Sådan tilsluttes en Macbook til et tv (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilsluttes en Macbook til et tv (med billeder)
Sådan tilsluttes en Macbook til et tv (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes en Macbook til et tv (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes en Macbook til et tv (med billeder)
Video: What Happened There?! Tension In Djokovic Vs Norrie 😳 2024, Kan
Anonim

Denne wikiHow lærer dig, hvordan du slutter en bærbar MacBook til et fjernsyn. Moderne MacBooks adskiller sig fra MacBook Pros ved kun at have en videooutputport. I mellemtiden bruger MacBooks 2009-2015 Mini DisplayPort-slot. Du kan dog også bruge AirPlay -funktionen på din bærbare computer til at slutte den til dit Apple TV, hvis du har brug for det.

Trin

Metode 1 af 2: Via kabel

Tilslut en MacBook til et tv Trin 1
Tilslut en MacBook til et tv Trin 1

Trin 1. Find ud af videoudgangsporten på den bærbare computer

Din MacBook bruger muligvis en Thunderbolt 3, USB-C, Thunderbolt, Thunderbolt 2, Mini DisplayPort, HDMI eller USB-A-port, afhængigt af produktionsåret for den bærbare computer, og dens mærke og model.

  • Hvis du bruger en MacBook Pro eller MacBook Air fra 2016 eller senere, har den bærbare computer en outputport " Thunderbolt 3 "og" USB-C" Begge typer videooutput bruger små pilleformede porte. MacBooks, der understøtter Thunderbolt 3, har flere outputporte. Du kan bruge et Thunderbolt 3- eller USB-C-kabel på hver port.
  • Hvis du bruger en MacBook fremstillet efter 2015, og den har en pilleformet port på siden, understøtter den bærbare computer forbindelse USB-C, men giver ikke support til Thunderbolt 3 -forbindelser. Sørg for at købe et USB-C-kabel og ikke et Thunderbolt 3-kabel.
  • Hvis du bruger en MacBook Pro mellem 2011 og 2015 eller en MacBook Air mellem 2011 og 2017, har den bærbare computer en outputport " lyn "eller" Thunderbolt 2 " Disse porte er rektangulære i form med de nederste hjørner afkortet. Derudover er porten også markeret med et lynetiket på siden. “Thunderbolt” og “Thunderbolt 2” outputporte har samme form og størrelse som “Mini DisplayPort”, men adskiller sig fra disse forbindelser eller porte. Se derfor på etiketten ved siden af porten for at se, hvilket kabel du skal købe eller bruge.
  • Hvis du bruger en MacBook Pro eller MacBook Air mellem 2008 og 2010, har den bærbare computer en Mini DisplayPort -forbindelse. Porten er rektangulær med de nederste hjørner afskåret. Derudover er porten også markeret med en etiket, der ligner en tv -skærm med to linjer på begge sider. Mini DisplayPort -porten har samme størrelse og form som Thunderbolt- og Thunderbolt 2 -portene, men de er ikke de samme. Kontroller etiketten ved siden af porten for at se, hvilket kabel du skal bruge.
  • Nogle MacBook -modeller har en HDMI -port på siden. Du kan bruge denne port til at slutte en bærbar computer til et fjernsyn uden adapter. HDMI -porten er en femtommers tommer med de nederste hjørner buet indad.
  • Du kan slutte din bærbare computer til flere fjernsyn via en USB -forbindelse. For at få succes skal fjernsynet have en USB -indgangsport og understøtte display via USB.
Tilslut en MacBook til et tv Trin 2
Tilslut en MacBook til et tv Trin 2

Trin 2. Køb et adapterkabel

Du skal bruge en USB-C-til-HDMI-adapter til 2015 og nyere MacBooks. Hvis din bærbare computer har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-forbindelse, skal du bruge en Thunderbolt-til-HDMI-adapter. Hvis din bærbare computer bruger en Mini DisplayPort, skal du bruge en Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter.

  • Du kan få de kabler og adaptere, du har brug for, fra butikker som ACE Hardware, eller købe dem fra websteder som Tokopedia eller Bukalapak.
  • Når du køber en adapter, behøver du ikke bruge flere hundrede tusinder af rupiah. Kabler, der tilbydes til høje priser, giver ikke nødvendigvis bedre kvalitet.
Tilslut en MacBook til et tv Trin 3
Tilslut en MacBook til et tv Trin 3

Trin 3. Sluk først for fjernsynet

På denne måde kan du forhindre uønsket skade på dit fjernsyn.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 4
Tilslut en MacBook til et tv Trin 4

Trin 4. Tilslut kablet til den relevante adapter

Adapteren har mindst en HDMI -indgang. Match formen på HDMI -indgangsporten på adapteren til den ene ende af HDMI -kablet, og sæt derefter kablet til adapteren. Adapteren har muligvis allerede et kabel, der tilsluttes direkte til din MacBook, eller det kan have en separat indgangsport, som du kan tilslutte et USB-C, Thunderbolt eller Mini DisplayPort-kabel, afhængigt af adaptermodellen, du bruger. Sørg i så fald for, at du også har købt det korrekte kabel og sat det i inputporten på adapteren.

Hvis din MacBook har en HDMI -udgangsport, behøver du ikke en adapter

Tilslut en MacBook til et tv Trin 4
Tilslut en MacBook til et tv Trin 4

Trin 5. Tilslut HDMI -kablet til fjernsynet

Efter tilslutning af HDMI -kablet til adapteren skal du slutte den anden ende af HDMI -kablet til fjernsynet. I det mindste kan du finde en HDMI -port på fjernsynet. HDMI -porten er femkantet i form og måler tommer. Normalt er denne port på bagsiden eller siden af fjernsynet. Tilpas formen på kabelstikket til HDMI -porten, og sæt derefter kablet til porten.

Hvis dit fjernsyn har mere end én HDMI -port, skal du huske eller skrive det HDMI -portnummer, du bruger, ned

Tilslut en MacBook til et tv Trin 5
Tilslut en MacBook til et tv Trin 5

Trin 6. Tilslut kablet fra adapteren til den bærbare computer

For MacBooks fra 2015 eller nyere kan du slutte USB-C-enden af kablet til den ovale port på venstre side af den bærbare computer.

  • For MacBook -modeller fra 2011 til 2015 kan Thunderbolt -kablet sættes i den rektangulære port, der er mærket med et lynetiket.
  • For MacBook -modeller fra 2009 til 2011 skal den anden ende af Mini DisplayPort -kablet indsættes i porten mærket med fjernsynsskærmen.
  • Hvis du bruger en USB-C-adapter til at slutte din bærbare computer til dit fjernsyn, skal du kontrollere, at din MacBook er opladet, før du begynder.
Tilslut en MacBook til et tv Trin 6
Tilslut en MacBook til et tv Trin 6

Trin 7. Tænd for fjernsynet ved at trykke på knappen

Windowspower
Windowspower

Tryk på tænd / sluk -knappen på fjernsynet eller controlleren for at tænde det. Denne knap er normalt angivet med et cirkelikon krydset med en linje øverst.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 7
Tilslut en MacBook til et tv Trin 7

Trin 8. Skift tv -inputkilden til den HDMI -port eller kanal, som den bærbare computer er tilsluttet

Brug knappen " Input ”, “ Videoer ", eller" Kilde ”På fjernsynet eller controlleren for at vælge den HDMI -kanal/port, du tilslutter til den bærbare computer.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 8
Tilslut en MacBook til et tv Trin 8

Trin 9. Åbn Apple -menuen

Macapple1
Macapple1

på MacBooks.

Vælg Apple-logoet, der vises i øverste venstre hjørne af skærmen. En rullemenu vises derefter.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 9
Tilslut en MacBook til et tv Trin 9

Trin 10. Vælg Systemindstillinger…

Denne indstilling vises øverst i rullemenuen. Vinduet "Systemindstillinger" vises derefter.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 10
Tilslut en MacBook til et tv Trin 10

Trin 11. Vælg Skærme

Ikonet ligner en computerskærm. Du kan se denne mulighed midt i vinduet "Systemindstillinger".

Tilslut en MacBook til et tv Trin 11
Tilslut en MacBook til et tv Trin 11

Trin 12. Vælg fanen Skærme

Denne indstilling vises i øverste venstre side af vinduet.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 12
Tilslut en MacBook til et tv Trin 12

Trin 13. Tryk på og hold knappen Indstillinger, og vælg derefter Find skærm.

Hvis den bærbare computer ikke registrerer fjernsynet automatisk, vil denne genvej "tvinge" den bærbare computer til at registrere en tilsluttet og aktiv skærm.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 13
Tilslut en MacBook til et tv Trin 13

Trin 14. Marker feltet "Skaleret"

Med denne mulighed kan du angive den opløsning, du vil bruge på dit fjernsyn.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 14
Tilslut en MacBook til et tv Trin 14

Trin 15. Skift skærmskalering

Klik og træk skyderen "Underscan" nederst på siden til venstre, hvis du vil vise mere af computerskærmens indhold på fjernsynet, eller trække det til højre for at forstørre skærmen. Med skalering kan du matche den bærbare skærmopløsning til fjernsynet, hvis billedet, der vises på fjernsynet, er for stort eller lille.

  • Alternativt kan du vælge den ønskede opløsning. Standard HDTV -skærme har normalt en opløsning på 1920 x 1080 pixels. I mellemtiden har ultra 4K HDTV normalt en opløsning på 3840 x 2160 pixels.
  • Du kan ikke vælge en opløsning, der er højere end fjernsynets standardopløsning (f.eks. “4K”).
Tilslut en MacBook til et tv Trin 15
Tilslut en MacBook til et tv Trin 15

Trin 16. Vælg knappen (“⋮⋮⋮⋮”)

Denne knap vises øverst til venstre i vinduet "Systemindstillinger". Derefter bliver du omdirigeret tilbage til hovedmenuen i vinduet "Systemindstillinger".

Tilslut en MacBook til et tv Trin 16
Tilslut en MacBook til et tv Trin 16

Trin 17. Vælg Lyd i hovedvinduet

Ikonet ligner en højttaler.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 17
Tilslut en MacBook til et tv Trin 17

Trin 18. Vælg Output

Denne indstilling vises øverst i vinduet "Lyd". Når der er klikket på indstillingen, vises en liste over højttalere, der aktuelt er tilgængelig for den bærbare computer. En af de tilgængelige muligheder er navnet på dit fjernsyn.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 18
Tilslut en MacBook til et tv Trin 18

Trin 19. Vælg et tv -navn

Med denne mulighed vil din MacBook bruge fjernsynets højttalere til at producere lyd i stedet for den bærbare computers indbyggede højttalere.

  • Hvis navnet på dit fjernsyn er markeret, bruges fjernsynets højttalere allerede af den bærbare computer.
  • MacBook -modeller før 2009 understøtter kun videooutput (ingen lyd) via Mini DisplayPort. Du kan dog slutte eksterne højttalere til din MacBook via hovedtelefonstikket.

Metode 2 af 2: Via AirPlay

Tilslut en MacBook til et tv Trin 20
Tilslut en MacBook til et tv Trin 20

Trin 1. Sørg for, at du har et AirPlay -kompatibelt fjernsyn eller en streaming -enhed

De fleste smarte fjernsyn fremstillet af Sony, Samsung, LG og Vizio er allerede AirPlay -kompatible. Hvis dit fjernsyn ikke understøtter AirPlay, kan du købe en AirPlay-kompatibel streamingboks, f.eks. Et Apple TV, Roku, Amazon Fire eller Google Chromecast. Konsoller som PlayStation 5 og Xbox S/X -serien understøtter også AirPlay.

På nogle smarte fjernsyn og enheder skal du muligvis downloade tv -appen (Apple) fra en digital butik

Tilslut en MacBook til et tv Trin 21
Tilslut en MacBook til et tv Trin 21

Trin 2. Tænd for fjernsynet og/eller streaming -enheden

Brug fjernsynskontrollen til at tænde fjernsynet. Hvis du bruger en streaming -enhed til at slutte din MacBook til dit fjernsyn, skal du sørge for, at den er tændt (eller er i en "dvaletilstand"). Hvis ikke, skal du bruge controlleren til at tænde eller vække enheden.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 22
Tilslut en MacBook til et tv Trin 22

Trin 3. Sørg for, at din MacBook og fjernsyn eller streaming -enhed er forbundet til det samme internetnetværk

For at streame MacBook -skærmindhold på et fjernsyn via AirPlay skal den bærbare computer og fjernsynet eller streaming -enheden være forbundet til det samme trådløse netværk eller tilsluttet den samme router ved hjælp af en kablet (ethernet) forbindelse. Se brugervejledningen til fjernsynet eller streamingenheden for at ændre netværksindstillinger. Følg disse trin for at kontrollere den bærbare computers trådløse forbindelse:

  • Klik på WiFi -ikonet, der ligner buede linjer over prikkerne. Du kan se dette ikon i menulinjen øverst på skærmen.
  • Klik på det trådløse netværk, du vil bruge.
  • Indtast netværksadgangskoden.
Tilslut en MacBook til et tv Trin 23
Tilslut en MacBook til et tv Trin 23

Trin 4. Sørg for, at AirPlay -indstilling er aktiveret på MabCook

Kontroller menulinjen øverst på skærmen. Du vil se et fjernsynsikon over den trekantede kabine. Hvis du ikke finder ikonet, skal du følge disse trin for at aktivere AirPlay -indstillingen på din bærbare computer:

  • Klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen.
  • Vælg " Systemindstillinger ”.
  • Klik på " Viser ”.
  • Marker afkrydsningsfeltet ud for "Vis indstillinger for spejling i menulinjen, når de er tilgængelige".
Tilslut en MacBook til et tv Trin 24
Tilslut en MacBook til et tv Trin 24

Trin 5. Klik på ikonet AirPlay

Dette ikon ligner et fjernsyn over en trekantet bod.

Tilslut en MacBook til et tv Trin 25
Tilslut en MacBook til et tv Trin 25

Trin 6. Klik på Mirror Built-in Display eller Spejl [enhedsnavn].

Begge disse muligheder vises under enhedsnavnet i AirPlay -menuen. Indstillingen "Mirror Built-in Display" matcher fjernsynsskærmen med skærmen på den bærbare computer. I mellemtiden vil indstillingen "Spejl indbygget [enhedsnavn]" justere visningen af bærbart indhold baseret på fjernsynets opløsning eller størrelse.

Hvis du slutter flere enheder til det samme netværk, kan du se mulighederne under hver enhed

Tilslut en MacBook til et tv Trin 26
Tilslut en MacBook til et tv Trin 26

Trin 7. Indtast AirPlay -adgangskoden

Når du bliver bedt om det, skal du indtaste AirPlay -adgangskoden på tv -skærmen.

Hvis du vil stoppe afspejling af indhold på din bærbare computer på en tv -skærm, skal du klikke på AirPlay -ikonet i menulinjen øverst på MacBook -skrivebordet. Vælg derefter " Sluk for AirPlay ”.

Tips

Nogle tredjepartsapplikationer (f.eks. ArkMC) kan bruges til at vise indhold på MacBook-skærmen på ikke-Apple-smart-tv

Anbefalede: