Sådan behandles gult græskar (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan behandles gult græskar (med billeder)
Sådan behandles gult græskar (med billeder)

Video: Sådan behandles gult græskar (med billeder)

Video: Sådan behandles gult græskar (med billeder)
Video: Det perfekte billede - Hver gang! 2024, Kan
Anonim

Det kan virke svært at lave hele græskar, især hvis du aldrig har kogt græskar før. En af hemmelighederne ved græskarlavning er at vælge lille græskarpai. Dette græskar er sødere, mere velsmagende og lettere at arbejde med end de større sorter af græskar. En anden hemmelighed er at tilberede græskar med skindet på. Græskarens hårde hud bliver lettere at skrælle, når kødet er kogt. Der er mange måder at tilberede græskar på, herunder stegning, langsom madlavning, mikrobølgeovn og dampning.

Trin

Del 1 af 4: Vask og skær græskar

Kog et græskar Trin 1
Kog et græskar Trin 1

Trin 1. Vask huden

Skyl græskaret under rindende vand og skrubbe huden omkring stilken med en grøntsagsbørste eller en ren klud. Dette trin renser græskaret for snavs eller affald, der er tilbage fra plantnings- eller forsendelsesprocessen. Tør græskarret tørt med et rent håndklæde.

Du behøver ikke bruge sæbe, vaskemiddel eller andre rengøringsmidler til at vaske græskar

Kog et græskar Trin 2
Kog et græskar Trin 2

Trin 2. Skær stilkene

Overfør græskar til et skærebræt. Hold den i den ene hånd og placer spidsen af den skarpe kniv cirka 2 cm fra stilken. Sæt kniven i en 45 graders vinkel ned for at skære området omkring og under stammen. Skær hele græskarstammen i denne vinkel, og træk den derefter ud.

Vær forsigtig, når du bruger en skarp kniv. Stik det ikke ind i din krop

Kog et græskar Trin 3
Kog et græskar Trin 3

Trin 3. Skær græskaret i halve

Hold græskaret tæt i den ene hånd og brug en stor kokskniv til at skære det i to lige store dele. Derfor er det bedre at vælge et lille græskar; fordi det er lettere at holde, og kødet er lettere at skære.

Kog et græskar Trin 4
Kog et græskar Trin 4

Trin 4. Fjern frøene og snorret kød af græskar med en ske

Læg to stykker græskar på et skærebræt, og skær begge sider af. Brug en stor ske til at fjerne frøene og trådene fra midten. Kassér det snorlige græskarkød.

Kog et græskar Trin 5
Kog et græskar Trin 5

Trin 5. Steg græskarkerner (valgfrit)

Du kan stege græskarkerner, hvis du vil, og ikke vil smide dem væk. Adskil græskarkerner fra det trådede kød, skyl og overfør til et dørslag til tørring. Bag græskarkerner ved 160 grader Celsius i cirka 45 minutter, omrør lejlighedsvis.

Lad disse frø køle af og nyd dem som en snack, med salater eller på kager og brød

Del 2 af 4: Tilberedning af hele græskar

Kog et græskar Trin 6
Kog et græskar Trin 6

Trin 1. Bag græskarret i ovnen i 1 time

Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Overfør 2 stykker græskar til en grillpande, og arranger derefter, så skindet vender opad. Hæld cirka 0,5 cm vand i bunden af gryden for at holde græskaret fugtigt. Sæt græskarret i ovnen og bag i cirka 1 time eller indtil kødet er mørt og kan gennembores med en gaffel.

Stegning af græskar i ovnen er en af de mest populære tilberedningsteknikker, fordi det får græskarsmagen frem

Kog et græskar Trin 7
Kog et græskar Trin 7

Trin 2. Kog græskaret langsomt i 4 timer

Overfør græskarstykkerne til langsom komfur og anbring skindene opad. Hæld ca. 2 cm vand i bunden af langsomt komfur for at forhindre, at græskarret tørrer ud. Sæt låget på langsomt komfur og vælg en høj temperatur. Kog græskarret i cirka 4 timer, indtil kødet er mørt.

Denne teknik tager mest tid. Fordelen er dog, at du kan forlade græskarret og gøre noget andet, mens du venter

Kog et græskar Trin 8
Kog et græskar Trin 8

Trin 3. Mikrobølge græskar i 15-20 minutter

Læg græskarstykkerne i en skål, der tåler mikroovn. Hæld ca. 2,5 cm vand, og læg det på det mikrobølgesikre låg. Lad hjørnet af skålen stå åbent, så fugten kan slippe ud. Kog græskarret højt i 15 minutter. Kontroller græskaret for doneness og fortsæt med at lave mad med 5 minutters mellemrum, indtil kødet er blødt, mørt og let at gennembore med en gaffel.

Brug af mikrobølgeovnen er den hurtigste teknik til madlavning af græskar

Kog et græskar Trin 9
Kog et græskar Trin 9

Trin 4. Damp græskarret i 8-12 minutter

Læg dampsilen i en stor gryde. Læg græskarstykkerne deri. Fyld gryden med 2-5 cm vand. Sørg for, at vandet ikke er i direkte kontakt med græskaret. Læg låg på gryden og bring vandet i kog ved middelhøj varme. Når vandet koger, skal du bruge medium varme og dampe græskarret i 8-12 minutter, indtil det er blødt.

  • Du kan også bruge en speciel damper. Fyld bunden af dampovnen med vand til minimumsmærket, og kog græskarret i 8-12 minutter.
  • Fordelen ved dampning er, at det får græskarskindet til at absorbere meget vand, hvilket gør det meget let at skrælle.

Del 3 af 4: Puree Pumpkin efter madlavning

Kog et græskar Trin 10
Kog et græskar Trin 10

Trin 1. Lad græskarret afkøle i 1 time

Når kødet er blødt og mørt, fjernes græskaret fra ovnen, langsomt komfur, mikrobølgeovn eller dampkoger. Beskyt dine hænder med kludhandsker og overfør græskarstykkerne til en kølerist. Læg græskarret til side i 30-60 minutter, indtil det er køligt og sikkert at røre ved med dine hænder.

Kog et græskar Trin 11
Kog et græskar Trin 11

Trin 2. Skræl huden af

Når græskaret er køligt nok til at røre ved, skal du bruge fingrene til at skrælle huden af. Græskarskindet kommer af i form af et ark. Prøv dog at skåne så meget kød som muligt. Brug en skarp kniv til at skrælle hårde, svære at fjerne områder væk.

Kog et græskar Trin 12
Kog et græskar Trin 12

Trin 3. Skær græskarkødet i tern

Overfør det skrællede græskarkød til et skærebræt og skær den snittede side nedad. Skær i tern på 2 cm. Du kan bruge dette græskarkød i tern til salater, supper, bagværk og andre retter eller puré og bruge det til kager, brød eller andre opskrifter.

Kog et græskar Trin 13
Kog et græskar Trin 13

Trin 4. Purér græskarret til en puré med en blender

Kom græskarret i tern i en blender for at purere det. Purér græskarret i cirka 3 minutter, indtil det er blødt og uden klumper. Hvert græskar med en diameter på 15 cm giver 2-3 kopper (450-675 gram) græskarpuré.

Du kan også bruge en foodprocessor, stavblender, kartoffelmasker eller madkværn i stedet for en blender

Kog et græskar Trin 14
Kog et græskar Trin 14

Trin 5. Si græskarpuréen natten over

Beklæd filteret med et engangs kaffefilter eller en ren osteklud. Hæld græskarpuréen i et dørslag og dæk med plastik. Læg silen over en stor skål, og stil den derefter i køleskabet. Lad græskarpuréen stå natten over.

Hvis du ikke belaster græskarpuréen, vil den indeholde for meget vand og påvirke smag og proportioner i opskriften

Del 4 af 4: Brug og opbevaring af græskar efter madlavning

Kog et græskar Trin 15
Kog et græskar Trin 15

Trin 1. Tilsæt supper eller gryderetter

Græskar er en type græskar og græskarsuppe har en tekstur og smag, der ligner græskarsuppe. Du kan lave græskarsuppe af græskarpuré, eller du kan tilføje kogte græskarstykker med det samme til supper og gryderetter.

Kog et græskar Trin 16
Kog et græskar Trin 16

Trin 2. Brug til tærtefyldning

Græskertærte er en populær dessert til ferien, uanset om det er jul eller Thanksgiving (i USA, Canada osv.), Og der er ingen bedre måde at lave en særlig tærte på end at bruge hjemmelavet græskarpuré. Hvad mere er, du er fri til at tilføje den krydderier du kan lide, nogle af de populære inkluderer:

  • Kanel
  • Allehånde
  • Kryddernellike
  • Ingefær
  • Muskatnød
Kog et græskar Trin 17
Kog et græskar Trin 17

Trin 3. Bland med havregryn

Græskargrød er en lækker tilføjelse til havregryn og tilføjer en tyk, stærk smag til denne morgenmadsret. Bland kop (ca. 60 gram) græskarpuré i kogt havregryn og krydr med hvad du vil, f.eks. Brunt sukker, kanel, ingefær eller mælk.

Kog et græskar Trin 18
Kog et græskar Trin 18

Trin 4. Lav græskarboller eller kager

Græskarboller og kager er især populære om efteråret og omkring ferier som jul og Thanksgiving. Der er så mange forskellige brød og kager, du kan lave af græskarpuré, såsom:

  • Græskar brød
  • Cookies
  • Pandekage
  • Græskar kage
Kog et græskar Trin 19
Kog et græskar Trin 19

Trin 5. Opbevar resten i køleskabet i op til 1 uge

Overfør græskarpuré eller græskar i tern til en lufttæt beholder og stil den i køleskabet. Så længe det opbevares ved kolde temperaturer og holdes ude af luften, kan græskar vare op til 7 dage.

Kog et græskar Trin 20
Kog et græskar Trin 20

Trin 6. Frys græskar i op til 3 måneder

Overfør græskarpuréen eller græskarret i tern i en lufttæt, fryser-sikker beholder eller plastpose. For at lette brugen skal du dele og fryse hver 1 kop (ca. 225 gram) græskar i en separat beholder.

Anbefalede: