3 måder at lave soft play Doh tilbage

Indholdsfortegnelse:

3 måder at lave soft play Doh tilbage
3 måder at lave soft play Doh tilbage

Video: 3 måder at lave soft play Doh tilbage

Video: 3 måder at lave soft play Doh tilbage
Video: Sådan laver du krøller med glattejern - Ditte Julie 2024, Kan
Anonim

Hvis det tørrer, føles Play-Doh hårdt, revnet og svært at forme. De anvendte ingredienser er faktisk enkle: vand, salt og mel. For at gøre dette materiale blødt igen, skal du tilføje vand til dejen. Læs nogle af de gennemprøvede metoder herunder, som du kan bruge.

Trin

Metode 1 af 3: Tilsætning af vand til dejen

Gør Playdej blødt igen Trin 1
Gør Playdej blødt igen Trin 1

Trin 1. Tilsæt vand

Kom Play-Doh i en lille kop eller skål, og kom derefter en dråbe vand i den. Dyp ikke dejen. Gør det langsomt, dråbevis, så du ikke tilføjer for meget. Prøv at udfylde hullerne.

Hvis du arbejder med en stor mængde Play-Doh, kan du starte med mere end en dråbe vand. Prøv at bruge en teskefuld vand

Image
Image

Trin 2. Ælt Play-Doh

Brug fingrene til at kombinere vandet med dejen. Rul Play-Doh til en kugle, flad, træk og fold. Hvis Play-Doh stadig er fast efter 15-20 sekunders æltning, tilføj endnu en dråbe vand og fortsæt æltningen.

Image
Image

Trin 3. Fortsæt med at ælte, indtil det er blødt

Fortsæt med at tilføje vand og ælt Play-Doh, indtil dejen er blød igen. Bare rolig, hvis dejen er våd og slimet; bliv ved med at ælte. Om et par minutter skal dejen begynde at blødgøre og kan formes som ny.

Metode 2 af 3: Indpakning i vådt papirvæv

Image
Image

Trin 1. Pak dejen ind med våde papirhåndklæder

Du kan også bruge toiletpapir, servietter, klude eller andre papirprodukter, der er bløde og absorberende. Kør vand over det, så papirhåndklæderne bliver våde. Pak derefter ind i køkkenrulle.

  • Dette er den næstbedste metode efter at have forsøgt at ælte dejen med vand. Æltetricket er hurtigere og mere direkte, men det virker ikke altid.
  • Sørg for, at dejen er relativt fast. Prøv at rulle dem til kugler eller klumper. På denne måde bliver det lettere for dig at dække papirhåndklæderne.
Image
Image

Trin 2. Kom dejen i en beholder med låg

Overvej at bruge den originale Play-Doh-beholder, hvis du har en, eller bare bruge lidt Tupperware. Sørg for, at beholderen er lufttæt, så fugtigheden fra køkkenrulle ikke fordamper.

Gør Playdej blød igen Step 6
Gør Playdej blød igen Step 6

Trin 3. Lad Play-Doh være dækket af et vådt væv natten over

Vent et par dage før Play-Doh fjernes fra en lufttæt beholder. Åbn køkkenrulle, og Play-Doh skal ikke længere være våd. Oplev Play-Doh: klem og træk. Vurder om dejen er blød nok.

  • Hvis dejen stadig ikke er blød, kan du prøve at tilsætte vand og ælte den med det samme. Play-Doh-blandinger består generelt af vand, salt og mel, så du kan muligvis genoprette balancen ved at tilsætte nok vand til dejen.
  • Hvis dejen ikke bliver blød igen efter gentagne forsøg, kan det være på tide at smide den væk. Overvej at købe en ny Play-Doh eller lave din egen.

Metode 3 af 3: Brug af vand i en pose

Image
Image

Trin 1. Bryd den grove Play-Doh i små stykker

Bryd det i mindre stykker, så hvert stykke absorberer vand hurtigere. Dette burde ikke være svært at gøre, når dejen er hærdet. Hvis Play-Doh er meget kornet, skal du passe på ikke at få den spredt over det hele!

Image
Image

Trin 2. Læg disse Play-Doh stykker i en plastikpose

Sørg for, at posen er forseglet og vandtæt. Ziploc poser er ideelle, men du kan bruge almindelige plastposer, så længe du kan lukke dem tæt.

Image
Image

Trin 3. Bland vand med Play-Doh

Luk posen, ælt derefter vand og dej sammen. Start med bare et par dråber vand for at være sikker, og fortsæt med at tilføje vand, mens du klemmer. Tilsæt ikke for meget vand, så farven falmer, og posen bliver grødet. Tag det roligt og gør det metodisk. Bliv ved med at ælte til dejen føles blød.

Gør Playdej blødt igen Trin 10
Gør Playdej blødt igen Trin 10

Trin 4. Lad vandet og Play-Doh stå i posen natten over

Lad den tørre dej absorbere det overskydende vand. Sørg for, at posen er lukket, så fugtigheden ikke fordamper! Inden for et par timer skal Play-Doh være blød, smidig og som ny! Det nøjagtige tidspunkt afhænger af, hvor meget dej og vand du har brugt.

Fjern ikke Play-Doh fra posen, før den ser tør nok ud. Hvis det stadig er meget vådt, kan farven plette dine hænder

Tips

  • Fortsæt med at tilføje vand, hvis Play-Doh stadig er hård.
  • Kasseres, hvis den ikke er blødgjort. Hvis Play-Doh ikke blødgøres, skal du købe eller bygge en ny Play-Doh.
  • Hvis ingen af metoderne ovenfor virker, skal du blot dyppe Play-Doh i vand i 15 minutter. Dejen skal absorbere nok vand i løbet af denne tid, så den bliver blød igen. Pas på ikke at lade farven klistre til dine hænder!
  • Drys bare lidt vand og kom det i trykkogeren i 5 minutter. Dejen bliver så blød som ny.

Anbefalede: