Sådan tilsluttes et kamera til et stativ: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilsluttes et kamera til et stativ: 10 trin (med billeder)
Sådan tilsluttes et kamera til et stativ: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes et kamera til et stativ: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes et kamera til et stativ: 10 trin (med billeder)
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Et stativ er et trebenet kamerastativ, der tjener til at stabilisere kameraet, når du tager billeder. Et stativ kan hjælpe dig med at få skarpere fotos selv under dårlige lysforhold. Der er mange mærker og typer stativer på markedet, men de fleste stativer fastgøres til kameraer på samme måde. Læs videre for en grundlæggende oversigt over, hvordan du tilslutter dit kamera til et stativ.

Trin

Del 1 af 2: Forberedelse af stativet

Sæt et kamera på et stativ Trin 1
Sæt et kamera på et stativ Trin 1

Trin 1. Kontroller, om dit kamera har et stativbeslag

De fleste moderne kameraer kan monteres på et stativ, men nogle mindre kameraer kan ikke. Stativbeslaget er et lille hul med et skruegevind i bunden af kameraet. Diameteren er normalt 0,6 cm. Hvis der ikke er skruegevind i bunden af kameraet, kan du ikke montere kameraet på et stativ.

De fleste små automatiske kompaktkameraer har en 1/4-20 UNC-tråd. Større professionelle kameraer har generelt en 3/8-16 UNC-tråd

Image
Image

Trin 2. Fjern kameraets monteringsplade fra stativet

Kamerapladen er en plade til fastgørelse af kameraet til et stativ. Kig efter en klemme eller quick release -håndtag, der vil låse kamerapladen op fra stativets hoveddel. Der er flere måder at fastgøre kameraet til hoveddelen af et stativ, men de fleste stativer bruger en aftagelig kameraplade for at gøre det lettere at montere enheden.

  • Du behøver faktisk ikke at fjerne holderen fra stativet, men det vil gøre det lettere at skrue kameraet fast på stativet.
  • Sørg for, at pladen på stativet har samme størrelse som skruen på kameraet. Ikke alle kameraer passer til hver tallerken. Men du kan købe en ny plade, der både passer til kameraet og stativet.
Image
Image

Trin 3. Konfigurer stativet

Juster de tre ben, så stativet kan stå stabilt. Slip låsen på stativbenene, og løft den til den højde, du har brug for. Du kan faktisk tilslutte kameraet til stativet, før stativet sættes op - men kameraet er bestemt mere sikkert, hvis stativet først sættes op. Når stativet er oppe, skal du kontrollere, at alt er sikkert låst. I så fald skal du installere kameraet.

  • Stativet behøver ikke at stå helt fladt, men det skal være afbalanceret nok til at vippen ikke er synlig. Flade forhold er vigtigere for at tage panoramabilleder og flette flere fotos til ét bredt foto.
  • Nogle stativer har en boble vedhæftet, der hjælper dig med at stabilisere rammen. Ellers kan du købe eller låne en lille nivelleringsenhed.

Del 2 af 2: Installation af kameraet

Image
Image

Trin 1. Skru kameraet fast på stativet

Kameraet kan skrues direkte på et stativ. Du skal muligvis spænde kameraet på plads, du skal muligvis stramme skruerne for at holde kameraet stabilt. Kig efter gevindhullet i bunden af kameraet. Hvis kameraet kan skrues direkte på et stativ, skal kamerapladen (stativmontering) have en passende skrue. Drej kameraet på stativet, indtil begge sidder godt fast.

  • Nogle stativer har et lille skruehoved i bunden af pladen. Spænd eventuelt skruehovedet fra under pladen i stedet for at dreje pladen på kameraet.
  • Tilbehøret skal være fast, men ikke for stramt. Skruer, der er for stramme, vil skabe belastning på monteringssystemet, hvilket kan beskadige kameraet eller stativet.
Image
Image

Trin 2. Fastgør kameraet til stativet

Nogle stativhoveder bruger en fastspændingsmekanisme i stedet for en simpel skrue. Andre bruger klemmer til at fuldføre skruerne. Placer kameraet forsigtigt mellem klemmerne, og kontroller fastgørelsesmekanismen. Du skal muligvis stramme skruen eller drejeknappen for at få klemmen til at sidde tæt på kameraet. Juster det, indtil enheden klikker sikkert på plads.

Image
Image

Trin 3. Sæt kamerapladen på stativet igen

Hvis du fjernede pladen for at gøre det lettere at montere kameraet, skal du sørge for at sætte den på igen, så stativet kan bruges. Drej quick release -grebet igen, fastgør pladen til stativhovedet, og slip håndtaget. Hvis du er i tvivl, skal du bare vende trinene om, som da du fjernede kamerapladen fra et stativ.

Sæt et kamera på et stativ Trin 7
Sæt et kamera på et stativ Trin 7

Trin 4. Tag et billede

Du kan rotere kameraet på et stativ for at optage ved panoreringsteknik (kameraet bevæger sig i objektets retning). Du kan også altid flytte stativet og kameraet til et mere bekvemt sted. Inden optagelse skal du kigge gennem søgeren for at kontrollere, om objektivet peger præcis, hvor du vil have det. Sørg for, at stativet er plant og stabilt, når du skyder.

Problemløsning

Image
Image

Trin 1. Sørg for at bruge den rigtige kameraplade

Kontroller, om kamerapladen, du skal bruge, er kompatibel med stativet. Hvis du har problemer med at fastgøre pladen til dit stativ, kan det skyldes, at pladen ikke passer til stativet. De fleste producenter har deres eget monteringssystem. Du kan ikke fastgøre kamerapladen til et stativ, hvis de to ikke matcher.

Sæt et kamera på et stativ Trin 9
Sæt et kamera på et stativ Trin 9

Trin 2. Hæng kameratasken på stativets midterstolpe

Hvis du stadig har problemer med at få klare fotos på ustabil jord, skal du hænge en kamerataske - eller et objekt med lignende vægt - på midterposten. Dette vil gøre stativet mere stabilt og hjælpe med at reducere rystelser.

Sæt et kamera på et stativ Trin 10
Sæt et kamera på et stativ Trin 10

Trin 3. Monter ikke kameraet direkte på stativbenene

De fleste professionelle stativer sælges med separate stativben og hovedpakker. På denne måde kan fotografer tilpasse det udstyr, de har brug for, nøjagtigt.

Hvis kameraet på et stativ ikke kan drejes, så skal du selv overliste det. Køb et stativhoved

Tips

  • Hvis du ikke har et stativ eller ikke kan bruge det af en eller anden grund, kan måden du holder dit kamera forbedre fotokvaliteten. Brug begge hænder: den ene holder kamerahuset og den anden holder linsen. Hold kameraet tæt på kroppen som en støtte. Du kan også stabilisere kameraet på en væg; eller placer den et stabilt sted under, oven på en kamerataske eller oven på en lille ballastpose.
  • Hvis du har dit kamera monteret korrekt på et stativ, men billederne stadig er slørede, skal du købe en fjernudløser. Prøv også selvudløserindstillingen på kameraet. Du kan også kontrollere, om kameraet har en billedstabilisatorindstilling. Overvej også at bruge en højere ISO, en hurtigere lukkerhastighed eller at bruge en blitz - alt sammen kan hjælpe med at stabilisere billedet.
  • Prøv at lave dit eget stativ. Selvom du ikke kan montere kameraet på et stativ, skal du stabilisere billedet ved at understøtte enheden med en robust genstand. Du kan endda lave din egen stabiliseringsenhed. Lav et panoramisk stativhoved, en stativvægtpose eller lav en flaskehætte til stativ.

Anbefalede: