Sådan laver du en parakitens redekasse: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en parakitens redekasse: 9 trin (med billeder)
Sådan laver du en parakitens redekasse: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du en parakitens redekasse: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan laver du en parakitens redekasse: 9 trin (med billeder)
Video: Пропорции кормления пшеничных заквасок: на что влияют, как рассчитать {КАК УПРАВЛЯТЬ ЗАКВАСКАМИ?} 2024, Kan
Anonim

At lave en redekasse (en rede, hvor fugle ligger og ruger deres æg) til undulater er et let og sjovt projekt for dig. Uanset om du planlægger at avle mange parakitter eller beholde bare en, kan du nemt bygge et godt levested for et bur. Med de rigtige værktøjer kan du sammensætte et hus, som din undulat vil elske.

Trin

Del 1 af 2: Forberedelse af materialer

Lav en redekasse til parakitter Trin 1
Lav en redekasse til parakitter Trin 1

Trin 1. Køb nogle træplanker

Reden/petarang skal være lavet af træ. Parakitter elsker at tygge og vil hurtigt rive æsker ud af pap eller pap. Gå til en isenkræmmer og køb nogle træplanker til at lave buret.

  • Krydsfiner/krydsfiner vil give de bedste resultater.
  • Du skal bruge træ, der er mindst 1,5 til 2 cm tykt, selvom det kan være tykkere.
  • Du skal skære træet i 4 planker, der måler 30,5 cm x 35,5 cm og 2 brædder, der måler 35,5 cm x 35,5 cm. Samlet set er det cirka 1260,25 kvadratcentimeter (0,13 m2), så sørg for at købe mindst den mængde træ for at sikre tilstrækkeligt materiale.
Lav en redekasse til parakitter Trin 2
Lav en redekasse til parakitter Trin 2

Trin 2. Køb eller forbered de nødvendige værktøjer

Du skal bruge nogle værktøjer til at lave en undulatskasse. Hvis du ikke har en, skal du købe en i en isenkræmmer.

  • Rundsav. Hvis du ikke køber træ, der er skåret i størrelse i isenkræmmeren, skal du selv skære det. Den bedste måde at få et pænt og lige snit på er ved hjælp af en cirkelsav.
  • Rotary cutter. Værktøjet fungerer som en elektrisk sav. Du skal bruge det til at skære en cirkulær indgang til fuglereden.
  • Elektrisk bor. Du skal bore et par huller for at tråde kassen sammen, så en elektrisk boremaskine er den bedste løsning.
  • Hammer. Senere bliver du nødt til at sætte firkanterne sammen, så der er brug for en hammer. Husk også at klargøre nogle søm.
  • Lineal eller målebånd. Du skal bruge det til at måle præcist det træ, du klipper.
Lav en redekasse til parakitter Trin 3
Lav en redekasse til parakitter Trin 3

Trin 3. Køb det nødvendige sikkerhedsudstyr

Du bør aldrig betjene et elværktøj uden at bære passende beskyttelse. For at sikre sikkerheden anbefales det, at du giver noget sikkerhedsudstyr, inden du starter projektet.

  • Øjenbeskyttelse. Beskyttelsesbriller (en type beskyttelsesbriller, der dækker hele øjenområdet) er nødvendigt udstyr, når du bruger en motorsav eller en elektrisk boremaskine. Snavs kan flyve ind i dine øjne og forårsage smerte og skade.
  • Ørebeskytter. Elværktøjer har en tendens til at være støjende, og langvarig udsættelse for sådan støj kan skade hørelsen. Ørepropper eller særlige ørepropper forhindrer eventuelle høreproblemer.
  • Handsker. Ved håndtering af træ kan du skade dig selv eller få splinter. Undgå eventuelle skader, der kan undgås, ved at bære et par tykke arbejdshandsker.
  • Støvmaske. Savsmuld flyver omkring dig, når du saver eller borer. Pulveret kan komme ind i lungerne og forårsage irritation. Bær en støvmaske for at beskytte dine lunger.

Del 2 af 2: Making a Box

Lav en redekasse til parakitter Trin 4
Lav en redekasse til parakitter Trin 4

Trin 1. Skær træet i den rigtige størrelse

Du kan købe færdigt træ i en isenkræmmer eller selv skære det. Hvis du skærer dig selv, skal du bruge 4 35,5 cm x 30,5 cm planker til siderne af reden. Så har du også brug for 2 stykker bræt, der måler 35,5 cm x 35,5 cm til top og bund.

Sørg for at måle omhyggeligt, før du skærer. Brug en håndværkerblyant til at markere træet, så dine snit er lige og præcise. Hvis du ødelægger det, skal du muligvis gå tilbage til isenkræmmeren efter mere træ, hvilket vil koste dig mere tid og penge

Lav en redekasse til parakitter Trin 5
Lav en redekasse til parakitter Trin 5

Trin 2. Lav et rundt hul på den ene side af brættet

Hullet fungerer som en måde at komme ind i kassen. Brug en roterende fræser til at lave en cirkel, der har en omkreds på 7,62 cm på hver side af brættet. Placer hullet tæt på bunden af reden, så undulaten kan gå korrekt ind.

Husk, at formlen for en cirkels omkreds er pi (3, 14) x cirkelens diameter. Så for at få en cirkel med en omkreds på 7,63 cm skal du bruge en diameter på 2,41 cm - afrundet op til 2,54 cm

Lav en redekasse til parakitter Trin 6
Lav en redekasse til parakitter Trin 6

Trin 3. Fix alle siderne og bunden af kassen sammen ved at sømme dem

Det ville være meget bedre, hvis du gjorde toppen af kassen åben/bevægelig. På den måde kan du nemt rengøre det. For at rengøre kassen skal du lejlighedsvis løfte toppen af kassen.

  • Først skal du bruge søm til at holde alle siderne af kassen sammen. Læg en søm i det nederste hjørne og en anden søm i det øverste hjørne på hver side.
  • Fastgør derefter bunden af kassen ved at fastgøre et søm til hvert af de fire hjørner.
  • Sørg for at holde sømmet lige, mens du hamrer, ellers vil det afvige fra midten og trænge ind i kassen. Hvis dette sker, skal du fjerne sømmet igen og prøve igen.
Lav en redekasse til parakitter Trin 7
Lav en redekasse til parakitter Trin 7

Trin 4. Installer aborre under hullet på ydersiden

Giv en aborre, så din undulat kan lande på den og ind i kassen. Skær et par kvadratcentimeter træ og brug trælim til at stikke det lige under det hul, du lavede.

Lav en redekasse til parakitter Trin 8
Lav en redekasse til parakitter Trin 8

Trin 5. Bor huller for at sikre toppen af kassen

En enkel måde at gøre toppen af kassen let at løfte/flytte er at skrue den ned med ledninger. Du skal bare lave et par huller ved hjælp af en elektrisk boremaskine.

  • Lav først huller på både højre og venstre side af kassen. Bor derefter toppen af kassen for at lave et tilsvarende hul.
  • Fastgør toppen af kassen, og træk derefter tråden gennem de huller, du har lavet.
  • Bind tråden for at fastgøre den til æsken. Nu kan du let løsne ledningen og løsne toppen af kassen, når du vil.
Lav en redekasse til parakitter Trin 9
Lav en redekasse til parakitter Trin 9

Trin 6. Dekorer bunden af æsken

Fugle placerer ofte naturlige materialer i deres bure for komfort og sikkerhed. Du kan efterligne dette ved at lægge nogle fjer, halm eller flis i æsken.

Anbefalede: