Sådan siger du godt på spansk: 12 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan siger du godt på spansk: 12 trin
Sådan siger du godt på spansk: 12 trin

Video: Sådan siger du godt på spansk: 12 trin

Video: Sådan siger du godt på spansk: 12 trin
Video: 5 tips der giver dig topkarakter - Hack dig til et 12-tal (1:3) 2024, Kan
Anonim

At lære det grundlæggende i konversationsspansk er en ting, men at lære at tale som en ægte spansktalende er en helt anden ting. At kunne udtrykke din beundring med ord som "fantastisk" og "sejt" rækker langt i at have naturlige og flydende spanske samtaler med andre mennesker. Ligesom på engelsk er der flere måder at udtrykke beundring på spansk, så at lære et par eksempler vil gøre dine samtaler mere interessante og varierede.

Trin

Metode 1 af 2: De officielle ord for "Great"

Sig fantastisk på spansk Trin 1
Sig fantastisk på spansk Trin 1

Trin 1. Brug "impressionante

"Dette ord betyder bogstaveligt" fantastisk ", men bruges oftere på samme måde som" fantastisk "på indonesisk. Det er et meget nyttigt ord at huske, fordi det bruges i alle spansktalende lande.

  • Dette ord udtales "im-press-i-o-NAN-te." Den næstsidste stavelse udtales mere fast (som med mange andre spanske ord).
  • Sørg for at udtale alle i'erne som e på engelsk (som ordet "te"). Bogstavet r udtales mere subtilt ved at svinge tungen til mundtaget. Bogstavet r lyder svagt, meget ligesom lyden af d i det engelske ord "stige".
Sig fantastisk på spansk Trin 2
Sig fantastisk på spansk Trin 2

Trin 2. Brug "asombroso" til "fantastisk"

Du kan kun bruge dette ord som et adjektiv til at beskrive noget imponerende. For eksempel: "La película fue asombrosa" ("Filmen var fantastisk").

Dette ord udtales "a-som-BRO-soo" eller "a-som-BRO-sa" afhængigt af om ordet er maskulint eller feminint. Her bruger vi igen lyden af bogstavet r, der ligner bogstavet d på engelsk. Sørg også for at udvide alle o'erne (som det engelske ord "havre") i dette ord

Sig fantastisk på spansk Trin 3
Sig fantastisk på spansk Trin 3

Trin 3. Brug "increíble" til "ekstraordinær"

Du kan bruge dette ord som et adjektiv som "asombroso" eller som et enkelt udråb som "wow!" For eksempel, hvis nogen fortæller dig noget utroligt, kan du sige "utroligt!"

Dette ord udtales "in-cray-II-blei." Bemærk, at lydspændingen påføres den anden i i denne stavelse.

Sig fantastisk på spansk Trin 4
Sig fantastisk på spansk Trin 4

Trin 4. Brug "imponente" til at "imponere"

Dette ord bruges også almindeligt som et adjektiv. For eksempel kan et stort maleri af din yndlingsmaler på et museum kaldes "una Pintura imponente" ("et imponerende maleri").

Dette ord udtales "im-po-NEN-te". Bemærk, at den næstsidste stavelse udtales med en kort e -lyd (som ordet "rød" på engelsk), mens e -lyden i den sidste stavelse er længere (som det engelske ord "ray")

Sig fantastisk på spansk Trin 5
Sig fantastisk på spansk Trin 5

Trin 5. Brug "¡dig

"som et udråbstegn. Du kan bruge dette ord i stedet for" wow! "eller" great "på indonesisk. Dette er en mere almindelig brug, du kan bruge det til at beskrive alt, hvad du synes er fantastisk.

Dette ord udtales "AN-da." Sørg for at understrege den første stavelse, omtrent som "on" (ikke "egen") på engelsk

Metode 2 af 2: Lokale populære vilkår

Sig fantastisk på spansk Trin 6
Sig fantastisk på spansk Trin 6

Trin 1. Brug "guay" til at sige "cool

" Dette let udtalte enstavelsesord bruges til at udtrykke noget behageligt eller behageligt. Dens anvendelse ligner meget ordet "cool" på engelsk. Du kan bruge dette ord alene eller som et generelt adjektiv. For eksempel "es muy guay" ("Det er så fedt").

Dette ord udtales "GWAY." Det rimer med "pie" eller "rug" (ikke "play" eller "ray") på engelsk

Sig fantastisk på spansk Trin 7
Sig fantastisk på spansk Trin 7

Trin 2. Brug "¡Órale

"som et indskud i Mexico. Som i Indonesien bruges nogle populære spanske ord ikke i alle spansktalende lande. Dette ord er populært i Mexico og bruges på samme måde som" fantastisk! "på engelsk eller" cool! "på indonesisk. For eksempel kan du råbe dette ord, når du ser den fantastiske fodboldteknik fra din yndlingsspiller.

"¡Órale!" udtalt "O-rah-le." Fremhæv den første "o" lyd og udtal forsigtigt bogstavet "r" som beskrevet ovenfor.

Sig fantastisk på spansk Trin 8
Sig fantastisk på spansk Trin 8

Trin 3. Brug "macanudo" i Honduras og Mellemamerika

Udtrykket betyder bogstaveligt talt "stærkt" eller "stort", men har en lignende betydning som "cool" eller "stor". Brug dette ord som et adjektiv. For eksempel: "un vuelo macanudo" ("stor flyvning").

Dette ord udtales "ma-ka-NUU-do." Bemærk, at bogstavet d udtales meget blødt, meget gerne den t lyd i "the" på engelsk.

Sig fantastisk på spansk Trin 9
Sig fantastisk på spansk Trin 9

Trin 4. Brug "padrísimo" i Mexico

Udtrykket er også populært blandt spansktalende i Mexico. Dens bogstavelige betydning er "meget faderlig", men det bruges som et populært udtryk for at udtrykke "cool" eller "stor".

  • Dette ord udtales "pa-d-RII-si-mo." Det kan være svært at udtale en blød r efter en d på spansk. Hvis du har problemer, kan du prøve at placere spidsen af din tunge bag dine fortænder og derefter vende den tilbage mod midten af din mund, mens du udtaler d.
  • Du kan også sige "¡qué padre!" ("så sejt!") som en indskydning.
Sig fantastisk på spansk Trin 10
Sig fantastisk på spansk Trin 10

Trin 5. Brug "barbaro" i Argentina

Dette ord betyder bogstaveligt talt "barbarisk", uhøfligt eller uciviliseret. Men betydningen er positiv i denne sammenhæng, der ligner "stor" eller "god!".

Dette ord udtales "BAR-ba-ro." Sørg for at lægge stress på den første stavelse

Sig fantastisk på spansk Trin 11
Sig fantastisk på spansk Trin 11

Trin 6. Brug "bacán" i Chile

Dette ord, der bruges på forskellige måder, har flere forskellige betydninger. Du kan bruge det som en indskydning som "cool!" eller "fantastisk!" Eller brug den til at sige "mand" eller "dreng" uformelt. For eksempel "Juan es un bacán" ("Juan er en virkelig sej fyr").

Dette ord udtales "Baa-KAN." Den anden stavelse rimer med "fisk" på indonesisk.

Sig fantastisk på spansk Trin 12
Sig fantastisk på spansk Trin 12

Trin 7. Brug "pura vida" i Costa Rica

Denne sætning, der bogstaveligt talt betyder "rent liv" eller "virkeligt liv", bruges i vid udstrækning af costaricanere til at formidle en række forskellige betydninger. Du kan bruge denne sætning alene til at formidle "fantastisk" eller "cool". Du kan bruge den til at sige "tak" eller som et kompliment. Du kan endda bruge det til at sige hej eller farvel, som "aloha" på hawaiisk. Denne sætning er også så populær, at den betragtes som et Costa Ricas slogan. Du vil ofte høre denne sætning talt i Costa Rica.

  • Denne sætning udtales "puu-rah VII-tha."
  • Udtal ikke bogstavet r eller t højt for "pura". "Puta" er et hårdt bandeord, som du bør undgå at udtale.

Tips

  • Prøv at bruge Forvo til at hjælpe med din udtale. Dette websted har videoer af indfødte talere, der siger ordene i denne artikel med deres native accent.
  • Der er mange flere måder at udtrykke beundring på spansk. Prøv at spørge spansktalende omkring dig for at finde ud af, hvordan de siger "fantastisk", og måske har du en chance for at lære et rigtigt lokalt populært udtryk!

Anbefalede: