sat sig fast i dit hår, skal du pakke det ind i plastfolie og lade det trække i et par timer, før du skyller det af. Nøglen til hårfarvning med henna er forberedelse, da pulveret skal blandes og have lov at sidde i flere timer før brug. Så du skal blande pulveret først.

Trin

Del 1 af 3: Gør dig klar

Påfør Henna på Hair Step 1
Påfør Henna på Hair Step 1

Trin 1. Bland henna pulveret

Henna sælges i pulverform, som skal blandes med vand for at påføres hår. Bland 50 gram henna med 60 ml varmt vand. Rør de to ingredienser til det er godt blandet. Tilsæt spiseskefulde vand (ca. 15 ml) efter behov, indtil henna pastaen har konsistens som kartoffelmos.

  • Når henna -pulveret og vandet er godt blandet, skal du dække skålen med plastik og lade det sidde ved stuetemperatur i cirka 12 timer.
  • Når du er klar til at bruge den, tilsættes lidt vand til blandingen, indtil du får en tyk, men let at anvende løsning.
Påfør Henna på Hair Step 2
Påfør Henna på Hair Step 2

Trin 2. Shampoo dit hår og tør det

Inden du anvender henna, skal du vaske dit hår grundigt. Vask dit hår med din almindelige shampoo for at slippe af med olie, snavs og stylingprodukter. Skyl shampoo ren. Når du er færdig med at shampoo, kan du tørre dit hår med et håndklæde, en føntørrer eller lade det tørre alene.

Påfør ikke balsam, fordi olieindholdet kan forhindre hennaen i at synke ordentligt ind i hårrødderne

Påfør Henna på Hair Step 3
Påfør Henna på Hair Step 3

Trin 3. Brug olie til at beskytte hårgrænsen

Hvis du har langt hår, skal du binde det tilbage, så det ikke rører ved dit ansigt, skuldre og hals. Ved kort hår skal du bære et pandebånd, så håret ikke klæber til dit ansigt. Brug dine fingre til at påføre kokosolie, kropssmør eller petrolatum (vaceline) på hårgrænsen, herunder hals, pande og ører.

Olien vil skabe en barriere mellem henna og huden for at forhindre pletter omkring hårgrænsen

Påfør Henna på Hair Step 4
Påfør Henna på Hair Step 4

Trin 4. Kam og del håret

Tviv dit hår ned, og kør en bredtandet kam. Dette er for at afvikle floker og knuder, så håret ikke bliver sammenfiltret. Del dit hår i midten, og lad dit hår flyde jævnt ned på begge sider af dit hoved.

Du behøver ikke at opdele dit hår i sektioner, da du vil farve det i lag

Påfør Henna på Hair Step 5
Påfør Henna på Hair Step 5

Trin 5. Beskyt huden

Henna har en tendens til at sprede sig i alle retninger, så det er en god idé at have tøj på, som du ikke bruger, og beskytte dig selv med et gammelt serviet eller håndklæde. Læg håndklædet på dine skuldre. Arranger håndklæderne, så de dækker din hals og skuldre, og brug derefter hårspænder til at sikre dem. Henna kan plette din hud, så du bør beskytte dine hænder og negle med gummi eller nitrilhandsker.

  • Du kan også bruge plastfolier, en poncho eller en haircutkappe.
  • Hold en fugtig klud i nærheden, så du let kan tørre enhver henna af, der drypper på din hud.

Del 2 af 3: Anvendelse af Hena Paste

Påfør Henna på Hair Step 6
Påfør Henna på Hair Step 6

Trin 1. Påfør henna pasta på små hårstykker

Start med det øverste lag af hår ved at tage et snit af hår ca. 5 cm bredt fra hovedets hoved. Adskil dette afsnit fra resten af håret ved hjælp af en kam. Brug en stor børste eller fingre til at påføre 1-2 tsk. (2-5 gram) henna til hårrødderne. Fordel hennaen over enderne af dit hår og tilføj mere pasta, hvis det er nødvendigt.

I modsætning til almindelige farvestoffer spredes henna pasta ikke let. Så sørg for at dit hår er fuldstændigt belagt med henna fra rødderne til spidserne

Påfør Henna på Hair Step 7
Påfør Henna på Hair Step 7

Trin 2. Vrid håret til toppen af hovedet

Hvis den første del af håret er smurt med henna, skal du vride håret et par gange og sløjfe det over dit hoved. Henna pastaen er klistret nok til at krøllerne vil klæbe godt til den. Du kan vedhæfte klemmen, hvis du ønsker det.

På kort hår, sno hårdelen, og pin det derefter over dit hoved, så det ikke kommer i vejen for anden hårfarvning

Påfør Henna på Hair Step 8
Påfør Henna på Hair Step 8

Trin 3. Påfør pastaen på den næste del af håret

Håndter det samme øverste lag hår, og tag et nyt hårsnit på 5 cm bredt ved siden af det første hårsnit. Påfør henna pasta på hårets rødder ved hjælp af dine fingre eller en hårfarvebørste. Arbejd pastaen mod enderne af dit hår, og tilføj om nødvendigt ny pasta, indtil hele hårlaget er dækket af henna.

Påfør Henna på Hair Step 9
Påfør Henna på Hair Step 9

Trin 4. Vrid og placer hårsektionen oven på det første twist

Vrid den del af håret, der lige er smurt med henna, og placer det derefter omkring den første hårstreng. Da hennaen er så klistret, vil trådene stadig sidde der, men du kan klemme dem fast, hvis du vil.

På kort hår skal du sno sektionen og placere den over den første del af håret, og derefter fastgøre vridningen for at sikre den på plads

Påfør Henna på Hair Step 10
Påfør Henna på Hair Step 10

Trin 5. Fortsæt med at anvende henna pasta over hele dit hår

Gør det stykke for stykke som før. Start bagfra mod hovedets forside, påfør henna på håret på begge sider. Fortsæt med at gøre dette på hver 5 cm bred sektion, så alt håret er jævnt belagt med henna. Når du er færdig med at farve det øverste lag hår, skal du gentage de samme trin for nedenstående lag, indtil hele hårdelen er dækket med henna.

Twist og loop hver sektion af hår og placer det omkring det foregående twist

Påfør Henna på Hair Step 11
Påfør Henna på Hair Step 11

Trin 6. Fix området omkring hårgrænsen

Når hver del af håret er blevet belagt med henna og snoet til en bolle, skal du arbejde på hårgrænsen og tilføje pasta til områder, hvor hennaen er falmet eller mindre tyk. Vær særlig opmærksom på hårgrænsen og rodområderne.

Del 3 af 3: Lad Hena smøre og skylle

Påfør Henna på Hair Step 12
Påfør Henna på Hair Step 12

Trin 1. Pak plastfolie rundt om dit hår

Når alt dit hår er dækket med henna, skal du tage et langt stykke plastfolie og vikle det rundt om dit hår. Pak plasten ind langs hårgrænsen og dæk hele hårdelen og toppen af hovedet helt. Dæk ikke dine ører.

  • Indpakning af dit hår i plast vil holde henna varm og fugtig, hvilket gør det lettere for det at sive ind i dit hår.
  • Hvis du har brug for at forlade huset i denne tilstand, skal du vikle et tørklæde rundt om plastfolie for at dække det.
Påfør Henna på Hair Step 13
Påfør Henna på Hair Step 13

Trin 2. Hold hennaen varm, og lad den trække ind i håret

Henna tager normalt 2-4 timer for helt at klæbe til håret. Jo længere du lader den være, jo dybere og lysere bliver farven. Du kan opmuntre til farveopbygning ved at holde hennaen varm. Gå ikke ud, hvis det er koldt, eller brug en hat, hvis du skal.

Du kan lade hennaen ligge på dit hår i 6 timer for maksimal farvestyrke

Påfør Henna på Hair Step 14
Påfør Henna på Hair Step 14

Trin 3. Skyl med balsam

Hvis hennaen har absorberet godt, skal du tage handsker på og fjerne plastfolien. Gå på badeværelset og skyl dit hår for at fjerne henna pastaen. Påfør balsam på dit hår for at hjælpe med at løsne pastaen.

Fortsæt med at anvende balsam og skyl, indtil vandet er klart, og der ikke er mere pasta tilbage på håret

Påfør Henna på Hair Step 15
Påfør Henna på Hair Step 15

Trin 4. Vent et par dage, til farven dannes

Henna tager cirka 48 timer, før farven dannes korrekt. Når håret først tørrer, ser farven meget lys og orange ud. Efter et par dage vil farven blive dybere, og den orange vil falde.

Påfør Henna på Hair Step 16
Påfør Henna på Hair Step 16

Trin 5. Behandl de nyligt voksende hårrødder

Henna er et permanent farvestof, så du behøver ikke bekymre dig om farven falmer eller falmer over tid. Du kan anvende henna igen for at få en dybere, lysere farve eller blot anvende hennaen på rødderne af dit nyvoksende hår.

Når du beskæftiger dig med nye rødder, skal du lade hennaen sidde der i samme tid, som du gjorde med det første hår. På denne måde kan du få den samme lysstyrke af farven

Tips

  • Beskyt gulve og borde med faldklude for at forhindre pletter.
  • Henna producerer altid en rødlig farve. Hvis du starter med sort hår, bliver det rødbrunt. Hvis du starter med blondt hår, vil din hårfarve være rødlig orange.
  • Henna kan nogle gange dryppe efter påføring. Prøv at tilføje en kvart teskefuld xanthangummi (et fortykningsmiddel) til hennaen for at få den til at gelere.

Advarsel

  • Hvis du aldrig har farvet dit hår med henna, skal du lave en test på lidt hår for at se, om du kan lide resultaterne. Påfør henna på de skjulte hårstykker. Lad hennaen sidde i 2-4 timer, før du vasker den af. Vent i 48 timer og se den resulterende farve.
  • Brug ikke henna mindre end 6 måneder efter, at du krøller eller glatter dit hår (hårafslappende). Du bør heller ikke bruge disse produkter (curlers og glattejern) i 6 måneder, efter at du har påført henna på dit hår.

Anbefalede: