3 måder at køre 5K

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Nogle mennesker deltager regelmæssigt i 5K løbskonkurrencer. Hvis du lige er begyndt at løbe og aldrig har deltaget i et løb før, kan denne afstand føles skræmmende. Men ved at træne i dit personlige løbetempo og forsøge at overvinde mentale barrierer, kan du også nå dine personlige mål med at løbe 5K. Du kan køre 5K med øvelse, registrere det løb, du ønsker, og køre i henhold til din personlige løbehastighed, efterhånden som løbet skrider frem.

Trin

Metode 1 af 3: Øvelse til et 5K løb

Kør et 5k trin 1

Trin 1. Evaluer dit fitnessniveau

Hvis du er fysisk i form, skal du måske bare vænne dig til at løbe.

Kør et 5k trin 2

Trin 2. Start langsomt ved at bruge programmet

Mange organisationer som Couch to 5K, Running Planet og Mayo Clinic tilbyder programmer, der tillader folk, der ikke er vant til løb eller sport, at dyrke 5K løb.

Start langsomt med at skifte løb og gang. Mange programmer fortæller dig at gå i 90 sekunder og derefter køre i 60 sekunder, indtil du kan køre 5 km uden at stoppe

Kør et 5k trin 3

Trin 3. Motion hver dag

Selvom du ikke løber hver dag, kan regelmæssig fysisk aktivitet hver dag forberede dig på et 5K løb.

Vælg en anden type træning på dage, du ikke løber. Du kan svømme, spille tennis eller basketball eller tage en aerobic -time i fitnesscentret

Kør et 5k trin 4

Trin 4. Øv med andre

Mange mennesker finder støtte fra andre løbere meget nyttig, når de træner for 5K -distancen. Inviter dine venner, naboer eller familie.

Kør et 5k trin 5

Trin 5. Har en god kost

Din krop kan træne bedre til et 5K løb, når du får fedtfattig protein, fiber og vitaminer og mineraler fra frisk frugt og grønt.

Drik masser af vand. Når du træner, har kroppen brug for og bruger ekstra væske. Drik masser af vand i løbet af dagen

Kør et 5k trin 6

Trin 6. Overvind mentale blokke

Du kan bekymre dig om, at du er for tyk, for langsom eller ude af stand til at løbe 5 kilometer. Overvind disse tanker, så din mentale styrke er lige så stærk som din fysiske krop.

Metode 2 af 3: Tilmelding til 5K løbskonkurrencen

Kør et 5k trin 7

Trin 1. Find oplysninger om 5K konkurrencer, der afholdes i dit område

Normalt afholdes der mange konkurrencer i løbet af året.

Hvis du er i et firesæsonland, kan du prøve at løbe 5K om foråret eller efteråret, hvis dette er dit første løb. På denne måde vil de ekstreme temperaturer ikke bremse dit løb eller gøre dit løb mere ubehageligt

Kør et 5k trin 8

Trin 2. Tag dig tid til at forberede dig til konkurrencen

Du skal begynde at træne mindst 8 uger før løbet. Se efter konkurrencer, der afholdes mindst to måneder væk.

Kør et 5k trin 9

Trin 3. Vælg et 5K løb, der interesserer dig

Mange konkurrencer afholdes for velgørende formål, så hvis der er en velgørende organisation eller årsag til dit hjerte, skal du deltage i et løb, der skaffer midler til missionen.

Kør et 5k trin 10

Trin 4. Registrer dig selv og dine holdmedlemmer inden løbsdagen

Betal konkurrencegebyret. Normalt ikke mere end hundrede tusinde rupiah op til tre hundrede og halvtreds tusinde for en 5K afstand

Kør et 5k trin 11

Trin 5. Læs løbets regler, så du ved, hvad tid du skal ankomme, hvor du skal hente din racepakke eller hvad du ellers skal gøre inden løbsdagen

Metode 3 af 3: Løb 5K under et løb

Kør et 5k trin 12

Trin 1. Sov godt natten før

Du kan føle dig nervøs eller ophidset, men god søvn er vigtig for din præstation.

Kør et 5k trin 13

Trin 2. Spis en god morgenmad

Fokus på protein og komplekse kulhydrater. For eksempel kan du have ristet fuldkornsbrød og æg til morgenmad på løbsdagen.

Kør et 5k trin 14

Trin 3. Bær behageligt løbetøj

Mange mennesker løber i shorts eller leggings og tanktoppe eller sweatshirts.

• Tjek komforten i dine sko. Brug ikke nye sko på løbsdagen. Det er en god idé at bruge sko, der føles behagelige og støtter og passer til dine fødder.
  • Brug en hat, solbriller og andre ting, der kan hjælpe dig med at føle dig godt tilpas, tør og fokusere på dit løb.
Kør et 5k trin 15

Trin 4. Kør i et personligt tempo

Det er en konkurrence, men du behøver ikke at være først. Løb med samme hastighed, som da du trænede.

Kør et 5k trin 16

Trin 5. Opret et mål

Bare simpelt. For eksempel, hvis dette er dit første 5K løb, skal du sigte mod at afslutte det. Hvis det er det andet eller tredje løb, kan du prøve at bryde den bedste tid.