Sådan måles en kats temperatur (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan måles en kats temperatur (med billeder)
Sådan måles en kats temperatur (med billeder)

Video: Sådan måles en kats temperatur (med billeder)

Video: Sådan måles en kats temperatur (med billeder)
Video: Naturlige måder at behandle mavesår på 2024, Kan
Anonim

Der er flere situationer, hvor du muligvis skal kontrollere din kats temperatur. Det er vigtigt at vide, hvordan man kontrollerer disse vitale tegn nøjagtigt og korrekt derhjemme. Selvom katte er eksperter i at skjule deres problemer, er der nogle tegn, der kan indikere, at en kat føler sig utilpas, såsom tab af appetit, sløvhed og opkastning. Din bevidsthed om din kats normale adfærd og personlighed vil gøre det lettere for dig at genkende andre ændringer. Brug af et termometer er den eneste nøjagtige måde at måle en kats kropstemperatur på. Hvis du allerede kender din kats temperatur, er det en god idé at følge op med din dyrlæge.

Trin

Metode 1 af 2: Måling af en kats kropstemperatur gennem anus

Kontroller en kats temperatur Trin 1
Kontroller en kats temperatur Trin 1

Trin 1. Køb et rektaltermometer

Der er to muligheder for at måle en kats kropstemperatur: ved hjælp af et rektaltermometer eller et øretermometer. Et rektaltermometer giver de mest nøjagtige resultater. Ved valg af et termometer kan du vælge mellem et digitalt termometer eller kviksølv.

  • Digitale termometre kan hurtigt vise resultater, så måleprocessen ikke er for ubehagelig for dig eller din kat.
  • Kviksølvtermometeret er lavet af glas. Derfor kræver brug af dette termometer meget forberedelse, fordi katten vil sno sig, når temperaturen måles.
  • Uanset hvilken type termometer du bruger, skal du mærke termometeret til din kat, så det ikke bliver misbrugt af andre mennesker i huset.
Kontroller en kats temperatur Trin 2
Kontroller en kats temperatur Trin 2

Trin 2. Spørg andre om hjælp

Katte kan naturligvis ikke lide det, når der indsættes noget i deres anus. Katten vil kæmpe og løbe væk, måske endda klo. For at holde katten stille er det bedst at bede en anden om at holde katten.

Kontroller en kats temperatur Trin 3
Kontroller en kats temperatur Trin 3

Trin 3. Pak katten ind i et tæppe eller et lille håndklæde

Den letteste måde at holde en kat fast på er at pakke katten ind i et tæppe eller et lille håndklæde. Dette gør dyrene lettere at håndtere og stille.

Brug et tæppe til at pakke katten ind som en lemper, mens du efterlader kattens hale og anus åben

Kontroller en kats temperatur Trin 4
Kontroller en kats temperatur Trin 4

Trin 4. Brug tykke læderhandsker til at gribe katten i nakken

At pakke en kat ind i et tæppe er den sikreste og mest udbredte metode til dyrlæger. Men hvis du ikke vil pakke din kat ind i et tæppe, skal du bede en assistent om at holde din kat. Assistenter bør bære tykke læderhandsker for at forhindre ridser og bid. Assistenten holder derefter bagsiden af kattens hals under hovedet. Dette område kaldes "halsen". Tag forsigtigt fat for at kontrollere kattens hoved.

Moderkatte tager normalt deres killinger i nakken, så dette greb er også lidt beroligende for katten

Kontroller en kats temperatur Trin 5
Kontroller en kats temperatur Trin 5

Trin 5. Fastgør kattens krop

Hvis assistenten allerede holder katten i nakken, skal du bede ham om at bruge sin frie hånd til at sikre kattens krop. Sørg for, at kattens bund vender udad, så termometeret er let at komme ind.

For at gøre det lettere at skildre skal armen, der er viklet omkring katten, placeres som om den vogter en amerikansk fodbold

Kontroller en kats temperatur Trin 6
Kontroller en kats temperatur Trin 6

Trin 6. Forbered termometeret

Hvis du bruger et kviksølvtermometer, er det bedst at ryste det godt, før du bruger det. Ryst termometeret, indtil kviksølvet er under 36 °. Uanset hvilken type termometer du bruger, smør det på forhånd for at gøre det lettere at komme ind og ikke være for ubehageligt for din kat.

KY Jelly og vaselin er eksempler på smøremidler, du kan bruge

Kontroller en kats temperatur Trin 7
Kontroller en kats temperatur Trin 7

Trin 7. Indsæt termometeret

Løft kattens hale og indsæt termometeret 2,5 cm dybt i kattens anus. Tving ikke termometeret ind i din kats anus.

Kontroller en kats temperatur Trin 8
Kontroller en kats temperatur Trin 8

Trin 8. Vent på den angivne tid

Det digitale termometer bipper, når du er færdig. Hvis du bruger et kviksølvtermometer, skal du vente 2 minutter.

Kontroller en kats temperatur Trin 9
Kontroller en kats temperatur Trin 9

Trin 9. Tag og tjek termometeret

Når bippet lyder, eller du har ventet 2 minutter, fjernes termometeret fra kattens anus. Det digitale termometer viser tal, der er let at læse. Kviksølvtermometeret skal holdes i en bestemt position, indtil du kan se kviksølv i røret ved siden af tallene. Det højeste punkt af kviksølv angiver kattens temperatur.

Kontroller en kats temperatur Trin 10
Kontroller en kats temperatur Trin 10

Trin 10. Slip din kat

Katten hvirvler og vil straks af sted. Fjern forsigtigt håndtagene eller omslagene på tæppet, så du eller din assistent ikke bliver ridset eller bidt.

Kontroller en kats temperatur Trin 11
Kontroller en kats temperatur Trin 11

Trin 11. Sammenlign temperaturen med det normale område

Det normale område for en kats temperatur målt ved anus er mellem 37,8-39,2 ° C. Ligesom mennesker er små forskelle ikke et dårligt tegn. Men hvis din kats temperatur er under 37,2 ° C eller over 40 ° C, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Glem ikke, en normal kats temperatur betyder ikke, at katten ikke er syg eller skadet. Hvis din kats unaturlige adfærd vedvarer, eller hvis du har andre grunde til at mistanke om en skade eller sygdom hos din kat, skal du straks kontakte din dyrlæge

Kontroller en kats temperatur Trin 12
Kontroller en kats temperatur Trin 12

Trin 12. Vask termometeret

Glem ikke at rengøre termometeret med varmt vand, sæbevand eller sprit. Lad tørre helt inden opbevaring. Du bør også straks rense vasken, hvor du vasker termometeret for at forhindre overførsel af bakterier, vira og parasitter, der kan være til stede i katteafføring.

  • Hvis du bruger et kviksølvtermometer, må du ikke bruge for varmt vand, da dette kan skade termometeret.
  • Glem ikke at vaske dine hænder grundigt.

Metode 2 af 2: Måling af en kats temperatur gennem øret

Kontroller en kats temperatur Trin 13
Kontroller en kats temperatur Trin 13

Trin 1. Køb et digitalt øretermometer

Der er fordele og ulemper ved øretermometre. Dette termometer er lettere at bruge på katte, der kan lide at vride sig og modstå rektale termometre. Det er imidlertid svært at placere øretermometeret i kattens øre, hvilket gør det svært at opnå nøjagtige resultater.

Øretermometre er også dyrere

Kontroller en kats temperatur Trin 14
Kontroller en kats temperatur Trin 14

Trin 2. Bed om hjælp til at holde katten sikkert

De fleste katte kan lide at have et termometer indsat i øret. Derfor er assistance måske ikke nødvendig i modsætning til brugen af et rektaltermometer. Generelt, hvis din kat giver dig mulighed for at gnide eller ridse sit indre øre, så har du ikke brug for hjælp.

Kontroller en kats temperatur Trin 15
Kontroller en kats temperatur Trin 15

Trin 3. Hold kattens hoved

Kattens hoved skal stadig holdes på plads for at forhindre vridning, mens termometeret indsættes i øret. Måske vil det hjælpe at tage katten op ved nakken. På denne måde kan du kontrollere kattens hoved og give katten en beroligende effekt.

Kontroller en kats temperatur Trin 16
Kontroller en kats temperatur Trin 16

Trin 4. Indsæt øretermometeret

Et øretermometer er ikke så langt som et rektaltermometer og kan sikkert indsættes dybt nok i kattens øre. Hold termometeret vandret, når det indsættes.

Kontroller en kats temperatur Trin 17
Kontroller en kats temperatur Trin 17

Trin 5. Vent til termometeret bipper og viser resultatet

Øretermometeret måler temperaturen på trommehindeområdet og viser hjerneområdet nøjagtigt. Termometeret bipper som et tegn på, at det kan fjernes, og resultaterne kan ses.

Kontroller en kats temperatur Trin 18
Kontroller en kats temperatur Trin 18

Trin 6. Tag øretermometeret ud, og kontroller resultatet

En kats normale temperaturområde taget fra øret er bredere end rektalt. Normal kattøre temperatur er mellem 37,8-39,4 ° C.

  • Som med rektaltermometerresultater, skal du straks kontakte din læge, hvis de er under 37,2 ° C eller over 40 ° C.
  • Glem ikke, en normal kats temperatur betyder ikke, at katten ikke er syg eller skadet. Hvis din kats unaturlige adfærd vedvarer, eller hvis du har andre grunde til at mistanke om en skade eller sygdom hos din kat, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Tips

  • Hvis du har problemer med at holde din kat stille eller få et præcist resultat, skal du tage din kat til dyrlægen.
  • Kattens anal- og øretemperaturer bør være omtrent de samme, hvis måleteknikken er korrekt.
  • Tag om muligt kattens temperatur ved anus og øre første eller anden gang. Hvis resultaterne er ens, har du brugt øretermometeret korrekt.

Advarsel

  • Temperaturer under 37,2 ° C og over 40 ° C kan indikere alvorlige komplikationer. Du skal kontakte dyrlægen. En høj temperatur er et symptom på infektion, mens en lav temperatur er et resultat af stress eller chok.
  • Du bør også kontakte din dyrlæge, hvis der er tegn på blod, diarré eller sort udflåd, når du fjerner rektaltermometeret.

Anbefalede: