Sådan lærer du en undulat at tale: 11 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan lærer du en undulat at tale: 11 trin (med billeder)
Sådan lærer du en undulat at tale: 11 trin (med billeder)

Video: Sådan lærer du en undulat at tale: 11 trin (med billeder)

Video: Sådan lærer du en undulat at tale: 11 trin (med billeder)
Video: Коллектор. Психологический триллер 2024, Kan
Anonim

Parakitter, også kendt som papegøjer, er meget populære, fordi de er lette at passe og er smarte og nysgerrige. Du kan styrke dit forhold til din kæledyrsfugl og holde den aktiv og glad. Du kan endda lære ham at tale. Parakitter er gode til at efterligne og elsker at tale deres floks sprog, som i dette tilfælde er dit sprog som ejer.

Trin

Del 1 af 2: Forberedelse af undulaten til at tale

Lær parakitter at tale trin 1
Lær parakitter at tale trin 1

Trin 1. Hold ikke for mange undulater

Parakitter kan lære at lave lyde ved at tale med andre fugle, så at beholde flere fugle kan hjælpe dem med at udvikle en række tweets. Men hvis der er for mange kæledyr, vil de fokusere på deres andre parakitter i stedet for at kommunikere med dig.

  • At holde et par fugle begrænser normalt ikke din evne til at lære dem at tale, men for mange kan faktisk hindre læringsprocessen.
  • Hvis du kun har en undulat, kan du narre ham eller hende ved at placere et spejl i reden, så fuglen føler at den har en ven. Dette vil hjælpe fuglen med at træne og udvikle sit tweet. Dog skal spejlet altid tages, før du lærer fuglen at tale, så parakitens fokus er hundrede procent på dig.
Lær parakitter at tale trin 2
Lær parakitter at tale trin 2

Trin 2. Få Parakeet til at føle sig godt tilpas med dig

Bliv ven med dit kæledyr ved at bruge tid sammen med ham, tale med ham og få fuglen til at føle sig godt tilpas i sit hjem. Grundlæggende behandler dine kæledyrsfugle som familie.

Hovedmålet er at opbygge tillid mellem dit kæledyr og dig. Tving ikke din fugl til at interagere med dig, hvis den ikke vil. Hvis fuglen er bange eller ignorerer dig, er timingen ikke rigtig, og det er tilrådeligt ikke at gå for hurtigt frem. Bare rolig, Parakitter er ikke villige til at sætte sig ind i dig

Lær parakitter at tale trin 3
Lær parakitter at tale trin 3

Trin 3. Vælg et godt tidspunkt at træne din kæledyrsfugl på

Sørg for, at din fugl er rolig og klar til at fokusere på dig. Hvis fuglen ser træt eller distraheret ud, er det ikke let at lære det.

Det bedste tidspunkt at træne din fugl er om morgenen. Du kan endda gentage ordene, før du åbner emhætten om morgenen

Del 2 af 2: Træning af en talende undulat

Lær parakitter at tale trin 4
Lær parakitter at tale trin 4

Trin 1. Gentag et ord til fuglen kontinuerligt

Lær din fugl kun et ord først og sig det tydeligt og langsomt. Parakitten kan muligvis ikke efterligne det, du siger med det samme, men bare gentage ordet igen og igen.

  • Husk, at parakitter er gode til at efterligne konsonanterne d, t, k, p eller b. Sætninger som "Hej, godmorgen" vil være svære for din kæledyrsfugl at efterligne.
  • Hvis du er i tvivl om, hvilket ord du først skal lære din kæledyrsfugl, kan du prøve at lære navnet. Ordet kan have været hørt før, så lyden er kendt for Parakeet.
Lær parakitter at tale trin 5
Lær parakitter at tale trin 5

Trin 2. Beløn hvis fuglen efterligner din tale korrekt

Dette vil forbedre adfærd og styrke forholdet mellem dig og din kæledyrsfugl. Parakitter kan virkelig godt lide en kvist hirse. Selleri og gulerødder er også gode og giver god ernæring til din fugls helbred.

Lær parakitter at tale trin 6
Lær parakitter at tale trin 6

Trin 3. Tal med din fugl i et par minutter pr. Session

Gør ikke for lange træningspas. Fortrinsvis lærer fugle at tale i en halv time hver dag. Hvis træningssessionen er for lang, kan din fugl blive kede og tilbageholdende med at lære.

Lær parakitter at tale trin 7
Lær parakitter at tale trin 7

Trin 4. Lad ikke din undulat blive distraheret under din øvelse

Hold det i fokus ved at dække alle tre sider af reden med klud. Stå direkte foran buret, når du taler med din kæledyrsfugl, så han ved, at du kommunikerer med ham.

Lær din undulat at elske dig Trin 7
Lær din undulat at elske dig Trin 7

Trin 5. Hold fokus på hver træningssession

Gå ikke videre til det andet ord, før parakitten korrekt har sagt det første ord tre gange i træk. Sørg for, at fuglen forstår ordets betydning, før du går videre til det næste ord, så han kan gentage ordet senere.

Ved, om en undulat er det rigtige for dig Trin 1
Ved, om en undulat er det rigtige for dig Trin 1

Trin 6. Vær tålmodig

Tving ikke din undulat til at tale. Mange undulater ender med at blive helt målløse, men det er ret sjovt at prøve!

Lær parakitter at tale trin 10
Lær parakitter at tale trin 10

Trin 7. Gå videre til mere komplekse ord eller sætninger

Når din undulat har mestret et par ord, kan du gå videre til fulde sætninger. Som med undervisningsord, gentag sætningen til din fugl, når han er rolig og villig til at fokusere på dig. Parakitten er lettere at fokusere, hvis du er alene med ham på det tidspunkt. Andre menneskers tilstedeværelse vil skræmme din fugl.

Lær parakitter at tale trin 11
Lær parakitter at tale trin 11

Trin 8. Træn din undulat til at navngive objekter eller farver

Når du siger navnet, skal du holde på objektet, og Parakitten vil gentage det lærte ord. Med nok øvelse vil fuglen gentage den lyd, du laver, men som om den faktisk genkender det pågældende objekt.

Tips

  • Kombiner taleøvelse med at sidde på fingrene. Hvis du vil have fuglen til at sidde på din finger, skal du trykke forsigtigt på fuglens mave med din finger. Når fuglen sidder på din finger, øv dig på at tale.
  • Prøv at synge en sang til dit kæledyr! Nogle fugle kan lære sange udenad og synge dem tilbage.
  • Lav en lyd til din fugl på samme tid hver dag, så den lærer hurtigt.

Advarsel

  • Undlad at irettesætte, skræmme eller blive vred på din Parakeet! Ikke alle fugle kan tale. Vær ikke grusom over for din kæledyrsfugl af skuffelse. Hvis du er frustreret, skal du gå væk fra din fugl, indtil den falder til ro igen.
  • Når fuglen fjernes fra buret, lukkes alle vinduer. Fugle vil forveksle glasset med en udgang og ramme det forårsage skade eller endda død.

Anbefalede: