Sådan laver du et slot af pap (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du et slot af pap (med billeder)
Sådan laver du et slot af pap (med billeder)

Video: Sådan laver du et slot af pap (med billeder)

Video: Sådan laver du et slot af pap (med billeder)
Video: Create a Music Poster Design with Me! 2024, Kan
Anonim

For slotsfans kan det være et sjovt projekt at lave et papslot. Du kan genbruge brugt pap til at lave et middelalderligt fort som en del af et skoleprojekt eller for at glæde børnene. Dette projekt giver dig mulighed for at kanalisere din kreativitet og samtidig være miljøvenlig.

Trin

Metode 1 af 2: Oprettelse af en slotsmodel

Byg et slot ud af papkasser Trin 1
Byg et slot ud af papkasser Trin 1

Trin 1. Find den rigtige papkasse

Pap, der er stærk og har en stabil form, er det bedste valg. Et godt eksempel er pap, der bruges til at udskrive papir. En kornkasse, tissueboks eller skokasse kan også være gode valg. Du skal også samle fire ruller pap, f.eks. En rulle toiletpapir eller køkkenpapir, afhængigt af størrelsen på det slot, du vil bygge.

Byg et slot ud af papkasser Trin 2
Byg et slot ud af papkasser Trin 2

Trin 2. Bestem din slotsmodel

Se på fotos eller illustrationer af ægte slotte til inspiration og tegn designs på et stykke papir. I denne artikel er designet af det anvendte slot meget enkelt, bestående af kun fire vægge med traditionelle befæstninger og fire papruller, der skal tjene som tårne. Derefter tilføjer du en voldgrav omkring slottet. Hvis du vil designe et mere komplekst slot, skal du overveje:

  • Opret et tårn, der er adskilt og kan stå alene.
  • Lav et centralt tårn, hvor prinsen eller prinsessen er begrænset, med vinduer, så de fattige ædle kan se ud.
Byg et slot ud af papkasser Trin 3
Byg et slot ud af papkasser Trin 3

Trin 3. Arranger kasserne for at få en idé om slottets form

Læg pap på arbejdsområdet, og arranger derefter de fire lange ruller på hvert hjørne af pap (brug ikke klæbemiddel til at klæbe det, det gør du senere). Vurder tårnets størrelse med den pap, der bliver hovedborgen. Juster tårnstørrelsen, hvis det er nødvendigt.

  • Hvis du vil have et højere tårn, skal du vælge en længere rulle, f.eks. En køkkenrulle eller plastfolie.
  • Hvis du foretrækker et kortere tårn, kan du blot klippe rullen til den ønskede størrelse. Sørg for, at alle fire ruller har samme længde.
Byg et slot ud af papkasser Trin 4
Byg et slot ud af papkasser Trin 4

Trin 4. Skær bastionsmønsteret på toppen af pap

Befæstninger var vægge, der omgav slottet og normalt var rektangulære i form vekslende med åbne rum af samme størrelse. Brug en lineal til at måle og mønstre jævnt fordelt firkanter på tværs af toppen af pap. Brug saksen til at skære firkantede former ud, der repræsenterer åbne rum til at skabe borgens vægge.

  • En anden mulighed er at skære en firkantet form ud på et stykke pap og bruge det til at skabe et mønster omkring pap.
  • Prøv at lave en firkantet form, der sidder tæt omkring pap på lige store afstande.
Byg et slot ud af papkasser Trin 5
Byg et slot ud af papkasser Trin 5

Trin 5. Tegn stenmønsteret på et stort stykke aluminiumsfolie

Mål pladen af aluminiumsfolie, så den dækker hele fortvæggen. Spred et folieark ud over arbejdsområdet og tegn et mønster af skiftevis sten ved hjælp af en sort permanent markør.

  • For at gøre dette skal du starte i bunden og tegne firkanter af samme størrelse, alle forbundet sammen, langs bunden af aluminiumsfolien.
  • For at oprette den næste række af sten oven på den første række, skal du starte ved midtpunktet af den første firkant i den nederste række og tegne firkanter, der dækker halvdelen af stenene til venstre og højre for den første række.
  • Fortsæt med at tegne sten efter dette mønster, indtil du når toppen.
  • Hvis du vil have et mørkere slotslook, kan du bruge Bristol Board eller gråt eller brunt håndværkspapir.
Byg et slot ud af papkasser Trin 6
Byg et slot ud af papkasser Trin 6

Trin 6. Dæk hele slottet med dekoreret aluminiumsfolie

På den måde vil slottet ikke ligne pap. Derudover vil slottets overflade være glattere og skinnende. Påfør en lille mængde håndværkslim på pap og fastgør folien til hver væg og rundt om tårnet. Væggene dækkes med folie, både for og bag.

  • Fold det overskydende aluminiumsfolie over toppen af væggen for at dække det eksponerede pap.
  • Saml folien øverst på tårnet for at dække det øverste hul på rullen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 7
Byg et slot ud af papkasser Trin 7

Trin 7. Lim tårnene til hjørnerne af borgvæggene

Mål højden på hjørnet af væggen. Brug en blyant til at tegne en streg på siden af tårnet, der har samme størrelse som hjørnet af slotsmuren. Start nederst og træk en linje til toppen af tårnet. Brug en saks til at lave snit i en linje langs tårnvæggen. Påfør lim på overfladen af snittet. Pin hvert tårn til hjørnet af pap. Tryk på og hold det lim-udtværede snit ind i hjørnet af slottet, og vent på, at limen klæber til væggen.

Byg et slot ud af papkasser Trin 8
Byg et slot ud af papkasser Trin 8

Trin 8. Lav en voldgrav rundt om slottet

Skær et stykke Bristol Board eller håndværkspapir i en firkant med afrundede kanter. Sørg for, at det er større end slottet, så det ligner en sø eller voldgrav, der omgiver slottet. Refleksionen af aluminiumsfolien vil give en interessant vandeffekt.

Byg et slot ud af papkasser Trin 9
Byg et slot ud af papkasser Trin 9

Trin 9. Byg slotsbroen

Skær det sorte håndværkspapir i små firkanter med en afrundet top for at give en illusion af plads, der fører ind i slottet. Brug derefter den sorte dør til at lave det samme mønster på brunt papir eller pap, og skær derefter papiret ud for at danne en bro. Lim strimler af sort papir på forsiden af slotets vægge for at skabe døren. Læg strimlerne af brunt papir vandret foran døren, og lim dem derefter til skyttegraven.

  • Mål papiret, så det er langt nok til at passere gennem grøften.
  • For at oprette en liftbro -effekt skal du vedhæfte et stykke snor til hver af oversiderne af den sorte dør. Lim den anden ende af tråden til toppen af broen på hver side. Dette vil skabe en illusion om, at en kæde bruges til at løfte broen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 10
Byg et slot ud af papkasser Trin 10

Trin 10. Tilføj enhver anden dekoration, som du tror kan supplere slottets overordnede udseende

I dette tilfælde kan du lave et tag til tårnet med flag eller bannere hængende på befæstningerne.

  • For at lave et tårntag skal du bare danne en kegle ud af papir i den rigtige bredde og lime den oven på hvert tårn.
  • Lav middelalderlige flag og bannere af håndværkspapir og lim dem til tandstikker for at lave flag, der kan sættes på tårnets tag. Du kan også lime banneret øverst på fortets forside, over døren.

Metode 2 af 2: Oprettelse af et slot til leg

Byg et slot ud af papkasser Trin 11
Byg et slot ud af papkasser Trin 11

Trin 1. Brug en stor papkasse

De bedste muligheder er papskabe eller papkøleskabe. Du skal bruge en kasse, der er stor nok til, at børnene kan kravle ind og lege indeni.

  • Du kan købe papskabe fra virksomheder, der tilbyder flytjenester.
  • Du kan muligvis få gratis pap fra en lokal butik, der sælger husholdningsartikler.
  • For at oprette flere rum eller gulve inden for slottet skal du vælge pap i forskellige former og størrelser. En kartonvaskemaskine eller tørretumbler er også velegnet til dette projekt.
Byg et slot ud af papkasser Trin 12
Byg et slot ud af papkasser Trin 12

Trin 2. Forstærk pap med tape

Placer pap med den øverste klap i stående position. Tape båndet til hjørnerne af de indre papklapper ved hjælp af tape. Dette trin gør kartonen højere med en åbning øverst på pap.

Hvis du vil tilføje sjove farver til pap, skal du bruge farvet tape, såsom malertape, på papens yderste hjørner. Overvej at oprette en rockeffekt på ydersiden af pap ved hjælp af det samme tape

Byg et slot ud af papkasser Trin 13
Byg et slot ud af papkasser Trin 13

Trin 3. Opret en bolværkseffekt langs toppen af pap

Mål toppen af den ene side af pap fra det ene hjørne til det andet. Divider denne længde med et lige tal, f.eks. 12 eller 8. Brug en lineal til at måle og tegne en kasse den længde og bredde, du har beregnet, startende med et af hjørnerne øverst på pap. Tag skæreværktøjet til at skære denne æskeform ud. Du vil bruge det som en skabelon.

  • Hvis pap er 60x60x60 cm, og du dividerer det med 10, vil din æske skabelon være 6 cm.
  • Placer skabelonen ved siden af hullet i toppen af pap. Juster skabelonens kanter med den ene side af hullet.
  • Marker den anden side af skabelonen øverst på pap, og flyt derefter skabelonen rundt, så den flugter med den nyoprettede linje. Lav det firkantede mønster, og skær det derefter ud.
  • Gentag denne proces for at oprette et gittermønster omkring kartonens top, skiftevis mellem kassen og den åbne sektion og skabe en befæstningseffekt.
Byg et slot ud af papkasser Trin 14
Byg et slot ud af papkasser Trin 14

Trin 4. Opret et vindue

Tegn et vindue øverst til venstre på slottet. Du skal lave en tynd firkant med en afrundet top. Vinduets størrelse skal være bred nok, så barnet kan se udenfor. Skær vinduet ved hjælp af skæreværktøjet.

Byg et slot ud af papkasser Trin 15
Byg et slot ud af papkasser Trin 15

Trin 5. Lav døren

Tegn en firkant med en afrundet top nederst til venstre på pap. Døren skal være større end vinduet og bred nok til, at barnet kan kravle ind. Skær døren af med et skæreværktøj, men du behøver kun at skære siderne og toppen, mens bunden forbliver på pap.

Pas på ikke at beskadige døren, når du skærer den. Denne dør bliver din liftbro

Byg et slot ud af papkasser Trin 16
Byg et slot ud af papkasser Trin 16

Trin 6. Tilslut liftbroen

Brug en boremaskine eller skruetrækker til at lave to huller i pap, et på hver side af toppen af lågen. Træk en nylonsnor igennem disse huller forfra og bagpå, og bind derefter en knude på indersiden af pap. Lav to huller mere på hver side af liftbroen, du lige har skåret. Træk den anden ende af rebet gennem dette hul, og bind en knude, hvor det rører jorden, så rebet ikke løsner.

  • Du kan styrke disse huller ved at lime tape langs kanterne. På den måde vil dette område være mere holdbart.
  • Barnet kan hæve og sænke liftbroen ved at trække knuden fra kassen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 17
Byg et slot ud af papkasser Trin 17

Trin 7. Tegn detaljer omkring vinduer og døre

Brug en stor markør eller maling til at tegne en slutsten over dørens bue. Formen er et rektangel lidt større end en firkantet kasse, hvor to sider strækker sig i visse vinkler. På den måde vil oversiden være lidt større end bunden. Du kan gøre denne overside let buet.

  • Brug denne første dæksten til at tegne et lignende rektangel over buen til bunden af døren. Gentag den samme proces på den anden side.
  • Brug den samme teknik til at oprette detaljer omkring vinduet. Du kan også tegne en kasse langs bunden af vinduet. Det er nogenlunde samme størrelse som det rektangel, du tegnede tidligere.
Byg et slot ud af papkasser Trin 18
Byg et slot ud af papkasser Trin 18

Trin 8. Dekorer slotsmurene

Brug kraftig maling eller permanent tusch til at tegne stenmønsteret på papvæggen. Start med at tegne et vandret rektangel i bunden af pap og forbinde det med et andet rektangel af samme størrelse omkring bunden af pap.

  • For at tegne et andet stenlag skal du starte ved midtpunktet af en af rektanglerne og tegne en linje op derfra for at oprette siderne af rektanglet og starte det andet stenlag. Den anden side skal trækkes fra midten af den næste sten på bundlaget. Forbind de to sider med den vandrette linje øverst.
  • Gentag denne teknik, indtil du har tegnet et stenmønster over slotsmurene.
  • Dette trin kan være en god mulighed for at få børnene med. Du kan også tegne en streg med en blyant og bede børnene om at markere det med tusch eller maling.
Byg et slot ud af papkasser Trin 19
Byg et slot ud af papkasser Trin 19

Trin 9. Zoom ind på slottet

Hvis du vil lave et større slot, skal du vedhæfte et andet pap til hovedpappen. Brug en pap, der er mindre end den første pap, og juster den ved siden af hovedpappen, og lav et firkantet mønster i henhold til papstørrelsen, hvor du vil forbinde de to. Skær firkanterne efter de linjer, du tegnede på hovedpappen. Sæt klappen i den ene ende af den nye pap gennem hullet, og fastgør den inde i hovedboksen ved hjælp af tape for at forhindre, at den glider.

Fortsæt dit arbejde med at tilføje vinduer, detaljer og tegne stenmønstre på hvert nyt stykke tilføjet til slottet

Tips

  • Når du beklæder pap med aluminiumsfolie, skal du bruge meget store ark, ikke små ark. Dette vil gøre det lettere for dig at få et mere jævnt resultat. Du har muligvis brug for en andens hjælp til at udføre dette trin.
  • Ingen grund til at bruge nyt pap. Du kan genbruge brugt pap.
  • Du behøver ikke bruge varm lim. Brug bare rigtig god lim eller stærk tape.
  • Genbrug alt. Dette projekt skal være let at lave ved hjælp af varer, du har derhjemme eller varer, du ikke længere bruger på kontoret.
  • Hvis du bygger et slot med et lille barn, skal du give ham eller hende opgaven med at dekorere slottet, når du er færdig med de vanskelige dele af forsamlingen. Børn vil føle sig lykkelige, når de får muligheden for at få slottet til at se mere attraktivt ud.
  • Du kan bruge rigtige flag eller lave en med en tandstikker og et stykke papir.

Advarsel

  • Hvis du har almindeligt pap (ikke belagt med aluminiumsfolie), anbefales det ikke at male, da kartonen kan blive for våd. Bedre bare at bruge en markør.
  • Små børn bør være under opsyn, når de bruger skarpe genstande som f.eks. Saks.

Hvad du har brug for til en slotmodel

  • Brugt papkasse
  • 4 ruller karton
  • Lineal
  • Farvet papir
  • Blyant
  • Sølvpapir
  • Lim
  • Saks
  • Reb

Hvad du har brug for til Castle Play

  • Store papkasser (f.eks. Dem, der bruges til at pakke husholdningsapparater)
  • Lineal
  • Skærer
  • gaffatape
  • Maling
  • Whiteboard markør
  • Reb

Anbefalede: