3 måder at skrive en konklusion på et litteraturopgave

Indholdsfortegnelse:

3 måder at skrive en konklusion på et litteraturopgave
3 måder at skrive en konklusion på et litteraturopgave

Video: 3 måder at skrive en konklusion på et litteraturopgave

Video: 3 måder at skrive en konklusion på et litteraturopgave
Video: 👍Самые лучшие спицы для вязания, которые сами вяжут, а я отдыхаю! Мой выбор и рекомендации для вас 2024, Kan
Anonim

Litteratur essays er lavet til at analysere og evaluere litterære værker eller visse aspekter i en litteratur. Du kan blive bedt om at skrive et litteraturopgave som en opgave til et sprogundervisning eller en opgave til et litteraturkursus. Efter at have arbejdet hårdt med det, er du måske næsten færdig med dit essay, men har svært ved at skrive konklusionen. En god konklusion skal kunne styrke specialets erklæring samt udvide essaystudiet kort i fire til seks sætninger. Du skal også oprette en effektiv afsluttende sætning, så dit essay ender med et godt indtryk i læserens øjne.

Trin

Metode 1 af 3: Forstærk afhandlingserklæring

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 1
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 1

Trin 1. Gentag dit speciale på en anden måde

Gentag ikke afhandlingen med den samme sætning som skrevet i åbningen. Genskriv dog specialet, så det ser anderledes ud i konklusionsafsnittet. Dette vil vise, at du bruger din specialestilling som grundlag for dit essay og føler dig sikker nok til at ændre din skrivning. Ændre specialformatets sprogstil og ordvalg i begyndelsen af essayet.

  • For eksempel kan en teseerklæring i begyndelsen af et essay skrives sådan: "Selvom der er mange tragedieelementer i Andera Hiratas roman 'Padang Bulan', falder strukturen, temaet og indstillingen, der hovedsageligt bruges, inden for komediegenren."
  • Du kan omskrive specialopgørelsen ved at ændre stilen på den originale specialestilling og bruge mere specifikke ordvalg. F.eks. Kunne en omskrevet teseerklæring læse "på trods af de tragiske elementer i Andera Hiratas roman 'Padang Bulan' passer historien, temaet og den overordnede indstilling af historien stadig godt inden for komediegenren."
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 2
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 2

Trin 2. Lav en revision af dit speciale

Som en anden mulighed kan du også revidere din specialeopgave for at gøre den mere klar og dybdegående. Gentag essayets indledende afsnit, og læs omhyggeligt din speciales erklæring. Derefter skal du sørge for, at afsnittets indhold matcher udsagnet. Overvej om dit speciale er stadig relevant for essayet eller kan revideres. Foretag justeringer, så afhandlingserklæringen afspejler essayets indhold mere grundigt.

  • For eksempel kan din originale afhandling lyde "selvom der er mange tragedieelementer i Andera Hiratas roman 'Padang Bulan', falder strukturen, temaet og indstillingen for det meste inden for komediegenren."
  • Du kan muligvis revidere det for bedre at passe til det overordnede indhold i essayet; "Bortset fra de tragiske begivenheder i Andrea Hiratas roman 'Padang Bulan', gør afsnitsstrukturen, temaerne omkring kærlighed og livets kamp samt de unikke karakterer i den romanen stadig værdig til at blive inkluderet i komedien genre."
  • Store revisioner af essayopgaven skal kun foretages for at tilpasse udsagnet til essayets fulde indhold. Sørg for, at den indledende specialestilling, som du bruger, stadig supplerer eller repræsenterer den reviderede specialestilling i konklusionsafsnittet.
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 3
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 3

Trin 3. Skriv en specialestilling i begyndelsen af konklusionen

At skrive konklusionsafsnittet skal starte fra et speciale, der er blevet omskrevet eller revideret. Dette vil tydeliggøre konklusionens retning og vise, at det er relateret til essayets indhold. Herefter kan du bruge den omskrevne specialestilling som grundlag for at skrive et afsluttende afsnit.

Du behøver ikke at skrive sætningerne "i konklusion", "i konklusion" eller "For at afslutte ovenstående", før du skriver specialet i konklusionsafsnittet. Disse sætninger kan få din skrivning til at føles for formel eller stilret. Opret dog et nyt afsnit, og indsæt den omskrevne teseerklæring i begyndelsen af afsnittet for at lave en konklusion

Metode 2 af 3: Skrivning af den midterste del af konklusionen

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 4
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 4

Trin 1. Brug samme sprog og diktion som det indledende afsnit

Den midterste del af essaykonklusionen består normalt af tre til fem sætninger. Sætningen skal udvide essaystudiet med sprog og diktion, der ligner det indledende afsnit. Læs den indledende del af essayet igen for at identificere stil og diktion. Tag en sætning eller et udtryk, du kan lide fra passagen, og omskriv det i afslutningsafsnittet. Dette gør det muligt for afslutningsafsnittet at smelte ind i resten af dit essay.

  • For eksempel kan du skrive indstillingens indvirkning på romanens genre i det indledende afsnit. Derefter kan du omskrive sætningen og inkludere den i afslutningsafsnittet.
  • Hvis du bemærker en ændring i hovedideen i kroppen efter genlæsning af åbningen, skal du muligvis revidere åbningsafsnittet og bruge resultaterne til at lave en midterste konklusion.
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 5
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 5

Trin 2. Brug det samme tema og forklaring i hele essayet

Du kan også bruge de temaer og forklaringer, der blev brugt i begyndelsen af essayet, til at drage konklusioner. Der kan være et tema fra et bestemt afsnit eller en specifik beskrivelse af et af kapitlerne i romanen, som du dækkede i essayet og gerne vil have med i konklusionen. Der kan være et bestemt tema, der vises i selve brødteksten, som du vil understrege igen ved afslutningen.

For eksempel fokuserer dit essay måske på at diskutere temaet om kampen for livet i Andera Hiratas roman Padang Bulan. Du kan understrege dette tema ved at inkludere en passage i romanen, der beskriver dette aspekt

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 6
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 6

Trin 3. Brug relevante citater fra læsefærdighedstekster

Medtagelse af relevante citater fra læsefærdighedstekster i konklusionsafsnittet kan gøre din skrivning stærkere og mere effektiv. Der kan være citater, som du kan lide, men som ikke helt passer ind i afsnittets brødtekst. Der kan også være citater, der kan opsummere det fulde indhold af dit essay. Brug citater til at understøtte din specialestilling og påstande i essayet.

For eksempel, hvis dit essay fokuserer på temaet om kampen for livet i romanen Padang Bulan, kan du inkludere tekstcitater, der illustrerer dette tema

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 7
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 7

Trin 4. Giv grunde til, hvorfor læsere skal læse dit essay

Tænk over, hvorfor læsere bør bekymre sig om indholdet af dit essay, og hvorfor essays fokus er så vigtigt. At give hast til læseren kan give dig en idé til at færdiggøre essayet ved at oprette et afsluttende afsnit.

For eksempel, hvis du skriver et essay baseret på bogen "Laskar Pelangi" af Andera Hirata, kan du skabe hastende karakter for læseren ved at knytte romanens indhold til spørgsmålet om ulighed i uddannelseskvaliteten i Indonesien. Du kan skrive din mening i afslutningen af essayet

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 8
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 8

Trin 5. Opsummer dit essay

Som en del af konklusionen kan du også opsummere essayet i en solid sætning. Nævn ikke indholdet af essayet i detaljer eller nævn ting, der er blevet diskuteret tidligere. Dette får din skrivning til at se kedelig ud. Fokuser i stedet på de centrale spørgsmål i essayet og relater dem til dit speciale. På denne måde kan du bevise, at punkterne i essayet er relevante for det aktuelle emne.

For eksempel kan du opsummere dit essay ved at skrive "Baseret på analysen af scenerne mellem karaktererne i romanen 'Laskar Pelangi' er det klart, at Andera Hirata forsøger at rejse spørgsmålet om ulighed i uddannelse direkte i Indonesien."

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 9
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 9

Trin 6. Indtast ikke nye oplysninger

Medtag ikke nye oplysninger eller synspunkter i dine konklusioner. Dette vil kun forvirre læseren og få essayet til at føle sig ubalanceret. Konklusionen bør omhandle de ting, der allerede er anført i essayet, ikke introducere nye ideer.

Metode 3 af 3: Afslutning af konklusionen

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 10
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 10

Trin 1. Afslut konklusionen med at skrive en stærk beskrivelse eller detalje fra den tekst, du brugte

At skrive en god afsluttende sætning er nogle gange meget vanskelig. Som en mulighed kan du bruge stærke skildringer eller detaljer i den læsefærdighed, der appellerer til læseren. Disse beskrivelser eller detaljer bør være relevante for essayets fokus og samtidig styrke dit speciale.

For eksempel, hvis fokus i dit essay er på temaet livets kampe, kan du skrive et afsnit af romanen, der diskuterer hovedpersonens kampe for at overleve

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 11
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 11

Trin 2. Afslut konklusionen med en enkel og klar sætning

Skriv en klar, letlæselig afsluttende sætning. Den sidste sætning er kort, klar og kort og vil efterlade et godt indtryk i læserens øjne.

Genlæs din sidste sætning, og fjern unødvendige eller forvirrende ord. Forenkle den sidste sætning i konklusionen for at få den til at fremstå kortfattet og klar

Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 12
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 12

Trin 3. Tilslut dit essay til den bredere kontekst

En anden måde at afslutte at skrive en konklusion på er at knytte dit essay til et bredere problem eller en nutidig kontekst. Se efter måder at relatere temaet eller ideen i essayet til et bredere problem eller nutidigt problem i medierne. Dette er en fantastisk måde at få et essay til at virke relevant for den aktuelle situation.

  • For eksempel kan du relatere et essay om romanen "Laskar Pelangi" af Andrea Hirata til moderne spørgsmål omkring uddannelsesmæssige forskelle mellem regioner i Indonesien.
  • Kom ikke med opsigtsvækkende udsagn i det sidste afsnit for at formidle din mening. At koble essayet til en større kontekst er fint. Men at koble det til ting, der ikke er klare, såsom "antallet af fattigdom i verden" eller "forskellen i mindsteløn mellem regioner" vil kun forvirre læseren og svække konklusionen af essayet.
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 13
Skriv en konklusion til et litterært essay Trin 13

Trin 4. Rediger afslutningsafsnittet, inden du sender essayet

Når du er færdig med at drage dine konklusioner, skal du læse teksten igen for stavefejl, grammatiske fejl eller tegnsætningsfejl. Læs afslutningsafsnittet højt for at sikre, at det lyder pænt og "flydende". Du kan endda bede en anden om at kontrollere det, hvis du har tid til at sikre, at specialets erklæring og den afsluttende sætning har en stærk forbindelse. Sørg for, at skrivestilen og sproget, der bruges i konklusionen, nøjagtigt matcher den skrivestil og det sprog, du bruger i hele essayet.

Anbefalede: