Sådan transporteres last på cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan transporteres last på cykel
Sådan transporteres last på cykel

Video: Sådan transporteres last på cykel

Video: Sådan transporteres last på cykel
Video: Den nye pige - En film om mobning 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil medbringe skiftetøj, mens du cykler, medbringe campingudstyr til touring eller bringe mange dagligvarer fra dagligvarebutikken, kan du bruge en cykel til dette formål. Der er mange muligheder at vælge imellem til at transportere last på en cykel. Du finder helt sikkert en metode, der fungerer bedst, enten ved at bruge et lastestativ med en cykeltaske eller ved at bruge en forreste kurv og forskellige typer poser. Der er forskellige typer specialiserede cykler til at rumme gods, der kan købes, så de passer til dine behov.

Trin

Metode 1 af 3: Installation af lastestativer

Bær last på en cykel Trin 1
Bær last på en cykel Trin 1

Trin 1. Vælg et stativ monteret på bagsiden af cyklen for at få en stor lastekapacitet

Racket er et stativ monteret på toppen af baghjulet på cyklen. Du kan binde last oven på den direkte, vedhæfte en øre (en taske specielt designet til cykellastestativer) eller placere en tom kasse oven på stativet som et lastrum.

Hvis du kun installerer et stativ, er den bageste reoltype den bedste mulighed, samtidig med at den giver mest lastkapacitet

Bær last på en cykel Trin 2
Bær last på en cykel Trin 2

Trin 2. Tilføj en forreste lastestativ på cyklen for at øge lastekapaciteten

Racket foran på cyklen er monteret direkte over forhjulene og er mindre end det bageste rack. Bind en belastning på den, fastgør en lille cykeltaske, eller brug den som en holder til at fastgøre en kurv eller styrepose.

Hvis du ikke har brug for en stor lastekapacitet, kan du kun installere det forreste stativ uden at installere det bageste stativ

Bær last på en cykel Trin 3
Bær last på en cykel Trin 3

Trin 3. Brug lastnet, rackbånd eller elastiksnore til at fastgøre belastningen på stativerne

Lastnet er fleksible net, der har kroge i hjørnerne til at holde genstande på cyklens lastestativ. Hyldebånd fungerer på samme måde, men er lavet af reb i stedet for et net. En bungee ledning kan også bruges, hvis den er sikkert fastgjort til lasten og fastgjort til enden af stativet.

Dette er den billigste måde at transportere last med lastestativer på. Karo -net eller rack -slips sælges til omkring 50.000 IDR, og bungee -snore er endnu billigere

Bær last på en cykel Trin 4
Bær last på en cykel Trin 4

Trin 4. Fastgør cykeltasken til siden af cyklen som en moderne multifunktionsmulighed

Pennier er en taske specielt designet til at blive fastgjort til siden af et lastestativ. Det er let at fastgøre og fjerne fra stativet med clips, stropper eller kroge, så du kan tage det med dig, uanset hvor du går.

Tasker sælges generelt parvis (en pose til den ene side af hylden), og prisen spænder fra IDR 500.000 til 3.000.000 IDR

Tip: Tasker sælges i forskellige modeller og størrelser. Du kan købe smukke tasker for at krydre udseendet på din hverdagscykel eller superfunktionelle vandtætte cykeltasker til at tage på cykeltur.

Metode 2 af 3: Brug af en taske, kurv, rem eller campingvogn

Bær last på en cykel Trin 5
Bær last på en cykel Trin 5

Trin 1. Bær en rygsæk eller postpose til at bære små læs

En almindelig rygsæk er nok til at bære en lille belastning på cyklen. Postposer bæres normalt ved at hænge dem på siderne af kroppen, så din ryg forbliver "ren" og føles køligere, når du cykler i varmt vejr.

Cykel- og udendørs udstyrsbutikker sælger normalt rygsække og posttasker specielt designet til cyklister for at gøre rideoplevelsen mere behagelig

Bær last på en cykel Trin 6
Bær last på en cykel Trin 6

Trin 2. Installer en kurv, kasse eller kiste for at give det et funktionelt antikt udseende

Der findes forskellige typer kurve, der kan fastgøres på forsiden af styret eller på siden af lastestativet til opbevaring af last. En anden mulighed er at fastgøre kurven med skruer eller installere en stor kasse for at rumme flere belastninger.

  • Kurve er meget lette at fjerne, når de ikke er nødvendige, mens kasser eller kasser, der er fastgjort til lastestativer, er lidt sværere at fjerne.
  • Husk at bære genstande med åbne beholdere forhindrer dem i at blive beskyttet mod regn. En vandtæt taske eller lastdæksel vil løse dette problem.

Tip: Du kan bruge enhver kasse eller kiste til at give den den funktion og det look, du ønsker. For eksempel kan du købe en trækasse fra en materielbutik eller endda genbruge en mælkekasse af plast til et funktionelt DIY -look.

Bær last på en cykel Trin 7
Bær last på en cykel Trin 7

Trin 3. Brug en håndtaske eller en sadeltaske til at bære små, vigtige ting

Der findes forskellige typer små tasker, der er designet til at placeres foran cykelstyret, cykelstellet eller under sædet. Denne taske er fantastisk til opbevaring af ting, du tager med på en cykeltur, såsom reparationssæt, små værktøjer eller personlige ting, fra mobiltelefoner til tegnebøger.

Du kan finde en lang række små tilbehørstasker i en cykelbutik eller udendørs forsyningsbutik for at ændre din cykel og bære forskellige typer gods

Bær last på en cykel Trin 8
Bær last på en cykel Trin 8

Trin 4. Fastgør belastningen til cykelstellet med stropper eller elastiksnor

Brug rammebånd, gummistropper eller kabelbindere til at fastgøre last til cykelrammen. Sørg for, at stropperne ikke flosser og forstyrrer cykelmekanismer, f.eks. Bremser.

  • Stelstropperne er specielt fremstillet med velcro for at fastgøre belastningen til cykelrammen. Gummisnore, f.eks. Dem, der bruges til at binde ski sammen, samt store gummibånd og almindelige bungee -snore kan også bruges.
  • Det punkt, hvor sædebøjlen møder undervognen og punktet mellem cyklens undervogn og topramme (nær hovedrammen) er et godt sted at sikre lasten med denne metode.
Bær last på en cykel Trin 9
Bær last på en cykel Trin 9

Trin 5. Køb en cykelvogn til at transportere bulkfragt

Mange campingvogne i forskellige former og størrelser er designet til at blive fastgjort bag på en cykel til at transportere en masse gods. Køb en campingvogn, der kan fastgøres til bagagerummet under sædet eller bagrammen.

  • Campingvogne er en god mulighed, hvis du hele tiden vil have din cykel let og fri for last, men ønsker at kunne bære store laster nu og da.
  • Cykelcampingvogne er ofte i stand til at bære last på op til 45 kg eller mere og sælges i vandtætte varianter eller endda modeller designet specielt til specifik last.

Metode 3 af 3: Køb af en cykel kun til last

Bær last på en cykel Trin 10
Bær last på en cykel Trin 10

Trin 1. Køb en longtail -ladcykel for mange modifikationsmuligheder

Longtail -cykler har en udtrækkelig bagreol, der kan ændres med store øre, kasser, kasser eller endda ekstra sæder. Vælg en longtail -ladcykel, hvis du vil tilpasse dig forskellige måder at transportere last på.

  • Longtail -ladcykler har ofte åbne øre, et net til sikring af lasten i toppen og valgfrie håndtag eller bagsæder.
  • Longtail -ladcykler sælges i intervallet IDR 10.000.000 til IDR 20.000.000 eller endnu mere.
  • Husk, at disse typer lastcykler er større og sværere at manøvrere end almindelige cykler eller andre lastcykler.
Bær last på en cykel Trin 11
Bær last på en cykel Trin 11

Trin 2. Køb en ny cykel som en lastbærer, der er robust og let at køre

En nyttecykel er en almindelig cykel med et tykkere stel, så den kan tåle mere vægt. Disse cykler er lettere at køre og lettere at manøvrere end omfangsrige lastcykler, men stadig i stand til at bære tunge byrder.

Utilitycykler har normalt også metalkurve eller stativer, der fastgøres direkte til rammen, så de kan bruges direkte til læsning

Bær last på en cykel Trin 12
Bær last på en cykel Trin 12

Trin 3. Vælg en lastbilcykel til at transportere kassefragt foran styret

En cykelbil (cykelbil) ligner i størrelse og form en almindelig cykel, men med et mindre forhjul. Denne cykel har en holder eller kasse på forsiden af styret til transport af gods.

Dette er en god mulighed, hvis du vil have en ladcykel, der ikke er for omfangsrig eller tung, men stadig har plads til at transportere last i fronten, hvis det er nødvendigt

Bær last på en cykel Trin 13
Bær last på en cykel Trin 13

Trin 4. Køb en kassecykel til at bære store læs foran cyklen

Denne cykel har en længere akselafstand og mindre hjul foran. Der er et firkantet område eller fladt lastområde mellem styret og forhjulet, der er tæt på jorden.

  • Boxcykler er en god mulighed for at transportere gods rundt i byen, for eksempel for at levere købmandsordrer. Denne cykel kan også bruges som en mobil madvogn.
  • Boxcykler sælges undertiden til ganske høje priser i intervallet Rp. 25.000.000 til Rp. 60.000.000.

Tip: Denne type ladcykel er også kendt som Long Johns eller Bakfiets.

Bær last på en cykel Trin 14
Bær last på en cykel Trin 14

Trin 5. Køb en lastcykel eller rickshawcykel for en mere stabil løsning

Denne cykel ligner en boxcykel, men har et tredje hjul foran eller bagpå. Denne cykel er mere stabil og afbalanceret til at bære tung last foran, men er sværere at manøvrere under sving.

Du kan købe en trehjulet ladcykelvariant, som er dyrere og kan vippes i sving, så den kan manøvrere som en almindelig cykel

Tips

  • Medbring en lufttæt pose eller køler for at holde maden kølig, mens du handler. Maden kan lægges i en koffert eller kurv.
  • Enhver last kan øge den samlede last. Hvis du forsøger at køre hurtigt, tilbagelægge lange afstande eller vil gå gennem en meget skråning, skal du prøve at holde lasten let.
  • Kontakt en medarbejder på en cykelbutik for at hjælpe dig med at vælge det rigtige udstyr og installere det korrekt, hvis du ikke ved, hvordan du gør det selv.

Advarsel

  • Sørg for, at der ikke er stropper, taskehjørner eller andet, der kan forstyrre rotation af hjul, pedaler, cykeludstyr eller bremser.
  • Fastgør din last for at være sikker. Brug en elastisk snor eller rem til at fastgøre lasten på plads.
  • Sørg for, at du kan balancere og kontrollere cyklen, mens du bærer lasten, inden du kører på motorvejen. Svingende eller skiftende belastninger kan forstyrre balancen på cyklen, og tunge belastninger på bagsiden eller enderne af cykelakslen kan få cyklen til at vippe baglæns.
  • Hvis du kører om natten, skal du sørge for, at ingen cykellygter er blokeret af lasten. Du kan købe et lys, der kan fastgøres til lastestativet for at få et klarere overblik.

Anbefalede: