Sådan dækkes bordet til en teselskab (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan dækkes bordet til en teselskab (med billeder)
Sådan dækkes bordet til en teselskab (med billeder)

Video: Sådan dækkes bordet til en teselskab (med billeder)

Video: Sådan dækkes bordet til en teselskab (med billeder)
Video: How To Freeze Spinach (3 Ways!) 2024, Kan
Anonim

Et simpelt teselskab med dine venner kræver ikke strenge etiketregler, men det gør bestemt ikke ondt at vide, hvordan man serverer sukker, mælk og andet te -tilbehør. Ved større arrangementer kan du lære at arrangere en mere formel placering eller springe direkte til madafsnittet, hvis du vil være vært for et arrangement i buffetstil, hvor gæsterne kan hente deres egen mad og drikke.

Trin

Del 1 af 2: Arrangementer til formelle lejligheder

Dæk et bord til en tefest Trin 1
Dæk et bord til en tefest Trin 1

Trin 1. Beslut, hvilken slags te du har

De fleste mennesker, der er vært for en teselskab eller "teselskab", tænker på en eftermiddagshændelse, der finder sted mellem frokost og middag og giver en lille snack, f.eks. En sandwich eller scones. Arrangementet kan være en buffetstil, der slet ikke kræver arrangement, eller det kan være en siddende begivenhed med få borde og bestik, fordi det ikke giver et fuldt måltid. Hvis du er vært for en formel aften, har du brug for andet udstyr afhængigt af den mad, du serverer. Uanset anledningen skal du læse nedenstående trin for at afgøre, hvad der er nødvendigt til din teselskab.

Middage er normalt kendt som "high tea", selvom udtrykket ofte misbruges til at henvise til en te

Dæk et bord til en tefest Trin 2
Dæk et bord til en tefest Trin 2

Trin 2. Dæk det store bord med en attraktiv dug

Til et siddende teselskab skal bordet være stort nok til, at alle gæster kan sidde ned på en gang. Til alle tedrikkefester skal maden passe i midten af bordet. Hvis du serverer et fuldt måltid om aftenen, generelt kaldet "high tea" i stedet for en eftermiddagste, behøver du kun plads til en ret ad gangen.

Dæk et bord til en tefest Trin 3
Dæk et bord til en tefest Trin 3

Trin 3. Læg tallerkenen i midten af bordets spiseplads

Medmindre du serverer et fuldt kursus med mere end én ret, får hver gæst kun en tallerken. Ideelt set er frokosttallerkener 23-24 cm i diameter, men du kan bruge enhver tallerken med diameter, hvis det er nødvendigt.

Dæk et bord til en tefest Trin 4
Dæk et bord til en tefest Trin 4

Trin 4. Fold linnedsservietter eller bordservietter til hver gæst

Fold hver serviet i et rektangel, firkant eller trekant, og anbring den derefter på pladens venstre side med folderøgningen til højre. Men hvis du skal spare plads, kan du placere hver serviet i midten på en tallerken.

Dæk et bord til en tefest Trin 5
Dæk et bord til en tefest Trin 5

Trin 5. Arranger serviet

Du behøver kun at levere et eller to bestik til hver gæst, afhængigt af hvilken mad der serveres. Læg som minimum en lille ske til højre for tallerkenen for at røre teen. Hvis du serverer klæbrige kager eller mad, der kan falde fra hinanden, skal du også give en lille gaffel til venstre for tallerkenen og en eller flere knive mellem tallerkenen og skeen, med den skarpe side vendt mod tallerkenen.

  • Giv en bøfkniv, når du serverer kød.
  • Giv en smørkniv til hver gæst, når du serverer marmelade eller andre pålæg, læg den til højre for bøfkniven, hvis du har en. Husk at hvert pålæg skal serveres med sin egen ske.
  • Når du serverer en fuld middag med flere retter, skal du sørge for de passende redskaber til hver ret og arrangere dem, så gæsterne starter med bestikket længst fra tallerkenen og slutter med det nærmeste.
Dæk et bord til en tefest Trin 6
Dæk et bord til en tefest Trin 6

Trin 6. Arranger tekopperne og dækkene

Hver gæst skal have en kop på underkoppen. Placer hver kop til højre for skeen i hver spiseplads.

Dæk et bord til en tefest Trin 7
Dæk et bord til en tefest Trin 7

Trin 7. Læg en lille skraldespand ned, hvis du har en

Papirkurven er normalt den mindste skål, placeret til venstre på en serviet eller gaffel. Gæsterne lagde brugte teblade og citronskiver i skraldespanden.

Da skraldespanden er en af de mest specialiserede komponenter i servering af te, vil kun de mest formelle gæster blive overrasket, hvis du ikke har en

Dæk et bord til en tefest Trin 8
Dæk et bord til en tefest Trin 8

Trin 8. Anbring om nødvendigt yderligere glas

Tag et glas vand til hver gæst over kniven eller under tekoppen, hvis der ikke er en kniv. Når du serverer yderligere forfriskninger, såsom limonade eller champagne, skal du vælge et ekstra glas til at placere til højre for glasset vand.

Dæk et bord til en tefest Trin 9
Dæk et bord til en tefest Trin 9

Trin 9. Overvej en ekstra desserttallerken

Giv en desserttallerken, hvis du serverer en særlig dessert, f.eks. En fødselsdagskage. Læg den på hovedpladen, og anbring også en passende gaffel og/eller ske, og placer den vandret mellem de to plader.

En desserttallerken er ikke nødvendig for en lille sød snack, der kan nydes uden en tallerken

Del 2 af 2: Fremstilling af mad

Dæk et bord til en tefest Trin 10
Dæk et bord til en tefest Trin 10

Trin 1. Vælg et passende bord at sætte bordet på

Bordet skal være stort nok til at servere te, bestik og mad. Hvis bordet ikke er nok til hver gæst, skal du slippe af med stolene og holde en teselskab i buffetform, hvor gæsterne tager deres egen mad i stedet for at blive serveret ved hinandens bord. Denne stil er mindre formel end et teselskab, hvor alle gæster sidder, og er bedst egnet til eftermiddagste frem for middag.

Placer bordet i buffetform: Hvis du er bekymret for begrænset plads, skal du stille bordet mod væggen. Hvis der er plads nok, kan du sætte et bord, så gæsterne kan tage mad fra begge sider af bordet på én gang

Dæk et bord til en tefest Trin 11
Dæk et bord til en tefest Trin 11

Trin 2. Vælg duge og linnedsservietter eller fine servietter

Brug af en ren og attraktiv dug vil gøre arrangementet mere elegant. Det traditionelle valg for dugfarve er hvidt, men du kan bruge en dug i enhver farve eller mønster. Til en formel teselskab skal du vælge en serviet, der matcher dugen.

Dæk et bord til en tefest Trin 12
Dæk et bord til en tefest Trin 12

Trin 3. Forbered en tallerken i den ene ende af bordet

Bryg en række te til dine gæster, mindst koffeinfri sort te og koffeinfri urtete. Hver te skal serveres i sin egen tekande, helst når tebladene er fjernet eller med en sil for at forhindre gæsterne i at få teblade i kopperne. Du behøver ikke at bruge en matchende serveringsfad eller sølvbakke, hvis du ikke har en, men glem ikke at gemme alle de vigtige te -tilføjelser:

  • Flødekande eller en lille tekande fyldt med mælk
  • En skål sukkerterninger og sukkertænger, eller granuleret sukker og en lille ske
  • En gryde varmt vand til gæster, der ønsker at fortynde deres te
  • Skiver citron til at putte i te, eller tykkere skiver til at presse ind i teen
Dæk et bord til en tefest Trin 13
Dæk et bord til en tefest Trin 13

Trin 4. Arranger ekstra kaffe, varm chokolade eller tebakker for enden af bordet

Medmindre dine gæster er få, kan du placere to steder, hvor gæsterne kan tage deres egne varme drikke. Kaffe eller varm chokolade vil blive værdsat af nogle gæster, der ikke kan lide te, men hvis du ved, at dine gæster kan lide at drikke te, skal du bare give et udvalg af te.

Opbevar alle nødvendige te -tilføjelser i begge ender af bordet. Ved servering af kaffe er det kun sukker og fløde, der er nødvendige for at færdiggøre kaffen

Dæk et bord til en tefest Trin 14
Dæk et bord til en tefest Trin 14

Trin 5. Giv en lille tallerken, tekop og sukker

Hvis du holder teselskab, kan du tjekke afsnittet formelle begivenhedsindstillinger. Til en fest i buffetstil skal du arrangere alt pænt i begge ender af bordet, eller i den ene ende, hvis pladsen er begrænset. Du skal bruge mindst en lille dækkeserviet, en kop og en lille ske til hver gæst. Det er også godt at levere mere udstyr til at forudse ulykker, fejlplacerede retter, eller antallet af gæster er mere end forventet.

Hvis du ikke har nok tekopper, kan du låne hos naboer eller holde en "medbring din egen kop te eller kaffe" fest. Mange te- og kaffedrikkere har deres foretrukne kopper derhjemme, men forbereder et par kopper mere til gæster, der ikke medbringer deres egne

Dæk et bord til en tefest Trin 15
Dæk et bord til en tefest Trin 15

Trin 6. Husk, at yderligere bestik kan være påkrævet i henhold til den mad, der serveres

Når du serverer mad, som du ikke kan spise med hænderne, skal du holde en gaffel eller kniv ved siden af andre redskaber. Supper kræver små skåle og suppeskeer, budding og andre bløde desserter kræver mindre skeer. Serveringsskålene med syltetøj, fløde eller tilføjelser til toast eller scones skal leveres med deres egne serveringsskeer.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags mad du skal servere, kan du se forslagene herunder. Normalt serverer eftermiddagste ikke mad, der kræver bestik. Dette gør det lettere for gæsterne at hente deres egen mad fra bordet og at gå rundt og tale med en tallerken mad

Dæk et bord til en tefest Trin 16
Dæk et bord til en tefest Trin 16

Trin 7. Arranger søde og salte fødevarer i midten af bordet

Små sandwich uden kanter er den mest almindelige salte ret, der serveres til eftermiddagste, men djævleæg er også almindelige i områder som Sydamerika. Giv mindst en portion eller en stor tallerken med samme eller en række små salte fødevarer. I et andet område af bordet skal du placere en bakke eller tallerken fyldt med slik såsom kiks (kager) i engelsk stil, små kager og/eller scones.

Hvis det ikke er en god idé at bruge et kagestativ i tre etager, er det traditionelle arrangement scones på øverste niveau, sandwich og salte godbidder på bundniveau og slik i bunden

Dæk et bord til en tefest Trin 17
Dæk et bord til en tefest Trin 17

Trin 8. Giv kolde drikke ved et ekstra bord eller hovedbordet, hvis der ikke er et ekstra bord

Hvis du har et ekstra bord, skal du placere det langt nok fra hovedbordet, så gæsterne kan nå mad uden at blokere gæsterne for at nå andre borde. Ekstrabordet er fantastisk til at servere kolde drikke som limonade eller iste. Alkohol serveres normalt ikke i spisetid, men til festlige lejligheder kan der serveres champagne, hvidvin, sherry eller port.

Snackbakken kan også placeres på et ekstra bord, hvis det ønskes

Dæk et bord til en tefest Trin 18
Dæk et bord til en tefest Trin 18

Trin 9. Dekorer bordet (valgfrit)

Dekorationer er normalt lyse og festlige om aftenen, men du kan bruge enhver dekoration, du ønsker. Blomster er en almindelig dekoration, men undgå alt for duftende blomster, der kan irritere eller endda udløse allergi. Spred bare rosenblade eller læg blomster uden duft eller velduftende i en lille vase.

Sørg for, at dine dekorationer ikke blokerer adgangen til at få fat i mad eller fylde bordet. Dekorer efter og læg mad og drikke på bordet, så du kan justere rummet på bordet

Dæk et bord til en tefest Trin 19
Dæk et bord til en tefest Trin 19

Trin 10. Sørg for siddepladser andre steder (valgfrit)

De fleste eftermiddagste -arrangementer serverer snacks såsom scones, sandwich og kiks. Fordi det er let at spise stående eller siddende væk fra bordet, er spiseborde og stole ikke nødvendige for hver gæst. Hvis du har plads til hver gæst at sidde, kan du sætte en stol eller sofa i stuen eller i haven.

En mulighed for en stor teselskab er at sørge for et lille cafébord med et par stole ved hvert bord. Dæk hvert bord med en passende dug, hvis det er muligt

Tips

  • Ud over tekanden kan du bruge en samovar i russisk stil til at servere te. Brug et højt, slank glas i stedet for en tekop til denne russiske stil, men sørg for, at glasset er varmebestandigt.
  • Brug af gammeldags lacy servietter kan gøre en teselskab endnu mere elegant. Du kan finde ægte håndbroderede servietter i antikvitetsforretninger eller onlineauktioner under kategorien "antikke sengetøj".
  • Mad, der er velegnet til en eftermiddagste, inkluderer sandwich, småkager eller kiks, cupcakes, brandy -snaps, pavlovas, lamingtons, tærter osv.

Anbefalede: