4 måder at bonsai japanske ahorn træer

Indholdsfortegnelse:

4 måder at bonsai japanske ahorn træer
4 måder at bonsai japanske ahorn træer

Video: 4 måder at bonsai japanske ahorn træer

Video: 4 måder at bonsai japanske ahorn træer
Video: #11 Growing a Small Vegetable Garden on my Balcony (8sqm) (2020) 2024, Marts
Anonim

At gøre en japansk ahorn (Acer palmatum) til et bonsai -træ er et interessant projekt. Der er visse træer, der vil vokse meget smukke, når de laves bonsai. Det lille ahorn træ vokser ligesom sin normale, store version, og bladene vil også ændre farve, når efteråret kommer. Du behøver kun et par ting for at lave dette projekt samt en stor interesse for at lave bonsai -planter.

Trin

Metode 1 af 4: Valg af ahornstængler til podning

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 1
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 1

Trin 1. Graft de bløde træagtige stilke af ahorn kultivar efter eget valg, i forsommeren

Maple træer vil let vokse fra podninger. Vælg en attraktiv ahorn -gren. Grenens størrelse skal være omtrent diameteren på din lillefinger.

  • Der er mange sorter af japanske ahorn, der kan være bonsai. Vælg som du vil. Nogle sorter vokser sig større end andre, nogle har hård bark, og nogle kræver podning.
  • Lav flere podninger, så du har en reserve og sørg for, at en af dem vokser godt (nogle gange er trærødderne svage, rådner eller slet ikke vokser).
  • Det er vigtigt at bemærke, at rødbladede japanske ahornkultivarer har en tendens til at have svagt rodvæv og normalt skal podes på grundstammen i et andet træ. Hvis du ikke ved, hvordan man poder eller ikke har bekendte, der kan hjælpe, er det bedst at undgå bonsai-røde blade, indtil du har mere erfaring med dem.

Metode 2 af 4: Forberedelse til podningen

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 2
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 2

Trin 1. Lav en kile omkring bunden af stammen, hvor rødderne senere vil vokse

Skær rundt om barken, indtil den når hårdttræet indeni.

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 3
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 3

Trin 2. Lav en række skiver under den første skive, 2x størrelsen på stilken

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 4
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 4

Trin 3. Skær en lige linje for at forbinde den første og den anden skive

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 5
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 5

Trin 4. Skræl barken, der er mellem de to skiver

Du kan let fjerne barken. Efterlad slet ikke et lag cambium (grønt lag under barken).

Metode 3 af 4: Venter på, at rødder vokser på ahornpotter

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 6
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 6

Trin 1. Drys rodhormonpulver eller påfør rodhormongel ovenpå skiverne i skiver

Pak sektionen ind i vådt sphagnummos (eller du kan bruge kokosnødskaller), dæk den derefter med plastik og bind den fast.

  • Hold sphagnummoset vådt. Efter et par uger skulle du se rødder vokse gennem plasten.
  • Som et alternativ til sphagnummos, brug en sandkompost af god kvalitet. Hold dette kompostmedium fugtigt.
  • Rødder vokser om 2-3 uger, hvis den podede stilk er sund og betingelserne er varme og fugtige.

Metode 4 af 4: Voksende ahorn træ bonsai

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 7
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 7

Trin 1. Skær den podede stamme fra hovedtræet

Efterhånden som rødderne vokser mere og mere og bliver brune, skæres transplantatet ved at skære det lige under den nye rod.

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 8
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 8

Trin 2. Læg små småsten i bunden af gryden til dræning

Fyld beholderen delvist med humus af god kvalitet (en god blanding består af 80% bark og 20% tørv, da begge har en tendens til at stimulere fin fibrøs rodvækst og giver god dræning). Åbn plastfolien og forstyr ikke rødderne. Plant dette nye træ og tilføj jord efter behov for at styrke træet i krukken.

Tilsætning af sphagnummos vil være meget nyttig, især i områder med hårdt vand (vand, der har et højt mineralindhold)

Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 9
Lav et japansk Maple Bonsai Tree Trin 9

Trin 3. Sæt en lille stang i

Turus hjælper med at holde træet på plads, når det vokser. Enhver bevægelse kan skade træets skrøbelige rødder.

Lav et japansk ahornbonsai -træ Trin 10
Lav et japansk ahornbonsai -træ Trin 10

Trin 4. Nyd det nye træ

Find et udendørs område, der er egnet til opbevaring af bonsai, f.eks. En veranda, en haveseng eller en terrasse. Bonsai er ikke en plante, der er egnet til at placeres indendørs. Hvis du bringer det indendørs, skal du beholde det i kun 1 eller 2 dage, og derefter returnere det udenfor. Indbring bonsai i kun en time hver dag om vinteren.

  • Skygge ahornbonsai i de første par år. Lad ikke bonsai være udendørs, hvor den er nået af frost i de første 2 til 3 år, fordi træet kan dø. Anbring ikke planten et blæsende sted, og anbring ikke bonsai et sted, der er udsat for direkte sollys hele dagen.
  • Gød bonsai med en afbalanceret gødning, efter at skud vises indtil sensommeren. Om vinteren gødes med et lavt nitrogenindhold eller ingen nitrogengødning.
  • Lad ikke ahornbonsai tørre ud. Maple bonsai skal altid være i let fugtige forhold. Brug om muligt regnvand til vanding i stedet for postevand, da regnvand er meget sundere for træer. Vand bonsai regelmæssigt, så planten vokser sundt.
  • Lær at style din bonsai, når træet er vokset sig stærkt. Dette er tiden for dig at gøre, hvad naturen normalt gør, og sætte træet til at ligne en bonsai. Bonsai skal omhyggeligt trimmes og bindes med tråd. Det kræver meget øvelse at få det rigtigt, men det er en del af det sjove at dyrke din egen bonsai.

Tips

  • For en beskrivelse af de forskellige sorter af japansk ahorn, se Japanese Maples: The Complete Guide to Selection and Cultivation, fjerde udgave, af Peter Gregory og J. D. Vertrees (ISBN 978-0881929324). Denne bog vil hjælpe dig med at forstå træets vækstadfærd, for generelt vokser en bonsai mere eller mindre som et stort træ plantet i jorden.
  • Du kan dyrke japansk ahornbonsai fra frø, hvis du ønsker det. Denne metode vil selvfølgelig tage meget længere tid, men kan være ideel, hvis du ikke vil dyrke en bonsai fra et trætransplantat. Typer af Acer palmatum kan let dyrkes af frø. Når det vokser fra frø, kan udseendet af et ahorn træ variere meget, og dette kan være en af dets hovedattraktioner.
  • Japansk ahorn podning foretages bedst i midten til slutningen af foråret, efter at løvet er vokset tilbage.
  • Blød aluminiumstråd eller kobber gaze kan bruges til at forme træet i enhver retning, du ønsker. Pak tråden ud fra den tykkeste og stærkeste del af bagagerummet, og vikl den derefter løst rundt om bagagerummet. Pak ikke tråden for tæt sammen, da træet kan blive beskadiget og efterlade et ar. Bare vikl den rundt om stilken, ikke kvæl den.
  • Flyt bonsai -træet i en ny krukke om foråret hvert andet eller tredje år for optimal vækst. Skær ca. 20% af trærødderne på hver side og bund. Vand bonsai grundigt i den nye gryde.
  • Skær de nye skud af, efter at 2 til 4 modne blade er vokset. Gør dette trin hele året.
  • I områder med hårdt vand tilsættes en forsyrer (organisk syre) til jorden i gryden, to gange om året.

Advarsel

  • Bladlus kan virkelig godt lide knopperne af japanske ahorn, der bare vokser. Udryd så hurtigt som muligt, ellers kan disse skadedyr få bladernes form til at deformeres.
  • Hvis bladene forbliver grønne og ikke ændrer farve om efteråret, betyder det, at bonsai modtager for lidt lys og bør formeres.
  • Sphagnummos må ikke flyttes eller forstyrres under denne proces.
  • Nye rødder er meget skrøbelige og let beskadigede. Vær forsigtig, når du åbner plasten og planter bonsai i en gryde.
  • Pak ikke tråden for tæt sammen, når du danner træet. Tråde, der er for stramme, kan beskadige træet og efterlade ar, der vil tage år at helbrede. Stramme bånd kan også ændre træets form, når det vokser.
  • Rodrot forårsaget af for meget vanding eller komprimeret vand i jorden er bonsai -plantens største fjende. Sørg for, at jorden har god dræning og ikke overvand. Hvis der ser ud til at stå vand på overfladen, betyder det, at kvaliteten af jorddræning er dårlig, og plantemediet skal udskiftes.

Anbefalede: