Sådan rengøres en pc (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan rengøres en pc (med billeder)
Sådan rengøres en pc (med billeder)

Video: Sådan rengøres en pc (med billeder)

Video: Sådan rengøres en pc (med billeder)
Video: Udførelse af en HP systemgendannelse på en HP notebook med Windows 8 2024, Kan
Anonim

Støv og snavs er pc'ens værste fjender. Når støv samler sig og klæber til blæsere og komponenter, er det sværere for pc'en at "ånde", og det er mere sandsynligt, at den overophedes. Dette vil belaste hardwaren, så dens levetid kan blive kortere. Rengøring af din pc regelmæssigt kan øge din computers levetid betydeligt, og hvis du gør det regelmæssigt, bør det kun tage et par minutter at rengøre den. Se trin 1 herunder for at komme i gang.

Trin

Del 1 af 4: Rengøring af computerkassen

Rengør en pc Trin 1
Rengør en pc Trin 1

Trin 1. Bestem, hvor computeren skal støvsuges

Du vil bruge trykluft og en støvsuger til at fjerne det meste af støvet fra computerens inderside. Så find et sted at blæse støvet ud uden at bekymre dig om at blive snavset. Du kan bruge garagen eller arbejdsbordet, eller bare gøre det udendørs, hvis det ikke regner.

Opsæt dit skrivebord, så du nemt kan åbne din computer uden at bøje dig over eller placere den på jorden

Rengør en pc Trin 2
Rengør en pc Trin 2

Trin 2. Saml det nødvendige udstyr

Du skal bruge en plus skruetrækker, trykluft (både i dåsen og gennem kompressoren), en lille støvsuger, der kan komme ind i tætte sprækker, en tandbørste og 99% isopropylalkohol.

  • Brug ikke en gammel støvsuger med metalspids, da disse støvsugere normalt er dårligt jordet og kan beskadige komponenter. De bedste suckers er de nyere håndholdte modeller med forlængelige plastslanger.
  • Den anvendte tandbørste skal have bløde børster og skal være ny.
Rengør en pc Trin 3
Rengør en pc Trin 3

Trin 3. Luk computeren, og tag alle eksterne enheder ud af stikkontakten

Sluk computeren, og afbryd alle kabler på bagsiden. Sørg for, at skærmen, eventuelle USB -kabler, ethernetkabler, højttalerkabler eller andre kabler er taget ud af stikkontakten. Sluk for kontakten på strømforsyningen, og tag derefter netledningen ud.

Rengør en pc Trin 4
Rengør en pc Trin 4

Trin 4. Læg computeren på siden

Placer computeren på siden på arbejdsbordet. Sørg for, at stikket på bagsiden af kabinettet er placeret tættest på overfladen. Disse stik fastgøres til bundkortet (bundkortet) og kan hjælpe med at sikre, at du fjerner det korrekte sidepanel.

Rengør en pc Trin 5
Rengør en pc Trin 5

Trin 5. Fjern sidepanelet

Fjern skruerne, der fastgør sidepanelet. Disse skruer findes langs bagsiden af computeren. De fleste moderne kabinetter har skruer, der kan fjernes uden værktøj, men du skal bruge en skruetrækker til at skrue ældre modeller af eller skrue for tætte skruer.

Sæt skruerne til side, så de ikke går tabt

Rengør en pc Trin 6
Rengør en pc Trin 6

Trin 6. Udfør indledende støvsugning

Afhængigt af hvor længe din computer ikke er blevet renset, kan udseendet af din computers indhold være ganske uhyggeligt. Støv har en tendens til at ophobes og klæbe til nogle komponenter, og hele interiøret kan dækkes af et fint, gråt lag. Brug støvsugeren til at udforske computerens inderside og suge meget støv fra komponenter og sprækker.

Vær forsigtig med ikke at lade sugespidsen ramme nogen af komponenterne, mens du udforsker indersiden. Mange af komponenterne indeni er meget skrøbelige, og din hardware kan blive beskadiget, hvis benene eller stikene er bøjede

Rengør en pc Trin 7
Rengør en pc Trin 7

Trin 7. Brug trykluft til at blæse støv fra revnerne

Tag en dåse trykluft eller en luftkompressor og blæs hårdt for at nå åbningen. Brug et vakuum til at reducere mængden af støv, der spredes ved at blæse.

  • Undgå lange, lange slag, da dette vil gøre dåsen med trykluft uudholdelig, fordi den er for kold.
  • Rengør ikke blæseren med trykluft. Blæser på blæseren kan få den til at snurre hurtigere, end den burde, og muligvis beskadige blæseren.
Rengør en pc Trin 8
Rengør en pc Trin 8

Trin 8. Rengør blæseren med sug og alkohol

Brug et vakuum til at fjerne meget støv på ventilatorbladene. Dyp en tandbørste i sprit, og skrub forsigtigt alt støv væk, der klæber til bladet.

  • Ventilatoren bliver lettere at rengøre, hvis du fjerner den først. Du bliver nødt til at fjerne skruerne, der fastgør blæseren til kabinettet, og fjern derefter kablet, der forbinder blæseren med bundkortet. Sørg for at notere, hvor blæseren er installeret, så du nemt kan geninstallere den, når blæseren er færdig med at rengøre.
  • Sørg for at geninstallere blæseren i samme retning som før du fjerner den. Ventilatoren blæser i en retning, og vending af luftstrømmen kan påvirke motorkøling betydeligt. De fleste blæsere udskriver en pil på toppen af dækslet, hvilket angiver den retning, blæseren blæser.
Rengør en pc Trin 9
Rengør en pc Trin 9

Trin 9. Fjern komponenter til dyb rengøring

Selvom sugning og fjernelse af støv er tilstrækkelig til en grundlæggende rengøring, skal du fjerne hver komponent for at rengøre den grundigt. Sørg for, at du er korrekt jordet, før du rører ved eventuelle interne komponenter. Placer den fjernede del på en antistatisk overflade, såsom træ eller gummi.

  • Du kan fjerne grafikkortet ved at fjerne skruerne, der fastgør det til sagen, slippe tapperne nedenunder og derefter forsigtigt trække det lige ind. Du bliver nødt til at tage netledningen ud for at fjerne den helt. Læg grafikkortet på et arbejdsbord, og brug en børste og sprit til at fjerne genstridig støv.
  • Ved at fjerne harddisken og alle optiske drev, vil du have lettere ved at rengøre, da disse komponenter ofte opbevares i områder, der er svært tilgængelige. For at fjerne drevet skal du åbne begge sider af kabinettet, så du kan nå skruerne, der holder drevsiden. De fleste optiske drev trækkes ud fra kabinettets forside, efter at skruerne er fjernet.
  • Ved at fjerne CPU -køleren kan du rense sprækker i kølelegemet samt børste støv af ventilatorerne. Hver type kølelegeme kan have en anden installationsmetode, så sørg for at tjekke dokumentationen, før du fjerner den. Nogle kølelegemer kræver, at du fjerner beslaget bag på bundkortet. Den CPU-køler, der er blevet fjernet, skal påføres med ny termisk pasta for at kunne tilsluttes igen.
Rengør en pc Trin 10
Rengør en pc Trin 10

Trin 10. Rengør varmen

Afhængigt af dit kappe kan der være spor af varme på blæseren eller luftstrømmen. Brug trykluft til at blæse den ud af kabinettet, og fjern derefter eventuelle spor af varme på ydersiden med en støvsuger.

Del 2 af 4: Rengøring af tastaturet

Rengør en pc Trin 11
Rengør en pc Trin 11

Trin 1. Tag tastaturet ud

Du skal endda tage stikket ud af tastaturet, før du suger snavs af toppen af tastaturet. Dette vil hjælpe med at reducere risikoen for elektrostatisk skade.

Rengør en pc Trin 12
Rengør en pc Trin 12

Trin 2. Brug en støvsuger

Kør spidsen af støvsugeren over tasterne på brættet. Tryk på hver knap under rengøring, så du kan nå hullerne.

Rengør en pc Trin 13
Rengør en pc Trin 13

Trin 3. Vend tastaturet om, og ryst det

Hold tastaturet på hovedet på en arbejdsflade, der er let at rengøre (eller ikke behøver rengøring, som udendørs). Kør dine hænder over tasterne, mens du ryster tastaturet med hovedet på hovedet. Du vil se meget snavs blive skubbet ud.

Rengør en pc Trin 14
Rengør en pc Trin 14

Trin 4. Adskil knappen

For at rengøre tastaturet grundigt skal du adskille hver tast for at lette rengøring og adgang til indersiden af brættet. At skille alle knapperne ad er lidt af et kedeligt job, men du kan undgå at skulle udskifte et snavset tastatur med et nyt.

  • For at adskille knappen skal du trykke på knappen på forsiden af den knap, du vil fjerne. Indsæt en flad genstand, f.eks. En bilnøgle eller en skruetrækker med en flad hoved, under den knap, du vil fjerne. Lirk forsigtigt på knappen, indtil den springer ud og slippes. Gentag denne proces, indtil alle knapper slippes.
  • Mellemrumstasten er lidt vanskelig at skille ad, så hold mellemrumstasten vedhæftet.
  • Tag et foto af tastaturet, før du fjerner alle knapperne for let genmontering.
Rengør en pc Trin 15
Rengør en pc Trin 15

Trin 5. Adskil tastaturet

Når alle knapperne er frigivet, kan du adskille tastaturdækslet. Vend tastaturet om, og fjern alle fastgørelsesskruerne. Hold alle disse små komponenter adskilt for at sikre, at du ved, hvor hver enkelt er placeret.

Hver type tastatur har en anden måde at adskille på, og nogle tastaturer kan ikke skilles ad

Rengør en pc Trin 16
Rengør en pc Trin 16

Trin 6. Vask alle komponenter

Efter demontering af tastaturet vaskes de fleste komponenter. Plastdele kan vaskes i opvaskemaskinen eller vaskes i hånden. Hver knap kan vaskes i hånden, eller du kan lægge dem alle i en overdækket opvaskemaskinkurv.

  • De fleste tastaturer har en gummikontaktpude, der giver en fjeder til knappen. Denne komponent er ikke elektronisk og kan vaskes i opvaskemaskinen eller rengøres med varmt vand og sæbe.
  • Vask ikke noget, der har logik eller kredsløb, og vask ikke nogen ledninger. Du kan rengøre det med gnidningssprit og en børste.
Rengør en pc Trin 17
Rengør en pc Trin 17

Trin 7. Omarranger tastaturet

Når alt er vasket og tørt, kan du sætte det hele sammen igen. Sørg for, at alle komponenter er samlet igen på samme måde som før brættet blev skilt ad. Se billedet af tastaturet til din reference, når du installerer knapperne.

  • Du kan vedhæfte alle knapper igen ved blot at trykke dem direkte på plads.
  • Sørg for, at alle knapper, der skal installeres, er helt tørre og afkølede, før de installeres. Fugt kan beskadige tastaturet, når du sætter det i igen.

Del 3 af 4: Rengøring af musen

Rengør en pc Trin 18
Rengør en pc Trin 18

Trin 1. Tag musen ud af stikkontakten

Inden du rengør musen, skal du sørge for at have taget stikket ud af computeren. dette hjælper musen med at blive beskadiget under rengøringsprocessen.

Rengør en pc Trin 19
Rengør en pc Trin 19

Trin 2. Rengør knappen

Brug en klud eller børste dyppet i alkohol og gnid knapperne forsigtigt. Brug en tandstikker til at rense mellemrummene mellem knapperne og fjerne snavs indeni. Tør overflader, der kan røres eller gnides under brug.

Rengør en pc Trin 20
Rengør en pc Trin 20

Trin 3. Rengør linsen

Vend musen og se på objektivet nedenunder. Blæs snavs ud med trykluft, og brug derefter en vatpind dyppet i sprit til at tørre linsen af for at fjerne eventuelt fanget støv.

Rengør en pc Trin 21
Rengør en pc Trin 21

Trin 4. Rengør gummipuden

De fleste mus har en lille gummipude langs bunden. Denne pude hjælper musen med at bevæge sig på berøringspladen (musemåtte). Brug en klud dyppet i sprit til at fjerne støv og snavs, der sidder fast på gummipuden. Tør hele bunden rengjort.

Rengør en pc Trin 22
Rengør en pc Trin 22

Trin 5. Rens musens touchpad

Disse lejer kan have samlet et lag støv og snavs på deres overflade. De fleste musemåtter tåler opvaskemaskine, men du kan vaske dem i hånden.

Del 4 af 4: Rengøring af skærmen

Rengør en pc Trin 23
Rengør en pc Trin 23

Trin 1. Sluk skærmen

Sørg for, at skærmen er frakoblet computeren. Dette hjælper med at forhindre statisk opbygning.

Rengør en pc Trin 24
Rengør en pc Trin 24

Trin 2. Tør af med en tør klud

Brug en mikrofiberklud eller en blød klud til at skrubbe skærmen. Vælg ikke eller pluk snavs. Kør blot kluden frem og tilbage hen over skærmen for at fjerne støv.

Brug ikke køkkenrulle, toiletpapir eller ansigtspapir, som normalt er ru og kan beskadige skærmen

Rengør en pc Trin 25
Rengør en pc Trin 25

Trin 3. Lav en rengøringsopløsning

Du kan købe en særlig rengøringsopløsning, men du kan også lave din egen hjemme ved at blande 50:50 destilleret vand og hvid eddike. Dup eller spray på kluden, og gnid derefter kluden forsigtigt hen over skærmen.

  • Sprøjt ikke rengøringsopløsningen direkte på skærmen, da opløsningen kan sive ind i den og beskadige komponenterne.
  • Undgå rengøringsopløsninger, der indeholder ammoniak, såsom Windex eller ethylalkohol.

Anbefalede: