3 måder at fjerne vokaler fra sange på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fjerne vokaler fra sange på
3 måder at fjerne vokaler fra sange på

Video: 3 måder at fjerne vokaler fra sange på

Video: 3 måder at fjerne vokaler fra sange på
Video: LÆR AT SPARKE LANGT! 2024, Kan
Anonim

Vil du lave karaoke -numre? Du kan lære at fjerne vokallinjer fra en sang, så kun instrumentet er tilbage. Selvom det er svært at undvære at dæmpe sangen, er der en række tips og teknikker, du kan prøve for at få den bedste lydkvalitet.

Trin

Metode 1 af 3: Eliminering af mellemkanalen

Fjern vokal fra sange Trin 1
Fjern vokal fra sange Trin 1

Trin 1. Brug et lydspor af høj kvalitet

Hvis du bruger en lydfil i lav kvalitet til software-redigering, lyder slutresultatet ikke så godt, når du prøver at udsende det heller. Du skal starte med en.wav- eller.flac -fil. Resultatet bliver klarere end en stærkt komprimeret.mp3 -fil.

Fjern vokal fra sange Trin 2
Fjern vokal fra sange Trin 2

Trin 2. Find vokalen i musikken

Stereosporene har alle to separate kanaler, med instrumenter og vokal spredt over begge. Bas, guitar og andre kanaler vil normalt blive skubbet til den ene eller den anden side, mens vokal normalt placeres i "midterkanalen". Dette gøres, så vokalen lyder "i midten". For at isolere dem skal du adskille disse midterste kanaler og vende en om.

  • Hvordan finder du ud af, hvor vokalen er? Lyt bare med hovedtelefoner i høj kvalitet. Hvis vokalen ser ud til at komme ud af begge kanaler på samme tid, betyder det, at vokalen er blandet i midten. Ellers er vokalen på den side, du kan høre.
  • Visse musikstilarter og optagelser vil have en anden balance mellem kanalerne. Hvis vokalen flyttes til en eller anden kanal i stedet for "i midten", er det lettere at fjerne dem.
  • Sange med flere effekter vil være sværere at adskille og vende tilbage. Der kan være små vokalekko, der er svære at fjerne.
Fjern vokal fra sange Trin 3
Fjern vokal fra sange Trin 3

Trin 3. Importer lyden til det valgte redigeringssoftware

Denne grundlæggende proces kan udføres ved hjælp af ethvert redigeringsprogram, der giver dig mulighed for at vende spor til en bestemt kanal. Selvom værktøjernes nøjagtige placering for hvert program vil variere noget, er den grundlæggende proces den samme for følgende programmer:

  • Frækhed
  • Pro værktøjer
  • Ableton
  • Grund
Fjern vokal fra sange Trin 4
Fjern vokal fra sange Trin 4

Trin 4. Del kanalen i separate spor

I de fleste programmer kan du dele en lydfil i høj kvalitet, der er optaget i stereo, i to spor. Du finder en sort pil ved siden af sporetitlen, som du kan klikke på, før du vælger "Split Stereo Track". Nu har du separate kanaler at arbejde på individuelt.

Fjern vokal fra sange Trin 5
Fjern vokal fra sange Trin 5

Trin 5. Vælg en kanal, der skal vendes

Da begge numre har vokal, skal du vælge en. Dobbeltklik for at vælge hele nummeret, hvis du vil slippe af med hele sangens vokal.

Fjern vokal fra sange Trin 6
Fjern vokal fra sange Trin 6

Trin 6. Vend kanalen om

Når du har valgt nummeret, skal du vende det med funktionen "Effekt" og vælge "Inverter". Sangen lyder måske lidt underlig efter afspilning. Når det er vendt, skal sporet lyde som om det kommer fra siden, frem for midten.

Du bør stadig kunne høre nogle af vokalerne, men bare rolig. Du afslutter effekten, når lyden reflekteres tilbage til mono

Fjern vokal fra sange Trin 7
Fjern vokal fra sange Trin 7

Trin 7. Konverter filen tilbage til mono

Flet to stereokanaler tilbage til en kanal. Nu har du et kombinationsspor, der har mere amplitudereduktion. Det vil sige, at vokalen vil blive afsat, og instrumenteringen vil være brugbar. Du kan stadig høre sangerens stemme meget svagt i baggrunden.

Metode 2 af 3: Brug af brugerdefineret software

Fjern vokal fra sange Trin 8
Fjern vokal fra sange Trin 8

Trin 1. Vælg et program til fjernelse af vokal

Dette program kan fås via internettet til forskellige priser. Nogle programmer til fjernelse af vokaler er gratis at downloade, men de fleste skal købes. Hver software indeholder en installationsvejledning til programmet. Her er nogle programmer, du kan prøve til forskellige priser:

  • Vocal Remover Pro
  • IPE MyVoice Karaoke
  • Roland R-MIX
  • E-Media MyVoice
  • WaveArts -dialog
Fjern vokal fra sange Trin 9
Fjern vokal fra sange Trin 9

Trin 2. Installer lydudligningssoftware

Dette program er ikke tilgængeligt gratis og kan kun købes. Der følger en installationsvejledning med emballagen. Sørg for, at denne lydfjerner er kompatibel med computerens operativsystem og den lydfil, du bruger. Nogle lydudligningsprogrammer inkluderer:

  • Dyb lyd CSharp
  • APO Equalizer
  • Grafisk Equalizer Pro
  • Bom 2
Fjern vokal fra sange Trin 10
Fjern vokal fra sange Trin 10

Trin 3. Åbn sangfilen, og følg vejledningen

Hvordan hvert program fungerer er forskelligt, så kig efter vejledningen til brug, der følger med programmet til at guide dig. Denne proces er ganske let, især i software specielt lavet til at hjælpe brugerne med at optage karaoke -numre. Softwaren fjerner lydsporet automatisk.

Ved hjælp af equalizeren skal du normalt bare åbne lydudligningssoftwaren og afspille den musikfil, du vil redigere. Lydudligningen fjerner lydsporet automatisk

Fjern vokal fra sange Trin 11
Fjern vokal fra sange Trin 11

Trin 4. Indstil lydudligningen for at bevare bastonen

For at sikre, at sangen ikke mister bas, skal du foretage nogle justeringer. Indstil signaldæmpningen til +5 dB ved 200 Hz og derunder på venstre og højre kanal. Dette trin bevarer bastonen.

Metode 3 af 3: Omvendt højttalerfase

Fjern vokal fra sange Trin 12
Fjern vokal fra sange Trin 12

Trin 1. Forstå begrebet kanalfase

To lydbølger, der bevæger sig op og ned sammen siges at være "i fase". Når den ene bølge bevæger sig op på samme tid som den anden bevæger sig ned, siges begge bølger at være "ude af fase". De udfasede bølger annullerer hinanden, hvilket resulterer i en fladlinet lyd. Hvis du vender fasen i den ene højttaler, annulleres matchningen af bølgesignalet på den anden højttaler.

Effektiviteten af denne teknik er stadig diskuteret. I teorien kunne denne teknik fungere, men ikke som en måde at gemme en sangfil uden vokal

Fjern vokal fra sange Trin 13
Fjern vokal fra sange Trin 13

Trin 2. Find kablet, der fører til bagsiden af en højttaler

Hver højttaler er normalt forbundet med to ledninger, en positiv ledning og en negativ ledning. Normalt er farven rød og hvid, rød sort eller hvid og sort. Der er også en sort sort. Skift de to ledninger, der går ind i en højttaler.

  • Slut den røde ledning til den sorte ledning, og tilslut den sorte ledning til den sorte ledning.
  • Mange moderne stereoanlæg og almindelige højttalere tillader dig ikke at skifte kabler på bagsiden af begge højttalere. Nogle gange er de to kabler samlet i et kabel. Den eneste måde at bytte bundte ledninger er at skrue dem af eller genlodde stikene.
Fjern vokal fra sange Trin 14
Fjern vokal fra sange Trin 14

Trin 3. Brug en digital faseprocessor

Der er en særlig digital teknik kaldet Digital Signal Processors til at vende bølgerne i stereo eller hi-fi. Normalt er denne knap "Karaoke" -knappen, som vender den ene side af stereobilledets fase.

Hvis dit stereoanlæg eller din app har det, skal du bare trykke på denne knap, og hovedvokalen bliver meget svag eller forsvinder

Fjern vokal fra sange Trin 15
Fjern vokal fra sange Trin 15

Trin 4. Juster niveauet for at kompensere for tabet af vokal

Baggrundsvokaler blandes ofte mere til venstre eller højre, hvilket gør dem vanskelige at fjerne. Du bliver nødt til at synge med på denne vokal og betragte dem som din sanger, hvis du prøver at lave et karaoke -nummer.

  • At vende fasen påvirker i høj grad basbølgen. Så bas kan forsvinde med hovedvokal. Det digitale DSP Karaoke -system løser dette ved kun at vende fasen ved vokalfrekvenserne. Prøv at justere stereoniveauet for den rigtige lyd.
  • Avancerede stemmeafbrydende systemer eller programmer giver dig mulighed for at bestemme den frekvens, der vendes ud af fase.

Anbefalede: