Sådan forlader du et partnerskab: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan forlader du et partnerskab: 10 trin (med billeder)
Sådan forlader du et partnerskab: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan forlader du et partnerskab: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan forlader du et partnerskab: 10 trin (med billeder)
Video: Коллектор. Психологический триллер 2024, Kan
Anonim

Et partnerskab er en virksomhed, hvor to eller flere mennesker deler ejerskab og bidrager til, at virksomheden udføres. En partner beslutter nogle gange at forlade partnerskabet af forskellige årsager, måske fordi de ikke længere ønsker at forpligte sig til den forretning, de er i, eller ønsker at gå på pension. Nogle gange ønsker en partner at starte sin egen forretning modsat. At forlade et partnerskab kræver planlægning og samarbejde med den partner, der er efterladt.

Trin

Del 1 af 2: Forberedelse til at gå

Skriv et tilskudsforslag Trin 18
Skriv et tilskudsforslag Trin 18

Trin 1. Hent partnerskabsaftaledokumentet

Partnerskabsaftalen skal være udarbejdet og lavet før partnerskabets dannelse. Denne aftale definerer myndighedsfordelingen og ansvaret for hver partner og beskriver vilkår og procedurer, hvis en partner beslutter at trække sig fra partnerskabet.

  • Se aftalen "salg-køb". Denne aftale vil definere de betingelser, som en partner skal opfylde, før han fratræder. For eksempel kan en salgs-købsaftale angive den pris, partnerskabet ville betale for at købe aktier i en partner, hvem der måtte købe aktierne, og hvilke omstændigheder der kunne udløse købet.
  • Hvis du ikke længere har en kopi af partnerskabsaftaledokumentet, skal du bede en af partnerne om at kopiere deres eller få en kopi fra den, der er udpeget som partnerskabsregistreringslederen.
Bliv en softwareingeniør Trin 6
Bliv en softwareingeniør Trin 6

Trin 2. Se en advokat

Du skal se en advokat, hvis du vil forlade partnerskabet. En erfaren forretningsadvokat kan hjælpe dig med at forstå statslige love eller territoriale love og begrænsningerne i en partnerskabsaftale. For at finde en erfaren forretningsadvokat kan du besøge advokatforeningens websted i dit område, som helt sikkert vil levere henvisning eller henvisningstjenester.

  • Sørg for at se din egen advokat, ikke en partnerskabsadvokat. En advokat sværger til at være loyal over for sin klient. Hvis et partnerskab har sin egen advokat, er det advokatens ansvar at være loyal over for partnerskabet, ikke over for dig.
  • Derfor bør du også få din egen advokat, hvis der opstår en tvist mellem dig og en anden partner.
Vær rolig Trin 21
Vær rolig Trin 21

Trin 3. Vurder forretningsbetingelserne

Inden du taler med andre partnere om at ville forlade partnerskabet, bør du overveje forretningssituationen og betingelserne for partnerskabet. Du bør f.eks. Overveje eventuelle kontrakter, realkreditlån, pant eller andre personlige aftaler, der er involveret.

  • Overvej også, hvor meget partnerskabsvirksomheden er værd. Hvis et partnerskab opløses, får partnerne en andel af aktiverne og gælden i henhold til ejerandelen i partnerskabet.
  • Du kan anmode om, at partnerskabet vurderes til værdi. Gør dette ved at leje en virksomhedsvurderingstjeneste online. Vær dog opmærksom på, at ansættelse af en person til at vurdere partnerskabsforretningen indirekte vil signalere til andre partnere, at du vil forlade. Det er en god idé ikke at gøre dem mistroiske, før du virkelig har besluttet dig.

Del 2 af 2: Forladelse af partnerskabet

Kommuniker effektivt trin 9
Kommuniker effektivt trin 9

Trin 1. Diskuter din afgang med de andre partnere

Hvis partnerskabsaftalen ikke angiver afgangsbetingelserne, skal du tale med den anden person. For eksempel kan du acceptere at sælge din andel i partnerskabsvirksomheden eller aftale, at en anden partner kan købe din andel i virksomheden.

Du kan også acceptere at blive i partnerskabet, men ændre vægtdelingen i partnerskabsaftalen. I denne situation kan du få en majoritetsandel i partnerskabet og evnen til at træffe beslutninger på egen hånd, mens den anden partner er i en sekundær stilling. Ellers er det dig, der trækker dig tilbage til en sekundær stilling

Ansøg om børnebidrag Trin 8
Ansøg om børnebidrag Trin 8

Trin 2. Overvej mægling

Hvis du har problemer med at få enighed med andre partnere om vilkårene for at forlade, kan du overveje at bruge mæglingstjenester. Ved mægling mødes alle involverede parter med en neutral tredjepart (mægleren). Mæglerens opgave er at lytte til alle parters dispositioner og hjælpe med at nå frem til en indbyrdes behagelig løsning. Mægleren har ikke ret til at afgøre sager eller give mening om, hvem der har ret eller forkert.

Lokale domstole kan køre et mæglingsprogram. Ring til dem for at være sikker. En mægler fastsætter ofte gebyret mellem 900 tusind IDR og 5 millioner IDR (valutakurs på 13 tusinde IDR) pr. Time. Selvom det ved første øjekast ser dyrt ud, er det stadig meget billigere end omkostningerne ved et forlænget forsøg

Succes i netværksmarkedsføring Trin 16
Succes i netværksmarkedsføring Trin 16

Trin 3. Fjern dit navn fra ansvarsregistre og andre dokumenter

Hvis du har en identificeret kontrakt eller et andet dokument om, at du personligt tegner partnerskabet, skal du fjerne dit navn fra aftalen, før du forlader partnerskabet. Hvis dit navn ikke kan fjernes fra kontrakten, betragtes du stadig som en personlig garanti, selvom du ikke længere er partner.

  • Det er ikke let at fjerne dit navn fra kontrakten. Partnerskabet skal indføre en ny aftale, og denne gang uden dig som garant.
  • Desuden vil andre partnere muligvis ikke frigøre dig fra forpligtelser. I denne situation bør du hyre en advokat til at hjælpe med at forhandle en løsning med partnerskabet.
Vær en hemmelig agent Trin 9
Vær en hemmelig agent Trin 9

Trin 4. Lav en separationsaftale

Denne aftale bekræfter alt, hvad der er aftalt mellem dig og partnerskabet vedrørende din afgang. Denne separationsaftale skal indeholde følgende:

  • Sådan bortskaffes aktiver.
  • Sådan fjernes dit navn fra listen over forpligtelser.
  • Pris og betalingsmetode for din andel i partnerskabet.
  • Erstatning for fremtidige retssager, der opstår som følge af partnerskabet.
  • Ret til at revidere bøger om partnerskaber. Dette er især vigtigt, hvis du får penge udbetalt over et bestemt tidsrum.
  • En væsentlig overtrædelsesklausul er inkluderet for at foregribe, hvis partnerskabet ikke er i stand til at opfylde sine forpligtelser.
  • Retten til sikkerhed (sikkerhedsinteresser) til at dække gæld eller forpligtelser, som du ikke kan slippe af med.
Forbered en fuldmagt Trin 6
Forbered en fuldmagt Trin 6

Trin 5. Opløsning af partnerskabet, hvis det er nødvendigt

Hvis du ikke kan nå til enighed med de andre partnere om, hvordan du forlader partnerskabet, kan du overveje at opløse partnerskabet lovligt. Opløsningen er underlagt statslovgivning og kræver normalt, at alle parter lige deler al gæld og aktiver i partnerskabet.

  • At tage sig af adskillelsen kræver normalt, at de involverede udfylder en opløsning eller separationserklæring med den relevante regionale sekretær. Generelt tager det 90 dage at afslutte partnerskabet.
  • I Californien kan partnere udfylde en erklæring om opløsning med den californiske udenrigsminister.
  • Opløsningen af et partnerskab betyder ikke nødvendigvis, at forretningen også er færdig. Andre partnere kan stadig fortsætte deres forretningsdrift som et partnerskab. Hvis partnerskabet kun består af to personer, skal forretningsstrukturen reorganiseres, f.eks. Som et aktieselskab.
Forhandle et tilbud Trin 6
Forhandle et tilbud Trin 6

Trin 6. Se en revisor

Der er ingen direkte skattemæssige konsekvenser ved opløsning af et partnerskab. Skattetrykket kan dog påløbe på forhånd, især hvis ejendommen stiger i værdi. Herefter bør du også overveje at konsultere en professionel revisor eller skatteekspert.

Du bør også underrette alle skatterelaterede myndigheder for at bekræfte, at du ikke længere er en del af partnerskabet. Desuden kan det betragtes som en afgiftspligtig begivenhed, hvis du udbetaler enhver investering i virksomheden

Få et job i en anden stat Trin 3
Få et job i en anden stat Trin 3

Trin 7. Underret andre om opløsningen

Du skal underrette alle kunder, kunder og distributører om, at du har forladt partnerskabet. Send brevet og gem en kopi til arkiver.

Du skal muligvis også sende et løsrivelsesbrev til den regionale eller statslige leder. Kontakt hvert agentur, der licenserer eller tillader partnerskabet, og spørg, om du skal sende en formel meddelelse om adskillelse

Anbefalede: